naprawdę oryginalnie. Nie jest ona tak popularna jak nalewka z malin czy porzeczek, ale chyba czas to zmienić. Czyli kolejny wpis z cyklu „Sezon rabarbarowy w pełni” Owoce możecie zalać jedynie spirytusem ale poeksperymentujcie z dodatkami, jak laska wanilii czy kora cynamonu. Początkowo nie byłam przekonana do niej, ale sami musicie zrobić i spróbujcie. Ten smak(...)butelek. Jeśli damy radę, odstawiamy. Jak nie dajemy rady, degustujemy 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-rabarbaru-rabarbarowka/ MieszamWGarnku Artykuł Nalewka z rabarbaru – rabarbarówka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuLata nie jadłam leniwych. Dzisiaj przygotowałam je po raz pierwszy sama, nareszcie! Wszystko dzięki temu, że data ważności białego sera powoli się kończyła, a
Moja smaczna kuchniapuder, sól, żółtko oraz masło. Wszystko siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Wykrawamy foremką np. kwiatki (większe od foremki do której będziemy je wkładać, tak aby płatki były podwinięte do góry na ściankach) i wkładamy(...)folia przylegała do kremu, zapobiegnie to powstanie „kożucha”. Odstawiamy do wystudzenia. wykonanie babeczek: Spód każdej babeczki smarujemy galaretką porzeczkową. Wykładamy porcję kremu. Wierzch dekorujemy dowolnymi owocami
Domowy Smak JedzeniaSzybkie w przygotowaniu muffinki z dodatkiem szpinaku, o niesamowitym, pięknym, zielonym kolorze ucieszą nie tylko oko, ale i podniebienie. W wersji bez kremu- do przygotowania w
Kuchnia w czekoladzieOstatnio przeżywam muffinkową fascynację. Bardzo chyba spóźnioną względem innych blogów, ale i tak się z niej cieszę. Dzisiaj banany i masło orzechowe - pycha! :) MUFFINKI BANANOWE Z
Życie zamknięte w smakuDziś dzielnie trwa w postanowieniu "koniec ze słodyczami" :) póki co jest łatwo, oby tak dalej. Na przekór moim postanowieniom dzisiejszy post to przepis na delikatne biszkoptowe
Spektrum Smakuwywodzą się właśnie z miasta Prato w Toskanii. Można spotkać wiele odmian biscotti, z wieloma różnymi dodatkami, takimi jak np. żurawina, rodzynki, orzechy, pistacje, morele, czy inne suszone owoce. Ale te oryginalne, biscotti di Prato, są skromne: z migdałami i skórką cytrynową. I takie właśnie zaproponowałem w Wypiekaniu na śniadanie. Zanim podam wam przepis dodam jeszcze, że Włosi jadają(...)połączyło. Przestajemy miksować i dorzucamy migdały (w całości). I teraz delikatnie mieszamy całość ręcznie. To znaczy przy pomocy jakiejś łyżki, szpatułki, itp. Moczymy dłonie (mokrymi lepiej formować klejące się ciasto) i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lepimy coś na kształt dużego batona (wymiary mniej więcej: 25 cm długości, 6 cm szerokości i 2 cm wysokości). Nagrzewamy piekarnik
Marder&Marder ManufactureKapusta po grecku - sałatka do słoików Sałatka z kapusty, papryki i marchewki w lekkiej zalewie to smak znany z wakacji na Bałkanach. Kapusta po grecku to
KorniszonkiZdrowe, smaczne i estetyczne posiłki zamknięte w pudełku, które możemy zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na wycieczkę to marzenie każdego. Teraz ich przygotowanie będzie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazamawiać kawy w barze mlecznym. Podają ją z fusami w szklance tak jak 50 lat temu. Już lepiej postaw na kakao z kożuchem, jajecznicę, twarożek lub egzotyczny makaron z owocami. Co polecam? Parówki z keczupem, jajecznicę i kompot za 12 zł. Bambino , Krucza 21 SAM, otwarte od 8:00 a w weekendy od 9:00 Bar mleczny(...)otwarte od 10:00 Lody to nie śniadanie? Czasami po prostu mamy na nie ochotę od samego rana a w tej lodziarni wypijemy też dobrą kawę i zjemy domowe ciasto. Na Końcu Tęczy leży na trasie z Pl. Zbawiciela w kierunku parku Łazienki. Wejście jest obok sklepu z butami, więc niech nie zniechęci cię kolejka do okienka na wynos
Ugotowane pozamiatanewakacjach - czyli zero obowiązków, same przyjemności. A to zdecydowanie sprawia, że stosunek do ogromnego ciepła wciskającego się do mieszkań każdą możliwą szparą miałam pozytywny. Poza tym sprzyjało to ogromowi owoców na targu, którymi cieszyłam się jak małe dziecko.Lipiec jednak się skończył, i trzeba się przestawić na sierpień. A co on przyniesie...? Podobno kolejną falę upałów. Mi, mam nadzieję, przyniesie(...)pozostałe mleko z masłem, aż się rozpuści. Przestudzić.Do zaczynu wlać mleko z masłem, wbić jajko, wsypać sól. Zagnieść gładkie, miękkie ciasto.Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zganieść, podzielić na 10 równych części. Z każdej uformować bułeczkę.Odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia.Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać zmiażdżonym w moździerzu pieprzem.Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrze04.08 .2019 Magda Kwaśne soczyste wiśnie i słodka biała czekolada to połączenie warte wypróbowania. Składniki idealnie się równoważą – każdy kęs to uderzenie kwaskowych wiśni ze
Smaczna StronaWitam Was cieplutko :) Dzisiaj zapraszam na niezwykle pyszne muffinki. Idealne na podwieczorek. Do wykonania dosłownie w kilka minut plus pieczenie. Nie używamy miksera tylko suche
IzabelawkuchniMuffinki z łososiem i pesto to przepis, który znaleźliśmy niedawno z moim mężem w aplikacji odnośnie diet i zdrowego
KuchniaWeDwoje.plSkładniki (na 8 porcji) - szklanka daktyli (ok. 100 g), - szklanka orzechów ziemnych (ok. 130 g), - szklanka nasion słonecznika (ok. 155 g), - szklanka wiórków kokosowych (ok. 100
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachNaszło mnie w ostatni weekend na jakiś fajny deserek ;) Przeszukałam szafki, wyciągnęłam półprodukty, które już były otwarte i stwierdziłam, że coś się z tego na pewno
Kuchnia w czekoladzieMimo, że mamy już 1 września upały nadal trwają. Piekarnika dalej nie używam. Na gotowanie też nie mam specjalnej ochoty, bo za ciepło. Sernik na zimno
Smaki Ewy