ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1358/1704)

Szybkie jagodzianki z suchej patelni. 158

Jagód jak na lekarstwo, ale jak już je mamy  to warto sobie dogadzać. A jak nie mamy, można zastąpić innymi owocami. Osobiście uwielbiam to co drożdżowe, a jak jeszcze na ciepło  to już w ogóle bajka. A tej jagodzianki są nie dość, że pyszne to jeszcze proste w wykonaniu. łyżeczka świeżych drożdży łyżka cukru łyżka cukru waniliowego(...)odstawiamy aby sobie wyrosło. Jagody  wsypujemy do miseczki, dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier, dokładnie mieszamy. Tak, aby każda jagoda obtoczyła się w mące. Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżkę ciasta, lekko je rozciągamy, w środek kładziemy porcję jagód i przykrywamy drugą łyżką ciasta. Na małym ogniu smażymy pod przykryciem, aż wierzch się lekko osuszy. Obracamy na drugą stronę, dosmażamy już

Dieta moja pasja
Biszkoptowa tarta z serkiem i truskawkami 193

jeszcze przez najbliższy tydzień tak pozostanie. A później się zaczną jagody, maliny, morele, brzoskwinie, wiśnie, jabłka, śliwki... aż zastanie nas jesień;) Póki jednak do jesieni daleko, cieszmy się sezonowymi owocami. Ja już wiem, że moment znów będę tęsknić za truskawkami, ale na razie korzystam z całych sił. Gdyby tak można było się najeść nimi na zapas... Biszkoptowa tarta(...)Dalej ubijając dodawać po jednym żółtku, ubijać do uzyskania jednolitej kremowej masy. Wsypać mąkę i dodać olejek, wymieszać delikatnie łyżką. Formę do tarty (25cm) wysmarować masłem, posypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 12 minut w temp. 170stC. Upieczony biszkopt ostudzić, wyjąć z formy, położyć na paterze i skropić likierem limoncello. Krem: dobrze

Obiad gotowy
Tort urodzinowy mocno czekoladowy 150

kakao mieszamy i delikatnie powoli dodajemy do masy. Mieszamy łopatką lub na najniższych obrotach miksera by masa nie opadła.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w tempetarurze 180 stopni przez ok. 30-40 minut (do momentu suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika i wystudzić (wyjmować z formy po całkowitym wystudzeniu(...)połączą. Składniki na konfiturę w wiśni: 1 kg wiśni, 1 kg cukru Wiśnie umyj, osącz, oderwij ogonki i wydryluj nad głębokim naczyniem, aby spływał do niego sok. Następnie przełóż owoce do rondla i zasyp cukrem na noc. Nazajutrz smaż bez dodatku wody. Część syropu możesz odlać do butelek i pasteryzować, a w reszcie smażyć wiśnie na bardzo małym ogniu

ClauditteMissCooking
Najpopularniejsze wpisy 2016 roku 202

Szczęśliwego Nowego Roku! Dzisiaj mija 7 lat odkąd rozpoczęłam najpiękniejszą przygodę mojego życia - kulinarne blogowanie! Piękna liczba, prawda? Pierwszy dzień 2017 to czas podsumowań roku ubiegłego

Moja smaczna kuchnia
Jabłka w syropie w słoikach na zimę 149

jest naprawdę mocno jabłkowy :) Te jabłka w syropie są o tyle fajnym pomysłem, że pełnią dwojaką rolę. Same jabłka idealnie nadają się do dalszej obróbki, np. do ciast, tart, drożdżówek, itp. Jeżeli więc pieczecie takie rzeczy to te jabłka będą idealne, to jest przepis właśnie dla was. Ale zostaje jeszcze syrop z tych jabłek. Fantastycznie smakuje rozcieńczony wodą. My uwielbiamy(...)ekologicznych bądź niepryskanych to nie musicie ich obierać. My nie obieraliśmy, wówczas wystarczy dobrze umyć. Każdą ćwiartkę kroimy jeszcze raz na pół i partiami wrzucamy do gotującego się syropu. Owoce obgotowujemy i przekładamy do wyparzonych słoiczków. Zalewamy gorącym syropem i mocno zakręcamy. Słoiki pasteryzujemy w 90 stopniach przez 20  minut. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Muffiny z owocami, kawałkami czekolady i kokosową kruszonką 234

ulewy wyszliśmy suchą stopą,a P. nie podołał kolejnej porcji słodkości (zapewne tylko dlatego,że wieczorem zrobiłam z podwójnej porcji) więc miałam możliwość zrobienia zdjęć rano. Muffinki z owocami,czekolada i kokosową kruszoną są idealne na deszczowy dzień i do zabrania ze sobą w pudełko na jacht.A ja...cóż - na pewien czas mam dość pieczenia muffin i deszczu utrudniającego(...)połącz z cukrem przy pomocy kuchennej rózgi. 2. Dolej mleko i olej. Wymieszaj. 3. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia składników. 4. Wypełnij tzw. papilotki ciastem do wysokości 2/3. (do części ciasta - mniej więcej do 5-6 łyżek możesz dodać łyżeczkę kakao, wymieszać i zrobić muffinku dwukolorowe) 5. Wsadź w każdą papilotkę

Fiolka w kuchni
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką migdałową 194

Dzień dobry! Dzisiaj coś słodkiego! Mamy propozycję dla tych większych jak i tych ciut mniejszych. Do pracy, szkoły jak i do kawki popołudniowej. Drożdżówki... ale nie

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
LIKIER TRUSKAWKOWY. DŻEM Z TRUSKAWEK Z WÓDKĄ. 622

Sezon truskawkowy jest za nami ile? Ho, ho, ho i jeszcze więcej. Pomimo tego, ja dziś o truskawkach. W okresie obfitowania truskawkowych krzaczków, wpadłam na pomysł

W kuchni Karmel-itki
Czy recenzje na blogach kulinarnych są obiektywne ? 141

Razem z naszymi Przyjaciółmi doszliśmy do wniosku, że w pewnym wieku (zwłaszcza takim, kiedy wąska talia i szerokie horyzonty zamieniają się miejscami) należałoby zacząć…. zdrowo się

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Knedle z bułki tartej 86

potrawy mączne takie jak domowe makarony, kluski czy właśnie knedle. Knedle to można powiedzieć taki rodzaj klusek, tylko z owocami w środku. Można zrobić knedle serowe, ziemniaczane, serowo - ziemniaczane, a nawet z bułki tartej. Do knedli można użyć zarówno owoców świeżych, sezonowych, jak i mrożonych. Najlepsze są śliwki, truskawki czy jagody, ale nie tylko. Knedle podaje się przeważnie(...)bułki, gdy masa była już bardzo gęsta i mikser nie dawał rady, masę mieszałam ręcznie. Do wymieszanej masy dosypałam jeszcze mąkę tortową i cukier waniliowy i zagniotłam rękami jednolite ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto uformowałam sobie w walec i pokroiłam go na równe plastry o grubości ok. 1,5-2cm. Każdy taki plaster spłaszczałam w dłoniach. Na środek kładłam

Waniliowe Improwizacje
Dietetyczne ciasteczka owsiane z malinami 320

Nigdy nie byłam typem ciasteczkowego potwora. Ciasto do kawy (lub na śniadanie ;)), czekolada na deser (lub na śniadanie ;)), lody do dobrego filmu (lub zawsze kiedy najdzie na nie ochota ;)) – jak najbardziej! Ale ciastka? Kruche, suche, często zbyt słodkie – nigdy nie zdobyły mojego podniebienia. Dziwnym trafem, zawsze gdy jestem na diecie i chcę zrezygnować całkowicie z jedzenia słodyczy, nachodzi(...)Łyżka oleju kokosowego 2 łyżki miodu Ciasteczka owsiane z malinami i orzechami – przygotowanie W dużym naczyniu, przy użyciu drewnianej łyżki, mieszamy płatki owsiane z malinami. Jeżeli korzystamy z mrożonych owoców, musimy je wcześniej pozostawić do odmrożenia. Następnie do naczynia dodajemy drobno pokrojone orzechy, żurawinę, olej kokosowy oraz miód. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Z uzyskanej masy formujemy ciastka (aby uzyskać

helloforest.pl
Ciastka orzechowe z granatem i czekoladą 121

wiele, wiele lepiej! Ich miękkie, orzechowe wnętrze doskonale łączy się czekoladą i nasionami granatu. Właściwie granat w tych ciasteczkach jest taką kropką nad "i"! Dodam jeszcze, że sam owoc uznaje się za wielką skarbnicę zdrowia, ponieważ posiada mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Granat reguluje ciśnienie krwi oraz poziom glukozy, obniża cholesterol, oczyszcza i wspomaga odporność organizmu, działa przeciwzapalnie oraz moczopędnie, usuwa(...)następnie kolejno połączyć z jajkiem oraz mąką uprzednio wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia.  Na końcu do gładkiej masy wmieszać posiekaną czekoladę z ziarenkami granatu. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ja swoje ciasteczka dodatkowo spłaszczałam widelcem, dzięki czemu na wierzchu uzyskały ciekawy wzorek.) Ciastka

Di gotuje
Rogaliki maślane 306

Póki trwa mój ulubiony sezon na warzywa i owoce, staram się wykorzystać go w pełni. Dlatego też każdy dzień targowy to kilogramy warzyw i owoców dowiezionych do domu i przerabianych na przetwory. Ogórki w curry, occie, musztardzie, śliwki i gruszki w occie, wiśnie w syropie, konfitura wiśniowa. Tylko właśnie do tej ostatniej czegoś mi brakowało. Nie przystoi domowej(...)łyżką cukru oraz letnim mlekiem i letnią wodą. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, 3 łyżki cukru, rozpuszczone i przestudzone masło, sól i rozpuszczone drożdże. Całość zagniatamy tak długo, aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Nie może być twarde ani zbyt lejące. Jeśli cały czas jest zbyt lejące należy podsypać mąki i dalej wyrabiać. Ręczne wyrabianie tego ciasta powinno potrwać około

Jacob Tastes
Tapas i nie tylko w Sevilli I 135

dojrzewająca kiełbasa z dodatkiem suszonej, mielonej papryki, jest najpopularniejszą kiełbasą w Hiszpanii), sera czy oliwek, kanapki z anchois, łososiem... po bardziej skomplikowane i rozbudowane – foie gras, sałatki z tuńczykiem, owoce morza w tempurze.... Opowieść należy zacząć od wizyty w najstarszym tapas barze El Rinconcillo , w Sewilli, założonym w 1670 roku. Przy ulicy Gerona 40, El Rinconcillo istnieje(...)klasyczne tapas:  plastry szynki iberyjskiej, lomo (polędwica dojrzewająca, oczywiście ze świń rasy iberyjskiej*), plasterki sera.  Następnie na stół wjechał smażony na oliwie szpinak z ciecierzycą, dorsz w cieście,  łopatka ze świni iberyjskiej z frytkami i smażonymi Pimientos de Padron (papryczki z Padron).  I oczywiście słodycze, które dla mnie są jednak za słodkie. Ostatnim punktem programu pobytu

królestwo garów
Muffinki z porzeczkami - na Dzień Chłopaka 205

mały i ten duży, będzie zadowolony, gdy dostanie mały słodki prezent, na przykład muffinkę. A jeszcze większą radość sprawi, gdy muffinka będzie personalizowana. Przygotowanie waniliowych muffinek z owocami - ja wybrałam mrożone czarne porzeczki od Poltino - nie zajmie Wam dużo czasu. Ich przygotowanie jest niezwykle proste, nie potrzebujecie nawet miksera. Zakasajcie rękawy i upieczcie szybciutko te muffiny. PRZEPIS MA MUFFINKI(...)ekstrakt waniliowy. Składniki wymieszać rózgą lub szybko zmiksować. Do składników mokrych, wsypać suche składniki - szybko wymieszać łyżką - nie miksować. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki kłaść porcję ciasta, do wysokości 1/2 foremki. Na każdą muffinkę ułożyć 3-4 porzeczki i przykryć ciastem, do wysokości max. 3/4 foremki. Na wierzchu ułożyć jeszcze 2-3 porzeczki. Blachę z muffinkami wstawić

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania