ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1363/1704)

sernik na zimno - smaczny, szybki i niedrogi 604

Cześć :D Jakieś 10 lat temu dostałam od koleżanki przepis na sernik na zimno. Przepis to może za duże słowo :D Robię go bardzo często a

Pieprzyć z Fantazją
Placki marchewkowe 135

Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na zdrowe i smaczne śniadanie lub na podwieczorek to tu znajdziecie rozwiązanie. Zawsze zastanawiałam się jak wykorzystać wióry marchewkowe z sokowirówki

Emskie Smaki
Sernik na zimno z orzechami włoskimi i brzoskwiniami 243

         Za oknem gorąco i parno, więc sernik na zimno jest pozycją obowiązkową na najbliższy czas. Z dodatkiem chrupiących orzechów i skórki

sama złodycz
Fenomen kuchni włoskiej w Polsce 62

tego, w jakim regionie tego kraju się przebywa. Jednak bez względu na to, którą część Włoch odwiedzimy, najpopularniejszym jedzeniem będzie tam makaron oraz różne warianty włoskiej pizzy na cienkim cieście, wypiekanej zgodnie z wiekową recepturą. Charakterystyczną cechą dań z kuchni włoskiej jest prostota, choć nie jest to jednoznaczne z tym, że potrawy są łatwe do przygotowania. Najczęściej składają się jednak(...)świeżych produktów Ze względu na ogromną popularność makaronów oraz włoskiej pizzy, w Polsce nie brakuje klasycznych restauracji, które specjalizują się w kuchni włoskiej. Wybierając miejsce na zjedzenie makaronu z owocami morza lub klasycznej carbonary albo poszukując miejsca, które serwuje klasyczną pizzę neapolitańską, warto postawić na najwyższą jakość.  Włoskie jedzenie na wynos  lub serwowane na miejscu powinno być

jakszef.pl
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 104

pokarmowego. Niektóre rodzaje cechują się dużą zawartością białka. Za to płatki zawiera mniej błonnika, mniej białka oraz więcej węglowodanów. Z własnego doświadczenia polecam wybierać otręby żytnie i gryczane. Wykonanie ciasta nie różni się niczym od standardowego, jedynie szklankę mąki zamieniamy na otręby. Jeśli chodzi o dostępność, teraz coraz częściej można dostać je w większych sklepach, które mają działy ze zdrową(...)koniec wsypujemy otręby i mieszamy do połączenia. Dodajemy pół borówek, miód i mieszamy. 4. Masę wylewamy do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch wciskamy resztę owoców i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.  Na koniec posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik). Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Restauracja 5. piętro 125

gofrów niesamowity – krem orzechowy i karmel również robiony na miejscu, nic kupnego o niewiadomym składzie. I jak tu się nie zakochać? Do tego świeżo wyciskane soki, jogurt z owocami, smoothie. Jajko sadzone na grzance, z kozim serem <3 Gofry robione na życzenie <3 Można jeść ile tylko się zmieści, a i jeszcze troszkę, jeśli ktoś lubi(...)mało nie zapomniałam! Lody! Och, lody i koniecznie, bardzo, bardzo trzeba spróbować fondant. Nie za słodki, nie za gorzki, idelanie wypływająca czekolada z miękkiego, delikatnie chrupiącego z wierzchu ciasta. No poezja, której słowa nie oddadzą, trzeba samemu poczuć ten smak. Na deser. Po śniadaniu. Mówię to ja, klasyczna lodożerczyni, zaglądająca zazdrośnie w talerz koleżanki. Restaurację 5. Piętro odwiedziłam w ramach

Kucharzyca
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 136

pokarmowego. Niektóre rodzaje cechują się dużą zawartością białka. Za to płatki zawiera mniej błonnika, mniej białka oraz więcej węglowodanów. Z własnego doświadczenia polecam wybierać otręby żytnie i gryczane. Wykonanie ciasta nie różni się niczym od standardowego, jedynie szklankę mąki zamieniamy na otręby. Jeśli chodzi o dostępność, teraz coraz częściej można dostać je w większych sklepach, które mają działy ze zdrową(...)koniec wsypujemy otręby i mieszamy do połączenia. Dodajemy pół borówek, miód i mieszamy. 4. Masę wylewamy do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch wciskamy resztę owoców i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.  Na koniec posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik). Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pizzerki na spodzie z kaszy jaglanej i soczewicy 101

czerwonej soczewicy, zapieczone z passatą pomidorową, mozzarellą, pomidorkami, figami i…brzoskwinią, bo przecież mamy lato :) Skusicie się? Gwarantuję, że było pysznie! 3 pizzerki o średnicy około 15 cm ciasto: 100 g suchej kaszy jaglanej 50 g czerwonej soczewicy 2 łyżki mąki kukurydzianej łyżeczka oregano sól i pieprz sos: 6 łyżek passaty pomidorowej spora szczypta soli i pieprzu pół łyżeczki(...)przyprawami. Mozzarellę kroimy na 3 plastry o grubości 0,5 cm, a resztę odkładamy. Na środek każdej pizzy nakładamy plaster mozzarelli, pomidorki, oraz posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki owoce. Pieczemy kolejne 15 minut. Resztę mozzarelli rwiemy na małe kawałki. Posypujemy nią pizze od razu po wyjęciu z piekarnika. Przed podaniem dodajemy także listki bazylii i mięty. Smacznego :) Artykuł

Mienta blog
Nalewka malinowa (malinówka) 173

oprzeć malinom, zwłaszcza, że miałam ich pod dostatkiem od Rodziców. Soków zrobiłam wystarczająco, nie pozostało nic innego, jak przerobić na alkohol.  Sam proces przygotowania, to nic prostszego. Wystarczy owoce zalać alkoholem, później cukrem i połączyć zlane płyny. Prawda, że banał?  W sadzie Rodziców malin już nie ma, w moim dopiero niedawno się zaczęły(...)alkoholem. Filtrujemy przez gazę i przelewamy do butelek. Po ok 2 miesiącach nalewka nabiera wyjątkowego smaku i koloru.  Maliny pozostałe z przygotowania nalewki możemy od razu wykorzystać do ciasta lub zamknąć i spasteryzować je w małych słoiczkach

Kuchnia w czekoladzie
Tarta migdałowa z truskawkami i kremem amaretto 222

Znakomita tarta z truskawkami, ze świeżymi owocami pachnącymi już latem. Tarta składa się z trzech części - delikatnego, kruchego spodu upieczonego w 50% z mielonych migdałów, kremu mascarpone o wyraźnym aromacie amaretto i truskawek stojących jak żołnierzyki. By tarta ładnie się prezentowała wierzch truskawek można posmarować Tortengussem. Tarta jest absolutnie bajkowa i smakuje obłędnie. Bardzo trafne połączenie smaku migdałów(...)migdałami, ksylitolem i (zmielonym na cukier puder) z masłem pokrojonym na małe kawałeczki. Po kilku minutach mieszania, gdy powstanie masa o charakterze "mokrego piasku" dodać żółtko. Powstałą kulę ciasta owinąć folią spożywczą i umieścić na 1 godzinę w lodówce podłużną lub okrągłą foremkę wysmarować masłem. Rozwałkować ciasto między arkuszem papieru do pieczenia i folią spożywczą do rozmiarów foremki. Zdjąć folię

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolowe muffiny w 2 odsłonach. 91

Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Przepis na około 10 babeczek. Składniki: Ciasto: 1 puszka białej fasoli ( 250g) 4 jajka 20g górskiego kakao 30-35g stewii 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Wierzch: [ 2 wersje] 1)    Tabliczkę czekolady(...)pieczenia i wszystko mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180C. Formę na muffinki wykładamy na około ¾ wysokości. Pieczemy przez 18 minut. Wierzch dekorujemy czekoladą lub masą z twarogu. Posypujemy świeżymi, sezonowymi owocami.   Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Makaron w sosie ze świeżego szpinaku 221

Mamy wiosnę to i odnośnie jedzenia nasuwa nam się tylko jedno określenie: ŚWIEŻOŚĆ. Dania z makaronem cieszą się dużą popularnością ze względu na szybkość ich przygotowania

Kuchnia PROzdrowotna
Budyń czekoladowo-kokosowy bez mleka 76

Czy można przygotować budyń bez mleka? Okazuje się, że tak, jeśli mleko krowie zastąpimy tzw. mlekiem kokosowym, czyli napojem przygotowanym z miąższu kokosa i wody. Taki

Tajemnice Smaku
Racuchy na maślance z truskawkami 182

chcieć się jeść? Owszem mam mniejszy apetyt, albo może inaczej: mam mniejszy apetyt na rzeczy gorące i ciężkie, ale już desery, makarony z lekkim sosem, lody, czy też nawet owoce? Oczywiście, że tak I dziś w ramach zastanawiania się co by tu zjeść na obiad, wpadłam na pomysł racuszków. Danie, które kiedyś bardzo często pojawiało się na moim stole(...)patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Do składników suchych dodaj maślankę z jakiem, a następnie całość dokładnie wymieszaj za pomocą widelca lub ubijaczki. Na rozgrzaną patelnię wykładaj niewielkie ilości ciasta. Na każdym z nich ułóż truskawkę pokrojoną w plastry. Racuszki smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj zaraz po przyrządzeniu. Możesz posypać je cukrem pudrem lub też polać zmiksowanymi truskawkami

365 dni dookoła kuchni
Puszysty omlet miodowy z malinami / Fluffy honey pancake with raspberries 213

upieczeniu jest delikatny i puszysty. Robi się do w piekarniku, więc nie ryzykujemy rozbabrania przewracaniem, co u mnie zdarza się nadzwyczaj często Maliny możesz swobodnie zamienić na inne owoce jagodowe, na przykład truskawki, jagody itp. Jeżeli lubisz tego typu omlety, polecam także ten z rabarbarem i truskawkami lub z jabłkami i gruszkami . Jeśli posiadasz zdolność bezszkodowego przewracania omleta(...)miodem, a następnie wymieszaj ciepłe mleko. Następnie delikatnie wmieszaj ubite białko. Rozgrzej patelnię o średnicy ok 15 cm (dostosowaną do zapiekania w piekarniku), rozpuść masło, po czym wlej ciasto i smaż przez chwilę na średnim ogniu aż zacznie się ścinać na brzegach. Posyp malinami i włóż do piekarnika i piecz przez około 7 minut do zarumienienia. Polej miodem i ewentualnie

karmelowy

Proponowane wyszukiwania