(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Omlet to bardzo smaczna przekąska, przygotowywana z jajek, którą możemy podawać w wersji na słodko i na słono. Wzbogacony o różnego rodzaju dodatki
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowej roboty sok z mięty, to świetny dodatek, który posiada szerokie zastosowanie w kuchni. Jego cenne właściwości uzyskujemy dzięki mięcie, która pochodzi z
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta to pyszny wypiek, składający się z kruchego ciasta i nadzienia, przeważnie z dodatkiem owoców. Tarta to jedna z najpopularniejszych potraw francuskiej kuchni
Przepiski.plHerbata parzona na zimno przepis na cold brew tea Herbata parzona na zimno czyli cold brew tea świetnie orzeźwia i pomaga przetrwać upały jeszcze lepiej niż
Cztery FajeryDziś mam dla Was przepis na bardzo smaczne biszkopty serowe. Świetnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska albo dodatek np. do sałatki. W takiej właśnie formie zjedliśmy je dziś na kolację. Te biszkopciki to także fajna propozycja żywieniowa dla dzieci – nie od dziś wiadomo, że najmłodszym zwykle smakuje żółty ser na tostach, czy też pizzy. Tutaj mamy go pod dostatkiem(...)blaszkę pozostawiając niewielkie odstępy. Na koniec każdą z kuleczek delikatnie spłaszczaj (ja robiłam to łyżeczką). Biszkopciki piecz przez około 15 minut w rozgrzanym piekarniku. Smacznego! Spróbuj także: pyszna sałatka z serem cheddar, mini placuszki serowo-owsiane. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Biszkopty
Natka PietruszkiSezon na przetwory trwa najlepsze. Najwięcej przerabiam zawsze ogórków, to i dzisiaj ogórki właśnie. Tradycyjna sałatka o smaku słodko kwaśnym z ogórków. Rewelacyjnie pasuje do do prawie każdego obiadu. Zamknięte w słoikach ogórki na zimę, które można przechowywać przez cały rok. Na 12 słoiczków o pojemności 600-700 ml 4 kg ogórków gruntowych 1 szklanka soli kamiennej niejodowanej(...)zalewę (wodę cukier i ocet) zagotować aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Ogórki ciasno układać w słoikach, a następnie zalać zalewą. Brzegi słoiczków wytrzeć czystą ściereczką i zakręcić słoiki. Sałatkę pasteryzować w piekarniku (130 st.) lub wodzie przez 15 minut. W piekarniku czas liczymy od osiągnięcia temperatury, a w garnku, od zagotowania się wody. Słoiki po pasteryzacji odwrócić do dołu
Krylowa Kuchniapropos diety… Nie będę kłamać, że na wakacjach stosuję dietę w 100%, ale spójrzmy prawdzie w oczy – w domu wcale nie wygląda to inaczej… 😛 Cevapcici z duszoną cukinią i sałatką Wakacje z dietą keto czy też wakacje od diety keto…? Nie jest jednak prawdą, że diety ketogenicznej nie da się stosować podczas wyjazdów turystycznych. Potrzeba tylko odrobiny organizacji, oraz sporej(...)jesteśmy w 100% niezależni. Od razu po przybyciu zajechaliśmy do pobliskiego supermarketu i zrobiliśmy spore zakupy. Przede wszystkim jaja , mięso oraz miejscowe wędliny i sery, a także świeże warzywa. Sałatka z pancetą, pomidorem i serem długodojrzewającym Keto zakupy to podstawa Tym sposobem mamy już załatwione kilka pierwszych posiłków. Śniadanie w postaci jajecznicy na tutejszym boczku (panceta), w towarzystwie sałaty
Modern Cave Girlsól, pieprz i oliwę. Listki bazylii drobno pokroiłem i domieszałem do sosu. Pokrojoną paprykę rozłożyłem na paterze, obłożyłem fasolką, polałem sosem. Pomidorki wcześniej umyte pokroiłem na połówki, ułożyłem na sałatce razem z roladami z łososia. Sałatkę podałem ugarnirowaną łodyżkami różnej zieleniny ( dowolność wskazana
R'n'G KitchenJedna z najprostszych i najlepszych sałatek. Idealna na lato, kiedy mamy dostatek świeżych warzyw. doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Sałatkę można oczywiście wzbogacić o więcej warzyw i dodać np. paprykę lub awokado. Ja ją lubię najbardziej w takiej podstawowej wersji. Składniki: kilka liści zielonej sałaty 1 pomidor 1 ogórek pół czerwonej cebuli sól, pieprz ulubione przyprawy
Healthy food explorerDomowa zupa pomidorowa w proszku przepis na zupę pomidorową instant bez gotowania. Domowa zupa pomidorowa w proszku suszona w suszarce do owoców i warzyw jest doskonałą
Cztery FajerySezon na ogórki w pełni, więc trzeba to wykorzystać. Przepis na tą sałatkę jest dość znany, robiła ją moja mama i babcia. Pyszna, kolorowa w słodko- kwaśnej zalewie. Przygotowuje się ją w sezonie letnim, zamyka w słoikach i zimą jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Więc jeśli lubicie ogórkowe sałatki to polecam Was ten przepis :) Składniki: * około 2 kg ogórków gruntowych
Zrób to smacznieoczy bułgarski ser szopski. Niewiele się zastanawiając wzięłam go i w związku z tym zamiast podawać dziś ciasto z malinami, robię kolejne porcje klasyka bułgarskiej kuchni w postaci sałatki szopskiej, Składniki (na 2 porcje): 3 średnie pomidory 1 mała czerwona papryka 2 ogórki gruntowe pół małej cebuli 2 łyżki dobrego oleju (użyłam oleju lnianego) 1 łyżeczka soku(...)grubą kostkę lub w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa połączyć ze sobą i posolić dwiema szczyptami soli oraz skropić sokiem z cytryny i olejem. Wymieszać. Sałatkę posypać startym serem i posiekaną natką pietruszki
Weekendy w domu i ogrodzieUwielbiam sałatki,a szczególnie teraz kiedy jest gorąco i nie chce się jeść normalnego obiadu,sałatka jest idealną alternatywą.Tym razem z makaronem ryżowym ,ogórkiem i szyneczką.Pyszna i prosta,idealna na upalny dzień,polecam
Swojskie jedzonkoPrzepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu warstwowa sałatka jajeczna z tuńczykiem, serem oraz ogórkiem konserwowym. Idealna na kolację lub imprezę. Jest przepyszna, niebanalna i znika z talerza błyskawicznie :)!!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 dużych jaj 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 większe ogórki konserwowe pół cebuli ok 150 gram sera żółtego w kawałku, u mnie gouda 50 gram zmrożonego(...)zmrożone masło. Kolejno wykładamy pokrojone w kostkę ogórki i cebulę. Smarujemy po wierzchu 2 łyżkami majonezu. Posypujemy szczyptą pieprzu. Po wierzchu na tace o drobnych oczkach ścieramy żółtka., gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia., (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLroku przygotowuję ją właśnie w ten sposób. Zimą kromka świeżego chleba z pasztetem i papryką marynowaną to dla mnie rarytas. Świetna jest jako dodatek do obiadu jako składnik sałatek lub właśnie zamiast sałatki. 3 kg papryki 3 l wody 1/2 l octu 10% 10 łyżek cukru 3 łyżki soli 10 ziaren ziela angielskiego 5 liści laurowych 20 ziaren pieprzu
Krylowa Kuchnia