ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:590/988)

ciasto marchewkowe 172

cukier waniliowy, wymieszać. Marchewki umyć, obrać, i zetrzeć na tarce. Czekoladę posiekać, orzechy posiekać, rodzynki sparzyć, dodać wszystko do marchewki, wymieszać. Mikserem utrzeć jaja z cukrem, dodawać porcjami mąkę, na końcu wlać olej i wymieszać. Dodać marchew wciąż mieszając. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ciast. Ciasto przełożyć do formy i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika  ( 180 stopni

Darcia w kuchni
Szarlotka jaglana – detoks party! ("Jaglany detoks") 161

polewę i dekorację mleczną  HELIO   Polecam ją , gdyż bardzo szybko się "robi".Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta. Ja zrobiłam krateczkę. Opakowanie zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę(...)mleko roślinne lub wodę, olej kokosowy albo inny tłoczony na zimno. Wyrób zwarte ciasto, wylep nim tortownicę pokrytą pergaminem. Dociskaj na brzegach. Piecz w 180 stopniach około 10 minut, po czym wyjmij spód i wyłóż masę jabłkową na wierzch. Wyrównaj i posyp płatkami migdałów oraz orzechami. Przykryj wierzch folią aluminiową i piecz około 35 minut. Po tym czasie zdejmij folię

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z kurczaka, z selerem naciowym i orzechami 648

upieczenia zapewniał ktoś inny więc miałam opcję zrobienia sałatki albo ciasta . Włączanie piekarnika w upał zupełnie mi się nie podobało, sałatka to lepszy wybór. Postanowiłam zrobić sałatkę z kurczakiem - liczyłam, że ktoś inny zrobi samą warzywną i nie przeliczyłam się. Dodałam trzeszczącego selera naciowego , słodkiego ananasa i chrupiące orzechy czyli wszystko to co lubię. Wyszło jak wyszło i mam tylko

Smaczna Pyza
Pizza z gruszką i rukolą 215

kulki mozzarelli – 100 g sera z niebieską pleśnią – garść orzechów – 50 g rukoli – sól Przygotowanie: Drożdże rozpuść w 50 ml ciepłej wody i szczyptą cukru. Odstaw na 20 minut. Mąkę przesiej, dodaj do niej sól, pozostały cukier, rozpuszczone drożdże, oliwę i pozostałą wodę. Wyrób ciasto ( dobrze wyrobione ciasto powinno być gładkie, lśniące i łatwo odchodzić(...)Stół posyp mąką, ciasto podziel na dwie części i każdą z nich rozwałkuj na cienki placek. Przełóż na formę do pieczenia pizzy lub blachę piekarnika. Wierzch pizzy skrop delikatnie oliwą oraz posyp startym czosnkiem i solą. Ułóż dodatki: pokrojoną w plasterki obraną gruszkę, pokrojoną w plastry czerwoną cebulę, pokruszoną mozzarellę oraz ser pleśniowy. Na końcu połóż orzechy. Piecz w maksymalnej

I LOVE LIFE
Piegowate ciasteczka z prażonymi orzechami laskowymi i czekoladą 140

wyszło 15 ciasteczek. Uwaga ciasteczka rosną (rozpłaszczają się same), należy ciasto umieścić w odstępach około 3-4 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 minut (sprawdzajcie od czasu do czasu – różne piekarniki – różny czas pieczenia). Smacznego   Artykuł Piegowate ciasteczka z prażonymi orzechami laskowymi i czekoladą pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Keks z makiem. Zdrowsza wersja 163

biszkoptowy i z ciasta babkowego długo zachowuje świeżość, dlatego można przygotować go z wyprzedzeniem. Podana porcja jest na pełną keksówkę, upiekłam dwa niższe keksy w 2 foremkach. Skladniki: 250 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa jasna) 140 g maku (niepełna szklanka) 200 g masła 100 g skórki pomarańczowej (z przepisu tutaj ) 50 g rodzynek 60 g orzechów włoskich(...)cukru/ksylitolu 50 g marcepanu 50 g posiekanej gorzkiej czekolady 5 jajek skórka otarta z 1 cytyny dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietany kremowki Wykonanie: skórkę pomarańczową, rodzynki, orzechy i mak namoczyć w winiaku masło utrzeć z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Dodać żółtka, cały czas miksując. Dołożyć skórkę z cytryny białka ubić na sztywno, dodając pod koniec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Malinowy sernik na zimno z orzechowym spodem 236

jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami.  Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki wrzącej wody 1 galaretka o smaku owoców leśnych + 1 szklanka wrzącej wody 2-3 łyżki cukru pudru świeże maliny spód 65 g orzechów włoskich(...)sobą wymieszać. W międzyczasie zabrać się za przygotowanie orzechowo-daktylowego spodu. Orzechy i daktyle zmielić, np. w młynku do kawy. Za pomocą dłoni składniki wymieszać ze sobą. Następnie przełożyć je na papier do pieczenia i za pomocą wałka, cienko rozwałkować. Na przygotowany spód wylać masę sernikową. Ciasto wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje, to na wierzch ułożyć umyte, osuszone maliny

Ugotować
Ciasto marchewkowe 164

słodkie oraz co najważniejsze proste i szybkie w wykonaniu. Ciasto marchewkowe można przedstawić w wielu różnych wariacjach, jednak ja przedstawię klasyczną formę tego deseru. Składniki: 300 g drobno startej marchewki 4 jajka ¾ szklanki drobnego cukru (najlepiej brązowy) 200 ml oleju roślinnego ok. 250 g bakalii (orzechy laskowe, orzechy włoskie, wiórki kokosowe, rodzynki) 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Babeczki z jabłkami II 118

ideale zarówno na podwieczorek jak i na śniadanie :-) delikatnie wilgotne ciasto i wspaniały migdałowo - jabłkowy aromat... Po prostu pyszne... SKŁADNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki posiekanych migdałów 3 łyżki orzechów nerkowca 1 duże jabłko rodzynki Nerkowce siekamy na drobne kawałki. Mąkę, cukier, proszek

Czary - gary w kuchni
Keks mocno nadziany 147

sodą i proszkiem do pieczenia, po wymieszaniu dodajemy mleko i likier, ponownie miksujemy. 2. Bakalie i orzechy oprószamy 2 łyżkami mąki, mamy wtedy pewność, że równo się rozłożą i nie opadną na dno. Na koniec ubijamy białka na sztywno i łyżką mieszamy ciasto, pianę i bakalie. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wypełniamy ciastem i wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Piekarnik rozgrzewamy

Apetyczna babeczka
Rogaliki z marcepanem półfrancuskie 99

arkuszy ciasta francuskiego i drożdżowego Rogaliki z ciasta półfrancuskiego, szybkie w przygotowaniu, w sam raz dla niespodziewanych gości, proste dla każdego beztalencia kulinarnego, który tym przepisem może zabłysnąć wśród znajomych i rodziny! Wystarczą tylko 3 składniki do przygotowania tych rewelacyjnych rogalików: marcepan, oraz blaty gotowego ciasta francuskiego i drożdżowego tej samej wielkości. Z obu tych ciast przygotujemy błyskawiczne ciasto półfrancuskie(...)długiego chłodzenia. Ale ja mam dla Was dobrą wiadomość – ciasto półfrancuskie możemy przygotować z gotowych arkuszy ciasta francuskiego i drożdżowego, wystarczy je razem złożyć, kilka razy rozwałkować i mamy prawdziwe ciasto półfrancuskie, ciasto tak przygotowane nie wymaga wyrastania, oraz chłodzenia. Zawsze mam w lodówce gotowe ciasto francuskie i ciasto drożdżowe, tak w razie w…, gdy Piotrka najdzie ochota

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z gruszkami 151

orzechów laskowych lub migdałów Do dekoracji: drobne owoce, użyłam malin i porzeczek cukier puder do posypania     Spód: 1. Wymieszać razem mąkę, migdały, sól i cukier. Dodać pokrojone masło i posiekać nożem lub masło zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, podsypując mąką ( zobacz FILM ). Przez krótką chwilę masło jeszcze rozcierać palcami, dodać jajko i zagnieść ciasto. Zawinąć(...)folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 60 minut. 2. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i rozwałkować je, trochę podsypując mąką. Następnie wylepić nim formę na tartę o średnicy 26cm (formę można posmarować masłem, ale ja tego nie robiłam). 3. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół przez około 15-17 minut. Piekłam

Mała Cukierenka
Tarta z gruszkami 300

orzechów laskowych lub migdałów Do dekoracji: drobne owoce, użyłam malin i porzeczek cukier puder do posypania     Spód: 1. Wymieszać razem mąkę, migdały, sól i cukier. Dodać pokrojone masło i posiekać nożem lub masło zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, podsypując mąką ( zobacz FILM ). Przez krótką chwilę masło jeszcze rozcierać palcami, dodać jajko i zagnieść ciasto. Zawinąć(...)folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 60 minut. 2. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i rozwałkować je, trochę podsypując mąką. Następnie wylepić nim formę na tartę o średnicy 26cm (formę można posmarować masłem, ale ja tego nie robiłam). 3. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół przez około 15-17 minut. Piekłam

Mała Cukierenka