ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:583/988)

Czekoladowe trufle z orzechami-domowe czekoladki-pyszne i łatwe +FILM 150

Witam Kochani, dziś zapraszam Was na bardzo pyszne, kremowe trufle obtoczone orzechami. Są to bardzo łatwe domowe czekoladki. Każdemu miłośnikowi czekolady zasmakują na pewno. Zapraszam 

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tyrolska nalewka na zielonych orzechach 127

Orzechówka tyrolska na problemy żołądkowe Tyrolska nalewka na zielonych orzechach nie raz ratowała nas podczas kłopotów żołądkowych. Nie pamiętam w jaki sposób weszliśmy w posiadanie tego

Cztery Fajery
Domowa granola z suszonymi owocami i orzechami 146

Czas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 40 minut Ilość porcji: ok. 1.5l Drukuj Domowa granola z suszonymi owocami i orzechami By Piotr 3 grudnia 2018

Pogotujmy.pl
Kotlety jaglane ze szpinakiem 125

Czas czytania: 3 min Świeży soczysty zielony szpinak można przygotować na wiele sposobów. Można wykorzystać go do przygotowania wspaniałego wilgotnego ciasta o nazwie leśny mech  lub do zrobienia zdrowego i orzeźwiającego smoothie z dodatkiem pomarańczy. W sezonie grillowym szczególnie godna polecenia jest sałatka ze szpinakiem z dodatkiem daktyli i migdałów. Wracając do dzisiejszej propozycji, to jest to danie(...)kasza jaglana, szpinak Prep Time 30 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 45 minutes Author Anna Ingredients 400 g ugotowanej kaszy jaglanej 250 g świeżego szpinaku 1/2 szklanki orzechów np. nerkowca wcześniej uprażonych na suchej patelni i grubo posiekanych 1/2 szklanki luźno upakowanych ziół dodałam; bazylię, miętę, tymianek, natkę pietruszki, zioła posiekać 2 łyżki sosu sojowego 1 średnia cebula

SprawdzonaKuchnia.pl
Przepis #67 Bezglutenowa FIT rolada z kremem czekoladowym 185

Idealna do weekendowej herbatki:) Spróbujcie koniecznie;) Składniki  Ciasto - 40 g mąki kukurydzianej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu - 20 g słodzika lub cukru Masa - 100 g namoczonych daktyli - 1 banan - 3 łyżeczki kakao Polewa - 40 g gorzkiej czekolady - posiekane orzechy - 2 łyżeczki lub dowolna inna posypka Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną(...)łączymy wszystkie składniki. Przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut. Po tym czasie wyciągamy i przekładamy na ściereczkę oraz zwijamy (jeszcze ciepłe) ciasto w rulon na kształt rolady. Pozostawiamy do wystygnięcia. Daktyle odsączmy z wody. Dodajemy do nich kakao oraz banana. Całość blendujemy na jednolitą masę. Tak przygotowanym kremem przekładamy naszą roladę

Health-Fit-Life
Knedle serowe z morelami w orzechowej polewie 148

cukru i ponownie zamknąć w jedną całość. Schłodzone ciasto pokroić na 8 części, uformować kulki, rozpłaszczyć, włożyć nadzianą morelę i utoczyć knedle. Ugotować w wodzie z odrobiną soli i cukru. W między czasie przygotować polewę. Na patelni roztopić masło, dodać cukier i po rozpuszczeniu dodać pokrojone na mniejsze kawałki orzechy (nie gotować za długo gdyż cukier za mocno się skrystalizuje

Pieguskowa Kuchnia
Piernikowa rolada z marcepanem 237

takiej roladzie krucho-drożdżowej... Składniki: CIASTO:   * 250 g mąki pszennej *  20 g świeżych drożdży   * 1/3 szklanki mleka   * 1/3 szklanki cukru   * 2 żółtka   * szczypta soli * 2 łyżeczki przyprawy do piernika *  200 g marcepanu do polania: * 70 g gorzkiej czekolady * 1 łyżka oleju roślinnego ( u mnie olej z orzechów laskowych Oleofarm ) Wykonanie: Mleko delikatnie podgrzać

kolorowotorcikowo
Ule Karoliny 169

Narodzenia,wszystkim gościom bardzo smakowało,ad teraz będę piekła go na każde święta. Składniki: Ciasto: 500 gram mąki pszennej 100 gram cukru 150 gram margaryny 100 gram miodu 1 jajko 1,5 łyżeczki sody 1,2 szklanki śmietany 18 % Masa bakaliowa: 0,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich 0,5 szklanki posiekanych migdałów 0,5 szklanki rodzynek 0,5 szklanki pokrojonej(...)gram czekolady gorzkiej 100 ml. śmietany 30 % Sposób przygotowania: Bakalie i miód przełożyć do rondla i podgrzać na małym ogniu przez kilka minut,ostudzić.Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i podzielić na 2 równe części.Jedną rozwałkować i wyłożyć na spód formy (25x40 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia.Drugą część ciasta rozwałkować i wyciąć z niego 28 kółek

Bajeczna Kuchnia
Cynamonowe ciasto z bezą i śliwkami 160

Uwielbiam jesień!:) Ciepłe, choć nie upalne dni, przyjemne wieczory, liście szurające pod nogami, delikatne podmuchy wiatru, no i oczywiście: śliwki, jabłka, gruszki, orzechy, dynie, papryki i inne dary jesieni. Strasznie żałuję, że pogodowo jesień nas w tym roku nie rozpieszcza i zamiast powyższego mamy głównie deszcz i chłód. Na szczęście darów jesieni nie brakuje! W tym, moich ukochanych, śliwek. Moja(...)taki ukłon w stronę tej pory roku. Może skuszona pachnącym wypiekiem opamięta się i zachwyci nas jeszcze swym właściwym urokiem?;) Wracając jednak do samego wypieku, mamy tutaj pachnące cynamonem ciasto przykryte powidłami śliwkowymi, dookoła wianuszek z bezy, zaś środek wypełniają pyszne śliwki. Ciasto nie jest z tych najprostszych. Wpierw należy przygotować karmel. No i jest jeszcze beza, która potrafi być

Smaki Na Talerzu
Ciasto bezowe ze śliwkami 157

Uwielbiam jesień!:) Ciepłe, choć nie upalne dni, przyjemne wieczory, liście szurające pod nogami, delikatne podmuchy wiatru, no i oczywiście: śliwki, jabłka, gruszki, orzechy, dynie, papryki i inne dary jesieni. Strasznie żałuję, że pogodowo jesień nas w tym roku nie rozpieszcza i zamiast powyższego mamy głównie deszcz i chłód. Na szczęście darów jesieni nie brakuje! W tym, moich ukochanych, śliwek. Moja(...)taki ukłon w stronę tej pory roku. Może skuszona pachnącym wypiekiem opamięta się i zachwyci nas jeszcze swym właściwym urokiem?;) Wracając jednak do samego wypieku, mamy tutaj pachnące cynamonem ciasto przykryte powidłami śliwkowymi, dookoła wianuszek z bezy, zaś środek wypełniają pyszne śliwki. Ciasto nie jest z tych najprostszych. Wpierw należy przygotować karmel. No i jest jeszcze beza, która potrafi być

Smaki Na Talerzu
Pierogi z kaszą jaglaną i bakaliami - lubelski kociołek II edycja 197

dziewczyn: Martyna -  http:// breakfastofdreams.blogspot.com/ /  http:// chiliandsugar.blogspot.com/ Edyta - http:// pasja-smaku.blogspot.com/ Dorota -  http:// sierotkamarysiawkuchni.blogspot .com/ Angelika-  http:// duringthefreetime.blogspot.com/ Ania -  http://przyprawmnie.blogspot.com/ Marta - http:// niebieskapistacja.blox.pl/html   CIASTO: 500 g mąki pszennej 1 jajko szczypta soli 120-150 ml wody 1 łyżka oleju rzepakowego FARSZ:  3/4 szkl. kaszy jaglanej 300 g białego sera 1 szkl. mleka(...)wchłonie. Kaszę przykryć, odstawić do wystygnięcia. Bakalie - rodzynki, śliwki, morele, migdały, orzechy - wybór dowolny - posiekać nie za drobno. Ser pokruszyć przełożyć do miski  robota, dodać kasze - zmiksować pulsacyjnie. Uważać, by nie zrobić "papki". Ewentualnie ser i kaszę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do masy dodać bakalie - wymieszać. Ciasto:  Z mąki, jaja, wody, oleju i soli zagnieść sprężyste ciasto

kolorowotorcikowo
Snikers 277

Złotej Kolekcji Kasi z niewielką modyfikacją. Składniki: ciasto: 60 dag mąki 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 żółtka 20 dag masła 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 opakowanie cukru waniliowego polewa orzechowa: 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 20 dag posiekanych orzechów włoskich krem budyniowy: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki

Pysznie & Pięknie
Czekoladowe ciasteczka z mąki z ciecierzycy 167

sito. Dodaj kakao, sodę, cukier kokosowy, cukier waniliowy, posikane orzechy pistacjowe i czekoladę. Wymieszaj składniki. Dadaj jaja i płynny olej kokosowy. Całość wymieszaj na jednolitą masę. Następnie wyjmij masę na folię spożywcą i  zrób długi rulon ( ok. 5 cm średnicy). Wstaw do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki. Odwiń z filii i przetnij na równe kawałki(...)Ciasto umieść w zagłębieniu dłoni i zrób kuleczki. Ba blachę wyłożoną papierem zacznij układać ciasteczka, spłaszczając delikatnie z góry. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na około 12-15 minut. Po upieczeniu wyłóż je na papierowy ręcznik. Miałam dość duże jaja, więc pod rękę miałam mąkę do podsypywania. Do ciastek możesz dodać swoje ulubione dodatki suszone owoce, różne orzechy

AZgotuj!
Amerykańskie ciasto dyniowe (American Pumpkin Pie) z pomarańczą i marcepanem. 202

porzeczkami czy też poziomkami), o tyle ta pora roku która właśnie się zaczęła kojarzy mi się przede wszystkim z Dynią, figami, żurawiną,gruszkami, pigwą, aronią, grzybami czy też rozmaitymi orzechami. Moją bohaterką dzisiaj jest dynia. Po za specyficznym wyglądem warto wiedzieć, że to doskonałe źródło karotenów, którym to z resztą dynia zawdzięcza swoją piękną pomarańczową barwę. Jako dziecko nie znałam(...)zwyczajnej i kilka sztuk mniejszych Hokkaido. Z uwagi na to że z tych drugich pestki ciężko jest obrać, zrobiłam pure i zamroziłam. Z tego też pure zrobiłam bardzo popularne ciasto rodem z dalekiego zachodu czyli American Pumpkin Pie. Smak dyni wzbogaciłam pomarańczą i słodkim marcepanem. Całość dopełniłam suszoną żurawiną i keksem bitej śmietany,.. Jesień w kuchni z takimi produktami

vaniliowoczekoladowa
Przekładaniec świąteczny 188

pracy niż się wydaje, a w dodatku ładnie się prezentuje.   Składniki: Ciasto: 400 gram mąki pszennej 250 gram cukru pudru 400 gram margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jajek 100 gram suchego maku 100 gram wiórków kokosowych 2 duże łyżki kakao 100 gram posiekanych orzechów Masa jabłkowa: 2,5 kilograma jabłek 0,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe(...)dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na cztery części, do jednej dodajemy suchy mak, do drugiej dodajemy wiórki kokosowe, do trzeciej dodajemy kakao a do czwartej dodajemy posiekane orzechy. Cztery formy o wymiarach (24x29cm.), każdą masę wykładamy do formy, równomiernie rozsmarowujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 15 minut, każdy placek pieczemy osobno. Jabłka obieramy, ścieramy

Bajeczna Kuchnia
Rolada malinowa z bananami 205

będzie nasączyć taki biszkopt. Ważne jest także to by mąka była zawsze przesiana przez sitko oraz dodawana do masy porcjami,  Cukier- z praktyki wiem, że dla tego rodzaju ciasta najlepiej używać cukru drobnego (do wypieków) ewentualnie przesianego cukru pudru, gdyż szybciej rozpuści się podczas ucierania z jajkami,  Jajka- Najważniejsze jest to by nie dodawać jajek prosto z lodówki(...)lepiej się ubija. Dodatki: Do mąki możemy wedle upodobań dodawać zmielone migdały bądź orzechy, kakao, starte skórki z cytrusów, czekoladę czy też kawę. Moim ulubionym dodatkiem jednak jest domowej roboty ekstrakt waniliowy.  Mam nadzieję, że informacje okażą się przydatne... bo wiadomo, że czasem najprostsze ciasto sprawia najwięcej problemów.  Składniki: Na biszkopt: 4 jaka 4 łyżki mąki pszennej

vaniliowoczekoladowa