ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:587/988)

Żytnie ciasteczka z orzechami i skórką pomarańczową 170

łyżka śmietany Przygotowanie: Mąkę żytnią łączymy z proszkiem do pieczenia i cukrem.Dodajemy pokrojone masło oraz posiekane orzechy nerkowca lub pistacje i skórkę z 1/2 pomarańczy. W szklance mieszamy mleko , ekstrakt waniliowy i syrop klonowy i dodajemy do suchych składników. Wyrabiamy ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy wycinamy ciastka. Pieczemy w 180 stopniach przez

Bon appetit mon amie
Sezamowe ciasteczka szczęścia 207

cukrem waniliowym, następnie dodać jajko. Mąkę wymieszać z proszkiem, solą i cynamonem i stopniowo dodawać do ciasta, dalej ucierając. Dodać połowę uprażonego sezamu, wymieszać. Gotową masę wstawić na godzinę do lodówki. Po wyjęciu formować kulki średnicy około 3 cm (duży orzech włoski). Każdą kulkę otaczać w pozostałym sezamie [ mi zabrakło tego sezamu do obtoczenia]. Kłaść na blaszce wyłożonej papierem

Moje domowe kucharzenie
Bardzo czekoladowy tofurnik na spodzie z nerkowców - czyli sernik z tofu 253

Dzisiejszy dzień minął szybciutko, oby tylko z jutrzejszym było tak samo. Zajęcia od 8-19.15 nie brzmią zbyt kolorowo, ale wiadomo trzeba to przeżyć. Po raz

Be Fit Be Strong
Kruche kulki serowe z suszonymi pomidorami 230

mąką, margaryną oraz jajkiem.  (Można dodać odrobinę soli do smaku, w zależności od rodzaju sera.) Ciasto dokładnie zagnieść i włożyć do lodówki na około 10 minut. Po tym czasie z masy formować małe kuleczki (mniej więcej o wielkości między orzechem laskowym a włoskim). Każdą kulkę nadziać kawałkiem suszonego pomidora. Całość ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie oprószyć

Di gotuje
Banany w czekoladzie z orzechami 199

muszę skubnąć coś z czekoladą. Taka szybka propozycja na przyjęcie czy imprezę. Nie każdy lubi piec ciasta więc to jest idealne i proste rozwiązanie.  8 porcji Składniki:  4 banany 250 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła ok 100 g posiekanych orzechów ( zmieszałam orzech laskowy z pistacją) 8 długich wykałaczek  Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: W kąpieli wodnej

Niezły Młynek
,,Prawdziwa rozkosz orzechowo- dyniowa” 148

Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką orzechów. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni

Podróż w kulinaria
Tort orzechowy - dla diabetyków :) 584

żelatyny Posypka czekoladowo-orzechowa: 100 g orzechów włoskich 200 g gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy porcjami ksylitol ciągle ubijając. Następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodajemy mąkę amarantusową - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt

W kuchni Katie
Ciasto Kora 174

CIASTO: 8 białek ¾ szkl cukru 3 żółtka 7 łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 garść rozdrobnionych orzechów włoskich Krem: 2 puszki brzoskwiń 2 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek  1 kostka masła 2 paczki delicji 2 galaretki owocowe sposób wykonania: Białka ubić dodać cukier , żółtka

Darcia w kuchni
Bananowo-korzenne ciasteczka z orzechami i czekoladą 213

momentu, aż masa będzie puszysta. Masę połączyć z bananami a następnie z mąką i przyprawami. Dodać orzechy oraz posiekaną czekoladę i całość ponownie dokładnie wymieszać. Blachę wysłać papierem do pieczenia i za pomocą łyżeczki układać (z odstępami) na niej porcje ciasta. Piec 15-20 minut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być zarumienione

Di gotuje
Pierogi z makiem i kasztanami w sosie migdałowym 210

wykipiało:) Odcedzić za pomocą ściereczki/ gazy lub innego znanego sposobu. Ostudzić, zmielić wraz z kasztanami i orzechami  za pomocą blendera. W rondelku roztopić masło, dodać do maku, miodu i cukru. Spróbować i dosłodzić jeśli jeszcze trzeba. Całość wymieszać z żółtkiem. Ciasto: Najlepiej wykonać według znanego przepisu: http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html Sos migdałowy Migdały porządnie rozkruszyć, i dodać do śmietanki. Dolać

MarciochaKucharzy
Pierniki norymberskie 276

drewnianej łyżki lub widelca. Następnie dodajemy przyprawę do piernika, olejek cytrynowy i pomarańczowy, sól, mielone migdały i orzechy (lub same migdały) i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z sodą. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową i jeszcze raz całość dobrze mieszamy. Z gotowego ciasto formujemy kulki ręcznie lub łyżeczką i układamy je na papierze pergaminie, lekko spłaszczamy, pozostawiając pomiędzy pierniczkami pewien odstęp

Smakowy Raj
Ciastka arachidowe 185

cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 3 jajka około 2 szklanek grubo posiekanych orzechów arachidowych    Piątnica Wykonanie: Do miski wsypać mąkę z sodą  dodać : masło, masło orzechowe, cukier trzcinowy,cukier , cukier waniliowy, jajka . Wszystkie składniki wymieszać mikserem , ciasto ma lużną konsystencję. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką nabierać ciasto i układać na blaszce lekko

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe Pieguski 179

białości, nastepnie dodajemy żółtka i jajko i dalej ubijamy. W oddzielnej misce mieszamy obie maki, pokruszone orzechy, żurawinę i pokrojoną na małe kawałki czekoladę. Sypkie składniki dodajemy do masy maślanej, dolewamy ekstrakt waniliowy i ucieramy do połaczenia się wszystkich składników. Ciasto przekładamy do szprycy z okrągłą końcówka i wyciskamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia równe ciasteczka. Przed włożeniem

Słodkie Przyjemności
Batoniki-dopalacze (nie tylko dla dzieci!) 290

Pamiętajcie, by po podzieleniu na batoniki trzymać je w lodówce, inaczej się roztopią. Na zastygnięcie postawcie ciasto w zimnym miejscu. Najlepiej zastyga i nabiera smaku przez noc. Dacie radę!  ZDROWE BATONIKI-DOPALACZE Składniki: 2 szklanki posiekanych ( niekoniecznie super dokładnie) orzechów włoskich 150 g masła 1/2 szklanki miodu 4 łyżki dobrego kakao opakowanie płatków kukurydzianych Przygotowanie: Podpraż orzechy włoskie

Gotowanie to kochanie
ZDROWY BATONIK ŚWIĄTECZNY - (Bakaliowiec, keks, blok bakaliowy bez mąki, mleka, masła) 226

keksu - BAJKA. Kupić je można tutaj:  KLIK. ZIARENKOWO - "CYNAMONOWY RAJ": " Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak." (Opis:  KLIK ) Uwielbiamy tą niesamowitą, bezglutenową, zdrową, aromatyczną mieszankę. Jest idealnie wyważona i łatwo

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania