ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:595/988)

banoffee karmelowa rozkosz (bez glutenu) 193

zamówienia: Paleolife200 . A ciasto? Karmel z daktyli jest najlepszy , delikatny słodki, ciągnący się i duuuuużo zdrowszy od swojego cukrowego odpowiednika Ciężko się powstrzymać, aby nie wyjeść go łyżeczką prosto z blendera. Ale warto poczekać bo w połączeniu z bananami, śmietanki kokosowej i czekolady jest obłędny prawdziwa karmelowa rozkosz. To co blendujemy? Składniki: Spód: szklanka daktyli szklanka orzechów włoskich szklanka chipsów(...)odrobina) szklanka orzechów włoskich ⅓ szklanki miodu 5 łyżek oleju kokosowego (rozpuszczonego) wanilia Bita śmietana: Puszka mleka kokosowego ( schłodzonego przez noc w lodówce ) 2 łyżki miodu (lub innego słodzidła) Dodatkowo: 2 banany pokrojone w plastry Przygotowanie: Daktyle namaczamy w gorącej wodzie na około 15 minut, odsączamy Składniki na spód blendujemy na gładką masę. Przygotowaną wcześniej formę wykładamy ciastem i odkładamy

PaleoLife
Ciasteczka z patelni / walijskie 401

migdały , tak jak ja … rodzinki … posiekane orzechy … czekoladę – co tylko mamy ochotę! SKŁADNIKI: - mąka – 2 szklanki - proszek do pieczenia – 1 czubata łyżeczka - cukier – 0,5 szklanki - jajko – 2 szt - płatki migdałów – ok. 50 g - margaryna – 125 g - olejek waniliowy do ciast – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Na stolnicę / blat wysypujemy

Ostra na Słodko
Ciasto makowo-serowe 6517

półtłusty w kawałku i zmielić go 2 razy w maszynce. Ciasto makowo-serowe piec bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika tak, aby góra i dół równomiernie się zapiekały. Ciasto makowo-serowe jest aromatyczne, delikatnie wilgotne, o zwartej strukturze i wyraźnym smaku sera i maku. Składniki: (forma 34 cm x 25,5 cm x 7 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki(...)mleka 2 jajka + białko, które zostało od spodu 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki bułki tartej 3 krople aromatu migdałowego 100 - 150 g bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, płatki migdałowe) 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej lub cytrynowej Masa serowa: 1 kg białego mielonego sera twarogowego (ma być prawdziwy ser, a nie coś, co go udaje

Kuchcik gotuje
Mazurek czekoladowy 83

Mazurki to ciasta, które darzę wyjątkową sympatią. Na moim wielkanocnym stole musi pojawić się ich kilka. Mam swoje ulubione, ale cały czas poszukuję nowych pomysłów. Tym razem wybór padł na mazurek czekoladowy z Poradnika Młodej Gospodyni Franciszki Gensówny z 1928 roku. 2 szklanki posiekanych orzechów włoskich, 1 szklanka cukru pudru, 200 g czekolady deserowej, 1 łyżka mąki pszennej uniwersalnej, wanilia(...)Jajka rozbełtać. Wsypać do nich cukier, orzechy, czekoladę, wanilię i mąkę. Wymieszać dobrze, ja lekko ucieram. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać pianę z białek z masą czekoladowo orzechową. Gensówna radzi, aby masę rozsmarować na opłatkach. Ja ten etap pomijam. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto do formy na grubość około

królestwo garów
Szarlotka z mąki krupczatki 111

Szarlotka z mąki krupczatki według przepisu mojej mamy. Jest bardzo prosta i bardzo dobra :) Składniki (na blaszkę 25 x 35 cm) : ciasto : 4 szklanki mąki krupczatki (1 szklanka = 0,25 l) 1/2 szklanki cukru 4 żółka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego 1 i 1/4 kostki margaryny (1 kostka = 250 g) pianka(...)jabłek cynamon, cukier i cukier waniliowy  opcjonalnie żurawina lub rodzynki lub orzechy  *opcjonalnie dżem Wykonanie : Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Gotować na małym ogniu aż zaczną się rozpadać. Dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon do smaku (zależnie od rodzaju jabłek). Składniki na ciasto zagnieść. 3/4 ciasta zetrzć na tarce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

cucinare
Szarlotka z mąki krupczatki 100

Szarlotka z mąki krupczatki według przepisu mojej mamy. Jest bardzo prosta i bardzo dobra :) Składniki (na blaszkę 25 x 35 cm) : ciasto : 4 szklanki mąki krupczatki (1 szklanka = 0,25 l) 1/2 szklanki cukru 4 żółka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego 1 i 1/4 kostki margaryny (1 kostka = 250 g) pianka(...)jabłek cynamon, cukier i cukier waniliowy  opcjonalnie żurawina lub rodzynki lub orzechy  *opcjonalnie dżem Wykonanie : Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Gotować na małym ogniu aż zaczną się rozpadać. Dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon do smaku (zależnie od rodzaju jabłek). Składniki na ciasto zagnieść. 3/4 ciasta zetrzć na tarce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

cucinare
Sernik na zimno - mój przepis rodzinny 156

całą czekoladę z orzechami. I przez ostatni tydzień nie zaliczyliśmy żadnego treningu. Na płakanie i ubolewanie już za późno. Ale stop. Czy ktoś będzie płakał? Bo ja nie :P M też nie :P Czasami warto mieć gdzieś całą dietę^^ Wyznaję tę zasadę, że po co się głodzić, skoro można jeść normalnie. Zdecydowanie wolę sobie zjeść kawałek ciasta czy czekoladę

My simple kitchen
Mazurek różany 111

ciasta kruchego) lub pszennej typ 500 250 g masła 100 g cukru  5 zółtek   szczypta soli Blat różany: 3 jajka 200 g cukru 2 czubate łyżki konfitury z płatków róży 100 g mączki migdałowej (mielimy płatki migdałowe) 50 g zmielonych biszkoptów konfitura do posmarowania wierzchu mazurka sok z cytryny 30 g płatków migdałowych (mogą być posiekane orzechy(...)mama uważa że idealnym rozwiązaniem jest 15 g posiekanych orzechów i 15 g  płatkó migdałowych) 10 g mąki pszennej Lukier królewski:   80 g cukru pudru (tak naprawdę zależy to od wielkości białka, lukier musi być dość gęsty)  1 białko 1 łyżeczka konfitury z płatków róży   Przygotowanie:   Spód kruchy:   Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę

Lili w kuchni
Tort Walentynkowo – półrocznicowy, biszkoptowo – princepolkowy, z truskawkami i bitą śmietanką. 106

warstwy biszkoptu lub dwie warstwy Prnice polo. Truskawki też możecie śmiało zastąpić innymi owocami np. brzoskwiniami :) W każdym razie tort jest bardzo smaczny i polecam jego zrobienie :) Warstwa biszkoptowa ciasta: 2 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy do nich cukier i miksujemy przez 3 – 5 minut(...)cukier i chwilę miksujemy, by się leciutko rozpuścił, po czym dodajemy pokrojone drobno migdały i orzechy oraz kokos. Całość dobrze mieszamy łyżką. Prince polo kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wylewamy na tortownicę 24cm, wyłożonej od spodu pergaminem. Ciasto pieczemy nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170°C około 30 minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około

Smakowy Raj
Pierogi z karpiem, grzybami i koperkowo-orzechowym masełkiem 123

Bożonarodzeniowej kolacji. Składniki: Ciasto: 500g mąki 2 łyżki oleju około 1 szklanki ciepłej wody szczypta soli Farsz: 650g świeżego karpia bez ości i skóry 2 cebule 3 ząbki czosnku 60g suszonych grzybów 80g kaszy mix ( bulgur, quinoa) 3 łyżki masła sól pieprz Koperkowo- orzechowo masełko: 100g masła 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 70g  orzechów włoskich Wykonanie: 1. Farsz(...)chwilę smażyć, a następnie pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie przesmażone grzyby z cebulą, kaszę i zmieloną rybę dokładnie ze sobą wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, olej i stopniowo wlewać letnią wodę cały czas zagniatając ciasto (wtedy ciasto zrobi się bardziej zwarte). Następnie przełożyć na stolnicę, podsypać mąką

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort migdałowo-miodowy z suszonymi żurawinami 80

usuwamy papier do pieczenia. Możemy udekorować np. kremem orzechowym ,ale wydaje mi się, że jest to niepotrzebne. Ciasto będzie znikało szybko, ponieważ jest niezwykle pyszne. Możemy wyczuć w nim całą dobroczynną moc jaka płynie z suszonych owoców i chrupiących orzechów w miodzie. Na zdjęciach przewijają się inne słodkości . Na bakaliowy nie zrobiłam jeszcze wpisu, natomiast na pozostałe dwa mam przepisy

Z Kuchni Do Kuchni
Rogaliki -o smaku czekoladowo kokosowym 106

łyżeczka cynamonu nadzienie – przepis pochodzi z gazetki (autor nieznany) 300g kajmaku o smaku czekoladowym 3/4 szklanki orzechów zmielonych * można jeszcze zrobić polewę ale ja nie robiłam przepis na polewę 1 mleczna czekolada 3 łyżki mleka 1 łyżka masła ciasto przygotowanie wszystkie składniki dajemy do miski i miksujemy aż będzie jednolita masa, a potem na 1 godzinę do lodówki. Potem

Moje Wyroby
Banana bread czyli sposób na bardzo dojrzałe banany 182

Banana bread znają chyba wszyscy☺. Jest to najbardziej popularne ciasto w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Dzięki swemu wyjątkowemu smakowi zyskuje na popularności w świecie. Mimo, że w

Tylko pysznie
CIASTECZKA ZBOŻOWO-KUKURYDZIANE 109

jajka wymieszać ze sobą.  Orzechy siekamy. Płatki M IX 5 zbóż BIO , płatki kukurydziane, sól i posiekane orzechy  mieszamy z masłem. Dodajemy jajka roztrzepane z cukrem, mąkę i mieszamy. Zostawiamy na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Z ciasta formujemy kulki i zgniatamy je tworząc ciasta o grubości ok 1 cm. Pieczemy ok 15 minut aż brzegi

Kuchnia w oparach
Mazurek kajmakowy z bakaliami 154

Mazurek kajmakowy to jeden z najpopularniejszych ciast na święta wielkanocne. W przygotowaniu jest bardzo prosty i szybki. Mazurka można udekorować dowolnie – ja użyłem między innymi płatków migdałowych i orzechów włoskich. Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego dowolne bakalie do ozdoby 350g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 200g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Zaczynamy od ugotowania

AleTorcik
PRZEKŁADANIEC BAKALIOWY 121

objętość. 5. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich wałkujemy na cienki placek. 6. Na każdej warstwie ciasta układamy owoce (róża, śliwki, agrest, truskawki, gruszki, wiśnie, porzeczki, borówki wszystkie odcedzone z syropu). 7. Ostatnią część posypujemy po wierzchu posiekanymi orzechami. Pieczemy w temperaturze 180 st. C około 1 godz. 15 minut

Marcepanowa kuchnia
Bezglutenowe ciasteczka jaglane z masłem orzechowym i melasą 196

olej i melasę umieścić w misce i utrzeć z ksylitolem. Płatki jaglane wymieszać z mąką kokosową i kukurydzianą, orzechami, proszkiem do pieczenia. Dodać do wcześniej utartych składników i zmiksować. Na koniec wlać wodę kokosową i wymieszać do połączenia składników. Z ciasta odrywać niewielkie kawałki, formować kulki i spłaszczyć (ciasteczka powinny mieć grubość około 5 mm). Układać na formie wyłożonej papierem

Fitkot
Ciasto toffi 646

Hej! Dziś następna słodka propozycja. Pyszne ciasto toffi, które najlepsze jest na drugi dzień po przygotowaniu. Każdemu przypada do gustu i mam nadzieję, że Wam też

Tylko pysznie
PYSZNE CIASTECZKA Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 127

wymieszane wcześniej obie mąki, sok z cytryny, otartą skórkę cytrynową i szczyptę soli. Ubijamy do połączenia się składników. Ciasto jest bardzo sypkie, więc jeśli tylko składniki się połączą przekładamy je na stolnicę (blat kuchenny) i zagniatamy kulę. Odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli chcemy, aby nasze ciastka miały dokładnie

Walijskie Pichcenie
Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjami (bez mąki) 138

 Zdrowe, rozpływające się w ustach brownie i... dodatkowo bez glutenu? Tak, to naprawdę możliwe! Jego głównym składnikiem jest królowa kasz, czyli kasza jaglana, której absolutnie

Di gotuje
CIASTECZKA BROWNIE Z SOLĄ MORSKĄ (OBŁĘDNIE CZEKOLADOWE) 185

musicie je upiec! 😋💕 Jak dla mnie jest to czekoladowa bomba i już jedno ciasto zaspokoi Waszą ochotę na czekoladę na długo! Przepis znalazłam na Kwestii Smaku , jednak nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła - zamiast orzechów pekan dałam płatki migdałowe i, przede wszystkim, podkręciłam ten mega czekoladowy smak ... solą

Słodko-Słony Świat Ilony
Lebkuchen 398

masła. Dodać suche składniki, wyrobić gładkie ciasto. Na koniec dodać posiekaną skórkę kandyzowaną, dokładnie wyrobić. Odstawi ć, aby ciasto odpoczęło na 20 minut. Jeżeli masa będzie zbyt klejąca, można schłodzić. Piekarnik nagrzać do 180C (termoobieg 160). Uformować 50 kulek wielkości orzecha włoskiego. Układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia, spłaszczyć do grubości ok. 1 cm. Piec przez 15 minut. Wystudzić

Pełny talerz
Kuskus 161

lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Papryka faszerowana kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Sadzone z marchewką na gęsto

Moja smaczna kuchnia
Orzechowe babeczki z karmelem daktylowym - bez pieczenia :) 202

Bez pieczenia, szybko, prosto i oczywiście pysznie. Efektowne muffinki, które tworzą orzechowy spód, karmel daktylowy oraz polewa z gorzkiej czekolady. Całość mogłaby się wydawać bardzo słodka

Zdrowie na języku :P
Muffinki orzechowe z Grześkiem. 135

czekoladzie Wykonanie : Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym,śmietaną i masłem.Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy orzechy i przesiewamy mąkę z proszkiem wszystko mieszamy mikserem, na końcu dodajemy ubite białka, posiekanego wafelka  i delikatnie mieszamy łyżką. Pamiętajmy że ciasto na muffinki czy babeczki miesza się jak najkrócej, gdy ciasto będziecie długo wyrabiać muffinki wyjdą twarde. Do papilotek

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka kasztanowe z aloesem kandyzowanym 161

płatków kasztanowych 15g aloesu kandyzowanego   Wszystkie składniki należy dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wmieszać płatki kasztanowe oraz kawałki aloesu kandyzowanego. (Aloes dodatkowo pokroiłam na mniejsze części.) Z masy uformować kulki nie co mniejsze od orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczeni. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje
Ciasteczka owsiane 139

laska wanilii 1 szkl. mąki 2,5 szkl. płatków owsianych 3/4 łyżeczki sody bakalie: morele, żurawina, rodzynki,orzechy,  ziarna: słonecznika, siemienia lnianego- wg uznania WYKONANIE: cukier, masło, cukier waniliowy, jajka utrzeć na jednolitą masę, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, ciasto formować w kulki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, spłaszczamy ugniatając łyżką, piec w temperaturze 180-200 stopni około

Kuchnia Beaty
Chleb orkiszowy ze słonecznikiem i orzechami 225

łyżka mleka do posmarowania chleba  Przygotowanie: W misce wymieszać suche składniki, czyli mąki, drożdże, ziarna słonecznika, orzechy, sól i cukier. Wlać wodę i wymieszać wszystko dokładnie.  Odstawić na 15 minut. Keksówkę posmarować oliwą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do keksówki, posypać słonecznikiem i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia(na ok 1 godz). Wyrośnięte ciasto posmarować

Swojskie jedzonko
Ciastka z ciecierzycy (i krem) 193

jednolitą masę. Całość połączyć z groszkami/posiekaną czekoladą. Z powstałej masy formować (zwilżonymi dłońmi) kulki - większe od orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nieco spłaszczyć - do grubości około 2 cm i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Ciasta podczas pieczenia nie tracą kształtu, nie rozpływają się. Jedynie lekko podrosną.) Piec około 15 minut w 175 stopniach. Po upieczeniu

Di gotuje
Tarta Wielkanocna a la Pascha Pwała Małeckiego 185

miała gładkiej konsystencji, dodajemy do niej kwaśną śmietanę.   Ma sę przekładamy do wystudzonego spodu z ciasta kruchego . Następnie    wstawiamy d o lodówki . Po wyjęciu z lodówki dekorujemy ją  suszonymi morelami i daktylami, lub innymi dekoracjami .   W szystkie orzechy najpierw prażymy w piekarniku 160 stopni około 10 minut

SzczyptaSmaQ
Ciasteczka marchewkowo-pomarańczowe z marmoladą. 158

startą marchew wraz z sokiem, skórkę z 1 pomarańczy i sok pomarańczowy. Wszystkie składniki dobrze wyrobić na gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie w rękach formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć do grubości około 7 mm, zrobić dziurkę za pomocą palca i ułożyć na blasze wyłożonej papierem

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pierniczki z jabłkami 148

mieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celcjusza. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego,  kładziemy na blaszce i spłaszczamy. Piec ok. 10-15 minut. Ostudzone można ozdobić. Uwaga!  Jeśli mus był dość rzadki i ciasto jest zbyt kleiste dodać więcej mąki i obtaczać ręce w mące, aby się ciasto ładnie formowało. Pierniczki

talerz przyjemności
Muffinki marchewkowe 141

starta gruszka Przygotowanie: W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy i orzechy. W drugim naczyniu mieszamy lekko roztrzepane jajko z olejem. Łączymy zawartość obu naczyń, dodajemy startą marchewkę i gruszkę. Wszystko razem mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny, wyłożonych papilotkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Babka cynamonowa z rodzynkami i orzechami włoskimi… 189

Odkąd Zuzia zaczęła chodzić do przedszkola i nieco wcześniej zasypiać, weekendy wydają mi się wyjątkowo krótkie. Już nie możemy dowolnie … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Domowa nutella 200

zdrowszą wersje :) Szybki krem czekoladowo - orzechowy z daktyli. Do smarowania chlebka, wypełniania naleśników lub rogalików, przekładania ciasta ... 100 g suszonych daktyli 4 łyżki ciemnego kakao  2 łyżki miodu ( alergicy mogą pominąć ) 2 kostki czekolady 85% 5 łyżek mielonych orzechów laskowych 1/4 szklanki wody spod daktyli / mleka 3,2% / mleka roślinnego Daktyle płuczemy pod bieżącą wodą i przekładamy do miseczki

Atlas Smaków
Granola orzechowa z syropem klonowym… 234

Bardzo przyjemnie upłynęło nam te ostatnie kilka dni; z Piotrkiem w domu i urodzinami Zuzi mieliśmy mnóstwo wrażeń, ale też … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Ciasteczka z czekoladą i cukierkami z orzechami + film 143

Gorzką czekoladę siekamy na mniejsze kawałeczki. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy jajka, pokrojone miękkie masło, cukierki z orzechami, cukier oraz cukier waniliowy, wsypujemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, posiekaną czekoladę i wlewamy mleko. Wszystkie składniki mieszamy dłonią i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką na niezbyt cienki placek a następnie foremką wykrawamy ciasteczka. Gotowe ciastka układamy

Smakowite Dania
naleśniki z nadzieniem orzechowym i bitą śmietaną 181

łyżeczki soli 2 łyżki oleju dodatkowo: olej do smażenia wykonanie: Wszystkie składniki łączymy i miksujemy na gładkie ciasto. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor, na lekko natłuszczonej i rozgrzanej patelni. składniki na nadzienie orzechowe: 250 g zmielonych orzechów włoskich 200 ml mleka 3 łyżki cukru wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy orzechy i gotujemy, aż powstanie gęsta masa

Domowy Smak Jedzenia
Tort makowy z kremem rumowym 219

olejek rumowy. Blaty ciasta delikatnie nasączamy alkoholem lub wodą i przekładamy niewielką ilością kremu, tak by warstwy ciasta zlepiły się razem. Wierzch i boki tortu pokrywamy również niewielką ilością kremu. Boki tortu można obsypać kokosem, a wierzch udekorować rodzynkami, orzechami   i kokosem, lub obsypać kolorowymi posypkami. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site

Smakowy Raj
Kruche babeczki z makiem 511

pudru 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody Do nadzienia 200 g masy makowej z bakaliami Helio 2 łyżki orzechów włoskich 1 łyżka krojonych migdałów 2 łyżki rodzynek 1 łyżka miodu Przygotowanie: Masę makową wymieszać z bakaliami i miodem. Wszystkie składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę. Odrywać po kawałku ciasta i wylepiać brzegi i dno metalowych foremek na babeczki. Napełnić masą

Ala piecze i gotuje