Keks możemy sobie upiec wcześniej, bo to takie ciasto, które musi sobie trochę poleżeć a wtedy smakuje najlepiej. Składniki: -2,5 szklanki mąki pszennej -3/4 szklanki cukru pudru -3/4 kostki margaryny -3 jajka -łyżeczka proszku do pieczenie -6 łyżek mleka -aromat rumowy -bakalie ( orzechy, rodzynki, suszone śliwki i morele,żurawiny ) Orzechy, suszone śliwki i morele kroimy(...)dodajemy bakalie i mieszamy łyżką. Masę przekładamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nożem robimy nacięcie na głębokość ok. 0,5 cm ( nacięcie zapobiegnie nieregularnym pęknięciom ciasta podczas pieczenia ). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiem na ok. 50 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest gotowe
Maminek kulinarnybyło naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i zapachem przypomina świąteczny piernik. Przepis jest prosty i szybki, myślę że znakomicie sprawdzi się na świątecznym stole. Składniki: 3 szklanki mąki, 2,5 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka soli, 1,5 szklanki oleju, 4 jajka, esencja waniliowa, 2 szklanki orzechów włoskich (rozdrobnione), 4 duże marchewki (starte(...)misce mieszamy mąkę z cukrem. Dodajemy orzechy, sodę, sól i cynamon. 2. W drugiej misce mieszamy jajka z oliwą i z esencją waniliową. 3. Do jajek z oliwą dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojonego drobno ananasa. 4. Składniki suche dodajemy do miski ze składnikami mokrymi. Dokładnie mieszamy. 5. Piekarnik rozgrzewamy. 6. Ciasto pieczemy ok 40min. w temperaturze
Kuchnia Pełna PasjiPuree z dyni nie jest daniem samym w sobie. Jest to składnik potrzebny do przygotowania różnych dyniowych dań. Za równo na słodko, jak i na słono
Moja DelicjaDla wszystkich tych, którzy nie mogą spożywać mleka zwierzęcego w żadnej postaci podałam dzisiaj przepis na Domowe mleko ryżowe . Na jego bazie można przygotować wiele wegańskich
Moja DelicjaCiasteczka śmietankowo-kakaowe są modyfikacją przepisu na ciastka śmietankowe z cukrem . W smaku przypominają ciasto francuskie, z zewnątrz chrupiące, w środku się rozwarstwiają. Co więcej, nie
WegePrzepisśniadań wypróbuj również: 1. AMERYKAŃSKIE PANCAKES WEDŁUG GWYNETH PALTROW 2. ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 3. OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 4. GOFRY Z WARZYW: MARCHEWKI, PIETRUSZKI I ZIEMNIAKA! 5. PANCAKES Z BATATÓW I DYNI, PODANE Z ORZECHAMI NERKOWCA I ANANASEM
SMYKWKUCHNIłyżka masła garść migdałów Mąkę przesiewamy razem ze szczyptą soli i cynamonem. Dodajemy cukier puder oraz mielone orzechy. Następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki masło. Początkowo składniki siekamy nożem, następnie szybko (by nazbyt nie ogrzać ciasta) zagniatamy je rękoma. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Schłodzone ciasto wałkujemy
Smaki Na Talerzusuchej patelni i po ostudzeniu rozdrobnić malakserem lub w młynku do kawy, ale nie na pył. Orzechy przesypać do miski, dodać kawałki zimnego masła oraz pozostałe składniki. Całość posiekać nożem, a następnie za pomocą dłoni wyrobić na jednolitą konsystencję. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 4 mm i wykrawać z niego ciasteczka o dowolnym kształcie. Ciastka przełożyć na blachę wysłaną papierem
Di gotujeistnieją produkty, które powodują, że tkanka tłuszczowa szybciej się spala, są to m. in: zielona herbata, orzechy, cynamon, siemię lniane, jajka. 7. Nie rezygnuj z żadnych produktów – dieta ma być przyjemnością, dlatego jedz wszystko, ale w mniejszych ilościach, zjedz kawałek ciasta, parę kostek czekolady, garść chipsów. Jeśli zrezygnujesz całkowicie to szybko rzucisz się na całą paczkę, czy blaszkę
To Musisz Wiedziećdokładnie wymieszać mikserem. Odstawić na około 10-15 minut, by ciasto "odpoczęło". Patelnię nagrzać. Chochlą wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron (naleśniki smażę na suchej patelni). Dodatkowo: * na nadzienie słoik jabłek prażonych Orzech (zamiast tego można samemu uprażyć jabłka- przepis tutaj ) * 1/3 szklanki cukru * 4 łyżeczki cynamonu
Zrób to smaczniepieczarkami i mozzarellą 4. Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i brokułem 5. Kurczak zapiekany z ryżem, bakłażanem, orzechami włoskimi i suszonym pomidorem 6. Zapiekanka z kulkami mięsnymi i warzywami 7. Zapiekanka makaronowa z warzywami - czyli nie marnujemy resztek 8. Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i mozzarellą 9. Pulpeciki zapiekane z makaronem, papryką, cukinią i rukolą 10. Zapiekanka z tortellini
kruche babeczkiostygną, drobno posiekać. Wszystkie składniki na kruszonkę razem wymieszać. W misce wymieszać mąkę, posiekane migdały i orzechy, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól. W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt i roztopione masło. Połączyć mokre składniki z mąką, krótko mieszając. Nakładać ciasto do formy na muffinki, wyłożonej papierowymi papilotkami. Wierzch babeczek posypać przygotowaną kruszonką. Piec w temperaturze 170-180*C przez
Kolorowa kuchnia Elkirazem na Walentynki proponuję coś co każdy jest w stanie przygotować. Ciasto może się nie udać, ale cukierki są bardzo proste do zrobienia. Polecam zatem. Składniki : 25 dag słonecznika 25 dag śliwek suszonych 25 dag orzechów włoskich 25 dag rodzynek 2-3 łyżki miodu Przygotowanie : Ziarno słonecznika lekko podsmażyć Odmierzone orzechy, śliwki, rodzynki i słonecznik zmielić Dodać miód, wymieszać
Proste PotrawySkładniki: 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka pestek słonecznika 1 szklanka posiekanych orzechów szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 jajo 1 łyżeczka kakao 200g masła Suche składniki wymieszać. Dodać masło i jajo zagnieść na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować i powycinać różne kształty. Piec 15 minut w 150 o C. Jeżeli przygotowałaś/eś ciastka
Słodki Zakątekgęsi/ oleju sól farsz: resztki mięsa z korpusu, grzbietu i skrzydeł 1 duża cebula pieczone jabłko z orzechami sól, pieprz majeranek gęsi tłuszcz szczypta gałki muszkatałowej Wykonanie: mąkę przesiać do misy robota, dodać szczyptę soli, tłuszcz, dolać gorącą wodę i zagniatać ciasto hakiem, do połączenia. Ciasto powinno być miękkie, lśniące i elastyczne. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić, by odpoczęło połowę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!