ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:585/988)

Rogaliki -o smaku czekoladowo kokosowym 150

łyżeczka cynamonu nadzienie – przepis pochodzi z gazetki (autor nieznany) 300g kajmaku o smaku czekoladowym 3/4 szklanki orzechów zmielonych * można jeszcze zrobić polewę ale ja nie robiłam przepis na polewę 1 mleczna czekolada 3 łyżki mleka 1 łyżka masła ciasto przygotowanie wszystkie składniki dajemy do miski i miksujemy aż będzie jednolita masa, a potem na 1 godzinę do lodówki. Potem

Moje Wyroby
Banana bread czyli sposób na bardzo dojrzałe banany 203

Banana bread znają chyba wszyscy☺. Jest to najbardziej popularne ciasto w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Dzięki swemu wyjątkowemu smakowi zyskuje na popularności w świecie. Mimo, że w

Tylko pysznie
CIASTECZKA ZBOŻOWO-KUKURYDZIANE 131

jajka wymieszać ze sobą.  Orzechy siekamy. Płatki M IX 5 zbóż BIO , płatki kukurydziane, sól i posiekane orzechy  mieszamy z masłem. Dodajemy jajka roztrzepane z cukrem, mąkę i mieszamy. Zostawiamy na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Z ciasta formujemy kulki i zgniatamy je tworząc ciasta o grubości ok 1 cm. Pieczemy ok 15 minut aż brzegi

Kuchnia w oparach
Mazurek kajmakowy z bakaliami 174

Mazurek kajmakowy to jeden z najpopularniejszych ciast na święta wielkanocne. W przygotowaniu jest bardzo prosty i szybki. Mazurka można udekorować dowolnie – ja użyłem między innymi płatków migdałowych i orzechów włoskich. Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego dowolne bakalie do ozdoby 350g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 200g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Zaczynamy od ugotowania

AleTorcik
PRZEKŁADANIEC BAKALIOWY 140

objętość. 5. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich wałkujemy na cienki placek. 6. Na każdej warstwie ciasta układamy owoce (róża, śliwki, agrest, truskawki, gruszki, wiśnie, porzeczki, borówki wszystkie odcedzone z syropu). 7. Ostatnią część posypujemy po wierzchu posiekanymi orzechami. Pieczemy w temperaturze 180 st. C około 1 godz. 15 minut

Marcepanowa kuchnia
Bezglutenowe ciasteczka jaglane z masłem orzechowym i melasą 221

olej i melasę umieścić w misce i utrzeć z ksylitolem. Płatki jaglane wymieszać z mąką kokosową i kukurydzianą, orzechami, proszkiem do pieczenia. Dodać do wcześniej utartych składników i zmiksować. Na koniec wlać wodę kokosową i wymieszać do połączenia składników. Z ciasta odrywać niewielkie kawałki, formować kulki i spłaszczyć (ciasteczka powinny mieć grubość około 5 mm). Układać na formie wyłożonej papierem

Fitkot
Ciasto toffi 676

Hej! Dziś następna słodka propozycja. Pyszne ciasto toffi, które najlepsze jest na drugi dzień po przygotowaniu. Każdemu przypada do gustu i mam nadzieję, że Wam też

Tylko pysznie
PYSZNE CIASTECZKA Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 148

wymieszane wcześniej obie mąki, sok z cytryny, otartą skórkę cytrynową i szczyptę soli. Ubijamy do połączenia się składników. Ciasto jest bardzo sypkie, więc jeśli tylko składniki się połączą przekładamy je na stolnicę (blat kuchenny) i zagniatamy kulę. Odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli chcemy, aby nasze ciastka miały dokładnie

Walijskie Pichcenie
Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjami (bez mąki) 154

 Zdrowe, rozpływające się w ustach brownie i... dodatkowo bez glutenu? Tak, to naprawdę możliwe! Jego głównym składnikiem jest królowa kasz, czyli kasza jaglana, której absolutnie

Di gotuje
CIASTECZKA BROWNIE Z SOLĄ MORSKĄ (OBŁĘDNIE CZEKOLADOWE) 209

musicie je upiec! 😋💕 Jak dla mnie jest to czekoladowa bomba i już jedno ciasto zaspokoi Waszą ochotę na czekoladę na długo! Przepis znalazłam na Kwestii Smaku , jednak nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła - zamiast orzechów pekan dałam płatki migdałowe i, przede wszystkim, podkręciłam ten mega czekoladowy smak ... solą

Słodko-Słony Świat Ilony
Lebkuchen 427

masła. Dodać suche składniki, wyrobić gładkie ciasto. Na koniec dodać posiekaną skórkę kandyzowaną, dokładnie wyrobić. Odstawi ć, aby ciasto odpoczęło na 20 minut. Jeżeli masa będzie zbyt klejąca, można schłodzić. Piekarnik nagrzać do 180C (termoobieg 160). Uformować 50 kulek wielkości orzecha włoskiego. Układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia, spłaszczyć do grubości ok. 1 cm. Piec przez 15 minut. Wystudzić

Pełny talerz
Kuskus 177

lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Papryka faszerowana kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Sadzone z marchewką na gęsto

Moja smaczna kuchnia
Orzechowe babeczki z karmelem daktylowym - bez pieczenia :) 225

Bez pieczenia, szybko, prosto i oczywiście pysznie. Efektowne muffinki, które tworzą orzechowy spód, karmel daktylowy oraz polewa z gorzkiej czekolady. Całość mogłaby się wydawać bardzo słodka

Zdrowie na języku :P
Muffinki orzechowe z Grześkiem. 157

czekoladzie Wykonanie : Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym,śmietaną i masłem.Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy orzechy i przesiewamy mąkę z proszkiem wszystko mieszamy mikserem, na końcu dodajemy ubite białka, posiekanego wafelka  i delikatnie mieszamy łyżką. Pamiętajmy że ciasto na muffinki czy babeczki miesza się jak najkrócej, gdy ciasto będziecie długo wyrabiać muffinki wyjdą twarde. Do papilotek

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka kasztanowe z aloesem kandyzowanym 179

płatków kasztanowych 15g aloesu kandyzowanego   Wszystkie składniki należy dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wmieszać płatki kasztanowe oraz kawałki aloesu kandyzowanego. (Aloes dodatkowo pokroiłam na mniejsze części.) Z masy uformować kulki nie co mniejsze od orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczeni. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje