ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:585/988)

Mazurek z daktylami 239

owoców i orzechów. Pyszny, delikatny i mimo wszystko nie tak słodki jak jego kajmakowy kolega. Kruchy spód: 350 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 35 g cukru pudru 3 żółtka ugotowane na twardo szczypta soli morskiej Mąkę mieszamy z solą i cukrem. Następnie siekamy masło i ścieramy na tartce żółtko. Dodajemy do mąki i szybko zagniatamy ciasto. Odstawiamy(...)dwie porcje: mniejszą (1/3) i większą (2/3), którą rozwałkowujemy i formujemy z niej spód, wykładając na dno blachy. Z mniejszej formujemy warkocz lub wyciskamy dekorację za pomocą szprycy. Ciasto należy ponakłuwać widelcem i włożyć na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Podczas pieczenia przygotować masę. Masa daktylowa: 1.5 szklanki suszonych daktyli (bez pestek) 1 jabłko, obrane i pokrojone

Food Square
Muffinki z herbatą Teekanne 182

kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki siekanych orzechów włoskich Lukier: 2 szkl cukru pudru łyżka soku z cytryny Muffinki: Herbatę zaparzyć w 750 ml gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem na puch. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku a następnie herbatę i mąkę przesianą z proszkiem i sodą. Do ciasta wsypać bakalie (część można zostawić do dekoracji

Smakołyki Asi
Piernikowe ciasto korzenne z masą orzechową 160

czas zbierać przepisy  na wypieki i potrawy. Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto korzenne przekładane masą orzechową Helio .Proste w wykonaniu a bardzo aromatyczne i smakowite. Zapraszam do wypróbowania, może zagości na Waszym świątecznym stole:)   Składniki: 560 g  masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżki masy orzechowej(...)dodajemy do jajek i mieszamy szpatułką. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, przyprawą do piernika, kakao, proszkiem do pieczenia i sodą, delikatnie mieszamy łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka.Moje ciasto piekło się około 55 minut. Upieczone ciasto wyciągamy z fory i odstawiamy do przestygnięcia. Zimne ciasto przecinamy

Sama słodycz i szczypta chili
Keks 163

Keks możemy sobie upiec wcześniej, bo to takie ciasto, które musi sobie trochę poleżeć a wtedy smakuje najlepiej. Składniki: -2,5 szklanki mąki pszennej -3/4 szklanki cukru pudru -3/4 kostki margaryny -3 jajka -łyżeczka proszku do pieczenie -6 łyżek mleka -aromat rumowy -bakalie ( orzechy, rodzynki, suszone śliwki i morele,żurawiny )    Orzechy, suszone śliwki i morele kroimy(...)dodajemy bakalie i mieszamy łyżką.    Masę przekładamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nożem robimy nacięcie na głębokość ok. 0,5 cm ( nacięcie zapobiegnie nieregularnym pęknięciom ciasta podczas pieczenia ).    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiem na ok. 50 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest gotowe

Maminek kulinarny
Ciasto marchewkowe 321

było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i zapachem przypomina świąteczny piernik. Przepis jest prosty i szybki,  myślę że znakomicie sprawdzi się na świątecznym stole. Składniki: 3 szklanki mąki, 2,5 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka soli, 1,5 szklanki oleju, 4 jajka, esencja waniliowa, 2 szklanki orzechów włoskich (rozdrobnione), 4 duże marchewki (starte(...)misce mieszamy mąkę z cukrem. Dodajemy orzechy, sodę, sól i cynamon. 2. W drugiej misce mieszamy jajka z oliwą i z esencją waniliową. 3. Do jajek z oliwą dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojonego drobno ananasa. 4. Składniki suche dodajemy do miski ze składnikami mokrymi. Dokładnie mieszamy. 5. Piekarnik rozgrzewamy. 6. Ciasto pieczemy ok 40min. w temperaturze

Kuchnia Pełna Pasji
Puree z dyni 128

Puree z dyni nie jest daniem samym w sobie. Jest to składnik potrzebny do przygotowania różnych dyniowych dań. Za równo na słodko, jak i na słono

Moja Delicja
Mleko ryżowe kakaowe (czekoladowe) 132

Dla wszystkich tych, którzy nie mogą spożywać mleka zwierzęcego w żadnej postaci podałam dzisiaj przepis na Domowe mleko ryżowe . Na jego bazie można przygotować wiele wegańskich

Moja Delicja
Ciasteczka śmietankowo-kakaowe 151

Ciasteczka śmietankowo-kakaowe są modyfikacją przepisu na ciastka śmietankowe z cukrem . W smaku przypominają ciasto francuskie, z zewnątrz chrupiące, w środku się rozwarstwiają. Co więcej, nie

WegePrzepis
JAK ZROBIĆ JAJKO W KOSZULCE? TOSTY Z AWOKADO I JAJKIEM W KOSZULCE! 144

śniadań wypróbuj również: 1.  AMERYKAŃSKIE PANCAKES WEDŁUG GWYNETH PALTROW 2.  ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 3.  OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 4.  GOFRY Z WARZYW: MARCHEWKI, PIETRUSZKI I ZIEMNIAKA! 5.  PANCAKES Z BATATÓW I DYNI, PODANE Z ORZECHAMI NERKOWCA I ANANASEM

SMYKWKUCHNI
Orzechowe ciasteczka w białej czekoladzie z migdałem + Gosia i jej sprytne patenty 140

łyżka masła garść migdałów Mąkę przesiewamy razem ze szczyptą soli i cynamonem. Dodajemy cukier puder oraz mielone orzechy. Następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki masło. Początkowo składniki siekamy nożem, następnie szybko (by nazbyt nie ogrzać ciasta) zagniatamy je rękoma. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Schłodzone ciasto wałkujemy

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi 206

suchej patelni i po ostudzeniu rozdrobnić malakserem lub w młynku do kawy, ale nie na pył. Orzechy przesypać do miski, dodać kawałki zimnego masła oraz pozostałe składniki. Całość posiekać nożem, a następnie za pomocą dłoni wyrobić na jednolitą konsystencję. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 4 mm i wykrawać z niego ciasteczka o dowolnym kształcie. Ciastka przełożyć na blachę wysłaną papierem

Di gotuje
8 małych kroczków do utraty wagi – odchudzanie dla leniwych 188

istnieją produkty, które powodują, że tkanka tłuszczowa szybciej się spala, są to m. in: zielona herbata, orzechy, cynamon, siemię lniane, jajka.  7. Nie rezygnuj z żadnych produktów – dieta ma być przyjemnością, dlatego jedz wszystko, ale w mniejszych ilościach, zjedz kawałek ciasta, parę kostek czekolady, garść chipsów. Jeśli zrezygnujesz całkowicie to szybko rzucisz się na całą paczkę, czy blaszkę

To Musisz Wiedzieć
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSYPCE CYNAMONOWEJ 140

dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić na około 10-15 minut, by ciasto "odpoczęło". Patelnię nagrzać. Chochlą wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron (naleśniki smażę na suchej patelni). Dodatkowo: * na nadzienie słoik jabłek prażonych  Orzech  (zamiast tego można samemu uprażyć jabłka-  przepis tutaj ) * 1/3 szklanki cukru * 4 łyżeczki cynamonu

Zrób to smacznie
Zapiekanki - przepisy 445

pieczarkami i mozzarellą 4. Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i brokułem  5. Kurczak zapiekany z ryżem, bakłażanem, orzechami włoskimi i suszonym pomidorem 6. Zapiekanka z kulkami mięsnymi i warzywami 7. Zapiekanka makaronowa z warzywami - czyli nie marnujemy resztek 8. Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i mozzarellą 9. Pulpeciki zapiekane z makaronem, papryką, cukinią i rukolą 10. Zapiekanka z tortellini

kruche babeczki
Muffinki orzechowo-migdałowe 215

ostygną, drobno posiekać. Wszystkie składniki na kruszonkę razem wymieszać. W misce wymieszać mąkę, posiekane migdały i orzechy, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól. W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt i roztopione masło. Połączyć mokre składniki z mąką, krótko mieszając. Nakładać ciasto do formy na muffinki, wyłożonej papierowymi papilotkami. Wierzch babeczek posypać przygotowaną kruszonką. Piec w temperaturze 170-180*C przez

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania