ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:519/988)

Pierogi ruskie 163

klejące a plastyczne. Podczas wyrabiania ma odchodzić od stolnicy bądź maty silikonowej a jednocześnie być miękkie. Mi wychodzą proporcje: 1 kg ciasta na 2 kg farszu. O farszu: Można nakładać łyżeczką albo robić kulki z farszu wielkości orzecha włoskiego. Łatwiej się wtedy zakleja pierogi. Smacznego! Lidka Artykuł Pierogi ruskie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kremowe ravioli z ricottą i masłem szałwiowym 137

Pyszne danie kuchni włoskiej dziś na stole moim i Waszym. Zachęcam do spróbowania tych wspaniałych pierożków bo są pyszne, rozpływają się same w ustach. Robi się

Moje Małe Czarowanie
Piętrowiec z makiem i masą orzechową 131

Kolejna odsłona ciasta z makiem. Piętrowiec z makiem i masą orzechową to takie ciacho „na bogato”. Ma biszkopt, makowiec, pyszną masę orzechową, no i czekoladę <

PatiGotuje
Pierogi ruskie 259

klejące a plastyczne. Podczas wyrabiania ma odchodzić od stolnicy bądź maty silikonowej a jednocześnie być miękkie. Mi wychodzą proporcje: 1 kg ciasta na 2 kg farszu. O farszu: Można nakładać łyżeczką albo robić kulki z farszu wielkości orzecha włoskiego. Łatwiej się wtedy zakleja pierogi. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Nadziany schab z kluseczkami śląskimi 166

jajko. Dodajemy z powrotem odłożone ziemniaki. Taka metoda sprawdzi się przy każdej ilości ziemniaków. Ciasto zagniatamy na jednolitą, gładką masę. Z ciasta dzielimy na 2-3 części, rolujemy, kroimy na mniejsze porcje z których formułujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej z nich palcem robimy charakterystyczne dziurki. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 2 minutki od wypłynięcia. Podajemy

Moniki Smakołyki
Mazurek z czarną porzeczką i białą czekoladą 165

Ten mazurek gościł na moim świątecznym stole, ale myślę że pokrojony na batoniki spokojnie może służyć jako pożywny energetyk. Do szkoły, pracy, uczelni, na wycieczkę rowerem

Moje Małe Czarowanie
Seromakowiec 150

Co zrobić gdy rodzina ma podzielone zdanie na temat ulubionego ciasta? Oczywiście pogodzić ☺ i śmiało przygotować seromakowiec. Ciasto łączy masę makową i serową w jedną pyszność

Tylko pysznie
Bajaderka 146

Wszyscy dziś zajadają rogale a ja jem bajaderkę. Przepis dostałam od mojej koleżanki w pracy Ali, a skąd ona go wzięła nie mam pojęcia. Niewiele ma

Moje Małe Czarowanie
7 dań ze śliwkami, których musisz spróbować 142

Waszym ulubieńcem? 7 dań ze śliwkami, których musisz spróbować Drożdżówki ze śliwkami Ryż na mleku ze śliwkami Jaglane brownie ze śliwkami Ciasto owsiane ze śliwkami Bezglutenowe racuszki z karmelizowanymi śliwkami Jaglane knedle ze śliwkami Powidła śliwkowe z orzechami włoskimi Czytaj więcej – przepisy ze śliwkami Artykuł 7 dań ze śliwkami, których musisz spróbować pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
5 najlepszych przepisów na sernik 184

sernik świąteczny w wykonaniu mamy czy babci nigdy nie dorówna wersji fit super light bez cukru i wszystkiego. Przepisów na to ciasto znajdziemy mnóstwo – tych tradycyjnych, czy też tych bardziej nowoczesnych, w których miejsce twarogu zastępują rozmoknięte orzechy nerkowca, czy w innej wersji tofu lub kasza jaglana. Dziś z okazji Święta Sernika zapraszam Was na mój osobisty ranking najlepszych

365 dni dookoła kuchni
Mazurek pomarańczowy 193

Na świątecznym stole, choć mój jest w tym roku zupełnie gdzie indziej niż w domu, nie powinno zabraknąć mazurków i bab. Dziś pomysł na mazurek bardzo

Moje Małe Czarowanie
Sernik dyniowy z sosem toffi 154

mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej łyżka cynamonu łyżeczka imbiru 100 g gładkiego masła orzechowego spód: 100 g płatków owsianych 100 g orzechów włoskich/pekan 60 g oleju roślinnego Sos toffi- przepis znajdziecie tu Przygotowanie: Składniki na spód ciasta zblendować. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, dno formy wykleić ciastem. W dużej misce zblendować fasolę, bananam cukier, masło orzechowe i puree z dyni

greenscarf
Pyszne kruche ciasteczka z orzechami i czekoladą 262

gładką masę, dodajemy sól i jajka. Miksujemy, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy czekoladę i orzechy, mieszamy. 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcję ciasta, w rękach forujemy kulkę i układamy na blaszce, tak robimy do wyczerpania się ciasta. Wszystkie nasze kulki lekko zgniatamy ręką. Pamiętajmy

kruche babeczki