podgrzewać w kąpieli wodnej mieszając. Można dodać więcej czekolady lub więcej śmietanki do uzyskania pożądanej konsystencji. Blat posmarować czekoladą i na niego ułożyć ciasto w formie wieńca. Do środka wlać resztę czekolady. Można boki posypać orzechami laskowymi
Candy PandasSkładniki połączą się w jednolitą masę i masło zrobi się gęste. Masło ściągamy z ognia. 2. Do masła orzechowego dodać mąkę kokosową, posiekane orzechy i wymieszać łyżką lub rękoma ( patrz FILM ). Powstanie gęsta, elastyczna masa. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 18x18cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i mocno docisnąć. Blaszkę wstawić do lodówki na 20 minut. 3. Deser
Mała Cukierenkaszczypta soli oraz - 1 jajko - gruby cukier Przygotowanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy stopniowo jajka, mąkę, sól, proszek, śmietanę oraz orzechy i skórkę pomarańczową. Całość zagniatamy, przekładamy na stolnicę i wałkujemy. Z ciasta wykrawamy foremkami różne kształty, smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Ciasteczka pieczemy około 20 minut
Zainspirowana w kuchnimniejsze kawałki zimne masło oraz cukier, wszystko posiekać nożem - dodać śmietanę, wymieszać, zagnieść ciasto - ciasto schłodzić przez 1 godzinę w lodówce - schłodzone ciasto podzielić na 30-32 małe kawałki, z każdego uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego, którą następnie spłaszczyć w dłoniach - tak przygotowane ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach od siebie - wstawić do piekarnika nagrzanego
Smakołyki BerenikiNa wielu blogach wielkanocne przepisy rozpychają się po głównych stronach już od pewnego czasu. U mnie ten cykl rozpoczyna dziś jedna z pysznych wielkanocnych słodkości - Mazurek
Kuchnia w Słońcu SkąpanaBatony owsiane z orzechami i żurawiną Dziś pomysł na smaczne i zdrowe batony owsiane z dodatkiem żurawiny i orzechów ziemnych. Batony owsiane świetnie sprawdzą się jako
Kuchenne innowacjeC o roku głowię się nad wyjątkowym tortem dla Was i co roku chcę, aby kolejny był lepszy niż poprzedni. W końcu urodziny, to ważny dzień
Food SquarePieczone buraki są według mnie tak pyszne, że nawet bez żadnych dodatków można je jeść ze smakiem. W mojej lodówce od dawna zalegało opakowanie ciasta francuskiego
Kasia SarnaPrzepyszny sernik na kruchym cieście. Delikatny, pyszny, wilgotny, polecam wypróbować. Ja serniki uwielbiam i piekę ich całe mnóstwo, zapraszam zobaczcie jakie, jest ich ponad setka, coś
Moje Małe Czarowaniemielonych orzechów ( użyłam laskowe) 2 łyżeczki cukru waniliowego 20 dag masła 3 żółtka Wykonanie: wszystkie składniki czyli mąkę, cukier puder, mielone orzechy, cukier waniliowy, masło i żółtka wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto z którego następnie formujemy niewielkie rogaliki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rogaliki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C około 10 minut
Słodkie zapomnieniePiernik pachnący mocno nadchodzącymi Świętami. W domu unosi się zapach cynamonu i goździków, zapach kakaowy. Piernik przygotowałam z posiekanymi nerkowcami. Jest lekko wilgotny z dodatkiem powideł
Zasmakuj KuchniDobrze przeczytaliście, to ciasto jest z fasoli czerwonej albo białej, takiej z puszki albo świeżo ugotowanej, to jest obojętne. Jest mega pyszne, mega czekoladowe, rozpływa się
Moje Małe Czarowaniedodajemy po 1 jajku, miksujemy po dodaniu każdego. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki z ciasta delikatnie rozpłaszczamy i robimy w nich wgłębienia. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 st. C. Po wystudzeniu wgłębienia w ciasteczkach wypełniamy dżemem
Smakowity Blog KulinarnyTo ciasto jest mega pyszne, wilgotne, kwaskowe od malin. Jeśli spotkacie w sklepach maliny świeże użyjcie świeżych, jeśli nie użyjcie mrożonych, też będzie ok. Ciasto szybko
Moje Małe Czarowaniedodajemy połowę mąki z proszkiem do pieczeni oraz połowę mleka i mieszamy, po chwili dodajemy resztę mąki z mlekiem, esencję waniliową, miód i orzechy. Mieszamy. 3. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy je do ciasta na sam koniec. Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placuszki na rumiano z obydwóch stron. Gotowe obsypujemy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego !!! Przepis bierze udział
Gotowanie...to proste !