ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:481/988)

Pierniczki norymberskie 189

drobne kawałki. Jajka zmiksować z cukrem miksując na wolnych obrotach dodać miód, przyprawę do piernika, kakao i olejek. Dodać rozdrobnione rodzynki ze skórką, orzechy i migdały. Na samym końcu wsypać mąkę. Miksować do połączenia się składników. Ciasto będzie trochę klejące ale takie ma być i nie dosypujemy mąki. Na opłatki nakładamy łyżeczką masę z lekką górką. układamy na blaszce wyłożonej

Ala piecze i gotuje
Orzechowe ciasto bez pieczenia 210

kolejnym pysznym przepisem. Biorąc pod uwagę mój ostatni jesienno zimowy "niedoczas" postawiłam tym razem na ciasto bez pieczenia. Do zrobienia ciasta wykorzystałam  masę orzechową od Helio , herbatniki kakaowe od Cukry Nyskie , mascarpone i orzechy arachidowe. Szybki, prosty ale jakże smaczny deser do popołudniowej kawy. Składniki: 1 puszka 560 g masy orzechowej od Helio 2 paczki 200 g herbatników kakaowych

Życie zaczyna się w kuchni
Magiczna babka z budyniem 8313

wysokości zanurzamy na ok. 30-40 sekund we wrzątku (aby karmel się rozpuścił). Wyjmujemy formę z wrzątku i możemy już wyjąć ciasto, odwracając je szybkim ruchem na talerz. Gotową magiczną babkę warto posypać pokruszonymi orzechami. Uwaga: Jeśli boimy się robić sami karmel, możemy zastąpić go gotowym sosem karmelowym lub kajmakiem z puszki. Post Magiczna babka z budyniem pochodzi z bloga

Poezja smaku
Wegańskie, rozpustne ciasto czekoladowe; Kraków i Wieliczka 562

Upiec brownie z podwójnej porcji, przekroić na pół i każdą połówkę posmarować powidłem ze śliwek i czekoladowym, budyniem jaglanym . Dekoracja: u mnie prażone orzechy ziemne i polewa z gorzkiej czekolady. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a ciasto jest pyszne! Najlepsze kolejnego dnia. Jeśli lubicie, można również nasączyć obie połówki ciasta mocniejszym alkoholem. P.S. Na cały deser (krem budyniowy, polewę

Qlinarnie i Qlinarnie
Chlebek bananowy z figami 173

Właściwie to nazwa chlebek może być tu myląca, gdyż wypiek ten bardziej przypomina ciasto. Nie obawiajcie się jednak nadmiaru pustych kalorii - to ciasto z kategorii zdrowych. Upieczone na bazie mąki pełnoziarnistej i orkiszowej z dodatkiem orzechów i suszonych fig, dostarczy Wam całej gamy wartości odżywczych, a do tego smakuje wybornie. Polecam do popołudniowej herbaty

Milion Smaków
CZEKOLADOWE CRINKLES 202

następnie żółtka oraz rozpuszczoną czekoladę. Na końcu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy folią, wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Ze schłodzonego ciasta robimy wałek, tniemy na jednakowe kawałki. Z każdego kawałka robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 12 min w 180 stopniach

słodki bratek
Placuszki jogurtowe z orzechami, suszoną morelą i ananasem 195

się z jajkami. Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do reszty, miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy orzechy, morele i ananasa. Mieszamy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy porcje ciasta i na patelni formujemy placuszki. Smażymy z obu stron. Placuszki powinny się nam ładnie zarumienić.  Podajemy ciepłe z syropem klonowym, powidłem

kruche babeczki
Serowo limonkowe pączki 256

sodę, mieszamy wstępnie łyżką. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy do połączenia składników (masa będzie się kleić). Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy je w mące na kształt małych kulek (ciut większych od orzecha włoskiego), strzepujemy nadmiar mąki. Nasze małe pączki wrzucamy na dobrze rozgrzany olej, jednak smażyć nasze pączki powinniśmy na małym ogniu, aby dobrze dosmażyły się

Słodkie okruszki
Wegański tort w stylu angielskim 206

ilość tego ciasta pozwoli ci upiec 4 blaty. Możesz piec każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie tortów: Na jeden torcik

greenscarf
Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 223

ilość tego ciasta pozwoli ci upiec 4 blaty. Możesz piec każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki krem + biszkopt

greenscarf
Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 223

ilość tego ciasta pozwoli ci upiec 4 blaty. Możesz piec każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki krem + biszkopt

greenscarf
Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione 144

wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik pieczemy w 150C przez 50 – 60 min. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Migdały i różne gatunki orzechów rozdrabniamy i posypujemy cały wierzch sernika. Dekorujemy cukrowymi kuleczkami. Przed podaniem schładzamy ciasto w lodówce. Smacznego! Artykuł Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wielkanocne porady 205

elementem Wielkanocnych wypieków. Warto wybrać to, co każdy z nas lubi. W internecie można spotkać wiele różnych i porządnych przepisów na ozdoby ciast.  Można przebierać np. w masie marcepanowej, lukrze, polewie czekoladowej lub krokancie (posiekane orzechy).  Warto do wszelkich pomocy zaprzęgnąć dzieci. Na pewno czas z nimi spędzony będzie spędzony miło, a dzieci nauczą się odpowiedzialności.  Poprośmy

Gotuję Testuję
Chlebek dyniowo-daktylowy z pomarańczą (bez cukru) 190

proszek do pieczenia, sól oraz cynamon lub przyprawę piernikową. Wsyp suche składniki do mokrych i wymieszaj, ale tylko do połączenia składników.  Przelej ciasto do foremki i wyrównaj wierzch. Możesz udekorować chlebek, np. płatkami owsianymi, posiekanymi orzechami lub/oraz plasterkami pomarańczy/mandarynki/klementynki. Wstaw chlebek do piekarnika i piecz przez ok. 50-60 minut do suchego patyczka. Chlebek wyjmij z piekarnika

Chilli Czosnek i Oliwa
Orzechowe love 216

mąkę, sodę oczyszczoną, sól oraz cynamon. W drugiej, większej misce miksujemy masło z pozostałym cukrem, aż do uzyskania puszystej konsystencji. Następnie dodajemy ubite orzechy, jajko, starty imbir i miksujemy, aż do połączenia składników. Możecie również zagnieść ciasto ręcznie. Ciasto dzielimy na 2-3 części, każdą z nich owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na około 1 godz. W między

Spektrum Smaku