Miękkie Czekoladowe Ciasteczka Z Orzechami 217jajko i dalej ucieramy. 3. Następnie dodajemy kakao, sodę, mąkę pszenną i miksujemy do połączenia. 4. Na sam koniec dodajemy posiekaną czekoladę i orzechy i mieszamy. 5. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta, formując ciastka. Pieczemy w 160 stopniach grzanie góra-dół z termoobiegiem przez 10-12 minut. Upieczone ciasteczka wykładamy na kratkę aby przestygły
Gotowanie...to proste !
Czekoladowy Dutch Baby z bananem i sosem czekoladowym 169zielononóżki 1/2 szklanki mleka bez laktozy 1 łyżka kakao szczypta cynamonu 2 łyżki cukru kokosowego 2 łyżki śmietanki kokosowej 6 kostek gorzkiej czekolady orzechy pekan banan kilka listków melisy Mąkę przesiać dodać resztę składników i wymieszać ciasto. Odstawić. Patelnię wysmarować olejem. Rozgrzać piekarnik na 200 stopni C. Włożyć patelnię i kilka minut pozostawić aby się rozgrzała. Wyjąć i wlać ciasto
AZgotuj!
Pierniczki norymberskie 195drobne kawałki. Jajka zmiksować z cukrem miksując na wolnych obrotach dodać miód, przyprawę do piernika, kakao i olejek. Dodać rozdrobnione rodzynki ze skórką, orzechy i migdały. Na samym końcu wsypać mąkę. Miksować do połączenia się składników. Ciasto będzie trochę klejące ale takie ma być i nie dosypujemy mąki. Na opłatki nakładamy łyżeczką masę z lekką górką. układamy na blaszce wyłożonej
Ala piecze i gotuje
Orzechowe ciasto bez pieczenia 216kolejnym pysznym przepisem. Biorąc pod uwagę mój ostatni jesienno zimowy "niedoczas" postawiłam tym razem na ciasto bez pieczenia. Do zrobienia ciasta wykorzystałam masę orzechową od Helio , herbatniki kakaowe od Cukry Nyskie , mascarpone i orzechy arachidowe. Szybki, prosty ale jakże smaczny deser do popołudniowej kawy. Składniki: 1 puszka 560 g masy orzechowej od Helio 2 paczki 200 g herbatników kakaowych
Życie zaczyna się w kuchni
Magiczna babka z budyniem 8326wysokości zanurzamy na ok. 30-40 sekund we wrzątku (aby karmel się rozpuścił). Wyjmujemy formę z wrzątku i możemy już wyjąć ciasto, odwracając je szybkim ruchem na talerz. Gotową magiczną babkę warto posypać pokruszonymi orzechami. Uwaga: Jeśli boimy się robić sami karmel, możemy zastąpić go gotowym sosem karmelowym lub kajmakiem z puszki. Post Magiczna babka z budyniem pochodzi z bloga
Poezja smaku
Wegańskie, rozpustne ciasto czekoladowe; Kraków i Wieliczka 568Upiec brownie z podwójnej porcji, przekroić na pół i każdą połówkę posmarować powidłem ze śliwek i czekoladowym, budyniem jaglanym . Dekoracja: u mnie prażone orzechy ziemne i polewa z gorzkiej czekolady. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a ciasto jest pyszne! Najlepsze kolejnego dnia. Jeśli lubicie, można również nasączyć obie połówki ciasta mocniejszym alkoholem. P.S. Na cały deser (krem budyniowy, polewę
Qlinarnie i Qlinarnie
Chlebek bananowy z figami 179Właściwie to nazwa chlebek może być tu myląca, gdyż wypiek ten bardziej przypomina ciasto. Nie obawiajcie się jednak nadmiaru pustych kalorii - to ciasto z kategorii zdrowych. Upieczone na bazie mąki pełnoziarnistej i orkiszowej z dodatkiem orzechów i suszonych fig, dostarczy Wam całej gamy wartości odżywczych, a do tego smakuje wybornie. Polecam do popołudniowej herbaty
Milion Smaków
CZEKOLADOWE CRINKLES 207następnie żółtka oraz rozpuszczoną czekoladę. Na końcu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy folią, wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Ze schłodzonego ciasta robimy wałek, tniemy na jednakowe kawałki. Z każdego kawałka robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 12 min w 180 stopniach
słodki bratek
Placuszki jogurtowe z orzechami, suszoną morelą i ananasem 208się z jajkami. Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do reszty, miksujemy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy orzechy, morele i ananasa. Mieszamy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy porcje ciasta i na patelni formujemy placuszki. Smażymy z obu stron. Placuszki powinny się nam ładnie zarumienić. Podajemy ciepłe z syropem klonowym, powidłem
kruche babeczki
Serowo limonkowe pączki 269sodę, mieszamy wstępnie łyżką. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy do połączenia składników (masa będzie się kleić). Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy je w mące na kształt małych kulek (ciut większych od orzecha włoskiego), strzepujemy nadmiar mąki. Nasze małe pączki wrzucamy na dobrze rozgrzany olej, jednak smażyć nasze pączki powinniśmy na małym ogniu, aby dobrze dosmażyły się
Słodkie okruszki
Wegański tort w stylu angielskim 214ilość tego ciasta pozwoli ci upiec 4 blaty. Możesz piec każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie tortów: Na jeden torcik
greenscarf
Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 233ilość tego ciasta pozwoli ci upiec 4 blaty. Możesz piec każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki krem + biszkopt
greenscarf
Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 233ilość tego ciasta pozwoli ci upiec 4 blaty. Możesz piec każdy osobno, lub 2 dwóch częściach, potem po upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki krem + biszkopt
greenscarf
Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione 149wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik pieczemy w 150C przez 50 – 60 min. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Migdały i różne gatunki orzechów rozdrabniamy i posypujemy cały wierzch sernika. Dekorujemy cukrowymi kuleczkami. Przed podaniem schładzamy ciasto w lodówce. Smacznego! Artykuł Sernik jaglany z kremem z migdałów i chwile niezastąpione pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia
Wielkanocne porady 211elementem Wielkanocnych wypieków. Warto wybrać to, co każdy z nas lubi. W internecie można spotkać wiele różnych i porządnych przepisów na ozdoby ciast. Można przebierać np. w masie marcepanowej, lukrze, polewie czekoladowej lub krokancie (posiekane orzechy). Warto do wszelkich pomocy zaprzęgnąć dzieci. Na pewno czas z nimi spędzony będzie spędzony miło, a dzieci nauczą się odpowiedzialności. Poprośmy
Gotuję Testuję
Chlebek dyniowo-daktylowy z pomarańczą (bez cukru) 197proszek do pieczenia, sól oraz cynamon lub przyprawę piernikową. Wsyp suche składniki do mokrych i wymieszaj, ale tylko do połączenia składników. Przelej ciasto do foremki i wyrównaj wierzch. Możesz udekorować chlebek, np. płatkami owsianymi, posiekanymi orzechami lub/oraz plasterkami pomarańczy/mandarynki/klementynki. Wstaw chlebek do piekarnika i piecz przez ok. 50-60 minut do suchego patyczka. Chlebek wyjmij z piekarnika
Chilli Czosnek i Oliwa
Orzechowe love 225mąkę, sodę oczyszczoną, sól oraz cynamon. W drugiej, większej misce miksujemy masło z pozostałym cukrem, aż do uzyskania puszystej konsystencji. Następnie dodajemy ubite orzechy, jajko, starty imbir i miksujemy, aż do połączenia składników. Możecie również zagnieść ciasto ręcznie. Ciasto dzielimy na 2-3 części, każdą z nich owijamy folią spożywczą i chowamy do lodówki na około 1 godz. W między
Spektrum Smaku
Masa makowa 219maszynce do maku albo w piekarni lub cukierni. Zmielony mak zalać wrzącym mlekiem i wymieszać. Wlać lekko zrumienione masła, dodać miód, cukry, posiekane orzechy, migdały, rodzynki wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Przed wyłożeniem masy makowej na ciasto dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać
Ala piecze i gotuje
HELIO - Pyszne Produkty 200domach powoli zaczynają się unosić zapachy Świątecznych potraw. Dziś mam przyjemność testować i próbować pysznych produktów HELIO. W ofercie firmy znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy makowe, orzechowe oraz krówkowe, polewy do ciast oraz popcorn do mikrofalówki. Produkty sprzedawane są pod marką HELIO oraz pod wieloma markami własnymi dostępnymi w największych marketach w Polsce. Zapraszam
Gotowanie Patki
Poznaj sie na tłuszczach 152kremową zupę z dyni Hokkaido z pesto z orzeszków cedrowych, awokado, natki pietruszki i oleju rzepakowego z wędzoną makrelą zapiekaną w razowym cieście. Drugim daniem była gruszka w czerwonym winie z bryndzą, miodową granolą z orzechów włoskich, tymiankiem i aksamitnym sosem pomarańczowym. Część zdjęć dzięki uprzejmości organizatora
Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka Brownie czyli poWeekendowe Lakocie odc.128 213wlewamy czekoladę do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy. Teraz szybko dodajemy mąkę, proszek i sól dalej delikatnie mieszając. Na końcu wrzucamy posiekana czekoladę z orzechami. Mieszamy i już. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce ciasta. Ważne by zachować odstępy bo ciasteczka rosną. Pieczemy maksymalnie 10 minut. Wierzch powinien popękać a środek nadal być mięciutki
Dzieje kuchennej Wiewióry
Ptysie ze szparagami 162uważać aby nie zrobiło się za rzadkie – powinno być gęste. Ja dodałam 2 średnie jajka. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Wykładać na nią ciasto łyżką lub wyciskać przy użyciu worka cukierniczego. Formować płaskie kule wielkości dużego orzecha laskowego. Oczywiście można robić mniejsze lub większe ptysie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopniu. Po 8 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni
królestwo garów
Ciasteczka z masłem orzechowym 295miski wrzucamy masło orzechowe, cukier i jajka, łączymy za pomocą miksera. Następnie dodajemy mleko, obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Dokładnie wyrabiamy ciasto, wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 2 centymetrowych odstępach. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 10 minut
Gotowanie moimi oczami
CRINKLES - POPĘKANE CIASTECZKA 167następnie żółtka oraz rozpuszczoną czekoladę. Na końcu wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy folią, wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Ze schłodzonego ciasta robimy wałek, tniemy na jednakowe kawałki. Z każdego kawałka robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 12 min w 180 stopniach. przepis pochodzi z książki kucharskiej "Słodki
słodki bratek
Chałwolove & osłoda poniedziałku. 159niej zrobić, ale przy okazji wypocząć i zrobić coś dla siebie, zaczynam dobrym śniadaniem ;) a dodatkowo kilka zdjęć na osłodę :) Leśny mech (zielone ciasto przełożone kremem z białej czekolady i mascarpone) drożdżowy wieniec z makiem i orzechami
More food, love and dreams
Grzanki z piernika z camembertem, suszonymi jabłkami, orzechami i czekoladą 170chłodny zimowy wieczór warto zjeść energetyczny posiłek który nas rozgrzeje i doda energii. Grzanki z piernika to pomysł na pozbycie się lekko czerstwego ciasta, dodatek sera camembert przełamuje całą słodycz a aromatyczne jabłka z miodem i orzechami to kropka nad i. Wspaniała przystawka na słodko-wytrawnie. Polecam bo choć połączenie nieco awangardowe to ….niebo w gębie! Składniki: 3-4 kromki
Wanilia i Kardamon
Jabłkowo cynamonowe ciasteczka 189wszytko, bo może się okazać że połowa wystarczy, wszystko zależy od tego jak bardzo soczystych jabłek użyjesz. Wymieszaj wszytko najpierw łopatką, potem dłonią, ciasto nie powinno się ani kruszyć ani kleić do rąk. Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, obtocz każdą w mieszance cukrowo-cynamonowej i spłaszcz każdą sztukę szklanką lub dłonią Piecz ciacha w temp. 180C 15 minut na środkowej
greenscarf
popękane ciasteczka 607mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia się składników. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin. Następnie wyciągamy z lodówki (ciasto powinno być bardzo twarde) i przy pomocy małej łyżeczki formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je obficie w cukrem pudrem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 165 st. C przez
Domowy Smak Jedzenia
Muffinki podwójnie czekoladowe 165pieczenia i cukier przesiać do dużej miski. W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem, rozpuszczonym masłem i wlać do suchych składników. Dosypać orzechy i posiekaną czekoladę. Wymieszać dużą łyżką, nie za dokładnie. Foremki muffinkowe wypełniać ciastem w ¾ wysokości, piec w 180 stopniach 20 minut. Wystudzić. Gotowe można polać rozpuszczoną czekoladą (wtedy otrzymamy potrójnie czekoladowe muffinki) lub posypać cukrem pudrem
Cakes By Kejt
Muffinki bezglutenowe dla miłośników czekolady 196masę(ok. 2-3 minuty) Wlać olej i szybko wymieszać. Do masy dodać zmieszaną wcześniej mąkę kukurydzianą. Całość zmiksować. Stopniowo dodawać mleko. Kakao, orzechy i posiekaną czekoladę umieścić w misce i połączyć ze sobą. Wsypać do ciasta i dokładnie zmiksować wszystkie składniki. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem. Piec w 180 stopniach ok. 25-30 minut. inspiracja
FitKot
Tarta z dynią smażoną w miodzie 116gotuje". Zrobiłam ją tylko i wyłącznie z ciekawości, ale posmakowała mi tak bardzo, że na stałe zagościła w moim domu. Ciasto jest niezykle kruche, a nadzienie słodkie, pachnące cynamonem i chrupkie dzięki dodatkowi orzechów i pestek dyni. Oczywiście ilekroć ją piekę, zapominam zwiększyć ilość miąższu dyni, a potem tego żałuję. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edyty
Pszenno-żytni chleb na zakwasie z orzechami 166mąki pszennej typ 550 100 g zakwasu żytniego 500 ml wody 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 100 g orzechów laskowych Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w dużej misce i łyżką wyrabiamy ciasto. Wystarczy tylko porządnie zamieszać do połączenia się składników, jakieś 3-5 minut. Przekładamy ciasto do dużej keksówki (albo dwóch małych). Ciasto powinno sięgać mniej więcej do połowy
Marder&Marder Manufacture
Jakie produkty wybierać, żeby nie odczuwać głodu? 212dostarcza 240 kcal Indeks sytości (%) Krakersy 49 71 Kabanos 74 81 Sernik wiedeński 79 87 Makaron bezjajeczny gotowany 142 90 Pączek 58 97 Orzechy laskowe 38 97 Płatki kukurydziane z mlekiem 173 99 Jabłko 522 106 Ciasto drożdżowe 83 116 Ryż biały gotowany 206 119 Kasza jęczmienna gotowana 206 128 Czekolada 45 132 Grejpfrut 667 154 Musli z mlekiem
Powiedz dietom nie
Bułeczki drożdżowe z Domowym dżemem 261minut 2 żółtka oddzielamy od białek, mieszamy z jednym całym jajkiem i szczyptą soli, dolewamy do zaczynu drożdżowego, wyrabiamy ciasto z pozostałą mąką ciasto powinno być zwarte i gładkie, ale miękkie, formujemy z niego kuleczki wielkości orzecha włoskiego lub większe, spłaszczamy i łyżeczką nakładamy dżem, układamy na blaszkach z zachowaniem 2 cm odstępu pieczemy w temp 180*C przez około
Luźna Kuchnia
Kluski ze speckiem i kapustą kiszoną 265będziemy potrzebowali ok 250 g lub trochę więcej lub mniej. Ciasto ma być plastyczne i wygodne w formowaniu, średnio twarde. Po wyrobieniu, podzielić ciasto na małe, równe kawałki ( z tej porcji wyjdzie ok 30 kulek wielkości orzecha włoskiego) i rękami posypanymi mąką, formować kulki. Zagotować wodę w garnku, posolić, dodać kluski. Przez pierwsze 5 minut gotować
Stare Gary
CIASTECZKA OWSIANE ZE SŁONECZNIKIEM I CZEKOLADĄ 297pieczenia. Do utartej masy dodać szczyptę soli, pokrojone na małe kawałki rodzynki i czekoladę, wystudzone ziarna słonecznika , płatki owsiane oraz mąki. Zagnieść ciasto. Masa będzie dość lepka i miękka. Formować z niej kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem. Spłaszczyć je , same niestety się nie rozleją, a cieńsze są smaczniejsze. Piec ok.15 minut w temp.180
Smaczne Zdrowe
Mini muffinki sprzątaczki 156namyśle. Powstały gdy robiłam przegląd szafki i lodówki - tu resztka powideł z słoiku, w drugim troszkę duszonych jabłek, w pojemniczku kilka łyżeczek mielonych orzechów, napoczęta śmietana . . . Wyciągnęłam wszystko na blat kuchenny i po chwili już mieszałam ciasto :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
Bezglutenowe ciasto marchewkowe. 203chciałabym zaproponować Wam 2 przepisy na ciasto marchewkowe (obydwa bezglutenowe). Pierwszy przepis na marchewkowe ciasto bezglutenowe o smaku cynamonowym Potrzebne nam będą: 5 jajek, 200 g cukru (najlepiej pełnoziarnistego), 200 g marchewki czyli 2 porządne marchewki drobno starte na tarce, 120 g drobno zmielonych orzechów, 120 g drobno zmielonych migdałów (obydwa można kupić gotowe), stanowią one w tym przepisie zamiennik(...)cukru i przyprawami (cynamonem) aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać drobno startą marchewkę, drobno zmielone orzechy, migdały, maizenę, proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 100 g cukru. Dodać je do reszty składników. Wymieszać razem. Ciasto przełożyć do uprzednio nasmarowanej tłuszczem formy. Piec w piekarniku w temperaturze 175°C przez 40-45 minut. Wyjąć z piekarnika
MODA NA BIO
Wypasione ciacha z odzysku 279gorzkiej i 100 g mlecznej) 50 ml słodkiej śmietanki 30-36% Dodatkowo: wiórki kokosowe, drobno siekane orzechy lub migdały do posypania/obtoczenia ciastek Czekoladę łamiemy na kawałki i wraz ze śmietanką umieszczamy w garnuszku. Rozpuszczamy, cały czas mieszając. Wszystkie rodzaje ciasta, herbatniki czy biszkopty kruszymy drobno i umieszczamy w sporej misce. Dodajemy mleko, rozpuszczoną z czekoladę, rodzynki, aromat rumowy (lub odrobinę
Ratunku obiad
Muffinki Oreo 185Składniki na ciasto: 2 jajka 200g mąki 175g cukru 25g rozpuszczonego masła 4 łyżki kakao 75ml gorącej wody (mniej więcej 1/3 szklanki) 75g mielonych orzechów włoskich lub wiórków kokosowych 100g jogurtu naturalnego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej szczypta soli ciasteczka Oreo (ok. 12-20 szt. - w zależności od wielkości blaszki, którą mamy) Wykonanie ciasta: Rozpuścić masło
Mania Wypiekania
CIASTO KAKAOWE BEZ MLEKA I JAJEK 200kokosowego 1 łyżka octu np. jabłkowego dodatkowo garść np. suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej z firmy Helio ( generalnie do tego ciasta możecie użyć również owoców typu jabłko, banan czy maliny oraz innych waszych ulubionych suszonych owoców czy orzechów) Wykonanie: wszystkie suche składniki czyli mąkę, kakao, sól, sodę, cukier brązowy i waniliowy wkładamy do miski i mieszamy do suchych
Słodkie zapomnienie
Keks ziemniaczany z kakao 324posypania wierzchu Wykonanie. Ugotowane ziemniaki przetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem, kakao i dżemem. Dodać sodę i ziemniaki. Zmiksować. Dodać bakalie-rodzynki, orzechy, jagody goji ,skórkę cytrynową itp. Białko ubić na pianę i połączyć z masą ziemniaczaną. Ciasto włożyć do keksówki i piec w temp.180stop . 1h. W rondelku składniki polewy stopić i wymieszać. Polać ciasto i posypać płatkami gorzkiej czekolady . Keks
Kulinarny karnet Christophera
Ciasteczka żytnie z orzechami 143uznania do dosłodzenia Przygotowanie: 1. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do większej miski i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto. nie dosypujemy mąki, bo ma być wilgotne i w miarę klejące. 2. Odrywamy po kawałku i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec spłaszczamy i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Pieczemy 20 min w 180 stopniach
zdrowo i aktywnie
Ciasteczka żytnie z orzechami 176uznania do dosłodzenia Przygotowanie: 1. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do większej miski i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto. nie dosypujemy mąki, bo ma być wilgotne i w miarę klejące. 2. Odrywamy po kawałku i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec spłaszczamy i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Pieczemy 20 min w 180 stopniach
Zdrowie i pysznie na talerzu
Blondasek z truskawkami... 172Blondynkowata bliźniaczka ciemnego brownies. Blondies... Super proste, niebiańsko słodkie ciasto. Bazujace na białej czekoladzie i dodatku kwaskowatych owoców. Podobnie, jak to z mango i orzechami , albo z żurawinami , czy nawet to kokosowe , lub karmelowe , nieprawdopodobnie proste do zrobienia. Deser idealny - zamieszaj, wylej do foremki i piecz. A do pozmywania zostaje często tylko jedna łyżka i miska(...)łyżeczki soli 1 szklanka posiekanych truskawek Rozgrzej piekarnik do 170stC. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia, ale tak, by jego brzegi wystawały poza brzegi blaszki - będzie łatwiej wyjać gotowe ciasto. W kapieli wodnej, czyli w szklanej misce ustawionej na garnku z wrzaca woda, tak, by spód miski nie dotykał powierzchni wody, rozpuść czekoladę razem z masłem. Zestaw z kuchenki i wmieszaj
Lejdi of the house