ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:449/988)

Tarta z serem i szpinakiem. 236

Pyszna ,bardzo łatwa w przygotowaniu tarta szpinakowo – serowa z orzechami .Spód jest zrobiony z mąki orkiszowej ,która jest zdrowsza niż pszenna .Smacznego. Składniki: Na ciasto: 250 g mąki orkiszowej 125 g masła 1 żółtko 50 ml zimnej wody Szczypta soli Pół łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 150 g szpinaku świeżego 120 g sera feta Mała cebulka Jeden ząbek czosnku(...)podsmażamy nie dłużej niż 5 minut . Z lodówki wyjmujemy ciasto ,rozwałkowujemy dość cienko i wykładamy nim foremkę i podpiekamy około 15 minut w 190 stopniach.Na podpieczony spód wykładamy usmażony szpinak z cebulą i czosnkiem ,kruszymy ser feta .Jajka łączymy ze śmietaną i serem żółtym i wylewamy na tartę .Posypujemy orzechami , ulubionymi ziarnami i zapiekamy kolejne 20 minut w 190 stopniach

Ladylaura.
Sernik orzechowy 179

Na każde święta jest u nas sernik więc i tym razem nie mogło go zabraknąć Tym razem chcieliśmy żeby ten sernik był inny dlatego skorzystałam z

Kuchenne Wariacje
88 przekąsek i napojów dla kibica 324

faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Podpłomyki Proziaki Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z cieciorki z kabanosem(...)Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Serniczek z mascarpone, morelami i malinami 123

ciast i wykonanie deserów jesteś noga, tak jak ja, to ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie.  Składniki (na formę o wymiarach 20 cm na 20 cm): 500 gramów twarogu  250 g mascarpone  100 g cukru pudru  laska wanilii  3 jaja  dwie łyżki mąki ziemniaczanej  duże opakowanie herbatników  garść posiekanych drobno orzechów laskowych(...)blaszki wyłóż papierem do pieczenia a następnie ułóż herbatniki. Wlej serową masę do blaszki z herbatnikami a następnie wierzch posyp morelami, posiekanymi orzechami oraz pokruszonymi herbatnikami. Wstaw serniczek do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz ciasto przez około godzinę. Wystudź w blaszce, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin. Podaj z malinami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Amerykański murzynek czyli brownie 188

Polski murzynek to nic innego jak amerykańskie brownie. Tym razem jak na amerykańskie ciasto przystało – z masłem orzechowym. Miękkie w środku i jednocześnie wilgotne, pachnące orzechami i chrupiące czekoladą. Mocno czekoladowe! Wprost rozpływa się w ustach i niestety uzależnia. Mojej rodzinie bardzo smakuje i po chwili zostają tylko okruszki(...)czekoladami – każdą kostkę na 6 części. • Piec w temp. 180 st.C przez 40 minut. • Czekoladę razem ze śmietnką rozpuścić w kąpieli wodnej. • Polać wystudzone ciasto i posypać płatkami migdałowymi

To co kocham
Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe 355

momentu, aż cała masa będzie gładka i nie będzie czuć kaszy między palcami. Dodać sodę oczyszczoną, krótko zmielić. Dodać orzechy i resztę owoców, wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-40 min w 170 st., piec do momentu aż wierzch ciasto się mocno zetnie. Nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe Zdrowe Brownie jaglane wegańskie(...)gorzkiej czekolady 1 łyżka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 szklance wrzątku 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (najlepiej zmielić samemu) 2/3 szklanki żurawiny suszonej lub rodzynek 1/3 szklanki dowolnych orzechów posiekanych na drobne kawałki (u mnie włoskie) 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej'; document.write

moj przepis na
Ekspresowy deser czekoladowy 212

ciasto przy pomocy mikrofali, z tradycyjnych składników. Musze przyznać, że byłam bardzo mile zaskoczona jego smakiem. Co prawda nie jest to żadne wyszukane ciasto, przypomina klasycznego wilgotnego murzynka, jest naprawde smaczne. Można wzbogacić jego smak, orzechami, żurawiną, czy suszonymi śliwkami, do tego dodać gałkę lodów śmietankowych i już mamy szybki i pyszny deser, co prawda nie w minutę(...)miseczce wymieszać suche składniki ( mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia), w drugiej miseczce skłądniki mokre ( mleko, olej, jajko). Następnie wymieszać suche składniki z morkymi ( nie trzeba miksować). Do ciasta dodać żurawinę razem z syropem. Wymieszać. Nałożyć do szklanek, tak aby ciasto sięgało maksymalnie do 1/2 wysokości. Wstawić do mikrofali na 3-5 minut ( trzeba wyczuć swoją mikrofalę). Lekko wystudzić. Nałożyć

DefinicjaSmaku
Jogurtowe ciasto z truskawkami 116

Szybkie ciasto pełnoziarniste z truskawkami. Dzięki jogurtowi ciasto jest wilgotne i delikatniejsze w smaku.  Przygotowanie: 25 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta i desery ze świeżymi sezonowymi owocami. Sezon na truskawki już się zaczął i możemy dostać je w sklepach czy targach. Ja sama kupuje tylko na targu u znajomych handlarzy, bo mam pewność, że to są ich owoce, prosto(...)zawiodłam się na jakości i smaku. Tak samo, jak ich wielkość jest dość naciągana, bo normalna truskaweczka jest wielkości małego orzecha włoskiego a te duże .. no cóż, wielkości filiżanki do espresso.  😱😂 Oczywiście do ciasta możecie użyć  mrożone  lub całkiem inne ulubione owoce. Moje ciasto wyszło dość ciemne, a to dlatego, że dodałam mąki

zdrowo i aktywnie
Jogurtowe ciasto z truskawkami 207

Szybkie ciasto pełnoziarniste z truskawkami. Dzięki jogurtowi ciasto jest wilgotne i delikatniejsze w smaku.  Przygotowanie: 25 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta i desery ze świeżymi sezonowymi owocami. Sezon na truskawki już się zaczął i możemy dostać je w sklepach czy targach. Ja sama kupuje tylko na targu u znajomych handlarzy, bo mam pewność, że to są ich owoce, prosto(...)zawiodłam się na jakości i smaku. Tak samo, jak ich wielkość jest dość naciągana, bo normalna truskaweczka jest wielkości małego orzecha włoskiego a te duże .. no cóż, wielkości filiżanki do espresso.  😱😂 Oczywiście do ciasta możecie użyć  mrożone  lub całkiem inne ulubione owoce. Moje ciasto wyszło dość ciemne, a to dlatego, że dodałam mąki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka kasztanowe 166

kasztany to zupełny przypadek. Piekąc rogale Marcińskie w trakcie zorientowałam się że nie mam orzechów, bo Miśka się do nich dobrała, a że jakiś czas wcześniej kupiłam kasztany, bo nigdy wcześniej ich nie jadłam poza formą masła kasztanowego, które smakowało trochę jak klej z tubki (no co, jako dzieci kleju nie próbowaliście ?;-) to je szybko upiekłam w piekarniku (20 minut(...)kasztanową Wyrób ciasto, jest dosyć miękkie dlatego zawiń je w folię spożywczą i włóż na minimum 30 minut do lodówki. Ciasto po schłodzeniu podziel na mniejsze części, co znacznie ułatwi Ci formowanie w miarę równych kulek. Kukli wielkości orzecha włoskiego spłaszcz dłonią. Piecz w temp. 180 C nie dłużej niż 15 minut! Ciacha po upieczeniu zbajeruj albo wciągaj takie jakie

greenscarf
Obłędny bakaliowiec czyli mało pracy, duży efekt 139

Jeśli macie ochotę przywitać Nowy Rok pysznym ciastem, a przy okazji nie przemęczyć się przygotowaniami to ciasto jest dla Was idealne.  Składniki: duża paczka krakersów, puszka mleka skondensowanego słodzonego, kostka masła, 200 g suszonych moreli, 300 g suszonej żurawiny/rodzynek, 300 g orzechów włoskich, tabliczka gorzkiej(...)czekolady, wiórki kokosowe. Krakersy pokruszyć, zalać rozpuszczonym masłem, wymieszać i przełożyć na spód brytfanny, dokładnie dociskając.  Morele, czekoladę, orzechy pokroić na mniejsze kawałki,  wymieszać z żurawiną/rodzynkami. Ja dodaję żurawinę, którą uwielbiam, a poza tym z rodzynkami ciasto wyszłoby zbyt słodkie. Przygotowaną mieszankę wyłożyć na krakersy, zalać mlekiem skondensowanym, posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić na pół godziny do piekarnika

Moja kraina smaków
Muffinki z jabłkiem i orzechową kruszonką 153

blendera i zmiksować przez chwilkę do lekkiego pokruszenia*. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Wlać olej oraz miód i uformować kruszonkę. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek na muffinki (najlepiej silikonowe). Na to wsypać łyżkę kruszonki. Piec 20-25 minut. *Orzechy można pokroić ręcznie, a zamiast zwykłych płatków owsianych można użyć błyskawicznych, które są drobniejsze

Healthy food explorer
Ciasto z jabłkami i orzechami 133

kogo: dla mających jabłka "na zbyciu" dla lubiących wilgotne ciasta dla lubiących proste ciasta Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 0,25 szklanki oleju 1 szklanka posiekanych na kawałki orzechów włoskich 3 jajka łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia 6 pokrojonych w kostkę jabłek Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać łyżką (tak by jabłka obkleiły się ciastem). Blaszkę

Mania Wypiekania
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 216

minutach, nakładamy bezę i kruszonkę.  /STUDZENIE: Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. MĄKA KOKOSOWA: Coś niesamowitego! To jest miłość od pierwszego "upieczenia". Smak, zapach - wszystko rewelacyjne. Ciasto zrobione z tej mąki nabiera zupełnie innego wymiaru. Jest delikatne, a przy tym bardzo kruchutkie. Nie tylko podczas pieczenia unosi się ta bajeczna woń po domu. Jeszcze długo później można się cieszyć(...)trudno jest się obejść smakiem. Opis mąki w sklepie: "Ekologiczna mąka kokosowa BIO to bezglutenowa, całkowicie naturalna mąka kokosowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego). Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może

Wypisz Wymaluj
Prosty tort orzechowo - ciasteczkowy 138

łyżki konfitury z czarnej porzeczki  5-6 batoników marki Lusette  o smaku Capuccino oraz o smaku czekoladowym  garść orzechów włoskich don dekoracji tortu Składniki na biszkopt miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Nie należy miksować ciasta zbyt długo, jedynie do połączenia składników, aby nie powstał zakalec. Gotowe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy(...)tych o smaku czekoladowym do dekoracji tortu.  Jeden z biszkoptów umieszczamy na talerzu. Ciasto smarujemy obficie konfiturą z czarnej porzeczki, następnie posypujemy całą powierzchnię pokrojonymi batonikami o smaku Capuccino. Nakładamy 3/4 kremu orzechowego i przykrywamy całość drugim biszkoptem. Nakładamy pozostały krem. Tort dekorujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz czekoladowymi batonikami  Lusette . Przed podaniem tort należy schłodzić przez

Mango Papaja