ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:344/988)

Babka bananowa 175

Składniki: 4 dojrzałe banany 1 szklanka mąki graham pszennej 1 szklanka mąki tortowej pszennej 1/3 szklanki oleju 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżeczki

czarrna od kuchni
Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami 7537

zbliżające się święta. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami Składniki: Biszkopty: 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku(...)proszkiem do pieczenia i dodać do jajecznej masy, wsypać zmielone orzechy, delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). Następnie dodać posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto podzielić na dwie równe części i każdą przełożyć do osobnej blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i obie blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika

Mała Cukierenka
Lutowy Helath Box - pudełko pełne zdrowia 152

każdego. Pochodzą one z polskich upraw ekologicznych. Średnia cena w sklepach - około 10,50 zł 4. Mąka kokosowa bio 300g - Fresano - mąka koksowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Stosujemy ją do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Może być używana do zagęszczania zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być

kruche babeczki
CIASTO KOKOSOWE Z PTASIM MLECZKIEM I PIANKĄ CAPPUCCINO 330

Lubicie ciacha kokosowe ? Ja bardzo! Tym bardziej ucieszyłam się, kiedy to mama przyniosła od koleżanek z pracy nowy przepis o słodko brzmiącej nazwie Kapucynek! Dziś jednak

Ostra na Słodko
Babeczki bakaliowe 141

Składniki: 250 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 szklanka mleka 2 jajka 100 g oleju kokosowego po

czarrna od kuchni
Super chrupiące ciastka owsiano-ryżowe z czekoladą 128

puszystości i nadal mieszając - wbić jajko. Do powstałej masy dodać resztę składników i całość dokładnie połączyć (najlepiej za pomocą dłoni). Na końcu wmieszać czekoladę. Z ciasta uformować kulki o wielkości większego orzecha włoskiego i każdą z nich dość mocno spłaszczyć (na grubość 6-7 mm). Ciasteczka ułożyć (zachowując niewielkie odstępy, ponieważ odrobinę podrosną) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec

Di gotuje
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 281

Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Ciasto czekoladowo-buraczkowe Orzechowy nugat Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Churros con chocolate Donaty (donuts) Faworki, czyli chrust II Churros Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące

Kulinarne przygody Gatity
Bezglutenowe świąteczne ciastka migdalowo-cynamonowe 185

szczyptą soli. Dodać w 3 partiach cukier puder i utrzeć na gładką masę. Następnie dodać cynamon, migdały i sok z cytryny. Dobrze wymieszać do uzyskania gęstego ciasta. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je, w odstępach, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po uformowaniu wszystkich ciastek mokrą dłonią delikatnie je rozpłaszczyć.  Piec w piekarniku nagrzanym

CookYourself
Bezglutenowe ciastka orzechowe - bez laktozy i jaj 175

biała, mak, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, posypki itd. mąka kukurydziana do podsypania W misce wymieszaj mąki z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz kakao. Dodaj margarynę, mielone orzechy i wrób gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkuj delikatnie na grubość ok. 1,5 cm - stół możesz podsypać lekko

Kuchnia bezglutenowa
STRUCLA MAKOWA, STRUCLA Z MAKIEM, MAKOWIEC 8652

suchego maku mielonego. Do przestudzonego maku (po kilku minutach) dodaję roztopione masło, oraz pozostałe składniki: rozdrobnione orzechy laskowe, płatki migdałów, powidła, ksylitol, jajka, mielone migdały (i orzechy), olejek i całość dokładnie mieszam. Ciasto drożdżowe: - 300g mąki orkiszowej typ750 - 1 żółtko - 15g świeżych drożdży - 100g kwaśnej śmietany - 125g masła - szczypta soli Drożdże rozkruszam do kubeczka, dodaję do nich śmietanę (nie podgrzewam

Smaczne Zdrowe
Daktylowe ciasteczka owsiane 165

gładkiej konsystencji. Dodajemy płatki owsiane, daktyle i mieszamy. Stopniowo dodajemy pozostałą mąkę i miksujemy za pomocą haka lub mieszamy dużą drewnianą  łyżką . Małą łyżeczką nabieramy ciasto, z nich formułujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z kulek delikatnie spłaszczamy na grubość ok. 1 cm. Pieczemy porcjami

Moniki Smakołyki
Malinowe kulki na raz! 140

ruchami zagnieć ciasto. 2. Do ciasta partiami dodawaj malinową pulpę i zagniataj na podsypanym mąką ryżową blacie do uzyskania jednolitego koloru.* 3. Z masy urywaj kawałki ciasta i formuj kuki wielkości włoskiego orzecha. 4. Gotowe kulki zanurzaj do połowy w cukrze pudrze i układaj (cukrową czapeczką do góry) na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. 5. Kulki piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE, BEZGLUTENOWE 170

oraz mąki wymieszane z sodą i solą. Mieszam do połączenia składników. Na końcu dodaję słupki migdałów i pokruszoną na mniejsze kawałki czekoladę (gdy dodaję). Z gotowego ciasta odrywam kawałki, formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie kulki rozpłaszczam dłońmi na płaskie placki, u mnie dość cieniutkie. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe ciastka z masą krówkową i orzeszkami ziemnymi 460

zmiksować.   Z ciasta zagnieść rękami kulę, owinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce 60 minut.       Po tym czasie odrywać kawałeczki ciasta, formować z nich kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczać w dłoniach. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odległościach od siebie (ciastka w trakcie pieczenia mogą rozlać się

Nastoletnie Wypiekanie