ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:100/278)

ŁACIATY JAGODOWIEC BEZ PIECZENIA 191

galaretką będzie idealnym deserem na niedzielę, w dodatku bez pieczenia. Tak więc nie ma obaw, że wyjdzie zakalec. Możemy wyciąć okrągłe mini torciki lub pokroić ciasto w kwadraty. Nie miałam świeżych jagód, więc użyłam konfitury jagodowej, ale w sezonie polecam użyć świeżych jagód. Zapraszam!!!   SKŁADNIKI  paczka biszkoptów, 2 galaretki o smaku owoców leśnych, 250 g serka mascarpone(...)lodówki aż masa zastygnie. 7. Następnie całość zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. 8. Za pomocą szklanki lub wykrawacza wycinamy małe okrągłe torciki. Zamiast okrągłych torcików ciasto można pokroić w kostkę

słodki bratek
Fit brownie z jagodami/ bez glutenu 158

łyżka erytrolu - 3 łyżki karobu - 6 łyżek jagód mrożonych - 1/2 łyżeczki sody - łyżka oleju kokosowego Jajka ucieramy robotem na puszystą masę, dodajemy wodę, karob, mąkę i sodę. Całość mieszamy dodajemy olej i ucieramy robotem minutę. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia rozmiar 22 cm x 22 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. posypujemy jagodami, pieczemy(...)minut, w zależności od tego jaki stopień wilgotności chcemy uzyskać. Brownie możesz oprószyć karobem lub kakao i udekorować jagodami.  Prosto, szybko i bardzo smacznie! A najważniejsze, że ta część ciała gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę po tym cieście nie rośnie! ;-)))) Miłego dnia Łasuchy

SMYKWKUCHNI
Pyszny, kremowy sernik ze śmietany. 180

ciasta wykładamy spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Formę i resztę ciasta wkładamy do lodówki na 30 minut. NADZIENIE: 1,2 litra śmietany 18 % 180 g cukru ziarenka z 1 wanilii 4 łyżki maki 4 białka 250 g mrożonych owoców jagodowych (u mnie 150 g jagód i 100 g porzeczek-czarnych i czerwonych) cukier puder      Piekarnik nagrzewamy

Rozpustne gotowanie
CLAFOUTIS Z JAGODAMI I SERKIEM ŚMIETANKOWYM 141

udziałem jagód, a do jego przygotowania idealnie nadają się mrożone jagody leśne Hortex . Nazwałam go clafoutis, chociaż tradycyjne francuskie clafoutis przygotowuje się z owoców zapiekanych w cieście przypominającym flan, najbardziej popularne i znane jest clafoutis czereśniowe. Ja proponuję Wam inną wersję tego deseru, dla odmiany z jagodami i serkiem śmietankowym. Warto jeść jak najczęściej te zdrowe owoce

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik jagodowy 313

dłużej jak 30 sekund. Masę serową wyrabiamy cały czas na najniższych obrotach. Jest to bardzo istotne, gdyż nie powoduje napuszenia masy, ale sernik po upieczeniu będzie puszysty i równy. Jagody odsączamy z soku na sitku, następnie miksujemy blenderem, dolewamy sok wyciśnięty z cytryny, ponownie miksujemy. Dodajemy do masy serowej przecierając przez sitko. Skrapiamy wodą różaną. Całość mieszamy łyżką(...)obręcz tortownicy. Pozostały syrop z jagód można teraz wykorzystać do ozdoby sernika. Trochę syropu odlewamy i rozpuszczamy w nim 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Resztę zagotowujemy i do wrzącego wlewamy płyn z mąką. Mieszając, gotujemy jak kisiel (ma być gęsty). Ozdabiamy sernik, według gustu, następnie wstawiamy go do lodówki. Do ozdoby, z braku świeżych jagód, użyłam borówki amerykańskiej, notabene… kupionej

mojewypiekiinietylko
Bułeczki z jagodami 232

ogóle lubicie jagodzianki? Jeżeli tak to zapraszam na domowe mini bułeczki z jagodami!" Składniki na 24 bułeczki: 130 g masła 240 ml mleka 27 g drożdży 5 łyżek cukru z prawdziwą wanilią 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej żółtko do smarowania 24  łyżeczki jagód + 6 łyżeczek cukru Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i lekko studzimy, następnie łączymy(...)być miękkie i elastyczne. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. A następnie każdą z nich na 12 małych kulek. Na blacie, lekko obsypanym mąką rozgniatamy dłonią ciasto, na środek każdej bułeczki nakładamy łyżeczkę jagód, posypujemy 1/4 łyżeczki cukru i zlepiamy. Bułeczki układamy na blacie wyłożonym papierem do pieczenia zlepieniem do dołu.  Żółtko 'bełtamy' i rozsmarowujemy po wierzchu każdej bułeczki

Słodkie Przyjemności
Odżywcza czekolada do picia z jagodami i jogurtem naturalnym 172

zimie zostały mi mrożone jagody. Nie miałam czasu wykorzystać tych owoców do ciasta, ale ochota na deser z nimi w roli głównej była nie do przezwyciężenia! Tak powstał genialny napój. Do czekolady z jagodami używam jogurtu – dzięki niemu ma orzeźwiający posmak, za którym przepadam. Dodałam też Inkę, która doskonale podbija smak czekolady (ta z błonnikiem dodatkowo

Poezja smaku
Jagodzianki wegańskie 78

mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej(...)dodać olej, znów wyrobić do połączenia. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do podwojenia objętości, około 1-2 godziny. Ciasto odgazować, mocno uderzyć o blat. Krótko wyrobić, podzielić na 28-30 części, każda po około 60 gr. Każdą bułeczkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżkę jagód/malin, zlepić brzegi jak w pierogach, brzegi złapać ze sobą, podwinąć

moj przepis na
Jagodzianki wegańskie 126

mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej(...)dodać olej, znów wyrobić do połączenia. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do podwojenia objętości, około 1-2 godziny. Ciasto odgazować, mocno uderzyć o blat. Krótko wyrobić, podzielić na 28-30 części, każda po około 60 gr. Każdą bułeczkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżkę jagód/malin, zlepić brzegi jak w pierogach, brzegi złapać ze sobą, podwinąć

moj przepis na
Jagodzianki wegańskie 179

mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej(...)mąki, dodać drożdże, sól. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i lśniące (u mnie hakiem do drożdżowego trwa to około 20 min na prędkości od 1 do 3), dodać olej, znów wyrobić do połączenia. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do podwojenia objętości, około 1-2 godziny. Ciasto odgazować, mocno uderzyć o blat. Krótko wyrobić, podzielić

moj przepis na
Ciasto bananowe z jagodami goji i kajmakiem 236

widelcem i mąkę. Jak uzyskamy jednolitą masę dodajemy jagody goji i całość jeszcze przez krótką chwilę mieszamy. Przelewamy do okrągłej blachy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto smarujemy pozostałym kajmakiem, posypujemy chipsami bananowymi i jagodami goji. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tarta z owocami i twarożkiem (bez glutenu i bez cukru) 151

zmielonego twarogu 4 łyżki jagód   szklanka jagód 3/4 szklanki poziomek nektarynka   4 łyżki syropu klonowego 3 łyżki kakao (użyłam surowe) Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę o średnicy około 30 cm. Pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach. Do twarożku dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na podpieczony spód i pieczemy kolejne(...)minut (zależy od piekarnika). Gotowe ciasto odstawiamy do ostudzenia. Wystudzone dekorujemy owocami. Kakao mieszamy z syropem klonowym i gotowym sosem polewamy ciasto. Smacznego :) Artykuł Tarta z owocami i twarożkiem (bez glutenu i bez cukru) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
sernik z jagodami 128

Lubię serniki ..ciągle też eksperymentuję i okazuje ze można zrobić na wiele sposobów.. W tym wydaniu smak kokosa oraz jagód daje nieziemskie połączenie..Nie jest tanim ciastem wymaga też trochę pracy ale efekt powala 🙂 .. Składniki : na spód : forma 20 x 25 cm 400 g ciastek maślanych 50 g wiórków kokosowych

Ugotujmy Coś
Pierogi z jagodami. 184

wlewać stopniowo. Najprawdopodobniej ilość wody będzie mniejsza), szczypta soli ( 2 razy: raz do ciasta i raz do wody, w której będą gotowane pierogi), łyżka oleju, duża śmietana 18%, 6 łyżeczek cukru - można dać więcej lub mniej, w zależności jak słodką śmietanę kto lubi. Przygotowanie: Jagody umyć i odsączyć, wymieszać z dwoma łyżkami cukru. Mąkę, jajko i szczyptę soli wyrobić(...)mieszać łyżką by się nie oparzyć. Po chwili gdy ciasto nie jest już gorące wyrobić. Gdy będzie się lepiło do rąk dodawać mąkę. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować i powycinać szklanką koła. Czubatą łyżeczkę jagód położyć na  wycięte koło i lepić pierogi. Z ilości podanych składników wyjdzie ok.45 pierogów. Zagotować wodę ze szczyptą soli i łyżką oleju. Włożyć

W kuchni u Moniki
Ciasto z jagodami (bezmleczne) 119

300g jagód. Przygotowanie: Ubijamy jajka z cukrem. Dosypujemy do niej 2,5 szklanki mąki, olej (który wlewamy powoli) i 1 szklankę wody nie przerywając miksowania. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia i dajemy dowolny zapach. Ciasto wylewamy na blachę i posypujemy owocami. Blachę wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni i pieczemy tak długo, aż włożony do ciasta patyczek będzie(...)zupełnie suchy. Zrobiłam błąd włożyłam zamrożone jagody i niestety zrobił się trochę zakalec

Państwo Wojtczuk gotują

Proponowane wyszukiwania