ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:107/278)

Rolada drożdżowa z serkiem, marcepanem i porzeczkami 152

się komponują , jest pulchna i nie za słodka, z tego przepisu wychodzi dwie dość spore drożdżowe rolady, w sezonie można zamiast porzeczek dać maliny, jagody czy borówkę,  spróbujcie ją upiec!  Składniki: Ciasto drożdżowe: 750 g mąki pszennej 300 ml ciepłego mleka 1 opakowanie suszonych drożdży 1 jajko 3 żółtka 100 g masła 90 g cukru 1 łyżka

Wanilia i Kardamon
MUFFINY JAGODOWO- KOKOSOWE 115

jagód Wykonanie: Wszystkie składniki prócz jagód przełożyć do miski, zmiksować na jednolitą masę. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, wylewać do nich ciasto na około 3/4 ich wysokości. Na wierzch posypać po kilka jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 30 minut. Wystudzić. Można posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Rolada jagodowa 205

lasach pojawiły się już pierwsze jagody. Dziś przygotowałam dla Was pyszną roladę z kremem jagodowym i galaretką. Rolada jest szybka i łatwa do przygotowania. Z filiżanką aromatycznej kawy smakuje wspaniale. SKŁADNIKI: Biszkopt: 5 jajek, ½ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki, 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Krem jagodowy: ½ litra jagód, 2 opakowania galaretki jagodowej, 400 ml śmietany 30%, 1 fix do śmietany(...)kroję w podłużne pasy. 4. Krem: Jagody miksuję blenderem na mus. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki jagodowe. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z fixem oraz cukrem waniliowym. Dodaję tężejący mus jagodowy. Miksuję. 5. Biszkopt rozwijam. Na brzegu kładę pasy galaretki. Ciasto smaruję kremem jagodowym. Zwijam roladę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Buleczki, Marchewkowe Slimaczki i Uciekajacych dni pare, Slodki Czwartek odc.88 220

zdrowa, bez mleczna i bez jajeczna wersja drożdżówek. U nas część z cukrem i cynamonem, a druga z jagodami i malinami oraz drobinkami pistacji. Przepis autorstwa Marty Dymek, znaleziony w sierpniowej KUCHNI. Bułeczki, Marchewkowe Ślimaczki ciasto: 3 szkl. mąki pszennej, u mnie pól na pół pszenna i orkiszowa 630 100 ml mleka (roślinnego lub innego ulubionego(...)łyżce puree i wyrabiamy ok 3 minut. Sukcesywnie dolewamy olej i dalej wyrabiamy ok 5 minut. Ciasto nie powinno kleić się do rąk. Ciasto formujemy w kulę i wkładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na ok godzinę by wyrosło. nadzienie: kilka garści owoców, jagód, malin czy porzeczek (w oryginale 400 g) cukier puder i posiekane pistacje do posypania ew. cynamon

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jagielnik z masłem orzechowym - bez pieczenia, wegański :) 191

tego ciasta podeszłam zupełnie spontanicznie. Wiedziałam, że na pewno musi być na bazie kaszy jaglanej , a reszta wyszła w trakcie się jej gotowania. Dopomogły mi produkty z Innej Bajki , z których udziałem wyszedł dość oryginalny spód, bo z jagodami goji , a ich cukier kokosowy osłodził masę jaglaną. Ciacho przygotowałam w mniej więcej 30 minut. Wyszło smaczne, kremowe

Zdrowie na języku :P
Tiramisu z borówkami i malinami 163

Wczoraj było bardzo gorąco. Zupełnie nie chciało mi się nic piec a miałam wielką ochotę na coś słodkiego. Wybór padł na szybkie i pyszne ciasto bez

Smakołyki Asi
CIASTO OWOCOWE BEZ TŁUSZCZU 177

płaska łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki mielonego kardamonu szklanka jagód lub malin lub porzeczki   Wykonanie: jajka, cukier, szczyptę soli oraz startą skórkę z cytryny ubijamy mikserem przez 5 minut do masy wlewamy mleko oraz   dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kardamonem, miksujemy 1 minutę dodajemy ¾ owoców i delikatnie mieszamy ciasto przekładamy do tortownicy (21-22cm) wyłożonej

Słodkie zapomnienie
BUŁECZKI Z JAGODAMI 146

jagody leśne- ale mogą być każde inne dowolne kruszonka: 130 g mąki 65 g cukru 65 g margaryny Wykonanie: Z drożdży łyżki cukru, łyżki mąki i pól szklanki ciepłego mleka  robimy zaczyn. W reszcie ciepłego mleka rozpuszczamy pozostały cukier.  Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Do mąki dodajemy mleko z cukrem,  żółtka, sól. Wlewamy wyrośnięty rozczyn, wyrabiamy ciasto

Z Majeczką w kuchni
Jagodowe semifreddo z granitą 243

garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą sok, a cukier się rozpuści. Zmiksować blenderem. W między czasie, ubić żółtka z resztą cukru i ciągle mieszając wlewać po trochę zmiksowane jagody. Przelać do garnuszka i podgrzewać, aż masa będzie bardzo gorąca. Nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzić. Kremówkę i mascarpone umieścić w misie i ubić. Dodawać partiami wystudzoną masę jagodową(...)Smacznego :) RADA: Ze względu na to, że granita szybko się roztapia, należy ją wyjąć z zamrażarki w momencie składania deseru. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Lody i desery lodowe , Przekładańce , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , jagody , kremówka , mascarpone

https:KKuchniaMniam
3 składnikowy sernik na zimno z galaretką i owocami 138

sera z wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego) 2 łyżki żelatyny  1/3 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku owoce (u mnie mrożone truskawki i jagody kamczackie) Ciasteczka kruszymy w malakserze - dodajemy do nich olej kokosowy (najlepiej rozpuszczony) i dokładnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy folią spożywczą, wysypujemy naszą masę ciasteczkową i dokładnie(...)przygotowania masy serowej. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Ser mieszamy z mlekiem skondensowanym - wystarczy dokładne wymieszanie łyżką - nie musicie do tego ciasta używać miksera. Do rozpuszczonej żelatyny (lekko schłodzonej) dodajemy łyżkę sera i dokładnie mieszamy. Taką miksturę wlewamy do reszty sera i dokładnie i energicznie mieszamy, aby nie wytworzyły się żelatynowe grudki

MamaOskarka
Jagodowy sernik na zimno 452

Czy wspominałam już, że jagody to moje ulubione letnie owoce? Tak, setki razy! :) Dzisiejszy jagodowy sernik na zimno ma cieszyć nie tylko podniebienie, ale też

Ciastkozercy
Pączki serowe z czekoladą i kremem jagodowym (bez drożdży) 136

dekoracja: czekolada mleczna bądź deserowa: rozpuszczona w kąpieli wodnej 2 garście jagód Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać resztę składników. Wyrabiać ciasto aż będzie gładkie i nie będzie się lepiło do rąk; w razie czego dodawać odrobinę mąki by ciasto miała jednolitą konsystencję, by dało się je rozwałkować. Konsystencja ciasta, może być rzadsza w zależności od rodzaju produktów jakie używacie na przykład(...)jeśli ser jest zbyt wodnisty to będzie potrzebne więcej mąki- bądźcie na to gotowi. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut po każdej ze stron. krem jagodowy: Jagody rozdrobnić w blenderze, dodać śmietanę, mascarpone, cukier, wymieszać. Gotowym kremem nadziewać pączki. Nadziewać pączki po ostudzeniu. Polać je gorącą czekoladą i wyłożyć na nie pokrojone w plasterki jagody Smacznego

KreatywnePiny
Muffinki jagodowe 158

Muffinki to jak wiecie nasze ulubione ciasteczka - dziś przygotowałam wersję z jagodami. Sezonowe, letnie, na bazie mleczka kokosowego. Szybkie w przygotowaniu, świetne dla dzieci, podczas wizyty niespodziewanych gości, do kawy, herbaty, na piknik. Nie znam nikogo, kto nie lubiłby muffinek. Z każdym dodatkiem smakują inaczej, a robi je się bardzo podobnie. Zachęcam - spróbujcie naszej wersji! Składniki suche(...)mokre: 2 żółtka 1 szklanka  domowego mleka kokosowego   1/2 szklanki oleju  garść czarnych jagód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wymieszać składniki suche, a następnie mokre. Połączyć je niezbyt dokładnie. Wlać ciasto do foremki na muffiny do 3/4 wysokości, każdą muffinkę posypać czarnymi jagodami. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.  * Można użyć zwykłego mleka lub wody

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pleśniak z babcinego zeszytu 201

gramów masła 82%  3,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru (do ciasta) 0,5 szklanki cukru (do piany) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 czubata łyżka kakao 1 duży lub 2 średnie słoiki dżemu z czarnej porzeczki (u mnie porzeczka i jagoda) cukier puder  sól (do piany) 1 galaretka wiśniowa (lub inna czerwona

Garniec Magalie
Sernik jagodowy 157

przepisu z moimi ukochanymi jagodami w roli głównej.  Tak, tak kochany mężu z jagodami!!! Nie z borówkami. - Zawsze toczymy spór o ich nazwę :) Z resztą parafrazując Mistrza: Jagoda nazwana inaczej, smakowałaby równie wspaniale. Ale wracając do ciasta: przepis znalazłam na I love bake i u Mirabelki ;  odrobinkę go zmodyfikowałam - ale tylko odrobinkę i... wyszło(...)szklanki jagód. Ser, cukier, mąkę, sok z cytryny, jagody i cukier waniliowy miksujemy razem. (Troszkę jagód rozgniotłam widelcem, żeby puściły sok - dla fajniejszego koloru sernika). Gdy składniki się połączą dodajemy jajka i miksujemy jeszcze przez chwilę. Gotową masę przekładamy na schłodzony spód. Pieczemy 55 minut w 180 stopniach. Wierzch ciasta powinien być ścięty.  na polewę potrzebne będą

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania