Stefania z jagodami i czekoladą

Stefania z jagodami i czekoladą

Stefania z jagodami i czekoladą

Ciasto na herbatnikach z kaszą manną, znane pod nazwą Kaszak. U mnie w wersji fioletowej, bo przygotowane z jagodami. Warstwa bitej śmietany z tartą czekoladą i świeżymi jagodami, wnosi nieco lekkości i świeżości. ok 200 g herbatników maślanych 4 szklanki mleka 1 szklanka kaszy manny 200 g masła 1 szklanka cukru 1 szklanka jagód leśnych (ok 160 g ) BIAŁY KREM: 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady białej 1/2 szklanki jagód leśnych Formę o wymiarach 21 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, herbatniki, czekolada, kasza, tarta, ciastka kremówki, ciasta z kremami, biała czekolada, ciasto, ciasto na herbatnikach, tarta na słodko, ciasto z kremem, szybkie ciasto

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.