ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:95/278)

Sernik jagodowy 260

ciast jakie jadłam do tej pory. Śmietankowa polewa wizualnie nadaje mu uroku. Obowiązkowa pozycja dla fanów owoców leśnych (zamiast jagód można do masy serowej użyć także malin) oraz nietypowych serników. Spód na sernik: ok. 280 g kruchych ciastek lub herbatników w czekoladzie ok. 100 g miękkiego masła Sernik jagodowy (składniki w temp. pokojowej) : 2 i 1/3 szklanki jagód(...)przez około 10 minut w temperaturze 170°C z termoobiegiem (lub 180 bez termoobiegu). Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Przelewamy masę na upieczony

Poezja smaku
Ciasta na Komunię Świętą 692

ciasto z malinami i budyniową pianką Rewelacyjne ciasto, do którego przygotowania warto wykorzystać świeże owoce - w tym przypadku są to maliny, robiłam jednak wersję z jagodami i truskawkami - i wszystkie były przepyszne! Ciasto krówka Najsłodsze ciasto na świecie! Ciasto warte grzechu! Krówka w wersji z ciastem biszkoptowym, krakersami i mnóstwem kajmaku. Już masz ochotę je zrobić?! ;) Ciasto czekoladowe

Moje Qulinaria
pyszne racuszki z jabłkiem i świeżymi jagodami 94

masła jabłko jagody Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy oraz olej. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie dodajemy do ciasta obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz jagody i delikatnie mieszamy. Smażymy niewielkie  placuszki na rozgrzanej patelni - ja nie użyłam tłuszczu do smażenia

The Sweet Damsel
Ciasto grysikowe z owocami leśnymi 252

lodówki. Ostatnio naszła mnie ochota na takie właśnie ciasto i postanowiłam spełnić swoją zachciankę. Troszkę poszperałam w necie i wymyśliłam sobie takiego oto składańca z owocami leśnymi. Na herbatnikach, bez pieczenia. Możecie użyć dowolnych owoców - truskawki, jeżyny czy poziomki też się świetnie nadają. W mojej wersji są borówki, maliny oraz jagody :) Główną inspiracją był dla mnie ten przepis ( klik(...)opakowania) Masa grysikowa: 1 litr mleka 9 łyżek kaszy manny 250 g masła 1 szklanka cukru pudru Masa owocowa: 450 g owoców leśnych (u mnie maliny, borówki i jagody) 2 szklanki wody (400 ml) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Dodatkowo: ok. 300 g owoców leśnych 600 ml wody 2 galaretki o smaku owoców leśnych Masa grysikowa: Do garnka

My simple kitchen
CYTRYNOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI! 147

borówkami! Dzisiaj szybka i bananie prosta rzecz, muffinki! Lubię muffinki o smaku cytrynowym, które idealnie komponują się z kwaśnymi owocami takimi jak: jagody czy borówki. I pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu nie potrafiłam zrobić dobrego ciasta ucieranego! Teraz ucierane to ciasto, które jest na moim stole najczęściej! Jest proste, zawsze się udaje, nie zsycha się i można

SMYKWKUCHNI
Słodkie środy - Drożdżowe bułeczki z jagodami 345

jagód PRZYGOTOWANIE : Mleko podgrzewamy, wkruszamy drożdże dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli oraz olej i wyrośnięty zaczyn, wyrabiamy ciasto drożdżowe. Przykrywamy i odstawiamy na 20-30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto wałkujemy, kroimy na prostokąty, nakładamy jagody i po około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi z serem i jagodami 138

ciepłej wody 2 łyżeczki masła sól Dodatkowo: 400 g jagód łyżka cukru łyżka śmietany 400 g białego sera typu włoski Sposób przygotowania: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy żółtka i zalewamy wodą. Ugniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką. W drugiej misce ugniatamy ser razem z  łyżką cukru i śmietany, następnie dorzucamy jagody i całość mieszamy. Gdy masa się połączy - odstawiamy. Wcześniej(...)przygotowane ciasto dzielimy na kilka części, każdą z nich cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy około 1 łyżeczki masy serowo-jagodowej i zlepiamy ręcznie, albo za pomocą przyrządu do lepienia pierogów - aby ułatwić sobie zadanie, na wycięte i napełnione kółka, układamy drugie wycięte koło, które wycinamy okrągłą, nieco mniejszą foremką - tworząc coś na kształt okrągłych ravioli

Słodkie Przyjemności
Rogaliki z jagodami i kruszonką 131

Dawno mnie tu nie było, bo jednak Anglia daje popalić, jednak wracam z nowymi przepisami :) Na dziś rogaliki z jagodami, które w moim domu są zdecydowanie hitem, jeśli chodzi o drożdżowe wypieki! Zapraszam do wypróbowania :)) Składniki: >Ciasto *50 dag mąki *5 dag drożdży *10 dag masła *150 ml mleka *pól szk cukru *3 żółtka *1 całe jajko(...)tarte jajka i rozpuszczone masło. 5. Wyrabiając ciasto dodajemy ciepłe mleko, a następnie całość wyrabiamy, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia. 6. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia. 7. Wałkujemy i wycinamy trójkąty. 8. Farsz z jagód nakładamy na iasto i zwijamy w strone wierzchołka. 9.Jajko rozbełtać, posmarować rogaliki i posypać przygotowaną kruszonką. 10. Piec w temp 170 C przez

FITBUuK
Sernik z jagodami 271

Sernik jest to jeden z najprostszych ale i najpyszniejszych ciast jakie kiedykolwiek piekłam. Sernik z dodatkiem owoców jagód to idealna propozycja dla tych, którym tradycyjny sernik się znudził. Jagody dodają niesamowitego smaku. Sernik możemy wykonać na dwa sposoby: możemy upiec spód lub zrobić ciekawszą wersję z ciasteczek. Sernik z jagodami również wizualnie świetnie się prezentuje. Lubicie serniki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jagodzianki z kruszonką 171

palcach. Jagody mieszamy z dżemem. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostały cukier, mleko, szczyptę soli, aromat, 2 żółtka i jedno jajko (jedno białko pozostawiamy do smarowania ). Dosypujemy 25 dkg mąki i miksujemy. Dodajemy pozostałą mąkę, wyrabiamy ciasto, na koniec dodajemy roztopione masło i wyrabiamy, aż się wchłonie. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wykładamy na stolnicę. Rozwałkowujemy. Dzielimy na 12 części. Ciastem wykładamy(...)natłuszczone foremki ceramiczne. Wypełniamy jagodami. Przykrywamy kruszonką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 160 st. C. Smacznego

Maminek kulinarny
Serniczki z truskawkami 289

śmietanową na zimno. Połączenie okazało się niesamowicie smaczne, nawet mój mąż sięgnął po dokładkę:) Truskawki już się kończą, ale można użyć dowolnych owoców, np. malin czy jagód albo jak ktoś lubi porzeczek. Ciasto: 4 jajka, 200g masła, 180g cukru, cukier waniliowy, 220g mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka.     Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem

Z miłości do słodkości
PIEROGI Z JAGODAMI 120

mąki pszennej łyżka masła gorąca woda około 1 szklanki szczypta soli Przepis,wykonanie i zdjęcia na ciasto znajdziecie w linku do pierogów ruskich.  Ciasto zagniotłam, rozwałkowałam i wycinałam (szklanką) kółeczka. Jagody przebrałam, umyłam, osuszyłam, i posłodziłam. No i w tym momencie zaczyna się ta najmniej przyjemna praca. Nakładanie i zlepianie. Można ulepić część pierogów(...)zrobiłam wrzucałam pierogi do posolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy i po wypłynięciu odczekałam około dwóch minut i wykładałam je na talerz. Polałam śmietanką i posypałam pozostałymi jagodami. Uwierzcie to był najlepszy obiad  jaki ostatnio jadłam.  Tak mi się spodobało robienie pierogów,że postanowiłam zrobić niebawem je z serem. Pokażę zdjęcia obiecuję;-) Zrobiłam i pokazuję

potrawyregionalne
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką 711

yszne "lekkie" ciasto biszkoptowe przełożone jedną warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Do tego rodzaju ciasta pasuje wiele owoców (np. borówka amerykańska, jagody, jeżyny itp), w tym wypadku użyłam mrożonych truskawek. Całość smakowała pysznie i prezentowała się równie dobrze. Bardzo polecam. :) Ciasto bisz koptowe z truskawkami i galaretką PRZEPIS  {forma: 20x35 cm } Temperatura pieczenia : 170 o C | Czas

coolinarnastrefa.blogspot.com
W humory: gniotek 302

Norwegii, przekazany przez przyjaciółkę. Zapraszam! SKŁADNIKI: 1 kostka margaryny (lub szklanka oleju roślinnego) 1 szklanka brązowego cukru (może być też biały, ciasto wyjdzie słodsze) 2 szklanki mąki 2 jajka 2 szklanki owoców leśnych (ja używam najczęściej jagód mrożonych, ale wersja z malinami jest równie pyszna) 4 łyżki wody 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Ponieważ ciasto robi

Kuchnia w biegu
Twarogowe Jagodzianki 173

twarogowym cieście dzięki czemu dłużej zachowują świeżość :) Składniki na około 20 jagodzianek Na zaczyn: 50 g drożdży 200 ml ciepłego mleka 2 łyżeczki cukru Na ciasto: 600 g mąki 2 cale jajka kl. M 8 łyżek cukru  około 80 g masła roztopionego 160 g twarogu półtłustego w kostce parę kropel esencji waniliowej szczypta soli Nadzienie: 320 g jagód(...)mąką i zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod czas wyrabiania dodajemy masło ( ciasto ma być mięciutkie i delikatnie się lepić ) Następnie wyrobione ciasto, formujemy w kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia na około 1 h. 3. Wyrośnięte ciasto zagniatamy jeszcze raz i dzielimy wagowo na 18-20 kulek. Każda ma ważyć około 60-70 g. 4. Jagody mieszamy z cukrem

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania