ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:93/278)

Ciasta na Komunię Świętą 742

ciasto z malinami i budyniową pianką Rewelacyjne ciasto, do którego przygotowania warto wykorzystać świeże owoce - w tym przypadku są to maliny, robiłam jednak wersję z jagodami i truskawkami - i wszystkie były przepyszne! Ciasto krówka Najsłodsze ciasto na świecie! Ciasto warte grzechu! Krówka w wersji z ciastem biszkoptowym, krakersami i mnóstwem kajmaku. Już masz ochotę je zrobić?! ;) Ciasto czekoladowe

Moje Qulinaria
pyszne racuszki z jabłkiem i świeżymi jagodami 136

masła jabłko jagody Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy oraz olej. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie dodajemy do ciasta obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz jagody i delikatnie mieszamy. Smażymy niewielkie  placuszki na rozgrzanej patelni - ja nie użyłam tłuszczu do smażenia

The Sweet Damsel
Ciasto grysikowe z owocami leśnymi 300

lodówki. Ostatnio naszła mnie ochota na takie właśnie ciasto i postanowiłam spełnić swoją zachciankę. Troszkę poszperałam w necie i wymyśliłam sobie takiego oto składańca z owocami leśnymi. Na herbatnikach, bez pieczenia. Możecie użyć dowolnych owoców - truskawki, jeżyny czy poziomki też się świetnie nadają. W mojej wersji są borówki, maliny oraz jagody :) Główną inspiracją był dla mnie ten przepis ( klik(...)opakowania) Masa grysikowa: 1 litr mleka 9 łyżek kaszy manny 250 g masła 1 szklanka cukru pudru Masa owocowa: 450 g owoców leśnych (u mnie maliny, borówki i jagody) 2 szklanki wody (400 ml) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Dodatkowo: ok. 300 g owoców leśnych 600 ml wody 2 galaretki o smaku owoców leśnych Masa grysikowa: Do garnka

My simple kitchen
CYTRYNOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI! 178

borówkami! Dzisiaj szybka i bananie prosta rzecz, muffinki! Lubię muffinki o smaku cytrynowym, które idealnie komponują się z kwaśnymi owocami takimi jak: jagody czy borówki. I pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu nie potrafiłam zrobić dobrego ciasta ucieranego! Teraz ucierane to ciasto, które jest na moim stole najczęściej! Jest proste, zawsze się udaje, nie zsycha się i można

SMYKWKUCHNI
Słodkie środy - Drożdżowe bułeczki z jagodami 390

jagód PRZYGOTOWANIE : Mleko podgrzewamy, wkruszamy drożdże dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli oraz olej i wyrośnięty zaczyn, wyrabiamy ciasto drożdżowe. Przykrywamy i odstawiamy na 20-30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto wałkujemy, kroimy na prostokąty, nakładamy jagody i po około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi z serem i jagodami 177

ciepłej wody 2 łyżeczki masła sól Dodatkowo: 400 g jagód łyżka cukru łyżka śmietany 400 g białego sera typu włoski Sposób przygotowania: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy żółtka i zalewamy wodą. Ugniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką. W drugiej misce ugniatamy ser razem z  łyżką cukru i śmietany, następnie dorzucamy jagody i całość mieszamy. Gdy masa się połączy - odstawiamy. Wcześniej(...)przygotowane ciasto dzielimy na kilka części, każdą z nich cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy około 1 łyżeczki masy serowo-jagodowej i zlepiamy ręcznie, albo za pomocą przyrządu do lepienia pierogów - aby ułatwić sobie zadanie, na wycięte i napełnione kółka, układamy drugie wycięte koło, które wycinamy okrągłą, nieco mniejszą foremką - tworząc coś na kształt okrągłych ravioli

Słodkie Przyjemności
Rogaliki z jagodami i kruszonką 160

Dawno mnie tu nie było, bo jednak Anglia daje popalić, jednak wracam z nowymi przepisami :) Na dziś rogaliki z jagodami, które w moim domu są zdecydowanie hitem, jeśli chodzi o drożdżowe wypieki! Zapraszam do wypróbowania :)) Składniki: >Ciasto *50 dag mąki *5 dag drożdży *10 dag masła *150 ml mleka *pól szk cukru *3 żółtka *1 całe jajko(...)tarte jajka i rozpuszczone masło. 5. Wyrabiając ciasto dodajemy ciepłe mleko, a następnie całość wyrabiamy, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia. 6. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia. 7. Wałkujemy i wycinamy trójkąty. 8. Farsz z jagód nakładamy na iasto i zwijamy w strone wierzchołka. 9.Jajko rozbełtać, posmarować rogaliki i posypać przygotowaną kruszonką. 10. Piec w temp 170 C przez

FITBUuK
Sernik z jagodami 309

Sernik jest to jeden z najprostszych ale i najpyszniejszych ciast jakie kiedykolwiek piekłam. Sernik z dodatkiem owoców jagód to idealna propozycja dla tych, którym tradycyjny sernik się znudził. Jagody dodają niesamowitego smaku. Sernik możemy wykonać na dwa sposoby: możemy upiec spód lub zrobić ciekawszą wersję z ciasteczek. Sernik z jagodami również wizualnie świetnie się prezentuje. Lubicie serniki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jagodzianki z kruszonką 216

palcach. Jagody mieszamy z dżemem. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy pozostały cukier, mleko, szczyptę soli, aromat, 2 żółtka i jedno jajko (jedno białko pozostawiamy do smarowania ). Dosypujemy 25 dkg mąki i miksujemy. Dodajemy pozostałą mąkę, wyrabiamy ciasto, na koniec dodajemy roztopione masło i wyrabiamy, aż się wchłonie. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wykładamy na stolnicę. Rozwałkowujemy. Dzielimy na 12 części. Ciastem wykładamy(...)natłuszczone foremki ceramiczne. Wypełniamy jagodami. Przykrywamy kruszonką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 160 st. C. Smacznego

Maminek kulinarny
Serniczki z truskawkami 328

śmietanową na zimno. Połączenie okazało się niesamowicie smaczne, nawet mój mąż sięgnął po dokładkę:) Truskawki już się kończą, ale można użyć dowolnych owoców, np. malin czy jagód albo jak ktoś lubi porzeczek. Ciasto: 4 jajka, 200g masła, 180g cukru, cukier waniliowy, 220g mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka.     Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem

Z miłości do słodkości
PIEROGI Z JAGODAMI 160

mąki pszennej łyżka masła gorąca woda około 1 szklanki szczypta soli Przepis,wykonanie i zdjęcia na ciasto znajdziecie w linku do pierogów ruskich.  Ciasto zagniotłam, rozwałkowałam i wycinałam (szklanką) kółeczka. Jagody przebrałam, umyłam, osuszyłam, i posłodziłam. No i w tym momencie zaczyna się ta najmniej przyjemna praca. Nakładanie i zlepianie. Można ulepić część pierogów(...)zrobiłam wrzucałam pierogi do posolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy i po wypłynięciu odczekałam około dwóch minut i wykładałam je na talerz. Polałam śmietanką i posypałam pozostałymi jagodami. Uwierzcie to był najlepszy obiad  jaki ostatnio jadłam.  Tak mi się spodobało robienie pierogów,że postanowiłam zrobić niebawem je z serem. Pokażę zdjęcia obiecuję;-) Zrobiłam i pokazuję

potrawyregionalne
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką 750

yszne "lekkie" ciasto biszkoptowe przełożone jedną warstwą kremu na bazie serka mascarpone. Do tego rodzaju ciasta pasuje wiele owoców (np. borówka amerykańska, jagody, jeżyny itp), w tym wypadku użyłam mrożonych truskawek. Całość smakowała pysznie i prezentowała się równie dobrze. Bardzo polecam. :) Ciasto bisz koptowe z truskawkami i galaretką PRZEPIS  {forma: 20x35 cm } Temperatura pieczenia : 170 o C | Czas

coolinarnastrefa.blogspot.com
W humory: gniotek 384

Norwegii, przekazany przez przyjaciółkę. Zapraszam! SKŁADNIKI: 1 kostka margaryny (lub szklanka oleju roślinnego) 1 szklanka brązowego cukru (może być też biały, ciasto wyjdzie słodsze) 2 szklanki mąki 2 jajka 2 szklanki owoców leśnych (ja używam najczęściej jagód mrożonych, ale wersja z malinami jest równie pyszna) 4 łyżki wody 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Ponieważ ciasto robi

Kuchnia w biegu
Twarogowe Jagodzianki 214

twarogowym cieście dzięki czemu dłużej zachowują świeżość :) Składniki na około 20 jagodzianek Na zaczyn: 50 g drożdży 200 ml ciepłego mleka 2 łyżeczki cukru Na ciasto: 600 g mąki 2 cale jajka kl. M 8 łyżek cukru  około 80 g masła roztopionego 160 g twarogu półtłustego w kostce parę kropel esencji waniliowej szczypta soli Nadzienie: 320 g jagód(...)mąką i zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod czas wyrabiania dodajemy masło ( ciasto ma być mięciutkie i delikatnie się lepić ) Następnie wyrobione ciasto, formujemy w kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia na około 1 h. 3. Wyrośnięte ciasto zagniatamy jeszcze raz i dzielimy wagowo na 18-20 kulek. Każda ma ważyć około 60-70 g. 4. Jagody mieszamy z cukrem

Gotowanie...to proste !
Naleśniki z serem i owocami 220

miałam, ale warto dodać też trochę jagód lub borówek, uzyskamy wtedy lepszy efekt wizualny:) Ciasto: szklanka mąki pszennej, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 1/3 szklanki wody, 1/3 szklanki oleju słonecznikowego, 1/2 łyżeczki soli. Jajka rozkłócić, wlać mleko, olej i wodę, dokładnie zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie(...)stron na złoty kolor. Nadzienie: 250g półtłustego sera, 125 g serka mascarpone, 100g truskawkowego serka homogenizowanego, 1/2 laski wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody). Twaróg zmiksować z mascarpone i serkiem homogenizowanym. Dodać cukier puder i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na usmażonych naleśnikach, nałożyć owoce, złożyć. Podawać z odrobiną masy

Z miłości do słodkości