ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:31/177)

Kruchy jabłecznik z pianką. 121

Jabłeczniki są to takie ciasta które nigdy się nie nudzą. Ciasto to zrobiłam z pyszną pianką. Wszystko super pasuje. Przygotowanie ciasta – wszystkie składniki wrzucić do miski i posiekać nożem. Następnie szybko zagnieść. Podzielić na dwa kawałki w proporcji 2/3 – 1/3 Oddzielnie zawinąć w woreczki foliowe i włożyć do zamrażarki na godzinę. Spłaszczyć kawałki ciasta. Przygotowanie jabłek – jabłka(...)jabłka. Kiedyś w ogóle nie dodałam cukru i było bardzo dobre, takie kwaskowate. Przygotowanie pianki – białka ubić na sztywną pianę. Jak już są sztywne dodawać powoli cukier. Nie przerywać ubijania. Następnie podczas ubijania dodawać na przemian olej i proszek budyniowy. Dokładnie wymieszać. Formowanie ciasta – blaszkę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blaszki

Kuchnia Pokoleń
Ciasto z jeżynami na koniec lata 142

zadziwiłam nawet Teściową! Myślę, że powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się(...)nich cukier, suchy budyń, następnie również powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego!   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Patchwork
Porzeczkowa Pychotka 153

dżemu z owoców ale w okresie letnim świetne będą świeże porzeczki lub mrożone. Składniki na tortownicę 26 cm: kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 5 żółtek kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/4 szklanki oleju dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki(...)czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy budyń, również cały czas miksując, by dobrze się połączył. Powoli wlewamy olej, miksując do ponownego połączenia się składników. Na podpieczony spód ciasta wykładamy ubitą piankę budyniową. Wyrównujemy wierzch, a następnie wykładamy małe porcje dżemu porzeczkowego. Na porzeczki ucieramy drugą część ciasta.  Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.  Upieczone ciasto

Życie zaczyna się w kuchni
Biszkopt z pianką truskawkową 132

wierzch , polewać w odstępach ciemne ciasto. Tak aby na spodzie i na wierzchu było ciasto ciemne.  Piec ok. 35 minut w 175 stop.  Ciasto przekroić wzdłuż na pół, ostudzić. Pianka : Galaretki rozpuścić(...)gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Mocno schłodzone mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżkę, ubić na sztywno. Do ubitej śnieżki dodawać tężejącą galaretkę, dalej ubijać. Wyłożyć piankę na upieczoną pierwszą część ciasta, przykryć drugim plackiem, odstawić do lodówki na 3 godziny. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Kremowy sernik z Podzamcza 113

mieszkającą prawie pod samym zamkiem. Stąd też nazwa tego delikatnego i orzeźwiającego sernika . Sernik jest na pysznym, kruchym spodzie. Jest wyjątkowo soczysty, a pomiędzy masą serową, a warstwą ciasta spotkamy delikatną piankę. Wszystko pysznie uzupełniają kawałeczki brzoskwiń. To wszystko sprawia, że trudno się oprzeć kolejnej porcji. Ciasto doskonale sprawdzi się na święta i rodzinne uroczystości. Będzie bez wątpienia idealnym dodatkiem(...)twarogowa: twaróg: 1 kg cukier do smaku cukier waniliowy: 1 op. jajka: 4 szt. mąka ziemniaczana: 1 łyżka z brzuszkiem Pianka: białka: 5 szt. cukier: 3 łyżki brzoskwinie: 2 szt. KREMOWY SERNIK Z PODZAMCZA Wykonanie: 1. Ze składników zagniatamy ciasto, dzielimy na pół, wkładamy do woreczków i umieszczamy w zamrażalniku na co najmniej 30 minut. 2. Blachę

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto skubaniec sypany – warstwowy 130

Efektowne, bardzo proste wykonaniu ciasto skubaniec sypany – warstwowy, to nasza propozycja, żeby zaskoczyć gości jego bogactwem smaku i pięknym wyglądem. Doskonałe ciasto na weekend , a także do codziennej kawy . Ciasto bez wątpienia przykuwa uwagę delikatną różową pianką, która świetnie kontrastuje z pozostałymi składnikami. Pomiędzy słodką pianką i kakaowym ciastem napotkamy aroniowy dżem, który swoim kwaskowym smakiem idealnie przełamuje

Kuchnia Na Wypasie
Czekoladowe z malinami 211

Delikatne czekoladowe ciasto z pyszną pianką i pachnącymi malinami na deser. Takie ciasta to ja uwielbiam Czekoladowe z malinami  SKŁADNIKI: Ciasto mąka -500 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki kakao - 3 łyżki margaryna -1 kost żółtka jaj - 5 szt tłuszcz do formy MASA BUDYNIOWA budynie czekoladowe - 2 opak olej -0,5 szkl cukier -250 g białka

Kuchnia Danusi
jabłecznik z pianką i migdałami 130

ciasto rozpływa się w ustach. Mękkie ciasto, wilgotne jabłka i lekka pianka pod posypką z chrupiącyh migdałów to przepyszne połączenie. Nie sposób poprzestać na jednym kawałku. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 500 g mąki 6 żółtek 250 g cukru pudru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 1 opakowanie galaretki(...)cytrynowej 1 łyżka cukru 2 łyżeczki cynamonu na piankę: 6 białek pozostałych z ciasta 3/4 szklanki cukru 3 łyżki płatków migdałowych cukier puder do posypania  Składniki ciasta zagnieść. Jeśli ciasto będzie zbyt suche i nie bedzie chciało się kleić to należy dodać kilka łyżek kwaśnej śmietany. Podzielić ciasto na dwie części i schować do lodówki. Jabłka zetrzeć na tarce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto krówka z miodowym kremem i czekoladową pianką 421

Wilgotne biszkoptowe blaty o smaku krówki, słodki miodowo- jajeczny  krem, zwieńczenie całego ciasta to czekoladowa rozpływająca się w ustach pianka. Brzmi pysznie…. Pomysł na to ciasto powstał z inspiracji wieloma innymi przepisami, strasznie bałam się, co z tego mi wyjdzie, zdałam się tylko na swoje wyobrażenie smaków-nie zawiodło mnie!  Jest idealne, kto lubi kremowe przekładańce myślę(...)wkładamy na minimum 5 godzin do lodówki lub najlepiej na całą noc. Następnego dnia miksujemy na gładki sztywny krem. Przełożenie: Pierwszy blat ciasta nasączamy połową ponczu, wykładamy całą miodową masę, przykrywamy drugim blatem, nasączamy ponczem i wykładamy piankę czekoladową. Oprószamy kakao, dekorujemy, chłodzimy w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Słodkich wypieków. http://www.henkell-polska.pl/109/produkt_dalkowski.html http://www.mlekoma.pl

Wanilia i Kardamon
Pianka truskawkowo-bananowa 660

piankę wyłożyć na talerz, odwracając keksówkę do góry nogami, delikatnie zdjąć papier do pieczenia - na górze ułożyć na przemian plasterki banana i truskawek, kroić w plastry - ciasto przechowywać w lodówce i podawać schłodzone Piankę truskawkowo-bananową podajemy krojąc w grube plastry. Struktura pianki jest delikatna i rozpływająca się w ustach. Deser nie jest mocno słodki, gdyż nie zawiera dużej ilości

Smakołyki Bereniki
Kruche z powidłami i bezową pianką. 687

Dzisiaj zapraszam na kruche  z powidłami i bezową pianką , to ulubione ciasto mojego syna bo nie ma w nim owoców :) zawsze gdy zabieram się za pieczeni to mówi mamuś tylko bez urozmaiceń :)  Ciasto jest proste w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje :)                           Zapraszam :)   Składniki na ciasto(...)kostka masła 2 żółtka  1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany Pianka bezowa: 5 białek  1 szklanka cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniacznej 1 cukier waniliowy Dowolne powidła ja użyłam jagodowych (malutki słoiczek ) Wykonanie : Do miski przekładamy wszystkie składniki podane na ciasto kruche i wyrabiamy mikserem na grudkowatą masę , przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy

Sama słodycz i szczypta chili
tarta malinowa z pianką 164

moim ogródku a w lodówce zalegało kilka białek. Niestety maliny przez ostatnie deszcze były tak soczyste że w cieście się rozpłynęły, ale na szczęście nie straciły smaku. Kruche ciasto i puszysta pianka rozpływają się w ustach. Całość bardzo lekka i delikatna.  *foremka do tarty 21 cm Składniki: na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru(...)szczypta soli 1 łyżka zimnej wody na nadzienie: 1,5 szklanki malin (lub więcej) 2 łyżki cukru waniliowego na piankę: 3/4 szklanki cukru 4 białka szczypta soli Foremkę do tarty nasmarować masłem i wysypać mąką. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, cienko rozwałkować i wylepić nim dno i boki formy. Ciasto podpiec w 200*C przez około 15 minut. Następnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pleśniak 22919

pewno to ciasto znacie bardzo dobrze ? Pleśniak - pyszne kruche ciasto przełożone powidłami śliwkowymi i pianką . To wspomnienie lat dzieciństwa , kiedy to całą rodzinką, jako nieco młodsza dziewczyna , raczyliśmy się tą pychotką . Dzisiaj zamiast powidłami przełożyłam dżemem z czarnej porzeczki , która dodaje kwaskowatości całości :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 50 minut

Słodkości i nie tylko
PYSZNE CIASTO Z BUDYNIEM I PIANKĄ 2336

budyń śmietankowy 200g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej Śmietankowa pianka 450-500ml śmietanki 30% 1 i 1/2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada do posypania WYKONANIE Na początek robimy nasz spód czyli ciasto kakaowe.Jajka ucieramy z cukrem ,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao i miksujemy.Na(...)Teraz pianka.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody-studzimy.Przestudzoną żelatynę wlewamy pomału do ubijanej śmietanki i miksujemy chwilkę na najwyższych obrotach. Piankę śmietankową wykładamy na ciasto a  górę posypujemy startą gorzką czekoladą.Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Ciasto bardzo łatwo się kroi i wyśmienicie smakuje. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Szarlotka z budyniową pianką 365

szarlotka na kruchym spodzie z pyszną, kruchą posypką na wierzchu. Dziś przedstawiam Wam podobną, jednak troszkę odmienioną wersję szarlotki, z mięciutką budyniową pianką :) Polecam! :)) Blacha 22cm x 33cm Przepis podpatrzyłam u Arabeski . Składniki: Kruche ciasto: 500g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 200g cukru 200g zimnego masła (lub margaryny) opakowanie (16g) cukru waniliowego 5 żółtek 2-3 łyżki gęstej śmietany(...)ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ponownie ubijamy. Na koniec białka miksujemy z budyniem, aż powstanie jednolita masa. Na wyłożoną papierem blachę, wykładamy rozwałkowane ciasto z lodówki. Następnie jabłka, a na nie piankę budyniową. Wierzch posypujemy, startym na tarce jarzynowej, ciastem z zamrażalnika. Pieczemy 40  minut w 180 stopniach.  DOBRE RADY (tak na koniec) : Im bardziej zmrożone

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania