ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:26/177)

Ciasto z jeżynami na koniec lata 108

powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy(...)następnie również powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego!   Zapisz Zapisz

Patchwork
Biszkopt makowy z pianką i ananasem 143

Pyszne i lekkie ciasto z ananasem. Lubicie takie? U mnie zniknęło bardzo szybko – zwłaszcza przypadło do gustu mojemu Smykowi (który z reguły za ciastami z

Smaki Na Talerzu
Piankowiec bezowy z malinami 161

cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Pianka bezowa: 7 białek 7 łyżek drobnego cukru     *** Wykonujemy spód: wszystkie składniki zagniatamy razem *** *** Ciastem wykładamy spód tortownicy (moja ma średnicę 22 cm), tworząc mały rant po bokach. Ciasto nakłuwamy widelcem i chłodzimy w lodówce przez co najmniej pół godziny *** *** Po tym czasie spód podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 175’C przez(...)wcześniej je rozmrażamy) i gotujemy, aż płyn odparuje i powstanie gęsty dżem. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i odkładamy do wystudzenia *** *** Frużelinę wykładamy na podpieczony spód ciasta *** *** Przygotowujemy bezową piankę: białka ubijamy na sztywno (uważając aby ich nie przebić – ubijamy tyko do momentu, aż piana zrobi się sztywna), następnie dodajemy stopniowo cukier i dalej miksujemy – do momentu

Blog z Apetytem
Fit ciasto z porzeczką i bezową pianką 191

Czerwone porzeczki choć dość kwaśne i nie zawsze lubiane, są świetną bazą do ciasta lub wytrawnego sosu. Tym razem postawiłam na słodki wypiek, miałam ochotę na takie klasyczne ciasto z pianką. Jedynie zmieniłam spód na zdrowszy i cukier na erytrytol. Spód: 100g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g mąki owsianej 2 żółtka 3 łyżki erytrytolu lub więcej (zależy jak słodko lubicie(...)jogurtu naturalnego Szczypta soli Masa porzeczkowa: 500g czerwonych porzeczek 50g erytrytolu lub więcej (zależy jak słodko lubicie) 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Pianka: 4 białka 30g erytrytolu lub więcej (zależy jak słodko lubicie) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Przygotowanie: Składniki ciasta dokładnie zagnieść na jednolite ciasto. Wstawić do lodówki na 1h lub na 20 minut do zamrażarki. Ciastem wylepić (lub je rozwałkować

Fabryka pomysłów
Bezglutenowy tort cytrynowo - bananowy (bez glutenu, mleka i jajek) 227

Lekki tort z pianką z cytrynowej galaretki i  bananów.  Składniki: Ciasto:margaryna bezmleczna  100 g mąka bezglutenowa mix uniwersalny (lub na ciasto biszkoptowe) 1 szklanka mąka ryżowa 1 szklanka mąka kukurydziana 0,5 szklanki cukier puder 0,5 szklanki mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 1,5 szklanki proszek do pieczenia  2 łyżeczki otarta skórka(...)zapobiegnie to ich ciemnieniu). Banany i galaretkę ostudzić. Gdy galaretka zacznie gęstnieć ubić ją mikserem na pianę i dodać zimne banany. Wylać masę na spodnią warstwę ciasta, położyć wierzchnią i też polać ją pianką. Moja młodsza córka chciała koniecznie użyć kolorowej posypki do ciast, ale pod wpływem wilgoci na naszym torcie z cukrowych perełek zrobiły się kolorowe kropelki. Wyglądało

głodny alergik
Ciasto z pianek marshmallow ( bez pieczenia ) 171

orzeźwiający i bardzo łatwy w przygotowaniu – tak w skrócie o dzisiejszym przepisie :) Jestem pod ogromnym wrażeniem tego ciasta, bo robi się je na prawdę bardzo prosto, a wygląda i smakuje świetnie. No i w końcu zalegające od dawna w szafce pianki, zyskały drugie życie ;) Składniki: Spód 3 szklanki zmielonych ciastek/herbatników pół szklanki roztopionego masła Masa 100g pianek marshmallow(...)zimną, tężejącą, wylewamy na sztywną już masę, tworząc ostatnią warstwę. I ponownie do lodówki. Kiedy galaretka zastygnie całkowicie, ciasto jest gotowe do jedzenia :) Zainspirowana tym przepisem Artykuł Ciasto z pianek marshmallow ( bez pieczenia ) pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Ciasto kruche z jabłkami i budyniową pianką 419

malinami - klik  i w wersji z jagodami - klik . Tym razem postanowiłam zrobić z jabłkami, bo moi Panowie i ja bardzo lubimy wszelkiego rodzaju szarlotki. Ciasto super, do jabłek pasuje budyniowa pianka idealnie, lekkie i smaczne. Blaszka 24x34 cm. Polecam Wam bardzo i życzę udanego dnia :-) Składniki:  3 szklanki maki pszennej 5 żółtek 200 g masła 3/4 szklanki cukru(...)ogórki). Białka ubijamy, dodajemy do nich stopniowo cukier i budynie. Na końcu wlewamy delikatnie olej.  Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka, na jabłka budyniowa piankę i na piankę ścieramy drugą, mniejszą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około 60 minut. Wierzch po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem

kruche babeczki
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 127

Jesień to taki okres, kiedy najwięcej u mnie gości ciast ze śliwkami. Ciasta ucierane ze śliwkami, ciasta drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, tarty ze śliwkami i wiele innych słodkości króluje na moim stole. Dziś przygotowałam dla Was jedno z moich ulubionych ciast ze śliwkami – kruche z budyniową pianką i chrupiącą kruszonką. Niesamowicie delikatne, chrupiące, łatwe i szybkie do zrobienia(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Wszystkie składniki wsypujemy razem, miksujemy na kruche ciasto ( możemy to zrobić oczywiście również ręcznie ). Dzielimy na 2 części – większą i mniejszą. Większą ścieramy na spód blachy wysmarowane masłem i obsypanej bułką tartą, mniejszą mrozimy. Starte ciasto lekko dociskamy, podpiekamy ok. 10 minut w 190C ( na złoto ), studzimy. PIANKA BUDYNIOWA: Śliwki myjemy, kroimy na pól. Białka

Ostra na Słodko
Pleśniak razowy z jabłkami i marmoladą z pigwy 172

Pleśniak, to ciasto które wszyscy znają. Jest bardzo lubiane, no bo jak tu nie lubić - dwie warstwy kruchego ciasta, bezowa pianka i świeże, sezonowe owoce. Dziś zapraszam na moją jesienną wariację pleśniaka z jabłkami i marmoladą z pigwy. Ciasto kruche jest wyjątkowe i w smaku, bo w połowie upieczone z mąki orkiszowj pełnoziarnistej i posiada super kruchą strukturę. Do tego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ 155

skórkę kandyzowaną. Dzięki niej tarta jest lekko kwaskowa. Polecam miłośnikom serników i pomarańczy :) TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ             TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ Składniki: Ciasto kruche: ·         170 g mąki ·         60 g cukru ·         pół(...)skórka otarta z połowy pomarańczy ·         100 ml śmietany 18% ·         ½ opakowania budyniu waniliowego Pianka z białek: ·         3 białka ·         1/3 szklanki cukru pudru ·         1 łyżeczka budyniu waniliowego

Mania Gotowania
CIASTO PIANKOWE Z GALARETKĄ (BEZ PIECZENIA) 125

Smaczna, delikatna, rozpływająca się w ustach pianka z ubitej śmietany i galaretki, z owocami zalanymi galaretką, na biszkoptach. Ciasto proste w przygotowaniu, szybkie (nie licząc czasu, kiedy tężeje pianka i galaretka).  Któż nie lubi deserów :) My u wielbiamy takie słodkości a Wy? Składniki na piankę: * 1 litr śmietany kremówki 36% * 2 galaretki agrestowe * 500 ml wody Dodatkowo(...)rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę, lekka tężejącą galaretkę wlewać stopniowo do śmietany, ciągle masę mieszając mikserem. Piankę wylać na biszkopty. Formę z ciastem wstawić do lodówki na około 1 godzinę. W między czasie rozpuścić pozostałe 2 galaretki w 600 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia.  Gdy pianka stężeje poukładać

Zrób to smacznie
Ciasto Malinowy Przysmak 251

Ciasto Malinowy Przysmak – Kolejna pychotka w Małej Cukierence. Ciasto jest bardzo ciekawe i smaczne. Jest z dużą ilością owoców w budyniowej piance, na kruchym cieście. Ładnie pachnie wanilią i podpieczonymi owocami. Ja użyłam malin i borówek. W przygotowaniu jest proste. U mnie ciasto zniknęło błyskawicznie :), tak smakowało moim gościom. Na pewno nie raz u mnie zagości. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis(...)ciasto. 2. Ciasto podzielić na dwie części, jedną troszkę większą od drugiej. Oba kawałki ciasta zawinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażalnika na około 2 godziny (ciasto zamrozić). 3. Większą część ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami (jeśli ciasto będzie mocno zmrożone, można je zostawić na około 10 minut w temperaturze pokojowej). Ciastem wyłożyć

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z porzeczkami, budyniem i bezą 171

Pyszny, kruchy placuszek z czerwonymi porzeczkami, budyniem i lekką bezową pianką. Proste ciasto, idealne na upalne dni. Kwaskowatość porzeczki świetnie przełamuje słodycz śmietankowego budyniu oraz bezy.  Przepis koniecznie do powtórzenia (również z innymi owocami lata) - polecam! Składniki: Ciasto kruche 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki wody szczypta soli Masło pokroić

Kuchnia Ellie
niebiańskie kapuczino 132

Świąteczne niebiańskie kapuczino. Bardzo delikatny kakaowy biszkopt, nasączony kawą, przełożony kremem budyniowym, zwieńczony delikatną, puszystą pianką. Tego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole.  Składniki na biszkopt: ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy   4 łyżki kakao 4 jaja Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 200g masła ½ l mleka Kawowa pianka: 2 szklanki(...)wystudzonego biszkoptu.  Kawowa pianka:  Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, wystudzić. (odlać  ½ szklanki kawy, dopełnić szklankę mlekiem. Tym nasączyć biszkopty).  Do wystudzonej kawy dodać dwie śnieżki, miksować na puszysty krem. Napęczniałą żelatynę należy rozpuścić. Wlać do kremu. Masę kawową wylać na drugą część biszkoptu. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania