ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:235/476)

Pierogi pieczone 421

Lubisz ciasto kruche i domowe pierożki? Mój przepis na  pierogi pieczone w piekarniku bez dodatku drożdży powinien Ci się spodobać. Takie same pierogi należą do jednych z tradycyjnych przekąsek Kolumbijskich. Nawet farsz, który zaproponowałam jest bardzo często serwowany w pierogach Empanada. W zależności od regionu Ameryki Południowej, pierogi z pieca faszeruje się też mięsem mielonym

AniaGotuje.pl
Ravioli z soczewicą i białym serem 316

Moje pierwsze ravioli zrobione razem z synem. Farsz jest trochę nietypowy bo z soczewicą i białym serem. Pachną jak pierogi z mięsem a smakują jak ruskie Składniki ciasto 300 g mąki 3 jajka 1 łyżka oleju ciepła woda farsz 250 g białego sera półtłustego lub tłustego 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle 1 mała cebula 1 ząbek czosnku

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
RUSKIE PIEROGI!!! :)) 143

Pierogi ruskie - to jest to!!! ;) Co będzie potrzebne - ciasto: 500 g mixu mąk bezglutenowych (ja używam Schar) 1-2 jajka  250 ml wody  łyżeczka soli     Z wymienionych składników wyrabiamy ciasto, wałkujemy żeby nie było zbyt grube (3-4mm), nadziewamy ulubionym farszem - w moim przypadku był to farsz ruski - i voilà!! Pychota na talerzu

BezglutenowaIzabela
Łódki z farszem mięsnym 172

końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.   Ciasto dzielimy na 4 części, każdą rozwałkowujemy na prostokąt grubości 0,5 cm. Na środek każdego kawałka ciasta nakładamy porcję farszu. Końce zlepiamy jak w pierogach zostawiając środek otwarty. Łódeczki układamy na papierze do pieczenia.   Do piekarnika wstawiamy dużą blachę. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni z blachą w środku

Smak mojej kuchni
Kazachskie pierogi z dynią 168

żargonu kulinarnego, zostało odkrytych na terytorium tego kraju. Kiedyś byłem na warsztatach kulinarnych i tam pewna przedstawicielka tego kraju pokazała mi przepis na ichnie pierogi. Ciekawostką było, że dodawała pieprzu czarnego do ciasta i jak się okazało nie tylko do tego. Powiedziała, że dodawanie pieprzu do ciasta pierogowego u niej w domu jest tak samo naturalne

Kryzysowa Książka Kucharska
Ciasto pierogowe z dodatkiem śmietany 203

jest mnóstwo..prawie wszystkie z grzybami i kapustą - takie najbardziej lubią moje córki..Takie też będą na wigilię -z kapustą i grzybami..Ile razy robię pierogi, tyle razy muszę wypróbować nowy przepis na ciasto pierogowe..tym razem ciasto z dodatkiem śmietany..pomysł na takie ciasto podpatrzyłam tutaj . 4 szkl.mąki 2 duże jajka 5 łyżek gęstej, kwaśniej śmietany

Moje domowe kucharzenie
Gruzińskie pierogi z mięsem - CHINKALI. 844

wytwarza się płyn  wewnątrz pieroga. To on właśnie wyróżnia chinkali spośród wszystkich innych "pierogów". Kto nie próbował koniecznie musi to zrobić, bo pierogi są naprawdę pyszne i sycące! Składniki na ciasto; 60 dag mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju   Mąkę z solą przesiewamy przez sito, dodajemy olej

Radość kipiąca uśmiechem.
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 263

ściereczką i czekamy około godziny, aż zwiększy objętość Stolnicę obsypujemy mąką Część ciasta spłaszczamy w rękach i delikatnie wałkujemy na stolnicy ciasto na grubość palca Wycinamy szklanką krążki Na środek każdego placka nakładamy łyżeczkę marmolady Zlepiamy jak pierogi a następnie wszystkie brzegi zbieramy razem i układamy w dużych odstępach na wyłożonej papierem blasze, ciastem zebranym do dołu Przykrywamy ściereczką

Wypisz Wymaluj
Wielkopolskie pyzy 252

  Znowu Wielkopolska! Oczywiście. Nie wiem czy wiecie, ale pyzy to kolejny produkt, bez którego Wielkopolanie nie wyobrażają sobie niedzielnych obiadów. Kluchy na łachu, bo tak

Szybko Tanio Smacznie
Pierożki ze szpinakiem i ricottą 240

Pierożki trochę podobne do do włoskich ravioli, delikatne z kremowym serkiem ricotta to pyszny obiad czy wczesna kolacja. Polecam wszystkim tym bardziej że robi się je

Moje Małe Czarowanie
Bułki z pieczarkami 218

zeszkli a pieczarki będą podrumienione.  Wystudzić. Gotowe, wyrośnięte ciasto podzielić na 12 równych części. Każdą część lekko rozwałkować na nieduże koło. Na rozwałkowane ciasto kłaść dużą ilość nadzienia.  Zlepić podobnie jak pierogi a następnie układać w dużych odstępach łączeniem do dołu na wyłożonej papierem blasze Przykryć ściereczką, pozostawić na 20 - 25 minut do napuszenia. Przed samym pieczeniem

Na słodko lub wytrawnie
Pieróg 223

Pieróg, czyli mięsko i warzywa zapieczone w delikatnym cieście.    Składniki na ciasto: -1,5 dkg drożdży -płaska łyżeczka cukru -ok. 2,5 szklanki mąki -szklanka ciepłej wody -2 łyżki oleju -szczypta soli -jajko do smarowania     Składniki do wypełnienia: -pierś z kurczaka -papryka -suszone pomidory -cebula -plastry żółtego sera -przyprawa barbecue -słodka papryka -sól, pieprz -olej

Maminek kulinarny
PRZYPRAWA KORZENNA DO PIERNIKA 203

Wigilia oraz Święta Bożego Narodzenia są tak niezwykłe że nagle nabieramy ochoty  aby przygotować wszystkie potrawy własnoręcznie:) . Poczynając od pierogów, po przez rożnego rodzaju mięsa, kończąc na ciastach. I właśnie jednym z magicznych własnoręcznie robionych wiktuałów jest przyprawa korzenna, której aromat, rozchodzi się po całym domu, i to już na etapie sporządzania. Gdy natomiast pieczemy pierniczki lub pierniki

RAROSSA
Na jagody ! Co zrobić z borówek czernic i borówek amerykańskich ? 262

Czarne jagody czyli borówki czernice i nieco większe od nich borówki amerykańskie to pyszne owoce. Przeważnie zjadamy je same albo dodajemy do ciast i przetworów, rzadziej do innych dań, chociaż pierogom z jagodami chyba nikt się nie oprze. Niżej znajdziecie trochę pomysłów na wykorzystanie brusznic i borówek. Przeważnie są to desery, ale trafi się także jakaś sałatka. Pomysł

Smaczna Pyza
Pierogi z truskawkami 190

Pierogi z truskawkami i ? cukrem kokosowym oraz różanym CIASTO: 400 g mąki 1 jajko 100-120 ml ciepłej wody Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Wałkować cienko - wykrawać koła. Dodatkowo: truskawki cukier biały cukier kokosowy Royal Brand W każdy placuszek kłaść truskawkę lub dwie małe, posypać mieszanką cukrów - skleić. Gotować w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane śmietaną

kolorowotorcikowo