ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:227/443)

Parówki w cieście 481

Parówki w cieście lub inaczej bułka z parówką. Idealne na śniadanie lub kolację. Podałam z czerwonym barszczem do popicia. Znikają w ekspresowym tempie. Z podanej porcji

O kuchni z uczuciem
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami 155

Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami, jedno z moich ulubionych dań o tej porze roku. Pierogi wyszły pyszne, poezja smaku :) Pierogi zostały podane na porcelanie firmy Ambition. hashtag #myAmbition Ciasto 1/2kg mąki 1-2 jaka 120 ml szl ciepłej wody Sól Nadzienie 20dag mięsa ½ kg kapusty kiszonej 5 dag grzybów 1 nieduża cebulka Sól Pieprz Wykonanie Mąkę

Kulinarne pyszności Molki
Ciastko francuskie z czekoladą 179

Dodajemy do tego masło i wszystko dokładnie mieszamy ze sobą. Odstawiamy do ostudzenia. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąciki. Każdy prostokącik smarujemy masą z czekolady. Ciasto zwijamy i sklejamy brzegi, podobnie jak przy robieniu pierogów. Wierzch ciastek smarujemy masłem i posypujemy delikatnie brązowym cukrem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Ciastka pieczemy przez ok. 15 minut, aż się zarumienią. najlepiej

Ciastka i ciasta
Pierogi z botwinką, kozim serem i kaszą pęczak 143

family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pierogi z botwinką, kozim serem i kaszą pęczak Składniki – ciasto: 1 kg mąki pszennej 4 żółtka 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki – farsz: Botwinka – 1 pęczek Ser kozi – 200g Kasza pęczak – 100g

Kuchnia Bon Appetit
Vega orientalne calzone pomidorowe 117

wyciągamy ciasto, nadziewamy 1/2 jego powierzchni plastrami pomidora i tofu- całość posypujemy suszonymi pomidorami z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim po nadzianiu, zginamy ciasto w pół i zalepiamy rogi (tak jak w pierogach), wstawiamy do piekarnika na ok 10 min sok pomidorowy mieszamy z mlekiem sojowym, polewamy nim gotowe calzone

healthy dreams
Ravioli z mięsem 84

ciasto 4 szkl mąki 3 jajka ok 1 szkl wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju nadzienie 500 g mięsa mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego duża szczypta

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z grzybami leśnymi 94

mąki dodać sól i olej , zalać wrzątkiem , wymieszać a następnie zagnieść ciasto pierogowe. Odstawić pod ściereczką. Na patelni przyrumienić cebulę drobno pokrojoną, dodać oczyszczone i posiekane grzybki, dusić z przyprawami aż odparują . Wystudzić, dodać bułkę tartą i starty na tarce ser żółty oraz jajko. Wymieszać i lepić pierogi. Ugotować w osolonym wrzątku. podawać z przyumienioną cebulką i skwarkami

Gotowanie jest łatwe
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 206

miski i pokruszyć do niego ser feta, widelcem wymieszać. Spróbować na smak i doprawić gdyby czegoś brakowało. Ciasto. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Ciasto podzielić na pół i cienko rozwałkować dwie części. Pierogi. Powykrajać szklanką koła i na każdy nałożyć farsz, złożyć na pół i zlepić końce. Gdy pierogi są polepione zagotować w garnku wodę. Gdy woda się

W kuchni u Moniki
Calzone 196

części.  Rozwałkować (najlepiej robić pojedynczo ). Na połowie położyć farsz i posypać serem żółtym. Brzegi ciasta lekko posmarować wodą ( tylko nie może być zimna). Ciasto zgiąć w pół i dobrze skleić brzegi, formując pieroga.  Na blaszkę położyć papier do pieczenia, który należy lekko naoliwić. Położyć na blaszkę pierogi, posmarować je roztrzepanym jajkiem. Można posypać majerankiem lub kminkiem

W kuchni u Moniki
Derelye - węgierskie pierogi z dżemem jagodowym 158

Różnią się tym od naszych tradycyjnych pierogów, że są nadziewane dżemem i mają zupełnie inne ciasto . Jest ono bardziej podobne do ciasta na leniwe. W swoim składzie ma jeszcze kaszę manną i stopione masło dzięki czemu jest ono bardziej spójne. Bez problemu można je wałkować, trzeba tylko wcześniej schłodzić. Do nadzienia użyłam lekko kwaskowatego, domowego dżemu jagodowego. Bardzo

Wiem co jem
Pierogi z mięsem - wersja dla dzieci. 164

Nawet nie wiecie jaki mięsożerca nam się trafił! :) Miał do wyboru pieroga z kaszą gryczaną i twarogiem oraz pieroga z mięsem z piersi kaczki - wybrał mięsko :) Potrzebujemy: CIASTO: 1/2 kg mąki pszenej 250 ml gorącej wody Mąkę wysypujemy na blat, robimy w środku dołek i wlewamy gorącą wodę, zagarniając mąkę do środka, aby woda nie uciekła na boki

MamaOskarka
Wigilijne pierogi z makiem 153

podaję przepis na wigilijne pierogi z makiem . Niektórzy przygotowują kluski z makiem, mnie bardziej smakują pierogi z nadzieniem makowym. Lubię lepić te pierogi, a najbardziej podjadać farsz makowy. Jest pyszny. Składniki: Ciasto: 350 g mąki (ok. 2 szklanek) 1 jajko szczypta soli ok. 200 ml wody Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko oraz porcjami wodę i wyrabiamy ciasto

Salonik smaków
Jarmark bożonarodzeniowy pod Narodowym. Bez klimatu Świąt. 202

składa się z kilkudziesięciu ustawionych w dwóch rzędach drewnianych domków, w których mieszczą się kramiki sprzedawców. Asortyment standardowy jak na tego typu imprezach: słodycze, ciasta, grzane wino, wędliny, chleby, propozycje prezentów, a także pierogi, bigosy i kiełbasy. Tylko jakoś tak mało tego i całość można obejść w 15 minut. Z ciekawych stoisk to serdecznie polecam Wam Czekoladowy Warsztat sprzedający

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasteczka z jabłkami i cynamonem 143

Pamiętacie jak pokazywałam Wam PIECZONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ? Wykorzystałam do nich rewelacyjne ciasto , które jest na tyle uniwersalne i neutralne w smaku , że śmiało je można wykorzystać również do przygotowania słodkości. Delikatne ciasto w połączeniu z jabłkami z odrobiną cynamonu zachwyci nie tylko wielbicieli szarlotek! A ciastka można spakować do plecaka czy torebki i zabrać na przekąskę

Ostra na Słodko
Czekoladowe ravioli z serkiem, malinami, borówkami i sosem z białej czekolady 181

  Składniki: Ciasto do ravioli: 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru Sos z białej czekolady: 100 g białej

Smakowity Blog Kulinarny