ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:186/616)

Tarta orzechowo czekoladowa na niedzielę 137

Tarta orzechowo czekoladowa na niedzielę to pyszne ciasto. Jest słodka, lekko ciągnąca, po prostu przepyszna. Taka jesienna tarta orzechowo czekoladowa. Zazwyczaj podpiekam spód do tarty , a w dzisiejszym przepisie schłodziłam jedynie ciasto i od razu piekłam z nadzieniem. Jest to możliwe, jeśli do ciasta dodam proszek do pieczenia. Tarta orzechowo czekoladowa jest pyszna. Efekt jest niesamowity. Nic dziwnego, że Amerykanie(...)utworzyć falbankę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 55 minut. Wyjmij tartę z piekarnika, przestudź, a następnie wstaw do lodówki na godzinę. Zimne ciasto pokrój na kawałki.   The post Tarta orzechowo czekoladowa na niedzielę appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Włoska pizza na cienkim cieście (oryginalny przepis na ciasto i sos + 3 rodzaje pizzy) 212

mąkę, dodajemy rozczyn, wodę, oliwę i sól. Mieszamy składniki, a następnie dobrze i długo wyrabiamy ciasto – aż stanie się elastyczne i gładkie - około 20 minut. ostawiamy ciasto do wyrośnięcia -  przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na minimum 1 godzinę do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić objętość. Może to zająć góra do dwóch godzin, zależnie od tego, jak ciepło(...)chwil, a następnie dodajemy resztę składników sosu. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 min., by mocno się zredukował i zgęstniał. Na koniec miksujemy sos blenderem.  Wyrośnięte ciasto ugniatamy i dzielimy na 4 części. Formujemy kule, rozpłaszczamy je  i rozciągamy ciasto  (najlepiej bez użycia wałka) na 4 cienkie, okrągłe placki (wielkości około 30 cm.). Układamy na specjalnych

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto truskawkowe Wibracje 114

Ciasto truskawkowe Wibracje Puszyste ciasto z masą truskawkową na bazie jogurtów i z masą śmietanową, przekładane truskawkami oraz delikatnym ciastem Składniki na ciasto: ·        20 dag margaryny ·        1 szk. cukru pudru ·        8 żółtek ·        1 ½ szk. mąki pszennej(...)ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę 24 cm x 24 cm i pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 35 min. 2.    Po upieczeniu studzimy ciasto studzimy i dzielimy na dwie podłużne połowy, jedną część ciasta układamy na dno blaszki 3.    Galaretkę

Kulinarna Chwila
ze śliwkami 169

zdarzyć dopiero za rok :) Ciasto : 1kg mąki, 1szkl. cukru, 1/2 kost. drożdży, 3 jajka, 1/2kost. masła, 1szkl. wody Jak już mamy ciasto, umyte i wypestkowane śliwki :) to do dzieła ! Wałkujemy kawałek ciasta i układamy śliwki...można dodać twaróg i posypać cukrem... Zawijamy... Wrzucamy do foremki... Zawijamy drugie  tak samo...i wstawiamy do pieczenia na 50 min/ 180 st.C

chleba naszego
Drożdżówki ze Śliwkami – Ciasto Drożdżowe z Olejem 212

nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić ciasto do wyrośnięcia . Końcowe przygotowanie drożdżówek ze śliwkami: Na blat podsypany mąką wykładam wyrośnięte ciasto i formuję z ciasta wałek, który dzielę na 9 w miarę równych części – ciasto możemy podzielić na więcej kawałków, w zależności jak duże chcemy upiec drożdżówki. Z każdego kawałeczka ciasta formuję kulkę i układam

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Jagodzianki z ciasta drożdżowo-serowego 190

jeśli nie chce odejść od rąk możecie posypać mąką. Gotowe ciasto odstawiamy na 1-1,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki na nadzienie mieszamy razem. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy. Dzielimy na około 12 części. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczamy i nakładamy nadzienie, najlepiej jak najwięcej ;) Formujemy bułeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia

Czerwona Porzeczka
KORA ORZECHOWA 243

przykryć folią spożywczą lub pokrywką i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mikserem utrzeć masło do puszystości. Dodawać po łyżce budyniu, cały czas ucierając do powstania gładkiej masy.Przełożenie  ciasta:Masę budyniową dzielimy na 3 części. Układamy: 1 blat ciasta orzechowego, na to rozsmarowujemy pierwszą część kremu, na kremie układamy delicje (każdą delicje moczymy kilka sekund w przygotowanym wcześniej ponczu) czekoladą

Walijskie Pichcenie
Sernik Klaudyny 160

pudru  Mieszamy razem make, kako, cukier puder i proszek do pieczenia  Dodajemy jajko i posiekana margaryne  Wszystko razem ugniatamy dodajac stopniowo miod  Kiedy juz ciasto jest gotowe dzielimy na dwie czesci 2/3 i 1/3 ciasta  Wkladamy do lodowki na ok 30 min za ten czas zajmiemy sie serem  Masa serowa 300 g sera bialego

Klaudynkowa kuchnia
Ciasto Węgierskie 212

moje najnowsze dzieło :) uwaga +18 ^^ Ciasto nie jest drogie, a w zamian bardzo smaczne :) głównym warunkiem jest posiadanie wiśni w spirytusie, chodź uważam ,że wersja bez nich np. dla dzieci też jest bardzo dobra :) SKŁADNIKI Ciasto: 4 jajka 3 łyżki kakao 7 łyżek wody 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem kostka masła dwie owocowe

W Moim Magicznym Domu
Karpatka :) 393

przy niedzieli popularna karpatka Ciasto: 1/2 kostki margaryny do pieczenia 1 szkl wody 1 szkl maki 5 jajek plaska lyzeczka proszku do pieczenia Wode z margaryna zagotowac do rozpuszczenia, wsypac make I proszek do pieczenia. Wymieszac do polaczenia skladnikow. Gdy ,masa ostygnie dodac jajka I ubic robotem lub blenderem. Wylozyc na forme, do nagrzanego piekarnika - 180 C, I piec

Smaki Edyty
Fit ciasto z owocami 184

Dziś dzielę się przepisem na pyszne i bardzo proste ciasto ze zdrowych składników, z dodatkiem słodkich i soczystych śliwek.  Ciasto jest dość uniwersalne i tak naprawdę można go przygotować o każdej porze roku z dowolnymi owocami. Świetnie sprawdzi się kiedy mamy ochotę na jakieś szybkie weekendowe ciacho do kawki, albo nawet na spontaniczną imprezę :) Ciasto zrobiłam pół na pół

Healthy food explorer
FIT BROWNIE Z BANANAMI, OBŁĘDNIE DOBRE! 237

pieczemy dalej. Ważna uwaga: kiedy na podpieczone ciasto wykładasz plastry z banana, nie wyciągamy ciasta, tylko robimy to przy otwartych drzwiach piekarnika. Uważaj aby się nie oparzyć. Ciasto studzimy całkowicie. Dzielimy na 6 części, jedna ma 133 kcal.   Ciasto jest przepyszne! Polecam

SMYKWKUCHNI
Bułki z dziurką. Bajgle. 192

wodę, mieszamy aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Z ciasta formujemy kulę, wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość. Ciasto ponownie wyrabiamy, dzielimy na 10 równych części. Z każdego kawałka ciasta formujemy w bułeczkę, w której robimy dziurkę palcem albo trzonkiem drewnianej łyżki , otwór lekko poszerzamy . Tak uformowane bułki kładziemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowe naleśniki z kremem bananowym. 161

jaką ma kwaśna śmietana. W przepisie wykorzystałam dwa rodzaje mąki, obie bezglutenowe. Ryżowa nadaje ciastu lekkość a kokosowa zagęszcza ciasto i dodatkowo podnosi walory smakowe.  Zatem do dzieła. Składniki na ciasto( na ok 10 sztuk) : 375 ml mleka kokosowego lub sojowego 357 ml wody ( zwykłej lub gazowanej jeśli lubicie bardziej puszyste naleśniki) 270 g mąki ryżowej 2 jajka

vaniliowoczekoladowa