ciasto królewskie - 582 przepisów (strona:20/39)

Dania Wielkanocne 222

znajdziemy propozycje dla siebie i dla naszej rodziny. CIASTO KRUCHE CIASTO PANI WALEWSKA GALARETA Z GOLONEK INDYCZYCH GALARETA JAJKA GALARETKA KOLOROWA- TERRINA JAJKA FASZEROWANE KURCZAK FASZEROWANY PASZTET Z KRÓLIKA PASZTET Z KACZKI ROLADKI Z SZYNKI ROLADKI Z SZYNKI PARMEŃSKIEJ SAŁATKA WIOSENNA  SAŁATA LODOWA Z SERKIEM BAŁKAŃSKIM SERNIK KRÓLEWSKI SERNIK NA ZIMNO SCHAB FASZEROWANY SCHAB FASZEROWANY GRZYBAMI SCHAB PIECZONY SNIKERS

W kuchennym oknie Ewy
TORT PORZECZKOWY Z MASĄ CUKROWĄ 198

rozerwania na tort. Niech masa ma większą powierzchnię od ciasta do dekoracji, gdyż umożliwi to łatwiejszą pracę. Po nałożeniu masy na tort, wygładzam specjalną szpachelką - można też dłońmi. Nadmiar masy odcinam - mieszam ją z barwnikami, a następnie wycinam dekoracje, które przyklejam do masy za pomocą lukru królewskiego (cukier puder+białko). Udekorowany tort gotów jest do spożycia.   SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel

W kuchni Karmel-itki
Grudniowe wyzwanie blogerek - ciasteczka na choinkę 178

domowej przyprawy do piernika30 ml mocnej, ostudzonej herbaty1/2 łyżeczki sody oczyszczonejlukier królewski:30 g białek150 g cukru pudru1/6 łyżeczki białego octu winnegoMiód z masłem rozpuścić, przestudzić. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, kakao, przyprawą do piernika i sodą. Wlać herbatę, miód z masłęm, wbić jajko. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki piernikowe kakaowe z marcepanem i bakaliami renifery 197

noski • lukier królewski Sposób przygotowania 1. • Do mąki dodać migdały,orzechy,kakao,przyprawę do piernika,cynamon  i amoniak wszystko razem wymieszać 2. • Margarynę rozpuścić w rondelku wlać mleko zostawić aż ostygnie  • Do miski dać jajka i cukier ubijać do białości wsypać mąkę  miksować na niższych obrotach wlewać margarynę wymieszaną z mlekiem  Powstałe ciasto łyżką przełożyć

W królestwie smaków Beaty
Pieczony łosoś z awokado i koprem włoskim 176

Królewski obiad w 20 minut :) Łosoś to jedna z najbardziej odżywczych ryb, doskonale się nadaje do pieczenia w piekarniku i lubi wiele wspaniałych dodatków :) np. awokado

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik Tradycyjny po mojemu. 132

białka) 1 laska wanilii  Tesco Finest 200 g masła Mlekovita 50 g kaszy manny 2 łyżki mąki tortowej Lubella 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g cukru pudru Królewskiego 2 łyżki ciemnego kakao E.Wedel PRZYGOTOWANIE; W mikserze utrzeć masło, żółtka z cukrem do uzyskania gładkiej masy. Dodawać powoli ser, kaszę i mąkę. Ciągle miksując dodać miąższ z wanilii, proszek(...)Oczywiście blaszka wyłożona papierem do pieczenia.  Ja piekłam prawie 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Ale w moim piekarniku czas zawsze jest dwa razy dłuższy niż normalnie.  Ciasto udekorowałam polewą z gorzkiej czekolady E.Wedel, Mieszanką suszonych owoców: ananas płatki kokosowe papaja i posiekanych migdałów oraz musli z czekolada Sante

ClauditteMissCooking
Jabłecznik pełnoziarnisty 215

środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Stan upieczenia ciasta sprawdzać testem "suchego patyczka" - być może będzie trzeba potrzymać w piekarniku trochę dłużej . Pozostawić do ostudzenia w blaszce. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: SAMA S Ł ODYCZ I SZCZYPTA CHILI... - Jabłecznik z bit ą śmietaną SMAKO Ł YKI ASI - Szarlotka królewska z bitą śmietaną KUCHENNE ZAPISKI EDYTY - jabłecznik na spodzie ryżowo

Grunt to przepis!
Piernikowe Choineczki 170

folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 24 godziny.Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość 5-6 mm i wykrawamy gwiazdki.Układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, mniejsze elementy 4-5 minut, większe natomiast 8 minut.Studzimy.Pierniczki najlepiej odstawić na kilka dni do zmięknięciaLukier królewski:2 białka2 szklanki cukru pudruBiałka ubijamy na sztywną pianę. Następnie porcjami dodajemy

Czerwona Porzeczka
3-składnikowe placuszki bananowo-gryczane (Gluten free) 176

łyżeczki cynamonu  Ponadto :  Cukier puder Królewski do oprószenia  2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego do smażenia Wykonanie :  1. Banany obieramy, odcinamy końcówkę z gniazdami nasiennymi i blendujemy na gładką masę. Wbijamy jajko dodajemy cynamon oraz mąkę gryczaną.  2. Całość mieszamy na dość gęste i spójne ciasto. Rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu na patelni. Wylewamy łyżką ciasto

vaniliowoczekoladowa
Wielkanocne ciasteczka 142

lodówce przez ok. 30 min. Po tym czasie ciasto cieniutko rozwałkowujemy i wycinamy dowolne kształty np. zajączki, jajka, baranki. Przekładamy na dużą blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 10 min. w 170 st. C, do zrumienienia. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Dowolnie dekorujemy np lukrem królewskim lub rozpuszczoną czekoladą, kolorowymi cukiereczkami. składniki na lukier

Domowy Smak Jedzenia
pachnący świecznik z piernika 195

klik Przygotowałam sobie szablon gwiazdy, i wycięłam go z ciasta. Oprócz tego w każdej gwieździe wycięłam dziurę-mniej więcej wielkości świecy. Poza tym wycięłam jeszcze koło -musi być  sporo większe od dziury w gwieździe-będzie to podstawa świecznika. Elementy pieczemy,studzimy. Dekorujemy wedle własnego uznania lukrem królewskim-białko,troszkę soku z cytryny i cukier puder-tyle by po narysowaniu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Z okazji narodzin - ciasteczka 150

jajko 1 żółtko skórka otarta z 2 cytryn lukier królewski: 60 g białek 300 g cukru pudru czerwony lub różowy barwnik spożywczy w paście odrobina wody Cukier puder i mąkę przesiać, dodać skórkę z cytryny, wymieszać. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Dodać jajko i żółtko, zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lody bazyliowe w bezowych koszyczkach 194

płyn zrobi się zielony. W celu uzyskania jednolitego płynu, bez drobinek bazylii, warto taką mieszankę przelać przez gęste sito. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem Królewskim. Delikatnie połączyć z bazyliową mieszanką i przelać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia. Wstawić do zamrażalnika na parę godzin. Tuż przed podaniem, na małych talerzykach położyć koszyczki bezowe, nałożyć po jednej(...)gałce lodów bazyliowych, polać rozpuszczoną czekoladą i posypać posiekanymi pistacjami. Podawać. Więcej na temat tego, jak słodzić można znaleźć na stronie http://uczymyjakslodzic.pl/ Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Lody i desery lodowe , Na specjalne okazje Tagged: bazylia , czekolada , kremówka , mleko zagęszczone , pistacje

https:KKuchniaMniam
Ciasteczka Rozpuszczony Bałwanek 168

przepis na kruche ciasteczka maślane , udekorowałam je lukrem królewskim i cukrowymi koralikami. Głowy bałwanków możecie zrobić także z białych pianek (mi niestety tym razem nie udało się ich kupić). Składniki na ciasteczka Składniki na lukier: 1 białko 1 szklanka cukru pudru + kolorowe koraliki do dekoracji, barwniki spożywcze (opcjonalne), kakao   Ciasto na ciasteczka przygotowujemy według przepisu . Rozwałkowujemy na stole

Ciastkozercy
Pierniczki na ostatnią chwilę (bez leżakowania) 186

mąki żytniej 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao szczypta soli 100 g masła 100 g miodu 1/2 szklanki cukru 1 jajko Lukier królewski do dekoracji (przepis TU ) Przygotowanie: Przygotowanie zaczynamy od zrobienia syropu cukrowego. Do rondelka z grubym dnem wsypujemy cukier, wlewamy wodę i gotujemy czas od czasu mieszając na średnim ogniu przez(...)szczyptę soli, proszek do pieczenia, kakao i dodajemy wystudzoną masę maślaną. Lekko mieszamy. Po tym dodajemy syrop cukrowy i ponownie lekko mieszamy. Następnie wbijamy jajo i wyrabiamy na jednolite ciasto. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aby przeszło smakami. Po schłodzeniu w lodówce ciasto będzie dosyć twarde i będzie trudno go wałkować, dlatego zagniatamy go, aż pobierze ciepło

Kuchnia Łukasza