Kruche bezglutenowe pierniczki dekorowane ksylitolowym lukrem

Kruche bezglutenowe pierniczki dekorowane ksylitolowym lukrem

Kruche bezglutenowe pierniczki dekorowane ksylitolowym lukrem

Nic tak nie poprawia ludzkiego samopoczucia późnojesienną i zimową porą jak aromat korzennych przypraw, wydobywający się z buchającego ciepłem piekarnika. Zapach cynamonu, goździków, anyżu i imbiru wyzwala nieopisaną radość, ujawniającą się w pełnym ponagleń oczekiwaniu na moment wyjęcia wypieków z pieca. Czy można wyobrazić sobie ostatnie tygodnie roku bez pierniczków – skarbnicy korzennego smaku? Przyznam, że mi – mimo wyobraźni bujnej – taka perspektywa zupełnie się w głowie nie mieści. Pierniczki są moimi ulu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Even Better Food

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Even Better FoodEven Better Food

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierniczki, lukier , ciasto, mielone, syrop, kokosowe, imbir, bez pieczenia, ciastka , bezglutenowe, ciasteczka, ciasto kokosowe, ciastka kokosowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto ucierane

Inne przepisy z Even Better Food

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.