ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:192/509)

Szybkie słodkości dla niespodziewanych gości 463

zależności od wielkości śliwek mniejsze lub większe). Każdą śliwkę kroimy na 2 lub na 4 i owijamy kwadratem z ciasta. Może wystawać, być nierówno, rozwalać się itp, ciasto francuskie i tak sprawi, że wypiek będzie piękny. Gotowe paczuszki smarujemy resztką mieszanki jajecznej, wykorzystujemy papier od ciasta francuskiego. Wkładamy do pieca rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 20 minut. Na koniec

Z butelką mleczka w tle
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 193

zagotuj i wlej budynie, mieszaj energicznym ruchem, aż powstanie gęsta masa i zdejmij z ognia do ostygnięcia.  W tym czasie wyłóż tarty papierem pergaminowym i wyłóż na nie ciasto francuskie, po nakłuwaj widelcem i piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10-15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. W misce ucieraj budyń z jogurtem, aż powstanie

Niezły Młynek
Tarta na cieście francuskim ze szpinakiem, bakłażanem, serem feta i oliwkami 227

momentu aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Odcedzamy na sitku. 3. Na tę samą patelnię wlewamy resztę oliwy i wrzucamy bakłażana. Smażymy ok. 5 min. 4. W tym czasie ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nieznacznie rozwałkowujemy, aby wyrównać. 5. Zawijamy boki ciasta do środka. 6. Rozrabiamy jajko z 2 łyżkami śmietany. Za pomocą

Podwójnaporcja
Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka 247

miękkiego masła cukier waniliowy cukier puder (do oprószenia całości) Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka -  Sposób przygotowania: Blaszkę o rozmiarze ok. 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie dopasowujemy do rozmiaru naszej formy i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Ważne aby podczas

Słodka Strona
Rogaliki z serem i szynką 108

szybkiego śniadania. Zwłaszcza gdy robi je mój mąż :) Szybko, prosto i na ciepło.  Składniki: (6 rogalików) opakowanie ciasta francuskiego  12 plasterków szynki 6 plasterków sera żółtego gouda Ciasto francuskie dzielę na sześć trójkątów. Na każdym z nich układam plasterek szynki, złożony plaster sera i następnie drugi plasterek szynki. Zwijam ciasto na kształt rogalika, zwracają uwagę, by dobrze docisnąć

Gotowanie i blogowanie
Ślimaczki z pieczarkami 175

pizzy (u mnie Prymat) Sól, pieprz Olej Przygotowanie: Pieczarki pokroić w półtalarki, cebulę i szynkę w kostkę. Usmażyć je na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować je ketchupem, następnie posypać przyprawą do pizzy. Na to wyłożyć podsmażone pieczarki i posypać startym serem żółtym. Zwinąć ciasto jak roladę. Dobrze skleić boki. Kroić w plastry

Fabryka pomysłów
Paluchy z serem i boczkiem 257

paluchów - 8 z boczkiem, 4 bez boczku (nawet bez niego są obłędne!).  Piekarnik rozgrzewamy do 200 ºC, przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na bacie rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Całość posypujemy chilli oraz startym serem. Wszystko dociskamy delikatne do ciasta, ja zrobiłam to palcami, ale możecie użyć także silikonowej łopatki, jeśli wolicie nie brudzić rąk. ;) Ciasto

Cooking Monster
Pastéis de nata 88

Ciasteczka z ciasta francuskiego z budyniowym kremem z cynamonem. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link): MIEJSCE 16 – Pastéis de nata Pozostałe potrawy znajdziecie tutaj: 20 najlepszych

Bullio
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 245

pracy, czy szkoły. Polecam :) Składniki - płat gotowego ciasta francuskiego - szynka w plastrach - ser żółty w plastrach - keczup ( polecam marki Folwark ) - przyprawa do pizzy - 2-3 łyżki mleka Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam, smaruję na całej powierzchni keczupem, na keczup układam plastry szynki, na nie plasterki sera. Całość zawijam jak roladę od dłuższego brzegu. Następnie roladkę kroję w 2 cm. plastry. Plasterki

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta z makaronem i szparagami na cieście francuskim 192

chwilę na rozgrzanej oliwie, aż się zeszklą.Do ugotowanego makaronu dodajemy szparagi, pokrojoną szynkę oraz cukinie z porem doprawiamy solą i pieprzem do smaku mieszamy. Gotowe nadzienie wykładamy na ciasto francuskie. Jajka wbijamy do miski, miksujemy mikserem w trakcie dodajemy śmietanę oraz starty na tarce jarzynowej żółty ser, doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową oraz białym pieprzem wylewamy

Wanilia i Kardamon
Ciasto Francuskie z Kurczakiem 365

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na CIASTO FRANCUSKIE. CZYTAJ DALEJ

Sylwetka Od Kuchni
Kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta 190

ogień, mieszając od czasu do czasu, gotować przez 2-3 minuty, do zgęstnienia masy. Zdjąć z ognia, dodać ananasa i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15-20 minut do wystudzenia. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty. Na środku każdego kwadrata ułożyć łyżkę masy i skleić na rożki. Krawędzie rożków przycisnąć widelcem Rożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch

CookYourself
Wytrawny torcik z wędzonym łososiem 121

kanapek (150g) łyżka gęstego jogurtu naturalnego (ew. śmietany) 1/2 awokado cytryna garść rukoli do dekoracji sól himalajska pieprz kolorowy świeżo mielony jajko do posmarowania 2 łyżki posiekanego koperku Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć nożem dwa okręgi (pomagając sobie talerzem) o śr. ok 16 cm. Jeden krążek podzielić na 6 części. Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem i piec w temp. 200st przez

Smakołyki Asi
Palmiers – karmelizowane ciastka francuskie 152

składniki, pracy prawie wcale, a ile radości Ta wersja jest karmelizowana drobnym cukrem, w innym słodkich propozycjach możecie je posmarować konfiturą, bakaliami, masą serową bądź makową. Wyjdą fajne kruche francuskie drożdżówki, np. z serem albo makiem. Po zwinięciu i upieczeniu na pewno będą prezentowały się godnie na stole. Do tego może wino? likier? może ulubiona herbata i jest miło. Palmiers(...)posmarować roztrzepanym jajkiem i czymś posypać, np. kruszonką, makiem, sezamem, tartymi orzechami, itp. Dodatki łatwiej się przykleją, a i same ciasto będzie po upieczeniu dodatkowo błyszczeć. Smacznego Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (użyłam 275 g) 50 g drobnego cukru do wypieków Sposób przygotowania ciasteczek: Na stolnicy wysypujemy cukier i układamy na nim ciasto, wałkujemy po to by cukier przykleił się

Zasmakuj Kuchni
Rożki ciasta francuskiego z serkiem i owocami 173

Przepis powstał specjalnie z myślą o Dominiku, który jest ogromnym fanem wypieków z ciasta francuskiego. :) Ciasto francuskie jest dość wdzięcznym produktem, gdyż przy jego użyciu można wyczarować prawdziwe pyszności, a nie zajmie nam to całej wieczności. Dziś propozycja przyrządzenia z niego prostych rożków z serkiem jogurtowym oraz owocami. Przepis przyda się, gdy macie w domu opakowanie ciasta francuskiego, a właśnie

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania