ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:198/509)

Gruszki z niebieskim serem i ciastem francuskim 129

żeby coś takiego zrobić. Ale kiedy zostały mi 2 samotne gruszki, postanowiłam, że warto zaryzykować. Opłacało się, bo jeszcze nigdy nie jadłam tak pysznej kombinacji smaków. Słodka gruszka, chrupiące ciasto francuskie i pikantny ser. Idealna przekąska dla niezapowiedzianych gości, do zrobienia dosłownie w 15 minut. A ten smak - nie do opisania! Składniki: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 1 gruszka 1/2 opakowania

Cakes By Kejt
Świąteczny Kulebiak! 169

pieprzem (tutaj nie mam zahamowań. Uwielbiam ten pikantny smak!). Gotujemy ok. 10 min często mieszając. Ściągamy z ognia i czekam, aż farsz ostygnie. Nastawiamy piekarnik na 180'C. Ciasto francuskie wyciągamy z lodówki. Po otwarciu można je delikatnie rozwałkować. Przekładamy je do metalowej formy, którą wcześniej lekko smarujemy oliwą, by ciasto nie przywarło. Wykładamy letnim farszem. Składamy. Robimy kilka nacięć

Kitchens Alphabet
Leśne wieżyczki 178

Minimum wysiłku, maksimum sukcesu. Tak w skrócie można zdefiniować ten leśny deser. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w gotowe ciasto francuskie w płatach, które po upieczeniu przełożymy dowolnym kremem i udekorujemy owocami, czekoladą lub kolorową posypką. Nie miałam zbyt wiele czasu, więc do przłożenia użyłam chyba najprostszego z kremów: ubitą śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone i voilà. Deser ten można śmiało

Mia Cucina Sofieta
Ciasteczka egzotyczne 117

smak wakacji. Zapraszam!" Składniki opakowanie ciasta francuskiego banan 4 plasterki ananasa 3 nektarynki cukier cynamonowy Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 200`C Owoce obieramy i kroimy na drobne kawałki. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na blacie obsypanym mąką pszenną. Kroimy na 12 kawałków. Na każdy z nich układamy parę kawałeczków banana, nektarynki i ananasa.  Rogi ciasta zawijamy tak, aby powstały koła

Słodkie Przyjemności
Dorsz w porach w cieście francuskim 179

Smarujemy całość roztrzepanym jajkiem. 4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 30 minut. Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.pl Smacznego Porada: Ciasto francuskie należy wyjąć z lodówki około 15 minut wcześniej, żeby nabrało temperatury i wtedy łatwiej będzie je formować. Post Dorsz w porach w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
Wyprawa na targ 200

wiele sposobow. Mini tarteletki z konfitura z cebuli skladniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego konfitura z czerwonej cebuli ser kozi, brie lub camembert kilka sztuk orzeszkow piniowych tymianek wykonanie: Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i widelcem robimy w nim kilka dziurek pozostawiajac z kazdej strony okolo 1cm brzegu. Na srodek ciasta nakladamy konfiture, a na nia po plasterku ulubionego sera. Tarteletki

Przysmaki Karolki
Koperty z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami 173

Kiedy znudziły się już zwykłe zapiekanki,  polecam spróbować zrobić je w taki sposób :D Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża cebula 250 g pieczarek 100 g żółtego sera sól pieprz słodka papryka, czosnek (opcjonalnie) olej, masło mak, sezam, płatki chilli (opcjonalnie) 1 jajko Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej i masło, dodać(...)cebulę, zeszklić. Następnie dodać pieczarki i dusić około 20 minut, tak by cała woda odparowała. Doprawić do smaku przyprawami. Pieczarki przestudzić i dodać starty żółty ser. Ciasto pokroić w kwadraty, na każdy kawałek ciasta nałożyć farsz i skleić. Koperty posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać np. makiem. Piec w temp. 200*C około 20 minut. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Sloneczna przekaska z ciasta francuskiego 52

Chcecie zaskoczyć gości lub rodzinę na spotkaniu czy imprezie? Przygotujcie przekąskę z ciasta francuskiego ale inną niż dotychczas. Polecam by była w kształcie słońca, nadziewana serkiem kremowym i szynką wędzoną najlepiej typu szwarcwaldzka. Taka słoneczna przekąska zachwyci każdego. A do tego jest prosta i szybka w przygotowaniu. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego 206

drobną kostkę,dodać do pieczarek i razem przesmażyć. Do pieczarek dodać ugotowaną kapustę,doprawić do smaku solą i pieprzem,smażyć wszystko jeszcze przez chwilę. Gotowy farsz wystudzić.  Ciasto francuskie rozwinąć i wycinać gwiazdki używając do tego celu foremki. Na środek wyciętej gwiazdki włożyć niewielką ilość farszu,przykryć kolejną gwiazdką i brzegi zlepić używając widelca.  Każdą gwiazdkę posmarować roztrzepanym

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasteczka z marmoladą 106

kawy, przy dobrym towarzystwie, do celebracji chwil i zabawnych rozmów Ciastka są pyszne, wręcz uzależniają, cieszą oko i podniebienie. Wystudzone posypcie cukrem pudrem. Ciasteczka z marmoladą SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżeczek marmolady, u mnie wieloowocowa o smaku różanym 1 małe jajko do posypania cukier puder PRZYGOTOWANIE: Jajko roztrzepuję widelcem w szklance. Ciasto rozkładam na blacie kuchennym, kroję

Zasmakuj Kuchni
Prawie jak Croissant - z czekoladą i masłem orzechowym... 165

Tradycyjne  Croissant są bez nadzienia, no ale skoro w domu jest nutella i masło orzechowe, no to jak się im oprzeć :) Ciasto francuskie jest jednym z tych, które jeśli je mamy w lodówce nadaje sie idealnie i do wypieków wytrawnych i do słodkich, u mnie słodkie wygrywają jako szybsze, bo wystarczy pokroić owoce lub nałożyć zawartość słoika... Najlepsze jeszcze

Z butelką mleczka w tle
Francuskie ślimaczki ze szpinakiem 75

Francuskie ślimaczki ze szpinakiem to świetna przekąska na imprezę andrzejkową, urodzinową, czy też Sylwestra ;) Polecam również ten przepis: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Francuskie ślimaczki ze szpinakiem – S The post Francuskie ślimaczki ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania