ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:184/509)

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 290

Następnie na tej samej patelni smażymy pokrojone liście botwinki. Pod koniec smażenia dodajemy miód, chwilkę karmelizujemy. 3. Formę do pieczenia smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy ciasto francuskie. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 200-220°C i podpiekamy ciasto przez 5 minut. Na tym etapie można położyć na ciasto folię aluminiową lub papier do pieczenia

W kuchni Katie
Szybkie faraonowe parówki 148

sera żółtego keczup roztrzepane jajko Najpierw nacinamy parówkę, z jednej strony na środku do środka parówki wzdłuż, a po bokach po troszku. Tak jak widoczne to jest na zdjęciu. Ciasto francuskie kroimy w niedużej wielkości paseczki. Możemy użyć do tego ozdobnego noża. Parówki owijamy paseczkami ciasta francuskiego. W niektóre miejsca dajemy po małym kawałeczku sera żółtego. Parówki układamy jeden obok

Gotuję Testuję
CHRUPIĄCE CIASTECZKA Z TRUSKAWKAMI 221

Kolejna wariacja z ciasta francuskiego :)  Można z niego wyczarować naprawdę smaczne i szybciutkie ciasteczka. Składniki: op.ciasta francuskiego 1 jajko cukier waniliowy do posypania kilka truskawek listki mięty do dekoracji Wykonanie: Płat ciasta pokroić na kwadraty (u mnie o boku ok 5cm). W połowie kwadratów wyciąć okrągły otwór  kieliszkiem. Na cały kwadrat kłaść kwadrat z otworem, docisnąć zewnętrzne boki

Walijskie Pichcenie
Ciasteczka francuskie z jabłkiem 149

będzie duży sklep ze wszystkim :) Nawet Kuchnie Świata się otwierają podobno, czy to nie fajne?! Dziś mam dla Was świetny przepis! Ciasteczka Francuskie z Jabłkiem. Próbowaliście kiedyś? Jej! Niebo w buzi! Serio :) Sekretem jest równe rozwałkowanie ciasta i pokrojenie jabłek na małe kawałeczki. Takie dobre, a takie proste. No cóż, zapraszam!" Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 małe jabłka pół(...)sposób :) W zależności od tego jak chcecie się rozładować. Ważne, aby orzechy były drobno pokruszone - ale nie zmielone! Dodajemy je do jabłek i wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka przekładamy na ciasto francuskie i rozprowadzamy po całej jego powierzchni, pozostawiając na końcu około 3 cm. Ciasto ciasno zwijamy w rulon, a następnie kroimy na plasterki grubości około 0,5 cm, układając

Słodkie Przyjemności
Francuskie rożki z jabłkami 298

blogerki wypiekały rożki z samodzielnie zrobionego ciasta francuskiego a ja nie miałam czasu. Teraz i ja miałam czasu chwilę i rożki upiekłam. Powiem Wam że jak już raz zrobicie ciasto francuskie sami to to ze sklepu już nie będzie takie samo. Domowe jest najlepsze i nie koniecznie wymaga dużo pracy, raczej trochę czasu ale wystarczy sobie to dobrze zaplanować. Ważne(...)przerwy robić przy starszych lodówkach aby ciasto było za każdym razem mocno schłodzone wtedy lepiej mąka łączy się z masłem i ciasto potem pięknie się rozwarstwia. Przepis na rożki pochodzi z książki "Francja na słodko". Francuskie rożki z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza po domowemu 161

Pizza po domowemu 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 keczup pikantny (ok. 300 gram) 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 4 parówki 1 kiełbasa 1 cebula 1 kuleczka sera mozzarella szczypiorek pieprz, sól Ciasto rozłożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Keczup połączyć ze śmietaną i koncentratem pomidorowym. Wyłożyć na ciasto. Parówkę i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę poszatkować

Gotuję Testuję
Dwuwarstwowe kremówki 393

łyżki mąki pszennej,  4 łyżki mąki ziemniaczanej,  3 surowe żółtka,  1/2 szklanki cukru pudru,  2 łyżki cukru waniliowego,  3 łyżki masła. Oba ciasta francuskie rozwinąć i upiec, około 12-15 minut w temp. 220st. Ostudzić. 2 szklanki mleka zagotować wraz z masłem i cukrami. W pozostałej szklance mleka rozrobić mąki oraz żółtka. Wlać na gotujące

Z miłości do słodkości
Palmiery czekoladowo-orzechowe 152

składniki * gotowe ciasto francuskie * 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella * 50 g posiekanych orzechów laskowych * 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania Rozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim

Mix smaku
Ciasteczka francuskie z nutellą 152

Coś na szybko? Nie ma problemu. Ciasto francuskie kroimy wedle upodobań nakładamy nutellę, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i pieczemy 15-20 min w temp ok 200stopni. Co mnie miło zaskoczyło, to nutella po upieczeniu nie zachowuje się tak jak normalna czekolada. Jest cały czas miękka. No może nie tak jak w słoiku, ale nie kruszy się i się

Malinowe Pocałunki
Mięsno – warzywny Francuz 165

cebulę. Smażyć do odparowania wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Przed końcem smażenia dodać paprykę. Odstawić do ostygnięcia. Dodać do mięsa kukurydzę i starty ser żółty. Całość wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 10 części. Nakładać farsz na środek ciasta i składać na pół. Należy dobrze skleić brzegi. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Smacznego

Fabryka pomysłów
SZYBKA NAPOLEONKA 184

gotowców z półki sklepowej.Myslę jednak ,że i Wam przyda się taki fajny przepis gdy nie macie pomysłu i sił na pieczenie.Zapraszam. 2 gotowe ciasta francuskie 2 kremy gotowe do napoleonek lub karpatki Cukier puder do posypania ********************************** Gotowe ciasto zostawiamy na stole do całkowitego rozmrażania.Ciasto układamy każde osobno na blaszce i pieczemy według przepisu na opakowaniu.Studzimy.Teraz przygotować krem też

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mini pizze na cieście francuskim 158

lodówce. Ostatnio mam bzika na punkcie ciasta francuskiego. Kupuje je średnio 2 razy w tygodniu i zawijam w nie wszystko co się da. Sposobów jego składania jest mnóstwo. Poniżej ciasto francuskie w roli spodu do pizzy. Składniki: 420g ciasta francuskiego 6 łyżeczek śmietany 18% 6 szczypt granulowanego czosnku 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki 10 czarnych oliwek pokrojonych w paski

W kuchni wieczorem
Kabanosy w cieście francuskim + dip 156

Składniki na dip 2 łyżki musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki suszonych pomidorów 1 łyżka miodu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1/2 soku z limetki Przygotowanie kabanosów Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Kroimy w paseczki o szerokości około 1-1,5 cm i długości takiej jak kabanosy. Jajko rozmącamy z łyżką mleka i smarujemy nią

Programista w kuchni
Ciasto francuskie z kaszanką i jabłkiem. 186

będę się rozpisywać, czas i obowiązki mnie naglą, a więc szybko do rzeczy. Ciasto francuskie w lodówce zawsze się u mnie znajdzie, a jak jest ciasto i niby wydaje się, że składników na nadzienie brak wystarczy tylko dobrze przyjrzeć się zawartości lodówki. opakowanie ciasta francuskiego 2 kaszanki duże twarde jabłko jajko łyżka sezamu majeranek czarny pieprz szczypta soli Jabłko obieramy

Dieta moja pasja
Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 193

bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis na ok. 30 pasztecików 2 opakowania ciasta francuskiego jajko ok. 500 g ugotowanego mięsa (ja użyłam resztek kurczaka oraz indyka) 3 duże cebule oliwa sól, pieprz sezam do posypania Ugotowane mięso odziel od kości, przełóż do malaksera(...)rulon oraz odetnij resztę ciasta. Powstały wałek z nadzieniem porój na ok. 4cm kawałki. W ten sam sposób przygotuj resztę kapuśniaczków. Na koniec ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tuż przed pieczeniem posmaruj je rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Paszteciki piecz ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Smacznego Artykuł Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania