ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1508/2705)

Ciasteczka makaronikowe migdalowe 94

dodać sok z cytryny. Dodać migdały i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do szprycy cukierniczej. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać nieduże ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 3 godziny. Następnie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto na jedną godzinę w lekko uchylonym piekarniku.     zastawa

królestwo garów
Pizza z sadzonym jajkiem 210

rozsmarować sos pomidorowy (sosem nie smarować brzegów pizzy!). Dodać pieczarki z cebulą, kukurydzę z puszki (bez zalewy), pokrojony w kostkę boczek (lub szynkę), a na sam środek wbić surowe jajko, które delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem. Wszystko posypać startym żółtym serem (pomijająć jajko!). Piec około 15 minut w 180°C. Nie bójcie się przez ten czas jajko na pewno(...)się zetnie. Podawać z sosem czosnkowym bądź keczupem.  P.S. Pamiętajcie, im mniej dodatków na spodzie do pizzy - tym danie będzie smaczniejsze, a ciasto mocniej wyrośnie

Ugotować
Ciasteczka chałwowe 179

Bez grama przesady mogę powiedzieć, że te ciasteczka są obłędne! Mocno chałwowe, w sam raz słodkie, o piaskowej konsystencji, chrupiące, uzależniające..., a przy tym niezwykle szybkie i proste. Koniecznie do wypróbowania! Składniki : 1 szklanka(...)pasty tahini ( domowej lub kupnej) 1 szklanka cukru pudru 200 g masła w temperaturze pokojowej 2 jajka 3 szklanki maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić ciasto mikserem. Zagnieść do otrzymania gładkiego ciasta. Łyżką nabierać porcje wielkości orzecha włoskiego. Formować kulki, spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Chocolate Muffin Blog
Babeczki cytrynowe 205

cytryny, proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodajemy drobno pokrojone (zimne) masło, dokładnie mieszamy. Dodajemy jogurt i wyrabiamy ciasto na gładką masę. Napełniamy foremki i pieczemy 20-25 minut (w przypadku keksówki nieco dłużej) w temperaturze 180 stopni. Wyciągamy* i zmniejszamy temperaturę piekarnika do 170 stopni. Ciasto odstawiamy do schłodzenia na 10-15 minut. *Ciasto powinno być LEKKO niedopieczone(...)mikserem) jajka, miód, skórkę cytrynową, mąkę, sól i serek. Polewamy nasz spód i pieczemy ok. 20-25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i delikatnie wyjmujemy z formy. Babeczki są oczywiście zdrową wersją sklepowych wypieków jednak niosą ze sobą pewną ilość kalorii, wiec nie objadajmy się nimi bez ograniczeń. 1 sztuka zawiera

Powiedz dietom nie
Kruche babeczki z kremem orzechowym 182

żółtka  szczypta gorzkiego kakao szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść i wstawić ciasto na 30 minut do lodówki. Każdą z foremek delikatnie wysmarować masłem i dokładnie wyłożyć ciastem. Każdą z babeczek ponakłuwać widelcem. Babeczki ułożyć na blaszce i piec przez około 12 minut w temperaturze 200 stopni. Babeczki pozostawić w foremkach do wystudzenia, po tym czasie wypełnić

Krakowskie smaki Ani
Zielona Pavlova 192

szczypta soli - 3 pełne łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1,5 łyżeczki octu 10% - zielony barwnik do ciast Dodatkowo: - 500ml śmietanki fresh double cream - 2 łyżki cukru pudru - zielony barwnik do ciast - truskawki - posiekane orzeszki pistacjowe (niesolone)   Zimne białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy, po łyżce cukru, za każdym razem ubijając, aby się dokładnie rozpuścił. Następnie dodajemy przesianą(...)niskich obrotach. Ocet łączymy w miseczce z barwnikiem i stopniowo (ubijając na najniższych obrotach robota) dodajemy do piany. Piekarnik nastawiamy na 175°C. Bezę wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, na którym wcześniej odrysowujemy kształt koła (odrysowałam od miski). Bezę wykładamy, formując zamierzony kształt. Wstawiamy do nagrzanego już piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 135°C. Pieczemy

mojewypiekiinietylko
Placek z suszonymi śliwkami - bardzo słodki 219

jajka.  Wymieszać z migdałami i mąką. Wyrabiałam w malakserze, ciasto wyszło dosyć klejące. Przełożyć do miski, przykryć folią i wstawić na godzinę do lodówki.  Po godzinie ciasto wyjąć i rozwałkować na prostokąt lub kwadrat (mój miał ok 26x26 cm) Najłatwiej ciasto ułożyć na papierze do pieczenia, przykryć folią spożywczą i wtedy wałkować . Rozwałkowane, nakłuć widelcem i równomiernie

Stare Gary
Bułki na maślance 172

rodzynki, słonecznik bądź pestki dyni Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy w jednym kierunku, aż ciasto utworzy jednolitą kulę. Następnie odkrawamy małe porcje i formujemy kule w kształcie bułek. Umieszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odległości około 7-8 cm, ponieważ bułki troszkę zwiększą swoją objętość. Na wierzchu możemy je posypać pestkami dyni

upichcic
Jak uniknąć bezglutenowego zakalca? 189

upiec ciasto bez jaj i produktów mlecznych,  to najlepszym  polem do rozpoczęcia eksperymentów są ciasta kruche, które udają się bez większych problemów.  Oto kilka porad jak zmniejszyć ryzyko wystąpienia zakalca w ciastach ucieranych i drożdżowych: Używać  składników o jednakowej, pokojowej temperaturze. (Wyjąć wcześniej z lodówki margarynę / masło, mleko, jajka.) Mąkę zawsze przesiewać przez sito(...)celu odsiania ewentualnych zanieczyszczeń, przede wszystkim  dzięki temu rozluźnia się i napowietrza struktura mąki, unikamy grudek i zapewniamy lepsze połączenie składników. Jeżeli w przepisie jest dodatek proszku do pieczenia lub sody, to najlepiej wsypać je od razu na sito razem z mąką, wymieszać i przesiać. Ucierać margarynę  (lub masło) z cukrem na puszystą masę, dopiero potem mieszać

głodny alergik
Sernik czekoladowy na mleku skondensowanym 1210

pobawić się przy samym  krokancie , który nadaje ciekawego smaku całości, ale z samą polewą sernik będzie smakował równie wybornie :) Sernik pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu nie opada i nie pęka, poprzez co wygląda atrakcyjnie nawet i bez polewy! Mam nadzieję, że ten sernik na stałe zagości na Waszym stole, jak dla mnie- na dzień dzisiejszy- jest(...)sernik). Formę okrągłą (średnica 26 cm) dwukrotnie ochronić folią aluminiową (najlepsza jest mocna- do grilla), przełożyć do większej blaszki i wlać do niej wrzątek- co najmniej do połowy wysokości ciasta. Piec przez 60 minut lub do momentu, aż wierzch sernika będzie cały ścięty. Ostudzić w otwartym piekarniku, a następnie włożyć do lodówki na całą noc. Polewa czekoladowa: Czekoladę roztopić

Kraina Miodem Płynąca
CHLEB BEZGLUTENOWY Z ZIARNAMI - NAJLEPSZY 280

ciepłą wodę i całość dokładnie wymieszać. Nie wyrabiać. Miskę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok.30-40 minut (lub dłużej), do podwojenia objętości. Następnie ciasto przemieszać (odgazować) i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub przesmarowanej i obsypanej otrębami lub mąką). Masę dokładnie i równo rozprowadzić, ubić łyżką maczaną w wodzie (miejsce przy miejscu), wygładzić. Obsypać ulubionymi ziarnami(...)wyraźnie urosnąć. Ja wstawiam do piekarnika nagrzanego do 40*C (pięknie i szybko wyrasta...) Formę z chlebem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 60 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Ja wyjmuję chleb z formy od razu po wyjęciu z piekarnika (gdy nie używamy papieru, tylko formę smarujemy, proponuję odczekać z 10 minut

Smaczne Zdrowe
Włoskie tiramisu 103

Kremowe i intensywnie kawowe w smaku tiramisu to włoski deser , który nie wymaga pieczenia. Ten prosty przepis na tiramisu bazuje na serku mascarpone, kakao, cukrze, jajkach, mocnej kawie oraz biszkoptach. Przygotowanie tiramisu zaczynam zawsze od przygotowania naparu z kawy . Kawę przygotować można w ekspresie do kawy lub zaparzyć w kubku. Ważne jest jednak, aby w momencie jej użycia(...)jajka znajdziecie w poniższym kremie z mascarpone. Można oczywiście zrobić ekspresowe tiramisu , które nie zawiera jajek a śmietankę kremówkę, jednak nie będzie to już tradycyjne tiramisu . Ten deser bez pieczenia polecam podawać na imprezach okolicznościowych bądź bez okazji, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego bez pieczenia i szybko. Poniżej kilka propozycji na desery bez

MeCooks
Sernik z truskawkami 54

cukru 1 paczka cukru waniliowego 6 jajek 3 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru 40g) 1 szklanka zblendowanych truskawek 200 g truskawek 1/2 szklanki oleju 1,5 szklanki mleka w proszku 1 szczypta soli         Przygotowanie:         Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki.   Ser, żółtka, cukier waniliowy, budyń(...)piany dodajemy masę serową (partiami). Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki.   Masę wylewamy na herbatniki, na wierzch układamy połówki truskawek. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika.   Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy

R'n'G Kitchen
Biszkopt kakaowy – tradycyjny. 160

woda dodana do biszkoptu rozrzedza ciasto, dzięki czemu uwalniaja się piana łatwiej unosi ciężką masę ciasta. Ponadto część wody została również związana przez białka , które potrzebują wody, aby wytworzyć sztywny szkielet proteinowy. Kolejną prawdopodobną przyczyną, dlaczego biszkopt z wodą rośnie ładniej jest fakt, iż parowanie wody też przyczynia się do podniesienia mas ciasta. (patrz ciasto parzone ). Pewnie wszystkie te czynniki(...)najlepiej. Biszkopt kakaowy lubi wyrastać z górką, górkę należy ściąć, a biszkopt odwrócić do góry nogami. Biszkopt należy włożyć do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 170*C z termoobiegiem, jednak każdy piekarnik piecze inaczej. Mój piekarnik bez termoobiegu osiąga temperaturę przynajmniej o 10*C niższą niż z termoobiegiem. Warto zaopatrzyć się w termometr do piekarnika. (Ja swój kupiłam

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania