ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1512/2671)

CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 352

żaden łasuch się nie oprze! Ciasto smakuje niesamowicie! Jest świetnym pomysłem np. na niedzielny deser po rodzinnym obiedzie albo słodkim deserem na komunijny stół. Goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 8 szt * mąka – 2/3 szkl * cukier- 1 szkl * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CZEKOLADOWY(...)kakao – 4 łyżki * masło min. 82% – 200 g * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna – 3 łyżki * budyń śmietankowy bez cukru – 1 op * mleko – 500 ml * żółtko – 5 szt * esencja waniliowa – 1 łyżka KREM ŚMIETANKOWY: * śmietana 36% – 600 ml * żelatyna – 2 pełne łyżki * cukier puder – 2 łyżki * wrząca woda

Ostra na Słodko
Mazurek czekoladowy z masłem orzechowym 178

boki wylep ciastem. Nakłuj widelcem i wstaw do lodówki na pół godziny. Ciasto przykryj papierem do pieczenia i wysyp np. ryż dla obciążenia i piecz 10 minut w 190 stopniach. Po tym czasie usuń ryż i papier i piecz kolejne 10 minut. Ciasto ostudzić. Krem czekoladowy: W garnuszku rozpuść masło z mlekiem. Do gorącego dodaj połamana czekoladę. Po kilku(...)czekoladą. Udekoruj orzeszkami i wstaw do lodówki do stężenia. Rada: Spód mazurka możesz upiec nawet tydzień wcześniej. Dzień przed podaniem posmaruj dżemem aby nasiąkł a tuż przed podaniem udekoruj bezami aby pozostały chrupiące

Smakołyki Asi
WILGOTNA BABKA CZEKOLADOWA Z KRUSZONKĄ 220

walorem smakowym jest tutaj kruszonka ❤, którą ja osobiście uwielbiam! Oczywiście babkę można zrobić w wersji bez kruszonki uwieńczając ją np. domową czekoladową polewą czy lukrem. Też będzie pysznie 😊 Zamiast płatków migdałów możemy dodać np. rodzynki, posiekane orzechy, albo pominąć wszelakie dodatki.  Smak ciasta na pewno na tym nie ucierpi 😉 Składniki: ( na tortownicę 24 cm) 7 jajek 1 szklanka(...)cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki wrzątku 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka oleju 5 łyżek ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina aromatu migdałowego 100 g płatków migdałów Kruszonka: z tego  przepisu Wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem  i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wlewamy wolnym strumieniem olej i wrzątek  oraz aromat.  Mąkę

Walijskie Pichcenie
Tort dla dziecka (bez mleka, jajek, glutenu) 291

fasolowe wybacza wiele modyfikacji w przepisie. Jajka można zamienić zmielonym siemieniem lnianym albo nasionami chia zalanymi gorącą wodą. Ciasto bez problemu można też przekroić na blaty. Na moim blogu znajdziecie także przepis na biszkoptowy tort kokosowo-czekoladowy . Składniki na ciasto: 1,5 puszki czerwonej fasoli 6 jajek lub „kisiel” z 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego lub nasion(...)chia + niepełna szklanka ciepłej wody 230 g migdałów (ok. 1,5 szklanki) 13 łyżek kakao 6 łyżek cukru 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia tortu: szklanka zblendowanych truskawek szklanka zblendowanych wiśni 2 łyżeczki agar agar Składniki na masę kokosową: ok. 250 ml śmietany kokosowej ( domowej lub twardej części z puszki mleka kokosowego) 2 łyżki

Dieta bez mleka
babka "murzynkowa" na oleju kokosowym z polewą czekoladowo-dżemową... 142

pojemnika wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, kakao, wbić jajka, wlać olej kokosowy, mleko, dodać dżem(użyłam swój domowy z ciemnych winogron) i mikserem połączyć dobrze składniki do ciasta wsypać 3/4 opakowania skórki kandyzowanej i krótko mikserem połączyć składniki forma silikonowa z kominkiem 24 cm, do formy dać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie(...)polewę wylać na babkę, posypać resztą skórki pomarańczowej i zostawić do zastygnięcia - babka murzynkowa jest bardzo smaczna, aromatyczna, wilgotna, można ją upiec z różnymi dodatkami jak bakalie, owoce lub bez niczego........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Oponki pieczone 321

Oponki pieczone w piekarniku to nieco inna wersja tych tradycyjnie smażonych. Nie myślcie jednak, że to wersja fit, gdyż zawierają one sporo masła i cukru. W

Smakołyki Bereniki
Ciasto marchewkowe bez mąki 116

owsiane. Wilgotne, zdrowe, bez sztucznych dodatków ciasto, posmakuje każdemu, zwłaszcza jeśli dodam, że jest fit, a marchewką i usprawniającym przemianę materii cynamonem. Uwielbiam takie poranki, a Wy? Ciasto marchewkowe bez mąki Składniki: średnia marchewka 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1/3 łyżeczki cynamonu około 2 łyżeczek miodu cukier(...)skóry. Ścieramy na tarce na dużych oczkach. W jednej misce mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Dodajemy startą marchew. Starannie mieszamy. Całość wylewamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut, w 180 st. C. Upieczone odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Podajemy posypane cukrem pudrem

Moja smaczna kuchnia
Makowiec japoński bezglutenowy i bez cukru 198

pomarańczy i mielone orzechy z migdałami. Lepiej wyjść chyba nie mogło Jeśli lubicie makowiec z polewą – możecie użyć gorzkiej czekolady (ciasto i tak jest słodkie, więc nie ma potrzeby dodawania przesłodzonej polewy ;)). Makowiec japoński bezglutenowy i bez cukru 200 g mielonego suchego maku 250 ml wody 70 g ksylitolu 70 g erytrytolu 5 jajek 30 g masła klarowanego(...)opakowanie budyniu jaglanego 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mielonych migdałów 2 łyżki mielonych orzechów włoskich 420 g obranych i startych jabłek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego skórka otarta z pomarańczy niewoskowanej kilka sztuk posiekanych fig i daktyli Mak zalać wrzątkiem i odstawić do przestudzenia. Masło rozpuścić. Jajka ubić z ksylitolem i erytrytolem

Fitkot
Chleb z Vermont 168

czasie, po około godzinie składamy ciasto w kopertę, rozciągając ciasto w misce i zakładając na wierzch. Następnie formujemy w bochenek o okrągłym lub podłużnym kształcie i przekładamy do koszyka obsypanego mąką ryżową. Zostawiamy do wyrastania w koszyku na 2 do 2,5 godziny, w ciepłym miejscu (24-25oC). Chleb piekłem w garnku żeliwnym nagrzanym do 230-240oC. Pierwsze(...)minut z pokrywą, potem obniżyłem temperaturę do 200oC i dopiekałem jeszcze 15 minut bez pokrywki. Studzimy na kratce. Smacznego chleba

Przepisy na domowy ser i chleb
BABKA CZEKOLADOWA Z SEREM 114

jest moim faworytem ale swoich fanów w rodzinie znalazła:) BABKA CZEKOLADOWA Z SEREM CIASTO 2 szkl mąki tortowej 3 duże jajka 1,5 szkl cukru pudru 125 g miękkiego masła 1/2 szkl kakao w proszku 1 szkl wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli cukier waniliowy MASA SEROWA 250 g sera twarogowego może być

Pieguskowa Kuchnia
Delikatne waniliowo-ryżowe placuszki (na mące ryżowej) 215

mięty i… pyszna herbata Yogi Tea oczyszczająca z cytryną (Detox with Lemon) Przygotowanie: Do miseczki przekładamy cały serek homogenizowany, dodajemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia i wbijamy całe jajko. Dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto (powinno być ciut gęstsze od naleśnikowego) odstawiamy na około 5 minut. Następnie mieszamy i wykładamy łyżką porcje na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym (niewielka ilość) olejem(...)smażymy na małym ogniu. Aby łatwiej się później obracały smażmy je pod przykryciem (pokrywką). Gdy pojawiają się bąbelki odwracamy je ostrożnie na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy (już bez pokrywki). Podajemy w towarzystwie ulubionej herbaty oprószone cukrem pudrem z listkami świeżej mięty. Smacznego

Słodkie okruszki
Idealny biszkopt – przepis 158

wychodzi. Taki jest ten przepis. Biszkopt rośnie jak szalony i jest wspaniałą bazą do tortów i innych fantastycznych ciast. Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną(...)pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy po 1 żółtku wciąż ubijając. Gdy już nasza masa jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy

MojaQchnia.pl
Pszenne bułki z białym ryżem 143

temperaturze pokojowej, bez przeciągów.   Stolnicę obficie posypać mąką. Przełożyć na nią wyrośnięte ciasto i zagarniając mąkę spod ciasta krótko zagnieść. Dłońmi rozłożyć ciasto na grubość ok. 2 cm (będzie dosyć luźne, regularnie podsypywać stolnicę mąką). Przy pomocy skrobki lub noża podzielić ciasto na 8 równych prostokątów (aby skrobka nie kleiła się do ciasta, należy zamoczyć(...)chwilkę w oleju za każdym razem, gdy dzielimy ciasto). Bułeczki ostrożnie przenieść na blaszkę do pieczenia wyścieloną papierem (bardzo delikatnie, najlepiej podważając skrobką, by nie zniszczyć kształtu). Pamiętajcie o zachowaniu odstępów między bułeczkami. Odstawić na 40-60 minut do napuszenia. Pod koniec tego czasu rozgrzać piekarnik do 200 st.C. W każdej bułce nożem lub szeroką skrobką (ponownie moczoną

Nastoletnie Wypiekanie
Babeczki jogurtowe z truskawkami 128

cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę (około 5 minut). Dodajemy jogurt, olej, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól. Miksujemy na małych obrotach lub delikatnie mieszamy łyżką.  Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i lekko mieszamy.  Ciastem wypełniamy foremki na babeczki (około 12 szt.), wyłożone papilotkami.  Górę babeczek dekorujemy pozostałymi owocami (np. wiśniami, rabarbarem borówkami

Moja Mama Gotuje
Miodownik z kaszą manną 2522

przełożyłam masą z kaszy manny. Ciasto jest bardzo smaczne i nadaje się na drugi dzień do spożycia, jest bardzo miękkie. Nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia bez miodownika, musi być obowiązkowo. Składniki: Ciasto: 250 gram mąki pszennej 250 gram mąki krupczatki 250 gram masła 100 gram cukru 3 jajka 4 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody Masa: 1 litr(...)szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego  1 szklanka kaszy manny Cenos Dodatkowo: 1 polewa czekoladowa Helio 100 gram posiekanych orzechów włoskich Forma 23x23 cm. Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy posiekane masło, miód, jajka, cukier oraz sodę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy gładkie ciasto, dzielimy na trzy części. Formę wykładamy papierem

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania