ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1507/2671)

Babka na żółtkach 62

upieczeniu bezy zostało mi sporo żółtek. Postanowiłam więc poszukać jakiegoś fajnego przepisu na ciasto z żółtkami. Od razu wpadł mi w oko przepis ze strony Wypieki Beaty (trochę go zmodyfikowałam) Babka ma piękny żółty kolorek i jeśli będziemy ją przechowywać w szczelnym pojemniku to długo będzie wilgotna i zachowa świeżość. 7 żółtek 1 szkl cukru sok z 1/2 cytryny(...)szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl mleka lukier cytrynowy Żółtka utrzeć z cukrem do białości na puszysty krem. Dodać połowę mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, mleko i sok z cytryny. Zmiksować do połączenia. Dodać pozostałą mąkę, krótko zmiksować. Ciasto przelać do formy na babkę i piec w 170 stopniach przez

Smakołyki Asi
Błyskawiczny makowiec z gotowej masy makowej z puszki 117

manną, proszek do pieczenia i proszek budyniowy. Ucieramy jeszcze chwilę do połączenia się składników. Na koniec do masy dodajemy ubite białka i bakalie. Wszystkie razem mieszamy za pomocą łyżki. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary 24×24 cm). Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczmy przez około 50 minut(...)ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. W rondelku rozpuszczamy czekoladą połamaną na kostki z mlekiem lub śmietanką. Polewę wylewamy na wierzch makowca. Błyskawiczny makowiec z gotowej masy makowej z puszki Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasta: Ciasto Świąteczny Przysmak – wyjątkowy deser na wyjątkowy czas Puszysty sernik na herbatnikach – prosty i szybki przepis Ciasto Makowy Puchatek z bezą – wyjątkowe

e-PrzepisyKulinarne
Co jeść po zawale 73

gotowych słodzonych mieszanek musli, gotowych ciast i ciasteczek. Mięso, wędliny i ryby po zawale - co jeść po zawale Tłuste ryby zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, które mają właściwości przeciwzapalne i są dobre dla serca. Wskazany jest też w umiarkowanych ilościach olej rzepakowy, olej lniany tłoczony na zimno i oliwa z oliwek. Zalecane: drób bez skóry (kurczak, indyk), wołowina, cielęcina(...)królik. Chude i domowe wędliny np. grillowana na grillu elektrycznym, gotowana na parze lub pieczona w rękawie pierś z kurczaka lub indyka. Ryby przygotowane bez panierki np. dorsz, łosoś, halibut, śledź, makrela, tuńczyk. W umiarkowanych ilościach: chuda wieprzowina np. schab, polędwica, szynka bez tłuszczu, Unikaj: tłustego mięsa takiego jak żeberka wieprzowe, boczek, karkówka, baranina, kaczka, gęś oraz podrobów

Cztery Fajery
babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową... 68

wylać na sitko aby dobrze odciekły z wody. Wsypać do ciasta i 3/4 z pudełeczka skórki pomarańczowej i wyrabiać z 1 minutę, misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Forma do babki z kominkiem silikonowa 24 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch ciasta i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około(...)gęstej śmietany i wymieszać, od razu polać polewą babkę i posypać resztą skórki pomarańczowej kandyzowanej - babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową jest bardzo smaczna na każdą okazję i bez okazji.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto bakaliowe 171

ciasto dedykuję tym, którzy lubią bakalie i ciasta z alkoholem. Ciasto najlepiej jest przygotować dzień wcześniej, żeby smaki się przegryzły. Do upieczenia na święta lub inne uroczystości rodzinne i z pewnością zaskoczycie nim gości. Wszystkie bakalie i nie tylko użyte do ciasta możecie kupić w atrakcyjnej cenie  w sklepie BRAT.PL  D odatkowo czeka na was 15% rabat(...)Składniki: Biszkopt orzechowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 100 g orzechów włoskich mielonych 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa: 4 białka 150 g cukru 200 g wiórków kokosowych Krem bakaliowy: 50 g orzechów włoskich krojonych 50 g płatków migdałowych 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek

Ala piecze i gotuje
Ciasto Daktylowo Bakaliowe 81

Ciasto dość proste w wykonaniu, bez cukru z dużą ilością mąki owsianej i przełożone dżemem z czerwonej porzeczki plus pyszna domowa polewa czekoladowa.  Ciasto podczas krojenia trochę się kruszy, ale już taka uroda mąki owsianej ;) Składniki na blaszkę 17 x 17 cm 150 g mąki owsianej 50 g mąki pszennej 2 jajka kl L 100 g miękkiego masła(...)miodu np. wielokwiatowego 140 g daktyli 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g orzechów włoskich garść żurawiny esencja waniliowa lub ewentualnie cynamon Polewa czekoladowa: około 25 g masła 4-5 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 1 łyżka zimnego mleka Dodatkowo : około 1/2 słoika dżemu z czarnej bądź czerwonej porzeczki 1. Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. 2. Masło

Gotowanie...to proste !
Rabarbar i jego wpływ w naszej diecie 91

używane do pieczenia ciast oraz do przyrządzania przetworów domowych tj. kompoty oraz dżemy z rabarbaru. W związku z tym wiele osób jest przekonanych, że jest to owoc. Jaki smak ma rabarbar Rabarbar to kwaśne warzywo. Możemy spożywać je na surowo lub w formie przetworzonej. Niedojrzałe łodygi rabarbaru o zielonym kolorze są bardzo kwaśne. Ciasta z rabarbarem często są posypywane(...)cukrem pudrem lub kruszonką. Popularne są także ciasta z rabarbarem oraz z bezą. Cukier przełamuje bardzo kwaśny smak rabarbaru. Dojrzałe łodygi nabierają czerwonego koloru. Maja one nieco łagodniejszy smak. Genialnie sprawdza się w ciastach a prym w tym wiedzie ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką . Czy rabarbar jest zdrowy Rabarbar ma bardzo mało kalorii. 100 g rabarbaru zawiera zaledwie

ProstePesto.pl
Racuchy drożdżowe z jabłkami 463

wrzucamy na patelnię odrobinę ciasta. Powinno ono zaraz po zetknięciu z tłuszczem zacząć rosnąć. Jeżeli z ciastem nic się nie dzieje, oznacza to, że tłuszcz jest za zimny. Jeśli natomiast zwija się bez wyraźnego powiększania objętości, tłuszcz jest zbyt gorący. Jeśli tłuszcz ma odpowiednią temperaturę, maczamy w nim łyżkę i nabieramy niewielkie porcje ciasta. Następnie kładziemy na tłuszcz(...)stronę i smażymy już bez przykrycia. Osuszamy na ręcznikach papierowych, a po lekkim wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Jeśli chcemy bardziej wyczuwalne kawałki jabłek, użyjmy jabłek twardych. Jabłka miękkie rozpadną się w czasie smażenia. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na desery karnawałowe. Polecamy: tradycyjne faworki bez obijania , puszyste pączki smażone na smalcu , pieczone mini pączki z budyniem oraz

Kuchnia Na Wypasie
Tort Opium wg Aleex 98

delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. 7. Dodać przesiane wcześniej mąki i kakao, i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką do powstania ciasta o konsystencji musu. 8. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. 9. Piec w temperaturze 165 - 170ºC przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. 10. Wyjąć, wystudzić. Po wystudzeniu przekroić(...)dnia. 11. Teraz czas na blaty bezowe. Składniki do ich przygotowania też powinny mieć temperaturę pokojową.  12. Dwie płaskie blachy wyłożyć papierem do pieczenia, na nich narysować 2 okręgi o średnicy 21 cm – beza urośnie także na boki podczas pieczenia (najłatwiej jest odrysować talerzyk lub miseczkę o takiej średnicy – ja odrysowałam okrąg od dna mniejszej tortownicy

W mojej kuchni
Tort śmietanowy z kryształkami 73

Wyłącznie ku uciesze dziecięcej. Ciasto stworzone na imprezę dziesięciorga nieprzykładnie zachowujących się kilkulatków. Wszystko w nim jest przyjemne. Delikatna masa śmietanowa, słodkie kolorowe galaretki, miękki spód, galaretka gładką warstwą pokrywająca całe dzieło. I muszę przyznać, jest coś kręcącego w procesie wkręcania pokrojonych w kosteczkę galaretek w masę śmietanową. Na urodziny seniora rodu, święta lub imprezę biurową raczej nie ośmieliłabym się(...)wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką, bardzo dokładnie. Ciasto wlewamy do małej tortownicy - 21 cm średnicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 35 minut. Po upieczeniu studzimy i przecinamy na pół. Smarujemy dolny blat masą kajmakową i przykładamy górą ciasta. Wykonanie masy śmietanowo - serowej: Dwie wcześniej

Kronika Piekarnika
Jagodzianki 109

zagniataj szybko dłońmi, mają powstać charakterystyczne grudki. Kruszonkę przykryj i odstaw do lodówki do momentu kiedy będziesz jej używać. Wyrośnięte ciasto krótko pougniataj i podziel na 5 części. Utwórz średniej wielkości kule. Ustaw na blasze wyłożonej papierem do pieczenia niech urosną. Zostaw je na 8 minut. Po tym czasie lekko je spłaszcz, nałóż po 2 łyżeczki jagód lub borówek(...)zlep, utwórz kształt drożdżówki. Posmaruj każdą jagodziankę mlekiem i posyp kruszonką. Odstaw na 15 minut do ponownego wyrośnięcia. Piekarnik nagrzej do temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Jagodzianki wstaw na środkową półkę piekarnika i piecz ok. 25 minut. Upieczone od razu możesz wyjąć z piekarnika. Gotowe wystudź i podawaj. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Drożdżówki z nadzieniem orzechowo – rabarbarowym 81

sezamu 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki sproszkowanego imbiru 7 łyżek cukru trzcinowego 12 łyżek dżemu rabarbarowego Instructions Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce miksera i wyrabiać ciasto przez 10 minut ( końcówka hak ) Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski i przykryć folią spożywczą, odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości Orzechy drobno posiekać Na rozgrzaną suchą patelnię(...)rozpuszczać, całość ciągle mieszać i pilnować aby się nie przypaliło Zdjąć z ognia przełożyć do miski, dodać dżem rabarbarowy, wymieszać Kiedy ciasto podwoi swoją objętość podzielić je na 10 części, każda po około 63 g Rozwałkować każdą porcję ciasta na okrągły placuszek o średnicy około 17 cm Na każdy placuszek nałożyć porcję farszu, dżemu lub nutelli, rozsmarować na całym placku

SprawdzonaKuchnia.pl
Mazurek królewski 113

serka na rynku. Można zużyć cały serek do dekoracji, wszystko zależy od wzoru. Składniki zmiksowałam, zrobiłam rękaw z papieru do pieczenia i ozdobiłam ciasto.  Dekoracja z serka na mazurku po kilku godzinach zrobiła się dość twarda. Dlatego ciasto można spokojnie upiec wcześniej, udekorować zawinąć w folię, aby nie wysychało. Nazwa „Królewski mazurek”, to nie przypadkowa nazwa, bo smak(...)Przepis na Mazurek królewski z książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej, kremowa dekoracja mazurka, mojego autorstwa. Autorka nie informuje w przepisie o żadnej dekoracji i to mnie nie dziwi, bo już bez dekoracji jest przepyszny

Leśny Zakątek
Bezglutenowe ciasteczka speculoos 126

dopuść do wrzenia. Po rozpuszczeniu odstaw do przestygnięcia. Do miski przesiej mąkę, cynamon, cukier, przyprawę do pierników oraz proszek do pieczenia. Następnie do miski z mąką wbij jajko oraz przelej rozpuszczone masło. Potem całość wymieszaj i zagniataj elastyczne ciasto. Gotowe podziel na 3 części, dwie owiń folią spożywczą. Pierwszą część rozwałkuj na ok. 2 – 3 mm i wycinaj

365 dni dookoła kuchni
Kruche ciastka trzyskładnikowe (dla dzieci po 9 miesiącu) 164

Jeśli Wasze dzieciaczki lubią wszelkiego rodzaju ciastka, to te ciastka z pewnością przypadną im do smaku. Ciastka są meeega kruche, bardzo maślane i mogą je zajadać

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania