ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:946/1234)

RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 288

Rafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego

Ostra na Słodko
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 577

Rafaello – tego tu absolutnie nie może zabraknąć! Jak wiecie jestem ogromną ( ale to ogromną! ) wielbicielką Rafaello ( zarówno w postaci ciasta , jak i słodkich kuleczek ), dlatego

Ostra na Słodko
Sernik cytrynowy bez pieczenia 178

Delikatny serniczek, lekko kwaskowaty, pyszny. Szybko się go robi i nie sprawi trudności nikomu. Galaretki cytrynowe rozmieszać w szklance wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do

Kuchnia Pokoleń
Jagielnik piña colada (bez pieczenia) 310

Ostatnio nie mogę już patrzeć na galaretki i przemycam je sobie na różne sposoby z myślą o swoich więzadłach i ścięgnach. Dziś proponuję deser na bazie

Weekendy w domu i ogrodzie
Owsianka z pieczoną gruszką i orzechami włoskimi 133

Lubicie owsiankę? Ja bardzo. Owsianka z pieczoną gruszką to pyszny pomysł na zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie . To poranna dawka energii na dobry początek dnia. O

Oryginalny smak
Smaczne GOFRY 182

Dziś przedstawiam fajny przepis na pyszne i chrupiące gofry. Warto podawać je z bitą śmietaną i owocami. Ja lubię robić je również z dodatkiem dżemów oraz

Blog kulinarny S9.PL
Kokosanki 92

przepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie(...)pieczenia. Z ciasta formujemy niewielkiej wielkości ciastka (ja formowałam je w placach, a później na blasze lekko je spłaszczałam) i wykładamy je na blachę. Właściwie jeżeli chodzi o kształt, to róbcie sobie jak chcecie. Ja na początku miałam ochotę na kulki, ale ostatecznie zrobiłam z nich wyższe ciastka. Pamiętajcie, że kokosanki jeszcze nieco zwiększą swoją objętość. Pieczemy je około

Kardamonovy
Ciabatta na zakwasie 452

wody, wgniatałem ją palcami w ciasto i składałem ciasto kilka razy, a następnie zostawiałem na kilka minut aby woda całkowicie się wchłonęła. Dopiero potem dodawałem następną porcję wody i postępowałem tak samo. Na końcu dodałem oliwę i również wgniotłem w ciasto. Całe to mieszanie-składanie ciasta zajęło mi ok. 45 minut. Ciasto zostawiłem do fermentacji w temperaturze(...)godziny. W tym czasie składałem je 5 razy co 30 minut w ciągu pierwszej 2,5 godziny. Po fermentacji delikatnie wyłożyłem ciasto na obficie obsypany mąką stół i nadałem mu trochę sprężystości składaniem. Wierzch ciasta posypałem mąką i zostawiłem na 20 minut aby odpoczęło. Następnie podzieliłem ciasto na dwie równe części i uformowałem ciabatty. Końcowe wyrastanie prowadziłem przez 1 godzinę

Przepisy na domowy ser i chleb
WYPIEKANIE NA ZAWOŁANIE! 191

godzin z dokładnością do 10 minut. - program do przygotowywania konfitur - program BAKE, do wypieku - program do przygotowywania ryżu i kaszy na sypko, możemy regulować czas od 20 minut aż do 1,5 godziny - program pilaf - do przygotowywania różnych rodzajów pilawu - program dessert - do przygotowania deserów czekoladowych WYPIEKACZ dostępny jest w promocyjnej cenie tutaj:  http://bit.ly/2mMNkOb BREAD MAKER(...)zabieganych, zapracowanych, dbających o to co i jak jemy - dla osób które są na diecie bezglutenowej - dla osób, które chciałyby wypiekać ciasto drożdżowe - dla każdego kto chciałby w prosty i szybki sposób w domu przyrządzić np. mięso pieczone, a nie ma piekarnika - dla początkujących gospodyń, które chciałyby przygotować konfitury - dla wszystkich tych, którzy chcą zjeść jogurt zrobiony przez siebie - przede

SMYKWKUCHNI
Jabłka nadziewane kaszą jaglaną wg Pawła Małeckiego 199

Trafiła właśnie w nasze ręce najnowsza książka wydana nakładem sieci marketów spożywczych Lidl. Autorem większości przepisów jest Mistrzostwa Polski Cukierników Paweł Małecki, z którego poprzedniej książki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Monsieur Cuisine Plus - test lidlowego robota 252

filmiku. Zaczep jest dłuższy niż w TM, ale to kwestia wprawy i przyzwyczajenia. Smoothie z zamrożonego jarmużu, soku z pomarańczy i z banana. Trochę wody i łyżka miodu. Bez zarzutu. Smoothie wyszło idealne.   Jedyne, czego nie potrafię ocenić po kilku dniach użytkowania to awaryjności tego sprzętu. Do tego potrzeba przynajmniej kilku miesięcy intensywnego użytkowania, żeby nie napisać(...)Niestety nie znalazłam danych nt. mocy silnika czy liczby obrotów na minutę. PODSUMOWANIE: Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Szczerze przyznaję, że spodziewałam się kawałka niespecjalnej jakości plastiku i stalowej miski. Sprzęt wygląda naprawdę dobrze. Zaskoczyła mnie jego cicha praca i to, że naprawdę daje radę. Ugotował zupę, wyrobił idealne ciasto drożdżowe, zmielił cukier na cukier puder, jedynie ryż nie został zmielony

bistro mama
Dyniowe muffinki ryżowe z masłem orzechowym i bakaliami 167

kiedy nie trzeba nosić kurtek, swetra i komina na szyi. Dlaczego zima zbliża się tak wielkimi krokami? A może szybko przyjdzie i szybko przeminie? Oby tak było! W dodatku bez zbędnego śniegu i innych rewelacji. Śnieg może być jedynie tam, gdzie pojadę na narty, byle daleko stąd! (ewentualnie może popadać na święta) :) Dzisiejszy i jutrzejszy dzień będę ostro kuć(...)zawartość obu misek łączymy i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki, do połączenia składników. Nie musimy martwić się o grudki. Ciasto przekładamy do papierowych papilotek lub do silikonowych foremek. Na środek delikatnie wciskamy połówki orzechów włoskich. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut.  Smacznego

Be Fit Be Strong
Bajgle parzone w ciemnym miodzie gryczanym 162

Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Do miski  przesiać przez sito resztę mąkę - w ten sposób się ją napowietrza i ciasto wychodzi bardziej pulchne . Dodać sól - sól skutecznie zabija drożdże przy bezpośrednim kontakcie, więc należy ją dosypywać na samym końcu . Wyrobić ciasto - leniwiec kuchenny może tu pomóc sobie mikserem z mieszadłami hakowymi, NIE trzepakami . Ciasto uformować w dużą kulę(...)Wyrośnięte ciasto zbić kilka razy pięścią - w ten sposób je odgazowywujemy - i podzielić na 12 równych części. Każdy kawałek ciasta uformować w kształtną kuleczkę. Palec wskazujący obtoczyć w mące, włożyć w środek bułeczki i zrobić dziurkę. Poszerzyć ją delikatnie tak, aby powstał otwór o średnicy ok 3cm. Analogicznie postąpić z resztą ciasta. Bułeczki odłożyć na papier do pieczenia

Grunt to przepis!
Idealna babka cytrynowo- jogurtowa. Szybko, świeżo, prosto - Donna Hay, recenzja i konkurs. 253

wyręczył mnie mój 11,5-letni Syn otwierając książkę "na chybił-trafił" na stronie z cytrynowo-jogurtową babką.  Po niespełna godzinie w domu unosił się obezwładniający zapach domowego ciasta, które na pewno podbije też Wasze serca. Jest bardzo proste w wykonaniu - składniki tylko miesza się w misce, długo pozostaje świeże (wiem to, dzięki sprytnie zakamuflowanemu kawałkowi, który ukradkiem schowałam(...)łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Lukier cytrynowy 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki soku z cytryny Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Okrągłą formę na babkę natłuścić i obsypać mąką.  W misce wymieszać razem jajka, olej, skórkę, sok z cytryny, cukier i jogurt. Przez sitko dosypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dodać szczyptę soli

KUCHARNIA
Chleb ze śliwką tylko na zakwasie 218

stopni co 10-15 minut i piekę tak chleb około 1 godziny 20 minut. Ponoć takie warunki są najbardziej zbliżone do tego co dzieje się w piecach chlebowych.Co do naczyń, w których piekę, jeśli używam form grubych, ceramicznych, wtedy piekę chleb na dolnej półce piekarnika, by dopiec spód. Jeśli form cienkich - to na środkowej. Przy pierwszych 2 - 3 redukcjach temperatury(...)posypania wierzchu (można też dodać 100g do ciasta)masło i otręby do wysmarowania i posypania formy lub papier do pieczenia do wyłożenia formySposób przygotowania:Wieczorem, w dzień poprzedzający poranne pieczenie przygotować ciasto. Wymieszać wszystkie składniki. Formę wysmarować masłem i wysypać otrębami lub wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, powinno zająć 1/2 do 2/3 formy

W kuchni wieczorem

Proponowane wyszukiwania