ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:948/1234)

Chleb pszenno – orkiszowy z płatkami żytnimi i owsianymi - grudniowa piekarnia 193

koszyczkach. Ostatnio piekę głównie takie co w foremce rosną. Tym chętniej przystąpiłam do pieczenia. Pozmieniałam typy mąk, na dostępne w Polsce. Nie obyło się bez małych wpadek. W dniu pieczenia zorientowałam się że zapomniałam przygotować zaparkę, nastawiłam ją więc rano,zostawiłam na blacie kuchennym zamiast w lodówce, użyłam po ok 7 godzinach. Poza tym przez nieuwagę wrzuciłam(...)czyli łączeniem do dołu - ostatni błąd dał akurat ciekawy efekt, gdyż chleb podczas pieczenia naturalnie się rozszedł, nie musiałam go nacinać - spodobało mi się , będę tak robić częściej. I ostatnia uwaga. Chleby wyrastają bardzo szybko, warto jeden bochenek trzymać w chłodniejszym miejscu aby ten pieczony jako drugi, nie wyrastał zbyt długo. Chleby z pyszną, chrupiącą skórka, zajadaliśmy jeszcze ciepłe

Stare Gary
Pizza 182

każdym razem jest inna. Dodajemy do niej to, na co akurat mamy ochotę lub korzystamy ze składników, które mamy w lodówce, ale przepis na „spód idealny” pozostaje bez zmian… Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 40 g drożdży 250 ml ciepłej wody płaska łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy/oleju Dodatki (przykładowe, możecie dowolnie modyfikować): 2 kulki mozarelli(...)minut. Do przesianej z solą mąki wlewamy rozczyn drożdżowy, dodajemy olej i zagniatamy ciasto. Jeśli jest za twarde możemy dolać trochę ciepłej wody. Po wyrobieniu ciasto nie powinno kleić się do rąk, ma być miękkie i gładkie. Ponownie nakrywamy je ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ok. 30-45 minut). W międzyczasie przygotowujemy dodatki na pizzę. Pieczarki

MyCookBook.pl
Rieska! Mniam! 216

Czymś niesamowitym jest ogrom rodzajów pieczywa spożywanego na świecie. nie ma kultury która by nie miała swojej odmiany chleba a odmian jest naprawdę wiele i wszystkie są pyszne Osobiście bez pieczywa żyć bym nie umiała i jest ono dla mnie największym problemem przy próbie zrzucenia paru kilo " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)Przepis jest bajecznie prosty - mieszamy składniki i lekko je zagniatamy na gładka masę. Dzielimy ,,ciasto" na 4 porcje i każdą wałkujemy na placek wielkości rozpostartej dłoni - grubości ok 1/2 cm. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok 10-15 minut. Muszą się zarumienić. Podajemy - najlepiej na ciepło - z ulubionymi składnikami - u mnie było to świeże

sierotka maRysia w kuchni
CYNAMONOWY SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 185

Zbyt późno zaczęłam szukać przepisów na Bożonarodzeniowe wypieki...Długo siedziałam przed laptopem, aż w końcu znalazłam przepis na ten sernik na Kwestii Smaku . Od razu wiedziałam

chili & sugar
Prosty tort śmietankowy 269

pieczenia, ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza wtłoczonym do masy podczas ubijania. Biszkopt w prawdzie nie urośnie tak bardzo jak w przepisach z proszkiem, ale też nie upadnie po wystudzeniu i będzie równiutki. Do ubitych jajek dodajemy odrobinę czerwonego barwnika (lepiej za mało niż za dużo). Potrzebujemy upiec trzy blaty biszkoptu w trzech różnych odcieniach. Do zabarwienia ciasta użyłam(...)jajka są już dobrze ubite i wymieszane z barwnikiem delikatnie mieszamy z nimi mąkę (najlepiej drucianą trzepaczką). Im mniej mieszania tym lepiej. Ciasto przekładamy od razu do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni. Dobrze spoglądać na nie od czasu do czasu, kiedy brzegi będą się rumienić znaczy, że jest już

Ciastkozercy
Deser zimowy 142

ciastka migdałowe: 1 białko, 1 szczypta soli, 60 g cukru pudru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 150 g migdałów bez skórek,   galaretka z kompotu 70 gram śliwek wędzonych, 70 gram gruszek suszonych – nie kandyzowanych, 70 gram jabłek suszonych – nie kandyzowanych, 70 gram rodzynek, 70 gram moreli suszonych, skórka z 1/2 cytryny, żelatyna    plasterki pomarańczy(...)dodać sok z cytryny. Dodać migdały i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do szprycy cukierniczej. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać nieduże ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 3 godziny. Następnie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto na jedną godzinę w lekko uchylonym piekarniku. galaretka z kompotu: Owoce opłukać, włożyć do garnka i zalać zimną wodą

królestwo garów
Bułki z pieczarkami, czyli pieczarzanki 167

Pamiętam jak mając kilka lat szłam z Babcią do najlepszej piekarni w mieście po bułeczki z pieczarkami. Były takie pyszne... Przypomniały mi się, gdy kolega opowiadał

Pełny talerz
Chleb bez mąki 162

południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Nasiona ze względu na ich różnorodne właściwości można stosować wiele sposobów: w całości jako dodatek m.in. do sałatek, musli, owsianki, ugotowanych kasz i chlebów bez mąki oczywiście. Zmielone łączy się z mąką przy wypieku ciat i chleba, oraz do zagęszczania zup. Po zalaniu gorącą wodą stosuje się w formie żelu. Można też stosować olej(...)pieczenia. Odstaw pod przykryciem w temperaturze pokojowej na około 12 godzin (Na przykład na noc. Nie dłużej niż 24 godziny, nie krócej niż 2 godziny).Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °. Piecz 20 minut, po czym przełącz piekarnik na dolną grzałkę i piecz kolejne 20 minut. Przełącz piekarnik na termoobieg i piecz ostatnie 20 minut

Grahamka, weka i kajzerka
Gofry jak z budki 296

"Śnieżny, wolny piątek. I co tu robić? Planowałam zająć się ogrodem, a tu metr śniegu z każdej strony. Pozostaje mi zostać w domu i coś smacznego

Słodkie Przyjemności
Aromatyczny piernik bezglutenowy 164

Pachnący aromatyczną mieszanką przypraw korzennych, miękki i słodki wypiek na Boże Narodzenie.  Oczywiście może być też zwykłym ciastem weekendowym 😊  No i nie trzeba czekać

Ze smakiem bez glutenu
Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem i dynią 201

Chlebek ten robię właściwie co tydzień. Wychodzi mi kilka małych bochenków, które przechowuję w lodówce. Zwykle zapas kończy się po około tygodniu. Chlebek ten najlepiej smakuje

Ze smakiem bez glutenu
Krucho – drożdżowe rogaliki z malinami (wegańskie) 340

Krucho może być gdy mama wraca po wywiadówce, gdy do pierwszego jeszcze daleko a wypłata się skończyła, ale krucho-drożdżowe mogą być też rogaliki z malinami

Via Gusto
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 224

Len... Piękny i bardzo cenny dla naszego zdrowia. Nie będę was zanudzać wymieniając jego prozdrowotne właściwości, ale dodam że warto go spożywać. Ostatnio przy okazji pojawienia

vaniliowoczekoladowa
Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe – przepis krok po kroku 191

P omysły na prezenty świąteczne mamy już za sobą, czas więc zająć się pomysłami na świąteczne wypieki Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na najbardziej klasyczny

Okiem Blondynki by McBlondi
Kajmakowa napoleonka bez pieczenia 253

Deser z cyklu "na szybko". Przygotowałam go na obiad z rodziną mojego męża. Wyszło pyszne, słodkie ciacho, przełamane słodyczą krakersów. Mniam! Pomyśleć, że napoleonki nie jadłam

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania