ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:947/1234)

Mini rogaliki drożdżowe 254

Rogaliki drożdżowe są bardzo proste do zrobienia. Jeśli potrzebujecie deseru na ostatnią chwilę to jest strzał w dziesiątkę. Świetnie pasują do popołudniowej kawy, sprawdzają się jako

Dieta bez mleka
Wegańska zapiekanka rodzinna (bezglutenowa) #1 151

Ostatnimi czasy postanowiłam przejść na dietę wegańską , a dokładniej mówiąc przyjąć całą filozofię z tym związaną (o czym pisałam na FB), w związku z tym teraz

Kawa z mlekiem
Żytnie pączki serowe w 5 minut 124

Witam Was moi kochani po krótkiej przerwie. Wypoczęta po wyjeździe do Włoch, z naładowanymi bateriami znów mam zamiar zasypywać Was pysznymi przepisami. Z racji tego, że

Be Fit Be Strong
Kruche ciasteczka migdałowe z owocami 256

Tęsknisz za latem? Ja bardzo, już nie mogę się doczekać aż natura obdaruje nas wszystkimi dobrociami tej pory roku : ) Dlatego w szczególności w dzień taki jak

Book of spells
Bezglutenowa tarta z grzybami leśnymi 120

Grzyby w tym roku tak obrodziły, że aż żal nie wymyślać nowych przepisów na ich wykorzystanie. Zapraszam na pyszną bezglutenową, wegetariańską tartę. Składniki: 50 gram mąki

Quinoa Raz!
Chleb trzyskładnikowy (bezglutenowy, bez drożdży) 153

Kasza gryczana niepalona, woda i sól – te trzy składniki wystarczą żeby upiec nadzwyczajny i super-zdrowy chleb bezglutenowy. Jego wyjątkowość tkwi w sposobie przygotowania - moczeniu kaszy

Pyry na Gaz
KOKOSOWE CIASTKA Z KLEIKU RYŻOWEGO, BEZGLUTENOWE 240

      Do upieczenia ciastek na bazie kleiku ryżowego zainspirowała mnie znajoma. Prawdę powiedziawszy przez myśl mi wcześniej nie przeszło, by piec ciastka z kleiku

Smaczne Zdrowe
Złociste talarki ziemniaczane 181

                 I jeszcze jedna moja propozycja na grill - pyszne talarki ziemniaczane. Można je wykonać z ziemniaków pozostałych z

Kuchnia Prezydentowej
Biszkoptowe z masą truskawkową 134

nadal miksując na najniższych obrotach, aby nam piana nie opadła. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy o wymiarach 25×40 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez ok 20 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Odkrawamy cieniutki wierzch biszkoptu.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)truskawek świeżych ¾  szklanki wody 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe 2 budynie śmietankowe bez cukru ¾  szklanki wody Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, dodać cukier oraz ¾ szklanki wody.  Zagotować i poddusić przez około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. Przetarte truskawki ponownie zagotowujemy i dodajemy 2 galaretki

kulinarnyswiatdomi
Caharadżyn- osetyński placek z botwinką i serem 128

nadal się kleić dodać jeszcze 50g mąki), wymieszać i zagnieść ciasto. W trakcie zagniatania dodać olej i wyrabiać przez około 7-10 minut. Na początku ciasto będzie się kleiło do rąk, ale nie dodawajcie więcej mąki, z każdą minutą wyrabiania ciasto będzie coraz bardziej gładkie i elastyczne. Wyrobione ciasto włożyć do miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe miejsce(...)drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i dokładnie wymieszać z posiekaną zieleniną. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić i podzielić na trzy części. Blat podsypać mąką, kawałek ciasta rozciągnąć dłońmi formując okrągły placek. Na środek placka wyłożyć nadzienie. Brzegi ciasta podnieść, zebrać nad farszem i mocno zlepić. Następnie spłaszczyć, oprószyć mąką i delikatnie naciskając dłońmi uformować okrągły placek. Odwrócić

Smaki Armine
Tort kruchy z budyniem i owocami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 136

Jest w śród Was na pewno kilka osób, które nie przepadają za tortami ze względu na kremy czy biszkopty. Mimo to takie osoby chciałaby obchodzić swoje

Candy Pandas
Purée z dyni 111

Pyszny i zdrowy dodatek do ciast, zup, past do pieczywa, klusek, placuszków i kremów. Dynia jest cennym źródłem błonnika i wielu witamin i minerałów, dlatego jesienią

Kuchcik gotuje
Keks marchwiowy – kuchnia podkarpacka 150

pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu Do jednej miski wkładamy po kolei wszystkie składniki poza jajkami. Mąka, proszek i soda na wierzchu. W drugiej większej misce ubijamy na sztywno białka i dodajemy po kolei po 1 żółtku. Do ubitych jajek stopniowo przesypujemy mieszankę z miski i mieszamy całość łyżką. Ciasto przelewamy do keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach C (grzałka góra-dół) około 45 minut. Keks marchwiowy - kuchnia podkarpacka Po inne regionalne przepisy Podkarpacia zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Pachnące bułeczki cebulkowe na dobry początek dnia 120

przykryciem na około 10 minut. Resztę mąki przesiewamy przez sitko, dodajemy sól, wodę, 2 łyżki mleka, podsmażoną cebulkę oraz podrośnięte drożdże. Wyrabiamy ciasto, stopniowo dolewając rozpuszczone masło, aż otrzymamy lepkie, ale sprężyste ciasto. Ciasto przekładamy do miski skropionej olejem, odstawiamy pod przykryciem, do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce, na około 45 minut do godziny. Wyrośnięte ciasto przez chwilkę wyrabiamy w celu(...)jego odpowietrzenia, dzielimy na 9 części. Z każdego kawałka formujemy okrągłą bułeczkę (dłonie zwilżamy olejem, ułatwi nam to formowanie bułek, bo ciasto jest dosyć klejące), którą umieszczamy na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia, powierzchnię każdej bułki mocno spłaszczamy dłonią. Przykrywamy bułki bawełnianą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut. Pod koniec wyrastania bułek, rozgrzewamy piekarnik do temp

KulinarneImpresje.pl
Idealny biszkopt stracciatella 324

Biszkopt to wypiek, który spędza sen z powiek wielu osobom za każdym razem. Podaję przepis na idealny biszkopt, który zawsze wychodzi. Biszkopt z kawałkami gorzkiej czekolady

Z Kuchni Do Kuchni
JOGURTOWIEC Z KIWI DLA OCHŁODY BEZ PIECZENIA 256

Przyjemne, delikatne ciasto bez pieczenia. Przygotowuje się je w zaledwie kilka chwil, później wystarczy schłodzić i można rozpocząć konsumpcję . W sam raz sprawdzi się w upalne dni ponieważ miło orzeźwia ciało. W czasie sezonu można przygotowywać z dowolnymi owocami. Truskawkowy wierzch także jest pyszny i rozpływa się w ustach. Ciasto nie jest zbyt słodkie więc jeśli macie ochotę(...)łyżeczki zimna woda – 4 łyżki herbatniki lub biszkopty – 12 – 15 sztuk sok z cytryny – kilka kropel PRZYGOTOWANIE : Naszykować tortownicę, wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Wsypać żelatynę do dwóch szklanek. Do jednej całe opakowanie 50 g i zalać 3 łyżkami zimnej wody. Mieszać energicznie i odstawić. Do drugiego kubka dadać 2 łyżki żelatyny i 1 łyżkę zimnej wody

kuchniabellissima.wordpress.com
Lekki jak chmurka sernik z ricotty i jogurtu greckiego na kakaowym spodzie jaglanym z wegańską polewą czekoladową, domowymi śliw 211

mogłam dać krótszej nazwy. Nie dało się. Niebo w gębie! Lekki jak chmurna, bardzo smaczny i na dodatek bez białego cukru, bez białej mąki, bez niezdrowego tłuszczu. Inspitacją do ciasta były moje ulubione słodycze- suszone śliwki w czekoladzie, które postanowiłam przygotować w wersji wegańskiej na bazie śmietanki kokosowej, oleju kokosowego i surowego kakao. Pomysł się sprawdził(...)Karmelizowane pestki słonecznika: 1/2 szklanki pestek słonecznika 2 łyżki cukru kokosowego  2 łyżki mleka kokosowego  Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Ze składników na kruchy spód zagniatam jednolite ciasto, które chłodzę w lodówce przez 30 minut a następnie wylepiam nim spód tortownicy. Ser ricotta miksuję z jogurtem greckim, jajami, ekstraktem z wanilii, syropem klonowym i mąką kokosową

Mango Papaja
Domowe Rogaliki Maślane 111

prosty. Bez kupowania gotowego ciasta o niezbyt korzystnym składzie. Wynik? Pysznie! Praktycznie nigdy nie korzystam z gotowych rozwiązań i staram się przygotowywać w domu wszystko sama. Dotyczy to zarówno tortilli jak i ciasta francuskiego. Dzięki temu mam kontrolę nad tym co jem Wiem, że dla większości osób to pewnie strata czasu. Ja wolę poświęcić dodatkowe parę minut w kuchni(...)Ugniatamy ciasto. Jeżeli jest zbyt klejące to dodajemy więcej mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia na 3 godziny pod ściereczką. Po tym czasie ponownie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i każdą rozwałkowujemy równomiernie. Okrągłe ciasto dzielimy na 8 części w kształcie kwadratów, które zawijamy luźno w rogaliki. Nastawiamy piekarnik na 220 stopni, a rogaliki przykrywamy ściereczką na ok. 15 minut

rabarbarowo
Makowiec zawijany z ciasta półkruchego 1835

długości ok. 28-30cm . Do pieczenia wykorzystałam keksówkę o wymiarach 30x11cm , ale makowce można piec również na dużej blasze, dość ściśle zawinięte w papier do pieczenia (1-2cm luzu między papierem a makowcem, inaczej strucla urośnie na boki i straci kształt). Makowiec zawijany z ciasta półkruchego Składniki: CIASTO 480g mąki pszennej 200g masła 120g cukru pudru(...)cukru pudru 3-4 łyżki gorącej wody białko do posmarowania ciasta suchy mak do dekoracji Wykonanie: CIASTO - składniki na ciasto powinny być zimne - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder i kawałki zimnego masła, wszystko posiekać razem - dodać jajka oraz śmietanę, zagnieść gładkie i elastyczne ciasto - ciasto podzielić na dwie części, zafoliować i schłodzić przez

Smakołyki Bereniki
Ciasto kapitańskie 33001

uważam, że jest smaczny i ciasta z jego dodatkiem też są bardzo fajne (tak jak na przykład ten przekładaniec bez pieczenia). Dlatego gdy trafiłam na przepis na Ciasto kapitańskie wiedziałam od razu, że na pewno go przetestuję. Ciasto wyszło bardzo smaczne, ale jednocześnie bardzo słodkie. Polecam ograniczyć cukier do minimum zwłaszcza w masie ajerkoniakowej, ponieważ jak wiemy(...)łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Białka ubijamy z szczyptą soli. Do ubitych łyżka po łyżce dodajemy cukru i ubijamy, aż masa będzie gęsta i lśniąca. Dodajemy żółtka, olej i wodę – krótko miksujemy. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy szpatułką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, tak aby papier

Relaxtime
Kremowy torcik bezowy z ganache czekoladowym - idealny do kawy. 190

domowej bezy, z takiej która tylko na zewnątrz jest chrupiąca a w środku białko pozostaje w formie lekko ciągnącej. Do tego pyszne ganache czekoladowe, na kremówce i z serkiem mascarpone. Brzmi obłędnie, prawda? Z podanego przepisu przygotujesz torcik, który będzie wspaniałym uzupełnieniem pysznej kawy. Tutaj może nasunąć się pytanie, jaka kawa będzie odpowiednia do takiego ciasta? Odpowiedź także jest prosta(...)być gęsta, lepka. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, zmiksować. Przygotowaną masę wyłożyć na papier do pieczenia, idealnie w narysowane foremki. Rozgrzać piekarnik do 140 stopni i na środkową półkę wstawić blaty bezowe. Zapiekać w 140 stopniach przez 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i zapiekać przez kolejne 40 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Ganache czekoladowe

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem dyniowo-miodowym. 162

pozostawiamy na 5-10 minut, by rozczyn nieco urósł. Po tym czasie rozczyn powinien podwoić swoją objętość. Dodajemy roztrzepane w mleku jajka, cukier, cukier waniliowy, sól i wyrabiamy ciasto mikserem z hakami około 5 minut, po tym czasie dodajemy rozpuszczone, przestudzone masło i wyrabiamy dalej, aż tłuszcz się dobrze wchłonie, a ciasto przestanie lśnić. Gładkie ciasto oprószamy mąką, przykrywamy ściereczką(...)miodem, cukrem (do smaku), cynamonem i kardamonem. Studzimy.        Z każdej porcji ciasta formujemy placuszek nieco cieńszy na brzegach, a grubszy w środku, nadziewamy go porcją puree, formujemy okrągłą, zgrabną bułeczkę, układamy sklejeniem do spodu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach, pamiętając, że bułeczki jeszcze urosną. Przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe

Rozpustne gotowanie
Nad morzem miło jest. I drożdżówki z owocami 135

niemal tysiąckilometrową podróż, nie można się obejść bez łakoci. Upiekłam więc drożdżówki. Połączenie nektarynek z marcepanem znalazłam u Doroty , ale to właściwie wszystko, co z oryginalnego przepisu zostało. Dodałam jeszcze garść poziomek, które został mi od sernika (uwaga! U mnie poziomki jeszcze są, więc może i u Was się znajdą...?), a ciasto zawinęłam w bułeczki-ślimaczki. Jeszcze ciepłą blachę(...)mleka. Odstawić na 15-20 minut. Masło rozpuścići przestudzić. Po tym czasie dodać pozostały cukier i mleko, skórkę z cytryny i jajko. Zagnieść ciasto. Wlać masło, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. W tym czasie nektarynki przekroić na połowy, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Wymieszać z poziomkami i mąką. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tropikalne babeczki o smaku mango-kokosowym 132

cieście), z suszonych śliwek (idealne do ciast czekoladowych) czy chociażby - jak w tym przypadku – z mango; mango ma wyjątkowy smak i piękny słoneczny kolor, dzięki czemu w pewnym stopniu pełni podobną funkcję, co żółtko, ponieważ ciasto zyskuje ładną pomarańczową barwę.  Uwaga, nadjeżdża powóz słodkości! Składniki: 2 szklanki mąki orkiszowej typ 700 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki(...)mleka z cukrem, całość połącz ze sobą i przelej do miski z suchymi składnikami. Dokładnie połącz wszystkie składniki ciasta. Za pomocą łyżki do lodów napełniaj przygotowane papilotki, a wierzch babeczek posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw do piekarnika i piecz 25-30 minut. Wyjmij z piekarnika, odczekaj 10 minut i wyjmij babeczki z formy. Podawaj przestudzone. 12 babeczek

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania