ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:950/1234)

Świąteczne ciasto z miasta Ferrara Panpepato 127

Ten przepis pochodzi z miasta Ferrara w Emilia-Romania, choć podobne, ale różne wersje istnieją pod tą samą nazwą również w Toskani i Kampanii. Nazwa Panpepato

RafalCook
Zdrowe FIT brownie z batatów i amarantusa 142

Idealne brownie musi być mocno czekoladowe, wilgotne i oczywiście słodkie. A jeśli jest zrobione z naturalnych składników, to nie ma już wymówki, żeby go sobie odmawiać

Lamarida.pl
Sernik bez pieczenia, Sonata Truskawkowo-cynamonowa 353

Na blogu truskawkowego szaleństwa ciąg dalszy, tym razem pojawiła się Truskawkowo-cynamonowa Sonata. Jest to sernik bez pieczenia, który jest błyskawiczny do przygotowania, a

KreatywnePiny
Ryżownik z jagodami Acai na spodzie z nerkowców (bez glutenu, cukru białego, bez pieczenia) 131

I nas dopadło truskawkowe szaleństwo! Dlatego sezon na lekkie desery bez pieczenia uważamy za otwarty :) Ten ryżownik idealnie się do tego nadaje, nie tylko

Candy Pandas
3 Bit 357

  Dziś zapraszam Was na bardzo znane i lubiane ciasto 3 Bit. W moim domu gości bardzo często i zawsze znika z talerzy jako pierwsze. Ciasto

Passion of Cooking
Razowe ciasto marchewkowe z solonym masłem orzechowym i popcornem 204

Ponownie, po niedługiej przerwie.. wracam do Was ze znakomitym przepisem! Uwierzcie mi, nie ma nic lepszego niż połączenie solonego masła orzechowego i słonego popcornu! Taki

Be Fit Be Strong
CIASTECZKA CHAŁWOWE 218

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
Chrupiąca tarta z cukinią 253

Sezon na cukinię już się zaczął. Póki jest młoda (i dzięki czemu nie wymaga obierania) polecam wykorzystać ją do zrobienia pysznej i chrupiącej tarty. Zapach unoszący

Moja Delicja
CIASTO KAKAOWE ZE ŚLIWKAMI BEZ JAJEK 114

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
RACUCHY PIECZONE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BLW, BEZ TŁUSZCZU, CUKRU, MĄKI I DROŻDŻY) 158

Czytacie tytuł przepisu i stwierdzacie "co te placuszki zawierają, skoro tylu składników są pozbawione"? Jabłkowe racuchy bez tłuszczu, mleka, cukru, chemii, a ...bez jaj, jedne z lepszych, jakie jadłam. Przygotowywanie dań dla maluszka, którego jelitka są jeszcze tak delikatne, że trzeba mocno  się nakombinować, by nie przeciążyć układu pokarmowego, a dostarczyć wielu cennych i ważnych dla prawidłowego(...)pieczenia wykładamy papierem. Powstałą masę wylewamy partiami na papier, tworząc okrągłe placuszki o średnicy około 10 cm. Na racuszki nakładamy porzeczki. Pieczemy 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni (20 minut funkcja "góra i dół" + 10 - 15 minut funkcja "termoobieg".  Jeśli przygotowujecie racuchy tylko dla siebie lub dla dzieci powyżej 2 roku życia, możecie dodać do ciasta

Jeść, by żyć w zdrowiu
RACUCHY PIECZONE (BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE, BLW, BEZ TŁUSZCZU, CUKRU, MĄKI I DROŻDŻY) 168

Czytacie tytuł przepisu i stwierdzacie "co te placuszki zawierają, skoro tylu składników są pozbawione"? Jabłkowe racuchy bez tłuszczu, mleka, cukru, chemii, a ...bez jaj, jedne z lepszych, jakie jadłam. Przygotowywanie dań dla maluszka, którego jelitka są jeszcze tak delikatne, że trzeba mocno  się nakombinować, by nie przeciążyć układu pokarmowego, a dostarczyć wielu cennych i ważnych dla prawidłowego(...)pieczenia wykładamy papierem. Powstałą masę wylewamy partiami na papier, tworząc okrągłe placuszki o średnicy około 10 cm. Na racuszki nakładamy porzeczki. Pieczemy 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni (20 minut funkcja "góra i dół" + 10 - 15 minut funkcja "termoobieg".  Jeśli przygotowujecie racuchy tylko dla siebie lub dla dzieci powyżej 2 roku życia, możecie dodać do ciasta

Jeść, by żyć w zdrowiu
Porzeczkowiec 1198

bardzo mi zasmakował więc w końcu i ja spóbowałam go upiec. Ciasto się udało, biszkopt ładnie wyrósł. Ciasto w sumie nie jest trudne, wystarczy biszkopt przełożyć serową masą i konfiturą z czarnej porzeczki. Smakuje super, warstwy fajnie się komponują smakowo. Mojej rodzince porzeczkowiec zasmakował i już musiałam piec go ponownie.   składniki: biszkopt 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody(...)proszkiem do pieczenia i wymieszać wszystko delikatnie szpatułką. Przygotować blachę o wymiarach 35x25. Dno blaszki wyłozyc papierem do pieczenia, wyłożyć tylko dno więc papier należy dociąć. Boków nie wykładamy papierem ani niczym nie smarujemy. Do przygotowanej blaszki przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, ok 30 minut, funkcja góra-dół. Upieczony

Monia miesza i gotuje
Orzechowa szarlotka z pianką i żurawiną / Walnut apple pie with meringue and carnberries 190

down for recipe in English Orzechowa szarlotka z pianką i żurawiną (10-12 porcji) Składniki na ciasto: 1 i 1/4 szklanki orzechów laskowych/włoskich, uprażonych na suchej patelni i porządnie zmiksowanych w blenderze 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1 i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 szklanki cukru pudru 3 duże(...)misce miksera umieść orzechy, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, cukier puder i dokładnie zmiksuj. Dodaj masło, żółtka, ekstrakt z wanilii i miksuj do otrzymania jednolitego ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać łyżkę wody, jeśli zbyt mokre – łyżkę mąki. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut. Wymieszaj jabłka z sokiem z cytryny. Rozgrzej dużą

karmelowy
Teatr pod gołym niebem. I letnie drożdżówki z morelami 165

roku obyło się bez rzęsistego deszczu i mokrych majtek, ale przelotnych opadów nie udało się uniknąć. Do kawy były kanapki, a ja zabrałam słodkie co nieco. Tym razem drożdżówki z morelami i cynamonowym twarożkiem, z dużą ilością kruszonki. Proste w wykonaniu; nie napiszę, że szybkie, bo drożdżowe to po prostu nie ten typ . Jednak ciasto zagniotłam wieczorem, wyrastało sobie(...)Odstawić na 15-20 minut. Masło rozpuścić, przestudzić.  Po tym czasie dodać do zaczynu pozostałe mleko, cukier, jajko i żółtko. Zagnieść ciasto. Wlać masło, dokładnie wyrobić ciasto. Przełożyć je do wysmarowanej olejem miski, przykryć dokładnie folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki. Rano ciasto wyjąć z lodówki i zostawić na 30-60 minut na blacie, aby nabrało temperatury

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Na Dzień Pizzy: pizza wiosenna 190

wcale trudne ani czasochłonne; wystarczy sobie wszystko dobrze zaplanować. Ciasto można przygotować nawet wieczór wcześniej i wstawić na noc do lodówki; można też wybrać jakąś szybką, modną opcję bez drożdży. Wierzch to mozaika Waszych smaków, zawartości lodówki i kuchennych szafek; na pizzę można położyć niemal wszystko i prawie zawsze będzie pysznie. Hmm... W zasadzie nie przychodzi mi do głowy(...)wody, odstawić na 15 minut. Po tym czasie dolać letniej wody, zagnieść. Dodać sól i oliwę, wyrobić gładkie ciasto (może się delikatnie lepić). Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Szparagi blanszować 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Serek wymieszać z kremówką, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Połączyć. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 267

surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około(...)dzięki temu biszkopt opadnie tyle ile trzeba i będzie stabilny później. Nad ranem/po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Przekroić na 3 części. Ja dwa biszkopty piekłam za jednocześnie, bez termoobiegu. Składniki na krem jogurtowo-truskawkowy: 900-1000 gr mrożonych lub świeżych truskawek, mrożonych nie rozmrażać 1 szklanka cukru (mniej lub więcej do smaku w zależności

moj przepis na
Jesienny skrzat. 180

było właśnie z tym ciastem.      Jesienny skrzat to ciasto przypominające trochę wiewiórkę, trochę placek amerykański, choć jest zgoła innym zupełnie wypiekiem. Jest to ciasto owsiane, z dużą ilością orzechów, rodzynek, ziaren słonecznika, jagód goi, jabłek, czekolady, o cudownym aromacie podkreślonym cynamonem. Pomimo dużej ilości składników smaki są idealnie, subtelnie wyważone, ciasto jest soczyste, słodkie i wręcz uzależniające(...)przerywając miksowania dodajemy olej, mleko, zmielone (np. w blenderze) płatki, orzechy, słonecznik, a następnie wymieszany z mąką i cynamonem proszek do pieczenia, rodzynki, jagody, czekoladę i jabłka. Gotowe ciasto zostawiamy w misie na około 15 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 175-180 stopni C. Po 15 minutach trzepaczką mieszamy ciasto i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia

Rozpustne gotowanie
Przekładane ciasto miodowo - orzechowe 205

punkcie :) I wcale mu się nie dziwię. Ciasto jest rewelacyjne!!! Już teraz wiem, że pojawi się u mnie na Wielkanocnym stole :) Placki miodowe przełożone kremem, do tego dżem wiśniowy, masa kajmakowa i pyszne, karmelowe orzechy na wierzchu... czy trzeba więcej pisać? :)   Przepis na ciasto znalazłam na tym blogu ( klik )  Składniki: Ciasto miodowe: 600 g mąki 250 g masła(...)sama przyrządziłam swój kajmak gotując 2,5 godziny puszkę słodzonego mleka) 1/2 szklanki wiśni w likierze (pominęłam ten dodatek) Ciasto:   Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 równe części, zawinąć w folię i schłodzić przez 30 minut w lodówce. Następnie każdy z nich rozwałkować. Każdy placek piec osobno na ciemnozłoty kolor w temperaturze 180 stopni przez

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania