Beza włoska z bitą śmietaną i owocami

Beza włoska z bitą śmietaną i owocami

Beza włoska z bitą śmietaną i owocami

Przepis na : deser

Do tej pory robiłam bezy klasyczne ubijając białko ze szczyptą soli, z cukrem i odrobiną mąki ziemniaczanej, takie bezy wychodzą mi zawsze a Piotrek je uwielbia.Te bezowe kwiatki wymagają już trochę zachodu, gdyż trzeba przygotować syrop cukrowy, który dodaje się do białek i ubija. Bezy te powstały przy okazji przygotowywania bez włoskiej do lodowego deseru. T aka włoska beza idealnie nadaje się do dekorowania różnych deserów, których nie potrzeba już suszyć w piekarniku jak tradycyjne bezy, dla dekoracji możn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

desery, deser, syrop, bita śmietana, grill, ciastka , por , roladki, ciasteczka, ciasto, ciasto z bezami, ciasto z białek , bez pieczenia, kruche ciasteczka, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.