ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:953/1234)

Na niedzielne pochrupanie 164

jajko65 g całych obranych migdałów65 g suszonych jagód60 g białej czekoladyMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z cukrem. Masło posiekać z mąką, a następnie rozetrzeć palcami, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wbić jajko do masy maślanej,zagnieść szybko gładkie ciasto. Czekoladę posiekać niezbyt drobno, dodać do masy razem z migdałami(...)jagodami. Dokładnie połączyć.Z masy uformować wałeczek, następnie go spłaszczyć. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.Schłodzone ciasto odwinąć z folii, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30 minut w 180 st. C.Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 10 minut.Następnie pokroić po skosie w plastry grubości 1 cm. Ułożyć płasko na blasze.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb jaglany mleczny 220

sól. Dodaj zaczyn, kaszę z mlekiem i oliwę. Wszystkie składniki mieszaj 20 minut mikserem na wolnych obrotach. Po wymieszaniu odstaw na 30 minut do fermentowania.Przełóż ciasto do natłuszczonych foremek, foremki powinny być wypełnione mniej więcej do 2/3 ich wysokości, może odrobinę wiecej. Odstaw ciasto pod przykryciem w ciepłe miejsce na 3-4 godziny do końcowego wyrastania. Dobrym miejscem(...)temperatury 230 °C. Przed rozpoczęciem nagrzewania wstaw żaroodporny pojemnik z wodą, dzięki czemu piekarnik będzie naparowany. Oprósz delikatnie chleb maką i wstaw do piekarnika. Po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 190 °C i piecz dalsze 35 minut (małe chlebki możesz wyciągnąć jakieś 10-15 minut wcześniej). Po upieczeniu chleba (popukany palcem w spód będzie wydawał głuchy odgłos) pozostaw

Grahamka, weka i kajzerka
Sernik prawie krakowski 206

krakowski bez kratki, to nie krakowski! Powiedzmy, że mój jest… prawie krakowski; a kratki nie posiada, z tej prostej przyczyny, iż masy serowej zrobiło mi się tak dużo, że obawiając się kataklizmu w postaci “ucieknięcia” sernika w trakcie pieczenia, zrezygnowałam z jej ułożenia…. Ku mojemu zdziwieniu, żadne trzęsienie ziemi nie nawiedziło mojego piekarnika, a serniczek piekł się równo(...)Serniczek smiało mogę uznać za mój kulinarny sukces, ponieważ nawet moje dziatki, które z reguły nie przepadają za mumusinymi ciastami, skusiły się na całe dwa kawałki, zamawiając je na następny tydzień. Sernik prawie krakowski Składniki na blaszkę 23x33 cm Ciasto:250 g mąki1 jajko150 g masła100 g cukru pudruMasa serowa:1 kg białego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowy twaróg wiaderkowy

Mia Cucina Sofieta
Ciasto z ajerkoniakiem i truskawkami 165

Kto lubi proste ciasta z owocami, ręka do góry?:) Pewnie wszystkie ręce zostaną w górze, jeśli do pytania dołączę też to o ciasta wilgotne, delikatne i

Smaki Na Talerzu
Sushi domowe- krok po kroku 169

        Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Domowe ciasta
ŚLIWECZNIK SYPANY 207

   Śliwecznik sypany, czyli ciasto ze śliwkami w najprostszej i najpyszniejszej odsłonie. Genialne w swej prostocie i powalające smakiem. Wcześniej zajadaliśmy się sypaną szarlotką, w

Smaczne Zdrowe
Sernik z makiem 159

Moje weekendowe ciasto to wytworny świąteczny seromakowiec. Aromat pomarańczowy i mak z bakaliami to typowe bożonarodzeniowe smaki i zapachy. Paza

To co kocham
Pierogi z komosą ryżową w rosole 181

Najlepsze pierogi robi moja mama. Opanowała ona do perfekcji nie tylko konsystencję ciasta ale i warkoczyk, jakim zdobi pieroga. Pierogi z komosą ryżową w rosole z

mecooks
Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki 217

Najlepsze pierogi robi moja mama. Opanowała ona do perfekcji nie tylko konsystencję ciasta ale i warkoczyk, jakim zdobi pieroga. Pierogi z komosą ryżową w rosole z

mecooks
BROWNIE Z MASŁEM ORZECHOWYM I ORZESZKAMI ZIEMNYMI 149

swojej prostocie jest to ciasto. Tym razem przygotowałam je w wersji z masłem orzechowym i orzeszkami ziemnymi. Nie będę Wam pisać wszystkich zalet tego ciasta, bo nie skończyłabym do wieczora... 😅 Dla mnie to po prostu BAJKA. Brownie smakuje cudownie, a połączenie mokrego, czekoladowego ciasta oraz pysznego masła orzechowego jest po prostu obłędne. Wierzch ciasta posypałam sporą ilością orzeszków ziemnych(...)tylko na powierzchni. Wierzch leciutko posyp solą. 6. Na koniec posyp całość równomiernie orzeszkami ziemnymi i ponownie posyp po całości delikatnie solą.  7. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz  27 - 30 minut. Ciasto będzie gotowe kiedy w bity w środek patyczek będzie obklejony lekko ciastem, ale nie surowym.  Gotowe brownie pozostaw do wystygnięcia. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Najprostszy przepis na domowe pity 160

rozpuszczą. Odstaw na 5 minut. Krok 2 Wsyp do misy z zaczynem dwie i pół szklanki mąki (pół szklanki zachowaj na później do wyrabiania ciasta). Wsyp dwie łyżeczki soli, wlej 2 łyżki oliwy i przy pomocy drewnianej łyżki połącz składniki aż powstanie kleiste i mokre ciasto. Krok 3 Podsyp mąką blat, przełóż na niego ciasto i wyrabiaj(...)rękami, delikatnie podsypując mąką – ale naprawdę delikatnie, bo ciasto powinno być wilgotne. Wyrabiaj 5-7 minutciasto wchłonie wodę, stanie się elastyczne, sprężyste i zacznie odchodzić od dłoni, czyli przestanie się kleić do rąk. Przetrzyj ręcznikiem misę po cieście, żeby usunąć grudki ciasta, posmaruj ją oliwą, włoży do środka wyrobione ciasto, posmaruj wierz delikatnie oliwą, przykryj szczelnie (np. folią

Niedzielny kucharz
Sernik kajmakowo-pomarańczowy z bananami i cynamonem i dla Mojej Babci i Dziadka… 134

zakupach zawsze zachęcała, mówiąc „wybierz coś sobie”. To właśnie jej – mojej Babci zawdzięczam pieczenie serników. I choć Ona zawsze piekła jeden i ten sam, tradycyjny, bez wprowadzania nowych składników, to właśnie jego smak, tego jedynego sprawił, że sernik podbił moje serce już chyba na całe życie. Dziękuję Ci Babciu za tę wielką inspirację! Dziś sernik(...)Tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. W blenderze zmielić ciasteczka na piasek, dodać miód i herbatę. Wymieszać dokładnie. Taką masą wylepić spód tortownicy. Podpiec w 180C przez 10minut. Na podpieczony spód wyłożyć plasterki bananów. Posypać dokładnie i obficie cynamonem. Na banany przełożyć masę kajmakową i ciasto włożyć do piekarnika. Piec ok. 30-40minut w 180C przez 15minut, następnie

Raj dla Podniebienia
Czekoladowa tarta ze śliwkami (bezglutenowa, wegańska) 240

puree. Olej kokosowy przekładamy do miseczki i rozpuszczamy podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą na jednolite ciasto.  Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C.  na czekoladowe nadzienie: 200 g kaszy jaglanej  ok. 5 łyżek naturalnego kakao 3 łyżki cukru(...)kasza wchłonie płyn. Dokładnie blendujemy. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Namoczone śliwki odcedzamy i również blendujemy. Z lodówki wyjmujemy ciasto, rozmrażamy. Wylepiamy nim dno i boki formy do tarty (wcześniej delikatnie natłuszczonej). Podpiekamy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Do kaszy dodajemy kakao, cukier, suszone śliwki, roztopiony olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko ze sobą dokładnie

Kuchnia Ellie
Pancakes 200

Oczywiście zdrowsza i jaglowska wersja pancakes Zostały zrobione z mąki jaglanej i kukurydzianej, więc są bezglutenowe. Na wierzch posypałam borówkami i malinami, do osłodzenia użyłam stewii

Jaglusia
Śnieżny puch 517

To ciacho "chodziło za mną" od dawna...jakiś czas temu było bardzo popularne w necie i chyba prawie wszyscy je robili..no oprócz mnie i pewnie

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania