ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:961/1234)

Letni tort na urodziny C. 222

soboty spędziliśmy w kuchni, przygotowując wszystko na niedzielę. Poza tym ostatnie ogarnięcie mieszkania, nakrycie do stołu i Harry Potter na lepszy sen. Wczoraj wstaliśmy o dziewiątej. Ja udekorowałam ciasto, C. wstawił mięso do piekarnika, i wyruszyliśmy do Legolandu. Zaczęło się niezbyt szczęśliwie - C. wrzucił kurtkę do auta (ciepło jest przecież), a kiedy poprosiłam go o kluczyki, bo zapomniałam biletu(...)żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu partiami wsypywać przesianą mąkę, miksując na najniższych obrotach.Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Masę wylać do formy.Piec w 170 st. C. 60-70 minut, do tzw. suchego patyczka.Upieczony biszkopt zrzucić na ziemię (w formie) z wysokości 60 cm, po czym wystudzić w uchylonym piekarniku.Zimny biszkopt przeciąć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik śmietankowy z polewą jogurtową i malinami 377

Delikatny, kremowy sernik na kruchym czekoladowym spodzie, zwieńczony polewą jogurtową i malinami. Smakuje obłędnie! Uwielbiam serniki, zarówno piec jak i jeść. Moje ulubione to te kremowe

Smakowity Blog Kulinarny
Fit truskawkowe pole/ Szpinakowe ciasto z musem truskawkowym (bez glutenu) 546

Szpinak i ciasto? To połączenie się nie wyklucza, a wręcz przeciwnie. Smak szpinaku jest niewyczuwalny, a nadaje on piękny zielony kolor naszego wypieku. Z pewności kojarzycie

Fabryka pomysłów
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 376

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków

Szalona Kuchnia Eweliny
Pavlova light 192

Jeden z najprostszych i najsmaczniejszych deserów w wersji light? Czemu nie...Jakiś czas temu wpadłam na pomysł odchudzenia tego przepisu. Co dziwne, kiedy szukałam jakiś inspiracji

Mania Gotowania
Pasztet domowy 576

Składniki: • 2 kg mięsa (wieprzowego i cielęcego w proporcjach pół na pół lub dowolnie najlepiej różne, łopatka, karczek) • 1/2 kg surowego boczku • 1/2 kg wątróbki drobiowej

KUCHNIA POLSKA
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami 269

wykonany z najlepszych surowców całkowicie bez konserwantów, przy tym jego przydatność do spożycia wynosi 3 miesiące. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 jajka klasy M mała szczypta soli 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki cukru 6 łyżek Majonezu Kieleckiego 500 ml 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta(...)mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i kandyzowaną skórkę. Całość mieszamy łyżką do połączenia składników. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Babkę pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Czas pieczenia różny od piekarnika (około 40-45 minut), dlatego stosujemy zasadę suchego patyczka

Słodkie okruszki
Wielkanocna babka z truskawkami, kawałkami czekolady i olejem rzepakowym 196

jest idealny do ciast, bo nie zmienia ich smaku. I oczywiście stosuję go również do smażenia, bo wysoka temperatura nie wpływa na jego walory zdrowotne. Podsumowując, moje 3 powody, dla których w mojej Wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego, to: Jego właściwości, czyli zawartość zdrowych tłuszczów i witamin, nie wpływanie na smak potraw, w szczególności ciast i oczywiście zachowanie(...)wymieszać mąkę i proszek do pieczenia. Do kolejnej miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i ubijać stopniowo dodając cukier waniliowy i trzcinowy. Następnie wlać olej rzepakowy, jogurt naturalny, zmiksować, wsypać mąkę i ponownie zmiksować do połączenia składników. Na koniec wsypać truskawki, czekoladę i wymieszać szpatułką. Przelać równomiernie do formy i piec 50 minut na środkowej półce piekarnika. Upieczoną babkę

Passions hobbies life
Kolorowa tarta 201

mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody z barwnikiem), do wcześniej zrobionego wgłębienia. Szybko zarabiamy ciasto, powinno wyglądać trochę jak kruszonka. Dopiero wówczas dolewamy wody i bardzo szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy masę do woreczka i wkładamy na ok. 30 min do lodówki, aby ciasto odpoczęło. Po tym czasie ustawiamy piekarnik na 190 stopni góra(...)konieczne, ale daje pewność, że tarta ładnie odejdzie po upieczeniu. Ciasto wałkujemy i przekładamy na blachę.  Wkładamy jeszcze na 10 min do lodówki. W tym czasie przygotowujemy papier do pieczenia oraz specjalne kulki, fasolę lub ryż, którym obciążymy ciasto, aby nie urosło do góry podczas pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem, układamy na nim papier, obciążamy i wkładamy

Kuchnia od dwojga
Choinka z ciasta drożdżowego i test robota planetarnego SilverCrest 255

ustawianie prędkości z dodatkową funkcją pulsacyjną – planetarny system mieszania – miesza i uciera ciasto szybciej i dokładniej niż zwykły mikser – bardzo duża moc – bez problemu wyrobi ciasto najoporniejsze ciasto – 3 lata gwarancji – świetna cena Minusy: Brak Sprzęt z Lidla jest bardzo dobry. Śmiało mogę Wam polecić markę SilverCrest. Używam jej od lat. Według mnie(...)momentu wyrobienia się ciasta – zwykle 2 – 4 minuty. Następnie dodawaj stopniowo masło, wyrabiaj do momentu aż będzie ładnie zagniecione w kulę. Usuń miskę z robota, owiń folią spożywczą i odstaw na około 1,5 godziny do wyrastania. Blat posyp mąką, wyłóż ciasto i rozwałkuj na prostokąt. Grubość ciasta – około 1 cm. Na rozwałkowane ciasto wyłóż serek

Moja pasja smaku
Prosty maślany sernik puszysty na kruchym kakaowym spodzie 228

pęka, a następnie opada. Najlepiej piec w niższej temperaturze przez dłuższy czas. Najlepsza temperatura pieczenia to zakres  130-140 stopni . Czas automatycznie wydłuża się. Suchy sernik jest mało zachęcający, zapycha, mało kto to lubi. Na to też jest sposób: upiec go w piecu parowym . Tak, wiem, to drogie rozwiązanie. Ja również pieca parowego nie posiadam - na razie. Jest(...)zamian otrzymujemy pyszne ciasto. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): ciasto: 100 g masła 200 g mąki pszennej (lekko czubata szklanka) 3 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki drobnego cukru Masło rozdrobnić na mniejsze kawałki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao oraz cukier. Palcami rozetrzeć wszystko razem (podobnie jak kruszonkę). Ciasto rozsypać na dno formy, w której będzie piekł się sernik. Ugnieść

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowa Pizza Wiejska 475

ciepłe miejsce na 10 minut. Po tym czasie rozczyn powinien się lekko "spienić". Jeżeli tak się nie dzieje to możliwe, że drożdże są nieświeże i niestety musimy użyć innych. Następnie do powstałego rozczynu wsypujemy przesianą mąkę, resztę wody oraz sól i olej. Ciasto dobrze wyrabiamy, a następnie przekładamy do oprószonej mąką miski. Wierzch ciasta smarujemy olejem lub przykrywamy ściereczką(...)wyrośnięcia (ok. 1,5 godziny). Ciasto będzie miało rzadką konsystencje dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Starajmy się nie dosypywać mąki, ponieważ ciasto utraci puszystość. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) spody na pizze pozostawiając szersze brzegi. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą oregano, bazylii

Słodka Strona
BROWNIE Z MIĘTĄ I ALKOHOLEM. 188

spróbować, będąc z nią w Krakowie z powodu Wielkiego Finału 9. Małopolskiego Festiwalu Smaku.Tak mi zasmakowały, że nie byłabym sobą, nie popełniając ich u siebie. Też nie obeszłoby się bez małych zmian.Czekolada idealnie pasuje do mięty. Połączenie tak znane, odkąd tylko pamiętam. Połączenie przez wielu lubiane. Nie omieszkam nigdyzjeść sobie lodów miętowych z kawałkami czekolady czy też nie oprę(...)celu miksera). Czekoladę mleczną i deserową kruszę. Miętę siekam drobno. Oba składniki wrzucam do masy, mieszam całość. Formę wyścielam papierem do pieczenia. Wykładam lepkie i ciężkie ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 30-35 minut w 180 stopniach.  SMACZNEGO! Pozdrawiam baardzo czekoladowo! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tort Hawana 259

Przyznam szczerze że tort ten był często zamawiany przez rodzinkę z cukierni, absolutnie najbardziej smakowała nam wersja z gruszkami, teraz już nie zamawiamy, a pieczemy sami

Kuchenne aromaty

Proponowane wyszukiwania