ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:968/1234)

Makowiec bezglutenowy 178

Inaczej rzecz ujmując makowiec bez ciasta... Bardzo fajny smak, mocno aromatyczny i oczywiście znika ekspresowo:-) Z tym makowcem prowadzę trochę nierówną walkę. Próbowałam go zrobić na maku z puszki i wyszła paćka, smaczna ale jednak paćka.... Więc nie polecam. Próbowałam również zrobić swoją masę makową i z kolei wyszła za sucha... Ale się nie poddałam, zmodyfikowałam i wyszło (prawie(...)dodać do maku.   Dodać jeszcze 1/2 szkl mąki z tapioki. Całość dobrze wymieszać.  Przełożyć do dużej blachy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bezglutenową bułką tartą. Piec ok 60-70 minut w 170 stopniach. Z krojeniem należy poczekać do wystygnięcia. Całość polać lukrem lub roztopioną czekoladą. Ja zrobiłam lukier z soku z cytryny i cukru pudru. Dodał trochę kwaskowatego

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszką - Najlepsze! 194

pieczenia (samo dno), gdyż będzie lepiej odchodzić. Mielone migdały, mąkę oraz proszek do pieczenia wymieszaj dokładnie i odstaw. Masło utrzyj z cukrem, aż będzie jasne i puszyste. Dodawaj pojedynczo jajka, ucierając dokładnie po każdym. Mogą pojawić się grudki, ale nie trzeba się tym przejmować. Do masy maślanej dodaj wymieszane suche składniki i wymieszaj krótko, najlepiej drewnianą łyżką. Ciasto(...)przygotowanej wcześniej formy. Konsystencja ciasta będzie raczej zwarta, także wyrównaj ją dokładnie łyżką. Gruszki obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Ułóż je na cieście wybrzuszeniem do góry i posyp płatkami migdałowymi zarówno po cieście jak i po gruszkach. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Ciasto piec przez około 25 -30 minut do suchego patyczka, zważając

Calzonella.com
Marchewkowo-orzechowe! Łap ten dzień! 165

sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki. Przekładamy do małej formy 21 x 21 cm lub tortownicy (22cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni (u mnie 160 st.). Na zimne ciasto wylewamy polewę i ozdabiamy w dowolny sposób. - See more at: http://www.bistromama.pl/2012/09/ciasto-marchewkowo-imbirowe.html#sthash.qhwkPOwz.dpuf Składniki: 200 g mąki  2 jajka(...)pomocą miksera na najniższych obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki). Na samym końcu dodajemy rodzynki i delikatnie łączymy z ciastem. Przekładamy do małej formy 21 x 21 cm lub tortownicy (22cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Zimne ciasto lukrujemy (zmieszane: sok z ½ cytryny, 1 łyżka mleka, ok. ½ szklanki

bistro mama
Bułki pszenno-razowe z przedziałkiem 208

ciasto chlebowe. Wyrabiaj ciasto przez 10 minut. Wyrabiam zawsze mechanicznie. Przykryj ciasto i pozostaw do wyrośnięcia na 90 minut. Po tym czasie wyłóż ciasto na stolnicę i złóż kilka razy, nie zagniataj . Przełóż do miski przykryj folią i pozostaw do wyrastania na godzinę. Po tym czasie powtórz składanie ciasta. Przykryj folią i pozostaw tak na 10 minut. Podziel ciasto(...)bułki ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 40 minut. Piecz bułki w nagrzanym piekarniku na 250ºC na termoobiegu przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 200ºC i piecz jeszcze przez 5-8 minut. Bułki powinny być rumiane, a skórka chrupiąca. Być może twój piekarnik wymaga niższej temperatury lub dłuższego pieczenia

codojedzenia
Klasyczny placek z wiśniami 211

ciasta nie potrzeba wielu wiśni, ale nie bądźcie też nieśmiali wtykając je w ciasto. Niech przy jedzeniu w każdym kęsie będzie kawałek wisienki- bo to ich kwaskowaty smak definiuje to banalnie proste ciasto. PROSTY PLACEK Z WIŚNIAMI (wg książki "Ciasta Domowe- najlepsze przepisy") 500g wiśni 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180*C. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy. W oddzielnej misce ucieramy masło z cukrem zwykłym i migdałowym, dodajemy jajka i dalej ucieramy do otrzymania puszystej masy. Dodajemy mąki i mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej formy, na wierzchu układamy równomiernie wiśnie. Pieczemy około 40 minut

les mirabelles
Cytrynowiec na zimno 239

Wyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach.  Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser.  Polecam! Przepis Pani Ewy

NA MOIM TALERZU
Dip z pieczonych pomidorów. Do wszystkiego. 190

jako dodatek do "cygar" z ciasta filo nadziewanych serem feta (Sigara Böreği, przepis wkrótce).  Przygotowanie dipu nie jest skomplikowane - pomidory, cebulę i czosnek układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy oliwą, octem i przyprawiamy (przypomina to szykowanie sałatki z pomidorów), następnie pieczemy i miksujemy. To wszystko. Zapraszam:) Do czego można wykorzystać dip z pieczonych pomidorów? do wszystkiego!:) naturalnie świetnie sprawdzi(...)naczyniu żaroodpornym ułóż pomidory, cebulę i czosnek. Polej oliwą, octem, dopraw cukrem, solą i ostrą papryką. Wymieszaj i przykryj naczynie folią aluminiową. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30 minut. Przemieszaj składniki w połowie pieczenia. Wyjmij warzywa z piekarnika, odkryj folię i odstaw na 5-10 minut, aby przestygły. Przełóż do naczynia blendera, dodaj przecier pomidorowy i zmiksuj pulsacyjnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem 97

Fenomenalna zapiekanka ryżowa z kurczakiem z dodatkiem pora i sera mozzarelli. Idealna na rodzinny obiad, który można przygotować w bardzo krótkim czasie. Nic nie trzeba gotować

Przepiski.pl
Domowe podpłomyki – fit śniadanie na słono 183

Szukacie pomysłu na wytrawne śniadanie? To się świetnie składa, bo przygotowałam właśnie domowe podpłomyki z rozpływającym się w ustach masłem czosnkowym i jajkiem sadzonym. Pożywne i

A to pestka
Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą 161

Pierwszy przepis na pierogi pojawił się w rzymskiej książce kucharskiej "O sztuce kulinarnej", która pochodzi z V w. n. e. Do Polski sprowadził je zakonnik Jacek

My Chcemy Jeść
KRUCHE MAŚLANE CIASTECZKA Z DODATKIEM ORZECHÓW I JAGÓD GOJI, ORKISZOWE, BEZ CUKRU 198

Pyszne i bardzo zdrowe ciasteczka maślane z dodatkiem orzechów brazylijskich i jagód goji, to idealne drugie śniadanie dla naszych dzieci, ale i dla nas również. Moje

Smaczne Zdrowe
CRÈME BRÛLÉE Z SUSZONYMI FIGAMI, MUSEM JABŁKOWYM I CUKREM CYNAMONOWYM 139

Oryginalna propozycja crème brûlée, którą możecie przygotować na Święta Bożego Narodzenia lub na Nowy Rok, mimo iż odbiega znacznie od tradycyjnych świątecznych deserów. W przeciwieństwie do

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik z ciasteczkami Oreo i likierem Baileys 380

  Przepyszny sernik na spodzie z ciasteczek Oreo i masą serową z dodatkiem likieru Baileys. Bardzo smaczny, kremowy, rozpływa się w ustach. Jeden z moich ulubionych

Mała Cukierenka
Bezglutenowe, błonnikowe krakersy z quinoą i guacamole 193

Dawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w

Quinoa Raz!
1. Sernik jogurtowo-twarogowy I 296

Hej. Dzisiaj pierwszy dzień blogowania :) W sumie, robię to głównie dla siebie, nie liczę na popularność, ani na stałych bywalców. Aczkolwiek na pewno byłoby to miłe

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania