ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:44/892)

Błyszcząca polewa czekoladowa z żelatyną 3128

cukru. Polewa ta jest dość szybka w wykonaniu, chociaż nie aż tak bardzo, jak tradycyjna prosta polewa czekoladowa z czekolady , gdzie wystarczy połamać czekoladę na kawałki, dodać trochę śmietanki kremówki i całość roztopić w garnuszku na małej mocy palnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Błyszcząca polewa czekoladowa z żelatyną – Składniki: 4 łyżki cukru pudru – ok. 50 g (lub 4 łyżki(...)drobnego cukru do wypieków) 6 łyżek (90 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki kakao – ok. 20 g 60 g masła 1 lekko czubata łyżeczka żelatyny – ok. 5 g 2 łyżki (30 ml) gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na polewę czekoladową z żelatyną: Jak zrobić błyszczącą polewę czekoladową z kakao i żelatyny? Żelatynę zalać 2 łyżkami

Kulinarne Przeboje
Babeczki Milky Way 164

łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g miękkiego masła 2 jajka 3 łyżki mleka 3 batoniki Milky Way Krem: 6 batoników Milky Way 400 ml kremówki 36% 250 serka mascarpone 1 fix do śmietany Dodatkowo do dekoracji: 2 batoniki Milky Way małe opakowanie Magic Stars Na początku każdy batonik dzielimy na 4 kawałki. Masło ucieramy z cukrem(...)umieszczamy kawałek batonika. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 180°C przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystudzenia. Następnie przygotowujemy krem. 150 ml śmietanki kremówki podgrzewamy i wrzucamy do niej pokrojone w kostkę batoniki. Uważamy, żeby nie doprowadzić śmietanki do wrzenia. Mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się batoników. Ściągamy krem z ognia, przykrywamy i odstawiamy

PatiGotuje
Sernik Snickers z orzechami w słonym karmelu 143

łyżeczki soli  Na masę sernikową :  1 kg sera przynajmniej trzykrotnie mielonego  3 łyżki wrzątku 5 dużych jajek (L) 120 g masła  200 g śmietanki kremówki 36% 175 g cukru  1 budyń czekoladowy  1 budyń śmietankowy 200 g kremowego masła orzechowego  1 łyżka ekstraktu waniliowego  Na wierzch :  150 g orzechów ziemnych(...)cukru  ok.100 ml śmietanki kremówki 30% 0,5 szklanki wody  sól gruba morska wg własnego uznania.  Wykonanie : 1. Miękkie masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem na gładką masę. Przesiewamy mąkę i łączymy z masą maślaną dodając ekstrakt waniliowy oraz sól. Wbijamy również 1 całe jajko i wyrabiamy ciasto. Formujemy kulkę i owijamy w folię spożywczą. Chłodzimy

vaniliowoczekoladowa
Sernik gotowany 450

Składniki: 1 szklanka cukru 4 jajka 200 g masła 1 kg mielonego twarogu 2 opakowania budyniu waniliowego 1 laska wanilii 200 ml mleka 300 g herbatników 100 ml śmietany kremówki 30% 200 g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: W dużym garnku na średnim ogniu rozpuszczamy masło. Następnie dodajemy do tego cukier oraz ziarenka z laski wanilii i całość mieszamy. Do tego(...)herbatnikami i na nie wylewamy połowę masy serowej. Następnie układamy kolejną warstwę herbatników i wylewamy resztę masy serowej. Na górę układamy ponownie herbatniki. Wykonujemy polewę czekoladową. W rondelku podgrzewamy kremówkę. Następnie do tego podajemy połamaną w kostkę czekoladę. Mieszamy tak długo, aż się czekolada rozpuści i połączy z kremówką. Gotową polewę wylewamy na wierzch sernika. Gotowy sernik schładzamy przez kilka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kostka Rocher 553

Krem orzechowy: 500 g serka mascarpone ok 350-400 g nutelli (dałam mniej) 100 g mlecznej czekolady 60 g drobno posiekanych, uprażonych orzechów laskowych Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżki cukru pudru Polewa: 100 g mlecznej czekolady 13-4 łyżki kremówki Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając na początku szczyptę soli(...)ponownie krótko miksujemy. Do powstałej masy wsypujemy podprażone i posiekane orzechy laskowe. Połowę przygotowanego kremu rozprowadzamy na jednym biszkoptowym blacie. Pozostały krem odkładamy na bok, lub do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubijamy z mascarpone aż do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku. Całą masę śmietanową rozprowadzamy na kremie orzechowym. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Na wierzchu rozprowadzamy odłożony

Smaki Na Talerzu
Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi 179

deseru, jednak zamiast biszkoptów użyłem holenderskich ciastek korzennych  Speculaas i również nasączyłem je w Amaretto (już bez kawy) i przełożyłem je powidłami śliwkowymi oraz kremem cynamonowym na bazie kremówki i mascarpone (oczywiście można też zrobić klasyczny krem z jajek). Brzmi pysznie, co nie? Takie tiramisu można zaserwować na Święta w pucharkach lub w blaszce i pokroić na kawałki. Wybór(...)należy do Was. Bo w każdej wersji z pewnością będzie świetnie smakować! * SKŁADNIKI na 6 pucharków 500 ml śmietany kremówki 36% 200 g mascarpone 200 g powideł śliwkowych 200 g ciasteczek korzennych  Speculaas lub pierniczków Pepparkakor* 100 ml Amaretto 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki cynamonu * PRZYGOTOWANIE Śmietanę kremówkę ubij wraz z mascarpone, cukrem pudrem i 2 łyżeczkami cynamonu

Food Square
Toffinek 145

przepisami i czytając składniki stwierdziłam, że musi być pyszny. Po kilku drobnych przeróbkach tak właśnie jest Pomimo, że zawiera dużo masy nie jest ciężki. Jego głównym składnikiem jest śmietana kremówka połączona z kajmakiem i zatopionymi biszkopcikami. Smak jest doskonale zrównoważony dzięki czekoladowemu biszkoptowi i bitej śmietanie z adwokatem. Toffinek Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki 2 łyżki czekolady rozpuszczalnej(...)łyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa toffi: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) puszka kajmaku/masy krówkowej (510g) 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki żelatyny Bita śmietana: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki adwokatu/ajerkoniaku Dodatkowo: opakowanie podłużnych biszkoptów typu Lady Fingers (140g

PatiGotuje
Sernik na zimno z winogronami 787

bieg lub im się nie chce siedzieć w kuchni ;) Tortownica 26 cm Składniki: 1 opakowanie biszkoptów 500 g winogron (najlepiej bezpestkowych) 1 kg twarogu z wiaderka 150 ml śmietany kremówki 6 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny opcjonalnie - sok i skórka z jednej limonki 2 galaretki winogronowe lub agrestowe Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami (ja łamałam dodatkowo jeszcze kawałki biszkoptów(...)zakrywałam tzw. luki, które się wytworzyły). Żelatynę namoczyć w 2-3 łyżkach zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Dodać skórkę i sok z limonki. Następnie dodać ubitą kremówkę i wszystko dokładnie wymieszać. Żelatynę podgrzać i gdy się rozpuści połączyć dokładnie z masą serową. Wylać ją na wyłożone biszkopty i wstawić

My simple kitchen
Ciasto z musem malinowym 127

Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła Mus: 200 g malin 1 galaretka malinowa (75g) 350 g serka mascarpone 320 ml śmietanki kremówki 30-36% 40 g cukru pudru Galaretka z owocami: 1 galaretka malinowa 2 garście malin Przygotowanie ciasta z musem malinowym: Rozpuścić pierwszą galaretkę malinową(...)pominęłam). Do malin dodać rozpuszczoną galaretkę i ponownie zmiksować. Masę malinową dodać do serka mascarpone i dokładnie połączyć za pomocą miksera. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do masy malinowej. Delikatnie połączyć całość za pomocą łyżki. Mus przelać do formy i równo rozsmarować. Na wierzch

KuchniaWeDwoje.pl
Torcik Tiramisu z borówkami 151

bazę na krem do ciasta szpinakowego. Jednak po klęsce jakiej doznałam z pierwszym podejściem nie w głowie było mi podejście numer dwa. Co więc można zrobić z mascarpone i kremówki? Jak nic, jakiś deser na zimo. Znalazłam w szafce połowę opakowania biszkoptów Ladyfingers czyli biszkoptów paluszków, mrożone borówki w zamrażalniku i likier jajeczny w szafce. Niewiele myśląc zrobiłam tiramisu. Strzał(...)dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na borówkowe tiramisu. 20 dkg paluszków biszkoptowych 400 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 40 dkg serka mascarpone (bez laktozy) 150 ml likieru jajecznego 200 ml kawy parzonej 10 dkg borówek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Torcik

mecooks
Bûche au chocolat - czekoladowa rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i porzeczkami 128

mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 30 g kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Jadalny mech: 100 g upieczonego ciasta szpinakowego Krem śmietankowy z porzeczkami: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru pudru z wanilią 150 g czerwonych porzeczek Ganache czekoladowy: 100 ml śmietany kremówki 36% 200 g gorzkiej czekolady(...)posmaruj ją przygotowanym kremem. Następnie zwiń ją ponownie. Podobnie postąp z pozostawionym małym kawałkiem rolady. Obie rolady ułóż zawiniętą częścią do dołu i przygotuj ganache. Ganache czekoladadowy Śmietanę kremówkę umieść w rondelku i doprowadź do wrzenia. Wrzuć drobno posiekaną czekoladę tak, aby została przykryta ona płynem i odstaw na 1-2 minuty, a następnie energicznie wymieszaj do całkowitego połączenia się

Food Square
Jagodowy krem - puszek 173

śniadaniowych koktajlach. Walory zdrowotne są nie do przecenienia. Jagody jedzone na surowo zachowują wszystkie cudowne właściwości zdrowotne. Korzystaj, póki są na wyciągnięcie ręki! Dzisiejszy deser jest przepyszny, ubita śmietana kremówka nadaje kremowi niebywałej lekkości i puszystości. Zapraszam do przepisu! Składniki: 1 szklanka jagód leśnych 3 łyżki ksylitolu/cukru 250 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Wykonanie: jagody(...)blenderze z cukrem. Można przetrzeć przez sito, by pozbyć się pesteczek. Nie przecierałam w garuszku zagotować kilka łyżek wody, rozpuścić żelatynę. Przestudzoną żelatynę zmiksować z jagodowym musem śmietanę kremówkę ubić na sztywno jagody z żelatyną zmiksować z jogurtem greckim, na końcu szpatułką wmieszać ubitą śmietanę nałożyć krem do pucharków i wstawić do lodówki, by stężał

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kostka Cappuccino 369

roztartej na proszek lub w proszku) 5 jajek, oddzielnie białka i żółtka 125g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa cappuccino: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 60 g kawy cappuccino (proszku) 3 łyżki cukru pudru Masa Śmietankowa: 250 ml schłodzonej śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 20 g kawy cappuccino (proszku) śmietan(...)pomocą łyżki z proszkiem cappuccino. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder. W międzyczasie żelatynę podgrzewamy na malutkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. Około 2-3 łyżki kremówki łączymy z przygotowaną żelatyną, energicznie mieszając. Tak rozrobioną żelatynę, łączymy z resztą bitej śmietany. Na koniec dodajemy serek mascarpone. Krótko mieszamy. Śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder

Smaki Na Talerzu
Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką i malinami 150

soli Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe lub truskawkowe 500 g malin Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 300 g białej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny * PRZYGOTOWANIE Brownie Połamaną czekoladę rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej. Pamiętaj(...)piecz przez 35-40 minut, aż ciasto urośnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj, aby składniki miały temperaturę pokojową. Szczególnie ważne jest, aby ser, mascarpone i kremówka nie były zimne; inaczej w serniku powstaną grudki). Ser biały, mascarpone oraz śmietanę kremówkę zmiksuj za pomocą blendera lub połącz trzepaczką. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofali, ostudź

Food Square
Sernik straciatella z truskawkami na zimno 217

łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 750 g sera twarogowego (u mnie z wiaderka) 5-6 łyżek cukru pudru (można dać więcej) 150 ml śmietany kremówki 5 łyżeczek żelatyny 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 400 g truskawek  Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Następnie partiami wsypać cukier i ubijać(...)wyjmujemy je z formy i zdejmujemy papier. Odkładamy do całkowitego wystudzenia i ponownie wkładamy do tortownicy. Masa serowa: Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Gorzką czekoladę bardzo drobno siekamy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Do miski przekładamy ser i wsypujemy cukier puder. Mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy ubitą kremówkę, mieszamy i wsypujemy czekoladę. Żelatynę podgrzewamy aby ją ponownie rozpuścić

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania