ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:42/892)

Syllabub z rabarbarem 68

rabarbar , owoce leśne czy chociażby wiśnie. Ja najbardziej lubię robić syllabub z dodatkiem rabarbaru i na taki właśnie syllabub zapraszam Was dzisiaj. Do przygotowania deseru syllabub potrzebna jest śmietanka kremówka, którą dla uzyskania gęstszej konsystencji łączę z serkiem mascarpone. Śmietankę i serek mascarpone uzupełnia kremowy rabarbar, który najpierw lekko podgotowuję z dodatkiem cukru, wody oraz wina, a kiedy miękki studzę(...)Facebook:  MeCooks Syllabub Składniki na syllabub z rabarbarem. 30 dkg rabarbaru 2 goździki 3 łyżki cukru kryształu 50 ml wody 50 ml czerwonego wina półwytrawnego 200 ml śmietanki kremówki (36%) 10 dkg serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Jak zrobić syllabub z rabarbarem. Rabarbar umyć, pokroić na około 2-u centymetrowe kawałki i włożyć do garnka. Dodać wodę, cukier

MeCooks
Zapiekane naleśniki à la carbonara 79

Parmezanowe ciasto naleśnikowe nadziane plastrami boczku i żółtego sera, zapieczone pod pierzynką sosu à la carbonara. Ten przepis jest mistrzostwem świata, danie wprost stworzone dla miłośników boczku i śmietanki kremówki. Oczywiście to nieco oszukana carbonara, bardziej polska niż włoska, włosi obraziliby się za dodatek śmietany w sosie carbonara. Ale my Polacy kochamy śmietankę i to nam ma smakować(...)rzepakowo – słonecznikowy do smażenia CARBONARA 40 g boczku parzonego w cienkich plastrach (3 plastry do sosu carbonara, reszta do nadzienia) 10 plasterków sera żółtego 200 ml śmietanki kremówki 30 lub 36 % 3 łyżki tartego sera parmezan lub grana padano 1 pęczek natki pietruszki sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: NALEŚNIKI Z PARMEZANEM Do misy miksera wbij całe

ProstePesto.pl
Ciasto śnieżny puch 98

ciepłe, czerwcowe dni. Udostępnij Ciasto śnieżny puch – składniki 100 g podłużnych biszkoptów do tiramisu 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 300 ml dobrze schłodzonej kremówki 30% 1 / 2 szklanki cukru 2 galaretki przezroczyste 500 ml wody 100 g wiórek kokosowych 50 g masła 3 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Wodę wlać do garnka, zagotować(...)tiramisu. Na suchą patelnię wsypać cukier, dodać masło, podgrzewać na niewielkim ogniu do połączenia się składników. Wsypać wiórki kokosowe, cały czas mieszając, prażyć kilka minut. Odstawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę przelać do misy robota kuchennego, ubić ją na sztywno. Ser z wiaderka miksować z 1 / 2 szklanki cukru, aby go napowietrzyć. Następnie delikatnie ręcznie wmieszać ubitą kremówkę, po czym stopniowo

niecodziennikpary
Ciasto Ferrero Rocher 80

pszennej (3/4 szklanki) 80 g orzechów laskowych 7 jajek 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru (160 g) Masa: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 usztywniacze do śmietany 4 łyżki Nutelli 100 g wafli orzechowych 120 g orzechów laskowych Dekoracja: 80 g orzechów laskowych 30 g czekolady(...)pieczenia. Piec na funkcji góra-dół przez 35 – 40 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Biszkopt wystudzić, wyrównać górę i przekroić na 4 równe części. Masa: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijanie dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z musem malinowym 88

forma 21 cm x 21 cm) Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła Mus: 200 g malin 1 galaretka malinowa (75g) 350 g serka mascarpone 320 ml śmietanki kremówki 30-36% 40 g cukru pudru Galaretka z owocami: 1 galaretka malinowa 2 garście malin Przygotowanie ciasta z musem malinowym: Rozpuścić pierwszą galaretkę malinową w 400 ml gorącej wody (będzie(...)przez sitko, ja tę czynność pominęłam). Do malin dodać rozpuszczoną galaretkę i ponownie zmiksować. Masę malinową dodać do serka mascarpone i dokładnie połączyć za pomocą miksera. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do masy malinowej. Delikatnie połączyć całość za pomocą łyżki. Mus przelać do formy i równo rozsmarować. Na wierzch ułożyć maliny i schłodzić. Gdy galaretka lekko

KuchniaWeDwoje.pl
ŚMIETANKOWA SZARLOTKA 93

Składniki: Ciasto jabłkowe: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 5 jabłek Pianka cytrynowa: 350 ml śmietanki kremówka 30% 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 500 ml gorącej wody Dodatkowo: ok. 50 g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu Przygotowanie: Galaretka cytrynowa(...)wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem.  Piec ok. 30-40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do tzw. "suchego patyczka" Pianka cytrynowa - 350 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzoną lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę cytrynową, cały czas ubijając, aby nie zrobiły się rudki.  Przełożenie: Do tortownicy przełożyć ciasto

Ciastka - domowe słodkości
Śmietankowy sernik z borówkami 107

bardziej serniki amerykańskie niż ciężkie i konkretne w swej treści serniki polskie. Koniecznie trzeba go spróbować. Świetnie sprawdzi się na uroczystym stole, jak i zrobiony zupełnie bez powodu. Śmietana kremówka, śmietankowy mascarpone i budyń o smaku śmietankowym. Bez wątpienia bomba kaloryczna, ale nie można jej sobie od czasu do czasu odmówić. Składniki: 300 g ciasteczek maślanych typu petitki(...)masła 500 g sera na sernik (kupnego lub trzykrotnie zmielonego) 250 g sera mascarpone 150 ml śmietany kremówki budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 4 jajka 175 g cukru dżem jagodowy + świeże borówki amerykańskie Śmietankowy sernik z borówkami – przepis Połowę masła rozpuść w małym rondelku. Ciasteczka zmiel blenderem na drobny piasek, następnie połącz z masłem i wyłóż nimi spód

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozgrzewający koktajl jajeczny. 105

Rozgrzewający koktajl jajeczny. Jest to tradycyjny świąteczny napój sprzed setek lat, ajerkoniak jest wytwarzany z jajek , mleka i śmietany kremówki z dodatkiem przypraw, takich jak: cynamon, gałka muszkatołowa i wanilia , czasami wzbogacany jest brandy, rumem lub whisky. Domowy eggnog jest łatwy w wykonaniu. Cieszmy się tym pysznym koktajlem rozgrzewającym bez dodatku alkoholu, koktajl idealny dla dzieci. Jajka do niedawna sądzono(...)sód, cynk, potas, fosfor, wapń, żelazo, magnez. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 6 jajek – ¾ szklanki erytrytolu – 2 szklanki mleka owsianego – ½ łyżeczki cynamonu – 1 szklanka kremówki – 1 łyżeczka gałki muszkatołowej – 1 łyżeczka esencji z wanilii Jajka ubijamy a następnie wsypujemy erytrytol. Ubijamy je z dużą prędkością aż uzyskamy puszystą masę. Do garnka wlewamy mleko

Zdrowy Styl Joanny
Pasztet foie gras 122

Pasztet ten postanowiłam zrobić z okazji nadchodzących Świąt i podarować go rodzinie w małych słoikach. Do przygotowania pasztetu, poza foie gras wykorzystałam cebulę szalotkę, białe wino, tymianek i śmietankę kremówkę. Pasztet wyszedł mi cudownie kremowy, po prostu pyszny w smaku. Muszę się bardzo hamować żeby go nie zjeść całego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks(...)Składniki na pasztet foie gras. 60 dkg wątróbki foie gras (kacza lub gęsia) 1 i 1/4 łyżeczka soli 1/4 łyżeczka czarnego pieprzu 5 dkg cebuli szalotki 150 ml śmietanki kremówki (36%) 4 łyżki masła klarowanego 2 gałązki świeżego tymianku 50 ml białego wina półwytrawnego 10 dkg miękkiego masła Jak zrobić pasztet foie gras. Wątróbkę oczyścić, pokroić na duże kawałki, oprószyć

MeCooks
Rolada dyniowa 99

Najlepsza rolada dyniowa , którą zrobić można w kilka minut. Posmakuje każdemu łasuchowi. Roladę przygotowałam na bazie domowego puree z dyni zwyczajnej . Masa do rolady powstała z połączenia śmietany kremówki z serkiem kremowym, odrobiną cukru pudru i wanilii. Koniecznie upieczcie tę roladę, jest pyszna Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Rolada z dyni Składniki na roladę(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 25 dkg puree z dyni 11 dkg mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka przyprawy do piernika Masa serowa: 100 ml śmietany kremówki (36%) 15 dkg serka kremowego e.g. Philadelphia 2 łyżki cukru pudru + odrobina do oprószenia rolady 2-3 krople ekstraktu z wanilii Jak zrobić roladę dyniową. Do miski włożyć jajka, szczyptę soli

MeCooks
MUS CZEKOLADOWY 128

palonej czekolady. Obserwuj Słodki Pomysł również na INSTAGRAMIE. Składniki na 1 blat biszkoptu/ciasta o śr 18 cm: 115 g mlecznej czekolady 30 g gorzkiej czekolady 110 ml śmietanki kremówki 30/36% 4 g żelatyny (1 łyżeczka) + 1 łyżka zimnej wody 230 ml śmietanki kremówki 30/36%, schłodzonej Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia. W rondelku, na małym(...)ogniu podgrzewamy kremówkę, do momentu wrzenia. Gdy śmietanka zacznie wrzeć zdejmujemy rondelek z palnika. Dodajemy pokrojone czekolady i dokładnie mieszamy, aż się rozpuszczą i uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy rondelek na bok. Kubeczek/szklankę z napęczniałą żelatyną wkładamy do gorącej wody i mieszamy, aż uzyskamy płynną żelatynę. Ciepłą żelatynę dodajemy do jeszcze ciepłej masy czekoladowej i energicznie mieszamy całość. Masę czekoladową

Słodki Pomysł
Sernik czekoladowy z musem 226

łyżki proszku budyniowego (dowolny smak) 4 duże jajka 15 dkg kwaśnej śmietany 12 dkg cukru pudru szczypta soli Mus czekoladowy: 10 dkg gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki kremówki (36%) 15 dkg serka mascarpone Dodatkowo: świeże owoce do dekoracji (u mnie jeżyny) Jak zrobić sernik czekoladowy. Herbatniki zmiksować, dodać płynne masło i kakao. Wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia(...)wlać do formy wyłożonej herbatnikami po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 155 stopni Celsjusza na godzinę i dwadzieścia minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Do garnka wlać 100 ml kremówki, zagotować. Następnie zdjąć z ognia i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać do momentu, w którym czekolada całkowicie się rozpuści. Wystudzić. W misce ubić 100 ml kremówki. Dodać mascarpone oraz

MeCooks
Tort karmelowy z truskawkami 130

jajek (wielkości L) 160 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru 1 szczypta soli Karmelowy krem mascarpone: 500 g serka mascarpone (z lodówki) 330 ml śmietanki kremówki 30% 180 g karmelowej czekolady Do nasączenia: 100 ml mleka 1 łyżka rumu (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt: Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka(...)minut – do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt wyjąć z piekarnika, zrzucić na podłogę z wysokości ok. 35-40 cm. Odstawić do wystygnięcia. Karmelowy krem mascarpone: Do garnka wlać kremówkę, dodać połamane na kawałki czekolady, podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści – nie doprowadzić do wrzenia kremówki. Pozostawić do wystygnięcia, po czym wstawić do lodówki, aby masa dobrze

niecodziennikpary
Lody waniliowe 89

oczekiwań, duża ilość kryształków wody skutecznie zniechęciła do kolejnych prób. Jednak teraz, wraz Moim Bartkiem, podjęliśmy się odczarowania tych wspomnień. Efekty przeszły nasze oczekiwania – lody waniliowe na kremówce są kremowe, delikatne, jedwabiste i o intensywnym waniliowym smaku. Koniecznie musicie sami spróbować. Składniki na lody waniliowe 200 ml śmietanki kremówki 30% 200 ml mleka 3,2% 6 żółtek(...)laska wanilii szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Żółtka utrzeć z cukrem, aż cukier się rozpuści, a masa stanie się kremowa i puszysta. Do garnka wlać mleko i kremówkę, zagotować, następnie część wlać do utartych żółtek, delikatnie wymieszać do połączenia. Przelać z powrotem do garnka z gorącym mlekiem, gotować 5-7 minut, aż całość lekko zgęstnieje. Można to sprawdzić

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania