ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:42/892)

Tort schwarcwaldzki 274

łyżeczki proszku do pieczenia Kisiel wiśniowy kompot z wiśni ( u mnie 680 g) 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 100 ml wiśniówki Bita śmietana 1 l kremówki 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny wiśniówka do nasączenia biszkoptów wiśnie kandyzowane Gold Pack płatki czekolady do obsypania Przygotowanie: Biszkopt:Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka nadal(...)soku dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Resztę soku zagotować wlać rozmieszaną mąkę i ugotować kisiel. Zdjąć z ognia lekko przestudzić dodać wiśnie, wiśniówkę i delikatnie wymieszać. Bita śmietana:Kremówkę ubić na dwa razy tzn każde 0,5 litra osobno w odstępach czasowych. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i zmiksować. Żelatynę zalać  niewielką ilością wody

Ala piecze i gotuje
Szybki torcik z truskawkami 216

Szybki biszkopt, ubita kremówka i truskawki. Świetne ciasto gdy mamy mało czasu a goście już pukają do drzwi. Polecam upiec biszkopt, przekroić gdy jest jeszcze ciepły na pół i dzięki temu wystygnie nam w kilka chwil. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* pół szklanki cukru* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo : 2 śmietanki kremówki, cukier puder, sok pomarańczowy, truskawki, stężała galaretka(...)cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do tortownicy. Piec 20 minut do suchego patyczka. Biszkopt przeciąć  na pół, odłożyć na kratkę do wystygnięcia. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Blat biszkopta nasączyć sokiem pomarańczowym, wyłożyć połowę kremówki, dodać kilka pokrojonych truskawek oraz stężałą galaretką. Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć sokiem. Wyłożyć pozostałą śmietankę, dodać truskawki. Schłodzić

Magiczne Życie Marty
Tort Pomarańczowo - Waniliowy z Miętową Nutą 161

wierzch. Wstawiamy do środkowej części piekarnika na kratkę i pieczemy 40 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Następnie musimy przekroić na 3 równe blaty. Masa miętowa: 250 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 1/4 szklanki cukru pudru kilkanaście kropel ekstraktu miętowego Masa:Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Mascarpone rozmiksować chwilkę w osobnej misce(...)dodać do ubitej kremówki. Na koniec dodać ekstrakt miętowy i zmiksować krótko. Ta masa potrzebna jest do jednej warstwy. Masa waniliowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z dwóch lasek wanilii Masa:Podobnie jak przy masie miętowej, z tym, że zamiast ekstraktu miętowego dodajemy ziarenka waniliowe. Masa na drugą warstwę

Blondynka Gotuje
Czekoladowy Tort Straciatella z Malinami 167

mogłam nie zrobić tego tortu, smaki idealne dla mojego syna. On uwielbia kremy na bazie kremówki i mascarpone, a tu jeszcze Jego ulubiona czekolada. Szukałam czegoś ze świeżymi malinami i na stronie Moje Wypieki znalazłam ten przepis. Postanowiłam upiec go w tortownicy - efekty możecie sami ocenić, bo smak......niebo w ......:)Składniki na ciasto: 5 jajek 250 g brązowego(...)zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Gdy ciasto jest zimne przekroić wzdłuż na dwie części. Masa Straciatella z Malinami: 600 ml śmietanki kremówki, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 50 g czekolady mlecznej startej na tarce o grubych oczkach ok.500 g malin Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać

Blondynka Gotuje
Piankowe Serduszka 274

lodówce zalegała otwarta śmietana kremówka, na czasochłonne kombinowanie w kuchni nie było czasu, musiałam się zbierać do pracy. Kiedyś w internecie widziałam coś podobnego, coś co siedziało mi w głowie. Wykonanie szybkie. W czasie kiedy galaretka stygła, ja mogłam pobiec pod prysznic, a po tym czasie wystarczyło ubić kremówkę, wmieszać galaretkę i do lodówki. Składniki: 1 szklanka śmietany kremówki(...)galaretka truskawkowa Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wrzącej wody. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno, wlewamy zimną galaretkę i krótko miksujemy do połączenia się składników. Gotowy płyn wlewamy do płaskiego naczynia i wstawiamy do lodówki do stężenia. Ja wstawiłam na całą noc, a na drugi dzień wycinałam serduszka. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Truskawki z Ubitą Śmietaną i Ziarnami Kakaowca 168

koniec wylizywałam głęboki talerz, z którego najlepiej się jadło. Mój syn niechętnie patrzy na całe owoce. Postanowiłam przełamać jego niechęć i zaserwowałam mu w pierwszej kolejności truskawki z ubitą kremówką i ziarnem kakaowca. Wykorzystując fakt iż uwielbia gorzką czekoladę. I wiecie co? Ku mojemu zdziwieniu zjadł cały taki pucharek. Następnego dnia zjadł również truskawki ze zwykłą śmietaną 18%.  Składniki(...)pucharki: około 10 średniej wielkości truskawek 1 mała garstka kruszonych ziaren kakaowca Skworcu ok.150 ml śmietany kremówki 36% cukier puder - do smaku listki świeżej mięty do dekoracji Wykonanie: Spokojnie mogłabym sobie darować opis wykonania, bo z pewnością będzie on dla Was oczywisty. Jednak aby post był kompletny to napiszę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na ćwiartki. Kremówkę ubijamy na sztywno

Blondynka Gotuje
Syllabub z rabarbarem 58

rabarbar , owoce leśne czy chociażby wiśnie. Ja najbardziej lubię robić syllabub z dodatkiem rabarbaru i na taki właśnie syllabub zapraszam Was dzisiaj. Do przygotowania deseru syllabub potrzebna jest śmietanka kremówka, którą dla uzyskania gęstszej konsystencji łączę z serkiem mascarpone. Śmietankę i serek mascarpone uzupełnia kremowy rabarbar, który najpierw lekko podgotowuję z dodatkiem cukru, wody oraz wina, a kiedy miękki studzę(...)Facebook:  MeCooks Syllabub Składniki na syllabub z rabarbarem. 30 dkg rabarbaru 2 goździki 3 łyżki cukru kryształu 50 ml wody 50 ml czerwonego wina półwytrawnego 200 ml śmietanki kremówki (36%) 10 dkg serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Jak zrobić syllabub z rabarbarem. Rabarbar umyć, pokroić na około 2-u centymetrowe kawałki i włożyć do garnka. Dodać wodę, cukier

MeCooks
Zapiekane naleśniki à la carbonara 70

Parmezanowe ciasto naleśnikowe nadziane plastrami boczku i żółtego sera, zapieczone pod pierzynką sosu à la carbonara. Ten przepis jest mistrzostwem świata, danie wprost stworzone dla miłośników boczku i śmietanki kremówki. Oczywiście to nieco oszukana carbonara, bardziej polska niż włoska, włosi obraziliby się za dodatek śmietany w sosie carbonara. Ale my Polacy kochamy śmietankę i to nam ma smakować(...)rzepakowo – słonecznikowy do smażenia CARBONARA 40 g boczku parzonego w cienkich plastrach (3 plastry do sosu carbonara, reszta do nadzienia) 10 plasterków sera żółtego 200 ml śmietanki kremówki 30 lub 36 % 3 łyżki tartego sera parmezan lub grana padano 1 pęczek natki pietruszki sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: NALEŚNIKI Z PARMEZANEM Do misy miksera wbij całe

ProstePesto.pl
Ciasto śnieżny puch 84

ciepłe, czerwcowe dni. Udostępnij Ciasto śnieżny puch – składniki 100 g podłużnych biszkoptów do tiramisu 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 300 ml dobrze schłodzonej kremówki 30% 1 / 2 szklanki cukru 2 galaretki przezroczyste 500 ml wody 100 g wiórek kokosowych 50 g masła 3 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Wodę wlać do garnka, zagotować(...)tiramisu. Na suchą patelnię wsypać cukier, dodać masło, podgrzewać na niewielkim ogniu do połączenia się składników. Wsypać wiórki kokosowe, cały czas mieszając, prażyć kilka minut. Odstawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę przelać do misy robota kuchennego, ubić ją na sztywno. Ser z wiaderka miksować z 1 / 2 szklanki cukru, aby go napowietrzyć. Następnie delikatnie ręcznie wmieszać ubitą kremówkę, po czym stopniowo

niecodziennikpary
Ciasto Ferrero Rocher 73

pszennej (3/4 szklanki) 80 g orzechów laskowych 7 jajek 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru (160 g) Masa: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 usztywniacze do śmietany 4 łyżki Nutelli 100 g wafli orzechowych 120 g orzechów laskowych Dekoracja: 80 g orzechów laskowych 30 g czekolady(...)pieczenia. Piec na funkcji góra-dół przez 35 – 40 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Biszkopt wystudzić, wyrównać górę i przekroić na 4 równe części. Masa: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijanie dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z musem malinowym 79

forma 21 cm x 21 cm) Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła Mus: 200 g malin 1 galaretka malinowa (75g) 350 g serka mascarpone 320 ml śmietanki kremówki 30-36% 40 g cukru pudru Galaretka z owocami: 1 galaretka malinowa 2 garście malin Przygotowanie ciasta z musem malinowym: Rozpuścić pierwszą galaretkę malinową w 400 ml gorącej wody (będzie(...)przez sitko, ja tę czynność pominęłam). Do malin dodać rozpuszczoną galaretkę i ponownie zmiksować. Masę malinową dodać do serka mascarpone i dokładnie połączyć za pomocą miksera. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do masy malinowej. Delikatnie połączyć całość za pomocą łyżki. Mus przelać do formy i równo rozsmarować. Na wierzch ułożyć maliny i schłodzić. Gdy galaretka lekko

KuchniaWeDwoje.pl
ŚMIETANKOWA SZARLOTKA 85

Składniki: Ciasto jabłkowe: 3 jajka 0,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 5 jabłek Pianka cytrynowa: 350 ml śmietanki kremówka 30% 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 500 ml gorącej wody Dodatkowo: ok. 50 g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu Przygotowanie: Galaretka cytrynowa(...)wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem.  Piec ok. 30-40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do tzw. "suchego patyczka" Pianka cytrynowa - 350 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzoną lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę cytrynową, cały czas ubijając, aby nie zrobiły się rudki.  Przełożenie: Do tortownicy przełożyć ciasto

Ciastka - domowe słodkości
Śmietankowy sernik z borówkami 99

bardziej serniki amerykańskie niż ciężkie i konkretne w swej treści serniki polskie. Koniecznie trzeba go spróbować. Świetnie sprawdzi się na uroczystym stole, jak i zrobiony zupełnie bez powodu. Śmietana kremówka, śmietankowy mascarpone i budyń o smaku śmietankowym. Bez wątpienia bomba kaloryczna, ale nie można jej sobie od czasu do czasu odmówić. Składniki: 300 g ciasteczek maślanych typu petitki(...)masła 500 g sera na sernik (kupnego lub trzykrotnie zmielonego) 250 g sera mascarpone 150 ml śmietany kremówki budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 4 jajka 175 g cukru dżem jagodowy + świeże borówki amerykańskie Śmietankowy sernik z borówkami – przepis Połowę masła rozpuść w małym rondelku. Ciasteczka zmiel blenderem na drobny piasek, następnie połącz z masłem i wyłóż nimi spód

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozgrzewający koktajl jajeczny. 92

Rozgrzewający koktajl jajeczny. Jest to tradycyjny świąteczny napój sprzed setek lat, ajerkoniak jest wytwarzany z jajek , mleka i śmietany kremówki z dodatkiem przypraw, takich jak: cynamon, gałka muszkatołowa i wanilia , czasami wzbogacany jest brandy, rumem lub whisky. Domowy eggnog jest łatwy w wykonaniu. Cieszmy się tym pysznym koktajlem rozgrzewającym bez dodatku alkoholu, koktajl idealny dla dzieci. Jajka do niedawna sądzono(...)sód, cynk, potas, fosfor, wapń, żelazo, magnez. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 6 jajek – ¾ szklanki erytrytolu – 2 szklanki mleka owsianego – ½ łyżeczki cynamonu – 1 szklanka kremówki – 1 łyżeczka gałki muszkatołowej – 1 łyżeczka esencji z wanilii Jajka ubijamy a następnie wsypujemy erytrytol. Ubijamy je z dużą prędkością aż uzyskamy puszystą masę. Do garnka wlewamy mleko

Zdrowy Styl Joanny