ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:225/892)

Tort Red Velvet 228

nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w środku został wzbogacony delikatną nutą cytrynową. Delikatny, puszysty biszkopt, przełożony lekko cytrynowym kremem na bazie serków i kremówki ? Idealnie Tort ozdobić możecie według własnych upodobań, ja z racji tego, iż był przewożony w bardzo wysokich temperaturach, użyłam do ozdoby jedynie orzeszków Składniki na tort: Biszkopt: 7 jaj w temp(...)całego wykorzystania. W drugiej misce łączymy ze sobą obydwa rodzaje serka, miksując je przez kilka sekund, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Za pomocą szpatułki łączymy ze sobą delikatnie ubitą kremówkę z serkami, dodając na tym etapie ekstrakt i skórkę cytrynową. Masę dzielimy na 4 równe części. Dwiema częściami przekładamy tort, a dwiema pozostałymi obkładamy boki i górę tortu, zostawiając odrobinę

NiePieprz.pl
Lodowy puchatek 203

posypką Lion, listek świeżej mięty to kropka nad „i” Deser zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Smak lata! Składniki: Na 4-6 pucharków Ptasie mleczko: 330 ml śmietany kremówki 1 zielona galaretka kiwi lub agrestowa 300 ml bitej słodkiej śmietany 1 galaretka  brzoskwiniowa Dr.Oetker 1 galaretka kiwi 1 galaretka  poziomkowa Dr.Oetker 20 dag świeżej borówki 6 łyżek(...)stężenia-najlepiej do lodówki. Stężałe wyjmujemy z naczynia kroimy w kostkę, mieszamy ze sobą. Zieloną galaretkę do ptasiego mleczka rozpuszczamy w szklance gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę, dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno, miksujemy z galaretką, od razu rozlewamy po równo do szklanych pucharków. Gdy stężeje (w lodówce)  rozkładamy warstwę bitej śmietany, posypujemy kolorowymi  galaretkami , oraz

Wanilia i Kardamon
Jogurtowiec z galaretkami na herbatnikach 609

które zazwyczaj lubią galaretki i herbatniki. 2 opakowania herbatników maślanych 5 galaretek w różnych kolorach ( u mnie żółta, pomarańczowa, zielona, niebieska, czerwona) 400 g jogurtu naturalnego 200 g śmietanki kremówki 30% 2 szklanki mleka 1 szklanki cukru pudru 4 łyżki żelatyny Każdą galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody i przelać oddzielnie do płaskich naczyń. Wykorzystałam formy do pieczenia. Kiedy(...)Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż całkiem się rozpuści. Mleko wystudzić do temperatury pokojowej i połączyć z jogurtem za pomocą trzepaczki. Następnie wmieszać ubitą na sztywno kremówkę. Mieszankę wlać do pokrojonych galaretek i dokładnie wymieszać. Wylać do formy, wyrównać i ułożyć warstwę herbatników. Na tym etapie masa bardzo szybko zastyga, więc należy się śpieszyć. Żeby herbatniki dobrze

https:KKuchniaMniam
Tort pomarańczowo-czekoladowy 279

cząstki zdjąć cieniutką białą błonkę) Galaretkę  rozpuścić według przepisu w 400 ml wody.  Dokładnie wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia. Ganache czekoladowe - Krem 350 ml śmietany kremówki 150 g ciemnej czekolady(użyłam deserowej 54%) Śmietanę mocno podgrzać (odstawić z ognia), wsypać pokruszoną czekoladę i pozostawić na 4 minuty. Następnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić(...)lodówce (uważać aby nie stężała) Schłodzoną czekoladę ubić mikserem na gładki krem. Ganache do posmarowania tortu z wierzchu 400 ml śmietany kremówki 800 g czekolady (użyłam deserowej 54%) Śmietanę mocno podgrzać (odstawić z ognia), wsypać pokruszoną czekoladę i pozostawić na 4 minuty. Następnie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić w lodówce (uważać aby nie stężała) Ma mieć konsystencje nutelli

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
SERNIK BANANOWY Z ORZECHAMI – bez pieczenia 390

Niesamowitego uroku dodają całości słodkie biszkopty wpełnione kremem – znane chyba wszystkim jako kocie języczki. Całość smakuje genialnie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * cukier puder – ok. 180-200 g * miękki banan – 2 szt * orzechy ( ziemne, włoskie i laskowe ) – 100 g * masło orzechowe – 2-3 łyżki * biszkopty okrągłe(...)łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Banany rozgniecione na „papkę” miksujemy ze zmielonym serem i masłem orzechowym. Dodajemy ubitą na sztywno z cukrem pudrem śmietanę kremówkę oraz posiekane, podprażone orzechy. 1 łyżkę masy dodajemy do letniej żelatyny, mieszamy, a następnie całość wlewamy do masy serowej.. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, posypujemy

Ostra na Słodko
SERNIK TRUSKAWKOWY POD CHMURKĄ 501

biszkoptowych  CUKRY NYSKIE 1 kg sera w wiaderku 3 łyżki żelatyny 3 galaretki 750 ml wrzątku 300 g mascarpone 1 kg truskawek 2 kubki po 330 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku wiórki czekoladowe na wierzch  Wykonanie: *Dno tortownicy o śr 26 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. * Żelatynę zalewamy wodą, aby napęczniała. Kiedy tak się stanie podgrzewamy(...)serową wykładamy warstwę herbatników biszkoptowych..  * Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzątku, studzimy. * Połowę truskawek kroimy w kostkę. Wykładamy na biszkopty, wylewamy tężejącą galaretkę, odstawiamy do lodówki do stężenia. *Kremówki ubijamy na sztywno, dosładzamy wg uznania. Wykładamy masę na zatężałą galaretkę. Na wierzch układamy połowki truskawek, posypujemy wiórkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Ciasto migdałowe z bitą śmietaną 192

migdałów BlackMitt 50 g wiórków kokosowych Kresto łyżeczka pasty waniliowej 3 łyżki kakao 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 150 g cukru Dodatkowo: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka pasty waniliowej konfitura jagodowa Przygotowanie: Cukier ubijamy mikserem na puszystą pianę z jajkami. Dodajemy pastę waniliową lub esencję waniliową. A suche składniki mieszamy(...)się środek zapadać) odkrawamy nożem od brzegów blaszki i jeśli samo nie zapadło się w środku, to lekko ugniatamy łyżką, tak aby zrobić miejsce na bitą śmietanę. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i pastą waniliową na sztywno. Wykładamy na przygotowane ciasto i polewamy konfiturą (doskonale sprawdzą się też inne owoce: wiśnie czy czereśnie). Przechowujemy w lodówce. Smacznego

Karczma Honorietty
Galaretkowiec czyli ciasto na letnie dni 336

rozgrzanego piekarnika na ok 30-35 minut. Po upieczeniu biszkopt przekładamy na kratkę kuchenną do góry nogami, ściągamy papier  i pozwalamy mu odparować. Masa śmietankowa: - 800 ml śmietany kremówki, 30 lub 36% - 3 łyżki żelatyny - 1/2 szklanki gorącej wody - 6 łyżek cukru pudru Dodatkowo: - 4 galaretki w różnych kolorach, u mnie żółta - pomarańczowa - czerwona i rubinowa - cukier puder(...)naczyniach, gdzie ławo będzie je pokroić po zastygnięciu. 2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej ale nie wrzącej wodzie, mieszamy do zupełnego rozpuszczenia i odstawiamy aby wystygła do temperatury pokojowej. 3. Kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i razem miksujemy. Pod koniec dodajemy żelatynę i mieszamy na małych obrotach, żeby śmietana się nie ścięła. Do gotowej masy śmietankowej dodajemy pokrojone

Apetyczna babeczka
Naleśniki z ricottą i owocami 164

wrócicie do łączenia składników na czuja :) Składniki: (na około 15 sztuk) 125 g mąki pszennej 15 g cukru szczypta soli 2 jajka 325 ml mleka 100 ml śmietany kremówki 30% nadzienie: 200g serka riccotta cukier do smaku skórka otarta z 1 cytryny świeże owoce Sposób przygotowania: Suche składniki: mąkę, cukier i sól wsypać do miski, wymieszać. Dodać jajka(...)mleko i kremówkę, wymieszać do otrzymania gładkiego ciasta. Odstawić ciasto w ciepłe miejsce na godzinę czasu. Nieprzywieraną patelnię do naleśników posmarować odrobiną masła i podgrzać. Nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć przez około 1 minutę z każdej z stron, na średniej mocy palnika. Nadzienie: Serek ricotta łączymy z skórką otartą z jednej, niewoskowanej cytryny. Dodajemy cukier do smaku. Naleśniki serwujemy

Pyry na Gaz
Malinowy tort z glazurą czekoladową 228

pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić Mus malinowy 225 g śmietany kremówki 375 g malin (użyłam mrożonych) 75 g cukru 10 g żelatyny w proszku 2 łyżki soku z cytryny Maliny włożyć do garnka ( nie rozmrażać) dodać cukier sok z cytryny(...)odstawić aż napęcznieje.  Podgrzewać  mieszając chwilkę aby się rozpuściła-  nie gotować  ! Połączyć z gorącym pure, wymieszać i odstawić aby przestygła, ale nie stężała. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać pure z malin.  Delikatnie i krótko wymieszać ze śmietaną- tylko do połączenia się - bez białych smug śmietany. Krem maślano-waniliowy do posmarowania tortu 3/4 szklanki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort leśny mech 376

białego cukru 4 ekologiczne jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Krem i dekoracja: 300 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka świeże owoce leśne, pestki granata listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Czynności przygotowawcze: Piekarnik nagrzewamy(...)wody). Gdy się rozpuści, dodajemy dwie łyżeczki kawy zbożowej (ja użyłam Inki z błonnikiem, ale może też być Inka klasyczna). Mieszamy i zostawiamy do przestudzenia. W tym czasie ubijamy kremówkę na sztywno. Mascarpone rozcieramy łyżką z rozpuszczoną czekoladą. Dodajemy po jednej łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy delikatnie do połączenia. Gdy wmieszamy tak całą śmietankę, możemy przełożyć

Poezja smaku
CIASTO- KOSTKA TRUSKAWKOWA- Z PIANKĄ I MUSEM TRUSKAWKOWYM 416

formie rzucam lekko na podłogę z wysokości około 30 cm i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika (oczywiście piekarnik już wyłączam). Składniki na piankę: * 400 ml śmietany kremówki 36% * 2 galaretki truskawkowe * 700 ml wody * cukier puder do smaku Składniki na mus truskawkowy * około 500-600 g świeżych truskawek * 2 łyżki żelatyny spożywczej * opcjonalnie cukier puder Dodatkowo kilka(...)Wykonanie: Z wystudzonego biszkoptu skroić wierzch, biszkopt nasączyć wodą wymieszaną z cukrem. Galaretki rozpuścić w 700 ml wrzącej wody, odstawić do stężenia. Gdy galaretki zaczną tężeć należy ubić śmietanę kremówkę na sztywno, dodać cukier puder (ilość według upodobania) i wlać tężejącą galaretkę, wszystko dobrze wymieszać. Na biszkopt ułożyć połówki truskawek, zalać przygotowaną wcześniej pianką i wstawić ciasto do lodówki

Zrób to smacznie
mus z białej czekolady z truskawkami i amaretti 173

chrupkiego i oryginalnego akcentu. Radzę zrobić go w niewielkich szklaneczkach, tradycyjny duży pucharek byłby nie do zjedzenia, bo deser jest dość syty.   Składniki na 3 sztuki: 300 ml kremówki 100 g czekolady białej kilka truskawek garść ciasteczek amaretti łyżka wiórek z białej czekolady Czekoladę połamać do miseczki i rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą (uwaga- czekoladę białą trzeba rozpuszczać(...)niższej temperaturze niż zwykłą czekoladę, inaczej się zwarzy). Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z czekoladą. Truskawki pokroić. W szklaneczkach układać na przemian mus czekoladowy z ciasteczkami i truskawkami. Wierzch udekorować truskawką i posypać wiórkami. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort kawa cappuccino z truflą 175

jajek, 1 szklanka cukru pudru do naponczowania: 1 filiżanka mocnej kawy z 3 łyżkami rumu masa: 500g serka mascarpone, 1/2 opakowania kawy cappuccino, 4 łyżki cukru, 150g śmietanki kremówki ponadto: 1/2 puszki kajmaku o smaku trufli,200g małych bezików, 100g zmielonych migdałów (50g) i zmielonych orzeszków pistacjowych (50g), owoce do dekoracji Wykonanie: biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną(...)przesiać i delikatnie wymieszać drewnianą łopatką. Ciasto przelać do tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem : mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem i cappuccino. poncz : do świeżo zaparzonej kawy dolać rumu, zamieszać tort : biszkopt podzielić na 2 blaty, każdy z nich mocno naponczować. Pierwszy krążek biszkoptowy posmarować cieniutko kajmakiem truflowym,wyłożyć

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania