ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:220/892)

Czekoladowy sernik z bananami – bez pieczenia 279

mleczna – w zależności od tego jak bardzo wytrawny smak deseru chcemy osiągnąć) 4 łyżki cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny 1/2 szkl. mleka Warstwa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/3 szkl. mleka Dodatkowo: 6-7 bananów Blaszkę 21x32cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło kroimy na mniejsze części i rozpuszczamy na niewielkim(...)Wykładamy resztę masy serowej, starając się zapełnić puste przestrzenie między bananami. Żelatynę przesypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem. Odstawiamy do napęcznienia, a następnie krótko podgrzewamy – tylko do rozpuszczenia! Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder i przestudzoną, płynną żelatynę. Masę śmietanową wykładamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy kakao lub tartą czekoladą. Źródło

Smaki Na Talerzu
Ciasto michałkowe. 182

dobrego. Ciacho wyszło obłędnie, dlatego też dziele się z Wami przepisem na nie. Ciasto michałkowe. Składniki Biszkopt kakaowy (wg. tego przepisu) 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 3 x śmietan fix 500 g białych michałków Sposób przygotowania Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej śmietan fix. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone i pokruszonymi cukierkami. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrawamy

Pani domowa
Zapiekanka makaronowa ze śliwkami 159

śliwkami zachwyca smakiem nie tylko dorosłych ale przede wszystkim dzieci. Składniki: 30 dag makaronu (użyłam makaronu świderki) 30 dag śliwek (najlepsze będą węgierki) kostka twarogu 5 jajek szklanka śmietany kremówki 1/2 szklanki cukru 4 łyżki płatków migdałowych dowolne przyprawy: ja użyłam cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i kardamon) tłuszcz i bułka tarta do formy Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu(...)opakowaniu. Odcedzamy. Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i pozbawiamy pestek. Śmietanę kremówkę dokładnie mieszamy z jajkami. Dodajemy cukier i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką. Na dnie naczynia wykładamy połowę śliwek (skórką do dołu), przykrywamy połową makaronu. Wierzch posypujemy pokruszonym twarogiem (pół kostki) i 2 łyżkami płatków. Czynność powtarzamy. Wierzch zapiekanki polewamy sosem śmietanowo

Pobite gary Barbary
SZARLOTKA KRÓLEWSKA 173

końcu wsypać suchą galaretkę, dobrze wymieszać by galaretka się rozpuściła. Poczekać aż mus wystygnie i zimny przełożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki. Składniki na masę śmietanową: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder. Wszystko ze sobą połączyć

Zrób to smacznie
ZUPA Z BOBU Z LIŠĆMI KALAREPY I BOCZKU 142

mrożonego 1 cebula 4 ziemniaki 1 kalarepa 3 ząbki czosnku 1.5 litra bulionu z kury liście młode z kalarepki masło sól biały pieprz majeranek gałka muszkatołowa 100 ml.śmietany kremówki *******%%%%*%************* W garnku rozpuścič masło , poddusić opłukane liście kalarepki do miękkości, wyjść na talerzyk ,odstawić.Wsypać posiekaną cebulę z czosnkiem , dusić przez 5 minut , dodać umyty bób , pokrojoną kalarepkę(...)kostkę  , smażyć jeszcze z kilka minut.Zalać bulionem i gotować do miękkości.Bekon zrumienić na chrupko.Na sam koniec dodajemy listki uduszone w maśle z kalarepki .Przyprawić.Zalać kremówką , wymieszać.Rozlac zupę do talerzy ,posypać bekonem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mini tarty czekoladowe z solonym karmelem 252

wypieków 60g masła w temperaturze pokojowej 1 żółtko Karmel: 100g cukru kryształu 2 i 1/2 łyżki wody 60g masła 1/2 łyżeczki soli (użyłam soli morskiej) 2 łyżki śmietanki kremówki 36% Czekoladowy krem – ganache: 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 60ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki masła (około 30g) Dodatkowo: sól w płatkach do posypania maliny do ozdoby Ciasto

Mała Cukierenka
Lody jeżynowe 163

Pokusiłam się na zrobienie lodów. Robiąc w domu lody możemy zatrzymać wakacyjne smaki #MyVictorinox na dłużej. Piękny kolor i smak kusi do zjedzenia pokaźnej porcji. Składniki: 500 ml zimnej kremówki 30% 1 puszka mleka słodzonego 600 g jeżyn sok z pół cytryny Przygotowanie: Jeżyny zmiksować blenderem. Przelać na gęste sitko i przetrzeć by oddzielić ziarenka. Zimną kremówkę ubić na sztywno

Ala piecze i gotuje
BORÓWKOWY SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM 223

serniczek wykończyłam dodatkowo owocowym musem, ale równie smaczny jest zalany po prostu cienką warstwą galaretki 😊 Składniki na masę serową: ( tortownica 24 cm) 1 kg mielonego twarogu 200 ml śmietany kremówki 30% 6 łyżeczek żelatyny  120 g cukru pudru (u mnie zastępczo erytrytol) 1 łyżeczka cukru waniliowego 400 g borówek Wykonanie: Borówki zblendować. Przetrzeć przez sitko. Żelatynę zalać niewielką ilością(...)zimnej wody, kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wlać kremówkę. Chwilę miksować do połączenia się składników. Dodać zmiksowane borówki i wymieszać. Do żelatyny dodać 2-3 łyżki masy serowo-borówkowej. Wymieszać, a następnie przelać całość do naczynia z masą serową i miksować 2-3 minuty na największych obrotach. Po tym czasie masę

Walijskie Pichcenie
Pierogi z serowo-piernikowym nadzieniem 191

mąki pszennej 1 jajko 2/3 szkl. letniej wody 1/4 szkl. gorącego mleka szczypta cynamonu sól Dodatkowo: 350-400 g twarogu sernikowego (ja wykorzystałam gęsty z wiaderka) 1/3 szkl. kremówki 1-2 łyżki cukru pudru pierniczki Katarzynki – 4 sztuki około 150 g jogurtu greckiego cukier puder lub cukier wanilinowy do smaku szczypta cynamonu   Mąkę przesiewamy do dużej miski. Dodajemy(...)przykrywamy miską lub ściereczką na czas przygotowania nadzienia. Twaróg (jeśli nie jest gładki przepuszczamy go dwukrotnie przez maszynkę lub praskę) miksujemy na gładką masę z cukrem pudrem oraz kremówką. Pierniczki trzemy na tarce, dodajemy do masy serowej. Całość mieszamy. Stolnicę podsypujemy niewielką ilością mąki, przekładamy ciasto i wałkujemy dość cienko. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Na środku każdego umieszczamy nadzienie

Smaki Na Talerzu
Jogurtowiec piernikowy 225

Kopernik 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 3 twarde jabłka sok z połowy małej cytryny 1/2 szkl. wody opcjonalnie cukier do smaku   500 g jogurtu greckiego 250 ml kremówki 80 g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cynamonu Beza: 3 białka 130 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: cukier puder do oprószenia szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki kakao(...)się rozgotować), zdejmujemy je z palnika. W razie potrzeby odcedzamy. Żelatynę zalewamy ok. 1/4 szklanki wody. Odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie lekko podgrzewamy – tylko do rozpuszczenia! Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder. Dodajemy płynną, przestudzoną żelatynę. Miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy jogurt grecki wymieszany z cynamonem. Delikatnie mieszamy, do połączenia. Na sam koniec

Smaki Na Talerzu
Tort porzeczkowy 329

przygotujcie zwykły jasny biszkopt. Masa maślano - kokosowa: - 1/2 litra mleka - 1 budyń śmietankowy - 6 łyżek cukru pudru - 15 dag masła - 3/4 szklanki wiórków kokosowych Masa porzeczkowa: - 1/2 litra śmietany kremówki 30 % - 25 dag serka mascarpone - 1 i 1/3 szklanki mrożonych porzeczek - 5 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanki wrzątku - 3 łyżeczki żelatyny Polewa: - 2 szklanki mrożonej porzeczki - 5 łyżek cukru pudru(...)wrzenia porzeczki podlane 2 łyżkami wody i cukrem pudrem, gdy się rozmrożą miksujemy blenderem na gładką masę, dodajemy żelatynę i całość odstawiamy aby się ostudziła do temperatury pokojowej. Kremówkę i mascarpone krótko miksujemy aby masa nam się nie ścięła, następnie dodajemy mus porzeczkowy z żelatyną, chwilę mieszamy mikserem na niskich obrotach. Przelewamy na zastygnięte galaretki i odstawiamy na kilka godzin

Apetyczna babeczka
PIERNIKOWY TORCIK CZEKOLADOWY 158

wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę na biszkopt.  Wstaw do piekarnika na 35 minut, temp. 170 stopni C. Biszkopt studzimy całkowicie na kratce. MASA CZEKOLADOWA: - 300 ml śmietany kremówki - 2 łyżeczki żelatyny w proszku - 150 g gorzkiej czekolady - 100 ml likieru czekoladowego Biszkopt nasącz likierem czekoladowym. Mocno schłodzoną kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej bądź

SMYKWKUCHNI
Mini ptysie 541

składników zrobiłam 2 pełne blachy ptysiów czyli 40 sztuk. Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 4 jajka szczypta soli Skadniki na krem 330 ml śmietany kremówki 1 saszetka utrwalacza do bitej śmietany 1 opakowanie cukru waniliowego +nutella, olej kokosowu lub masło, cukrowe koraliki do dekoracji Masło zagotowujemy w garnku z wodą. Wsypujemy mąkę z solą(...)zanurzonym w wodzie. Ptysie pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika układamy na kratce i odstawiamy do ostudzenia. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną z cukrem waniliowym i utrwalaczem do bitej śmietany. Podgrzewamy 3 łyżki Nutelli i 1 łyżkę oleju kokosowego lub masła (dzięki temu polewa będzie bardziej płynna i łatwiej

Ciastkozercy
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 291

SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20x26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki, 150 g serka typu Danio, 2 łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Krem toffi: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki kajmaku, 1 łyżeczka żelatyny, odrobina wrzątku Dodatkowo: 2-3 banany

słodki bratek
SERNIK BRZOSKWINIOWY POD KOKOSOWĄ CHMURKĄ 327

sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie  pół puszki syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: 1,5 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: herbatniki do wyłożenia tortownicy Wykonanie: *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy(...)Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.  * Tortownicę o wymiarach 28 cm wykładamy herbatnikami. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok godziny w 170-180 st. Po upieczeniu całkowicie studzimy.  *Śmietanę Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Żelatynę zalewamy wodą ( tyle aby zakryło) , kiedy stężeje podgrzewamy, po przestudzeniu wlewamy do śmietany, miksujemy. Masę wylewamy na ciasto.Wyrównujemy.  * Wiórki kokosowe

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania