ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:212/892)

SZYBKIE CIASTO KINDER 331

wyłożoną pergaminem tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ( u mnie z termoobiegiem ) przez 30- 40 min., najlepiej do suchego patyczka.  KREM mascarpone 250 g. śmietana kremówka 30 % 250 ml. masło orzechowe 2 łyżki masło czekoladowe 2-3 łyżki Mascarpone ubić ze śmietaną kremówką ( krem będzie gęsty ). Dodać masło orzechowe i czekoladowe. Zmiksować tylko do połączenia się składników

Kuchnia Paulettes
Dyniowy sernik z żurawiną i kremem czekoladowym 372

łyżki cukru z prawdziwą wanilią 4 jajka 300 g surowej dyni 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 200 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 150 g czekolady białej Herbatniki rozkruszyć w rozdrabniaczu na proszek i wymieszać z kakao oraz miękkim masłem. Wyłożyć na dno formy 21 x 25 cm w wyłożonym papierem do pieczenia(...)owoce żurawiny, lekko wciskając je w sernik. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 *C. Piec przez około 50 min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wstawić do lodówki. Kremówkę podgrzać w garnuszku i gorącą zalać połamaną czekoladę. Po minucie dokładnie wymieszać, aż się całkiem rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Zmielony twaróg (użyłam tego z wiaderka) zmiksować razem z płynną czekoladą

https:KKuchniaMniam
Ciasto z bogatym wnętrzem ;) 597

HELIO Natura 80 g prażonych orzechów laskowych HELIO Natura 100 g gorzkiej czekolady 80-100 g ciasteczek amaretti 1 łyżka likieru Amaretto 1-2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 400 ml kremówki cukier puder do smaku 1-2 śmietan-fix kilka orzechów laskowych i pistacjowych oraz ciasteczek amaretti do dekoracji   Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, po 1 łyżce, dodajemy cukier(...)przekładamy do formy z biszkoptem, przykrywamy odłożonym paskiem biszkoptowym i wstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, do lodówki. Następnego dnia ciasto delikatnie wyjmujemy z formy. Schłodzoną kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch i boki ciasta. Posypujemy siekanymi pistacjami, orzechami laskowymi oraz pokruszonymi ciasteczkami amaretti

Smaki Na Talerzu
Gulasz drobiowy z papryką z multicookera 792

słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy cygańskiej 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem 0,5 łyżeczki oregano 0,5 szkl kremówki  Przygotowanie: Piersi pokroić w kostkę doprawić solą, pieprzem wymieszać i odłożyć do lodówki. W tym czasie cebulę pokroić w drobną kostkę. Papryki oczyścić z nasion i również pokroić(...)przyprawy, wymieszać. Naczynie zamknąć ustawiając regulator ciśnienia w pozycji zamkniętej. Wybrać program "Duszenie - Stew" i ustawić czas na 25 minut. Po tym czasie odparować urządzenie i zdjąć pokrywkę. Do kremówki wlać 2 łyżki sosu wymieszać i całość wlać do gulaszu. Więcej informacji na temat Multicooker Camry CR 6408 tutaj

Ala piecze i gotuje
Migdałowo-makowy biszkopt z masą śmietanową - low carb 258

tortownicę): 6 jajek 5 łyżek mąki migdałowej 1 czubata łyżka mielonego maku 5 płaskich łyżek erytrytolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę z bitej śmietany: 1/2 litra śmietany kremówki (36%) 1 galaretka cytrynowa bez cukru (np. celiko) 2 łyżki erytrytolu opcjonalnie można dodać owoce - ja dałam borówki na polewę czekoladową: olej kokosowy - ok. 5 czubatych łyżek 2 łyżki kakao(...)stopni ok.40 minut. Podczas gdy ciasto się piecze przystępujemy do wykonania masy. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody i dosłodzić do smaku ubić kremówkę i stopniowo cały czas ubijając dodawać przestudzoną galaretkę Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 placki. Na dolną część wykładamy masę śmietanową, na to owoce i przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch dajemy polewę

Marta próbuje
Naleśniki z serem jak u mamy 204

Uwielbiam mamine naleśniki z serem, nie są one ani dietetyczne ani fit, ale są pyszne! Ser jest tłusty, śmietana to kremówka, a mąka zwykła biała pszenna. Dla mnie to smak dzieciństwa. Składniki: ciasto: 200 g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki cukru 4 jajka 600 ml mleka 60 g roztopionego masła ser: kostka twarogu tłustego 1 cukier waniliowy śmietana kremówka

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ciasto "adwokatek" 182

miodu 100 g masła  łyżeczka sody na warstwę jabłkową: 1 kg jabłek 3 opakowania galaretki zielonej sok z połowy cytryny wrzątek na piankę advocatową: 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 250 ml likieru jajecznego  2 łyżki cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wrzątku 3 łyżki startych orzechów włoskich Najlepiej najpierw przygotować jabłka. Obrać je, wydrążyć i pokroić(...)zbyt luźne można dodać trochę mąki). Odstawić na kwadrans (ciasto trochę stwardnieje). Podzielić na trzy części, każdą rozwałkować na papierze wielkości blaszki. Piec w 190*C około 10 minut. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić. Do bitej śmietany wlać likier i żelatynę, zmiksować.  Blaszkę wyścielić wysoko papierem, na dno położyć jedno ciasto. Wylać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto przekładane z herbatnikami 643

łyżeczka proszku do pieczenia  Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe b/c 3 łyżki cukru 0,5 l mleka    200 g masła Masa ze śmietany: 400 ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa 350 ml przegotowanej gorącej wody 55 szt herbatników blacky Cukry Nyskie 400 g masy krówkowej w puszce kakao do dekoracji  Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić(...)Miękkie masło utrzeć do białości. Miksując dodawać porcjami budyń i miksować do momentu połączenia się składników. Masa ze śmietany: Galaretkę rozpuścić w wodzie i odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Miksując wlewać powoli tężejącą galaretkę. Miksować do połączenia się składników. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem budyniowy, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki, masa ze śmietany. Ciasto wkładamy co najmniej

Ala piecze i gotuje
Pigwowiec z galaretką z pigwy 263

ziemniaczanej 3 jajka wielkość M 2 łyżki cukru trzcinowego warstwa pigwa: 2 kg pi pigwy 2 cytryny 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru trzcinowego warstwa śmietanowa: 600 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek galaretki z pigwy galaretka z pigwy: skórki po obraniu pigwy gniazda z pestkami 1 pigwa cała 1 szklanka cukru trzcinowego dekoracja: melisa perełki Biszkopt(...)ogniu aż zmięknie ale się nie rozpadnie, mają zostać kawałki. Do gorącej pigwy dodaję galaretkę i mieszam. Na biszkopt zimny wykładam pigwę i wstawiam do lodówki. Warstwa śmietana: Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno, żelatynę namaczam w zimnej wodzie rozpuszczam w mikrofali i lekko ciepłą wlewam do śmietany. Połowę śmietany wykładam na ciasto. Do drugiej połowy śmietany dodaję 6 łyżek galaretki

wesoła kuchnia
Jesienny deser z ciasteczkami korzennymi 185

miasto, przewiozłam go w torbie termoizolacyjnej z wkładem chłodzącym, wrzuciłam cztery plastikowe łyżeczki i mieliśmy piknik w październiku jak malowany :) Składniki: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki (30 lub 36%) 2 łyżki cukru pudru 15-20 szt. ciasteczek korzennych 1/2 szklanki naparu z aromatycznej herbaty ew. kilka łyżek powideł śliwkowych kilka ciasteczek korzennych do pokruszenia na wierzchu Przygotowanie(...)Zaparzamy pół szklanki aromatycznej herbaty.  Ubijamy śmietanę kremówkę, pod koniec dodajemy cukier puder i powoli mascarpone. Ciasteczka zamaczamy na chwilę w naparze z herbaty i układamy dwie warstwy w szklanym naczyniu na dnie lub w pojedynczych pucharkach/szklankach.  Na ciastka wykładamy połowę kremu, na kremie znowu układamy namoczone ciasteczka. i możemy dodać warstwę powideł śliwkowych. Na to wykładamy resztkę

bistro mama
Karleksmums - szwedzkie ciasto miłości czyli poWeekendowe Łakocie odc.159 247

pieczenia. Przekładamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 175 st.C bez termoobiegu przez około 15 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wymujemy i studzimy. polewa czekoladowa: 140 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki zaparzonej, mocnej kawy 110 g gorzkiej czekolady, posiekanej 30 g masła do posypania: 1 szklanka wiórków kokosowych W rondelku podgrzewamy prawie do wrzenia śmietanę kremówkę i kawę

Dzieje kuchennej Wiewióry
KREMÓWKA 232

kremówka jest pyszna i zawsze się udaje, ale musimy się trzymać pewnych zasad. Ciasta typu półfrancuskiego lubią długie chłodzenie, minimum 12 godzin. Wychodzi wtedy idealnie kruche oraz charakterystycznie się rozwarstwia, jak typowe ciasto francuskie. Także kochani dzień wcześniej robimy ciasto, chłodzimy i dopiero następnego dnia pieczemy i przekładamy. Pracy nie wiele, ale efekt naprawdę wspaniały. Rodzinka, a zwłaszcza dzieciaki będą(...)smarujemy. Przykrywamy drugim ciastem. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie chłodzimy w lodówce. Przed krojeniem wyciągamy ciasto z blachy na deseczkę. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Polecam również przepis na  KREMÓWKĘ BEZ PIECZENIA

Pani na deser
kwadraciki czekoladowe z kokosem 164

suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na sos czekoladowo kawową: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mocnej kawy 120 ml śmietany kremówki 30 g masła dodatkowo: ok. 100 g wiórków kokosowych wykonanie: W rondelku podgrzewamy kremówkę z kawą, nie doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę oraz masło, mieszamy. wykonanie ciasta: Wystudzone ciasto równomiernie

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z musem śliwkowym 273

twarogu na sernik ( gotowy lub  zmielony dwukrotnie) 1 szklana cukru kryształ 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 1 laska wanilii lub cukier waniliowy  100 ml. śmietany kremówki Mus śliwkowy ok 40 dag. dobrze  dojrzałych śliwek węgierek  3-4 łyżki cukru WYKONANIE Ciasato Czekoladę łamiemy na kawałki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko ostudzamy(...)spróbować i dosłodzić wg. własnego smaku. Przecieramy przez gęste sitko. Masa serowa Twaróg, cukier  i mąkę ziemniaczaną  miksujemy. Dodajemy po kolei jajka miksując. Na końcu dodajemy śmietankę kremówkę wanilię. 3/4 masy wykładamy na podpieczony spód brownie. Następnie łyżką układamy mus śliwkowy. Wierzch zalewamy resztą masy sernikowej. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika  180 stopni i pieczemy 1 godzinę

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto ze szpiankiem 230

szklanki oleju 1 ⅓ szklanki cukru  2 ½ szklanki  mąki tortowej 3 łyżeczki   proszku do pieczenia  2 łyżeczki cukru waniliowego 400 ml   śmietanki kremówki 36% 2 łyżki  cukru pudru  1  galaretka malinowa 1 dżem malinowy 50 g maliny 50 g borówki amerykańskiej Sposób wykonania: Szpinak rozmrozić i dokładnie odsączyć z wody(...)Odciętą wartwę pokruszyć palcami nad talerzem.  Galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku i wystudzić. Ostudzoną galaretkę wstawić na kilka minut do lodówki, żeby zaczęła tężeć.  Ubić śmietanę kremówkę na sztywno i dodać cukier puder. Tężejącą galaretkę dodać do śmietanki i  zmiksować do połączenia się składników.  Ciasto wysmarować dżemem malinowym. Masę ze śmietanki i galaretki wyłożyć

Przepisy kulinarne babci Antoniny