ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:146/892)

Ciasto cappuccino bez pieczenia 186

nawet na święta. Jestem pewna, że posmakuje Waszym gościom. PRZEPIS NA CIASTO CAPPUCCINO BEZ PIECZENIA Składniki 12 herbatników kakaowych 1 galaretka przezroczysta 250 ml gorącej wody 500 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 60 g cappuccino czekoladowego 1 łyżeczka żelatyny 40 ml gorącej wody 50 g gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 250 ml gorącej(...)wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru na sztywną pianę. Następnie powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej części masy, ubijając na małych obrotach wlewamy przestygniętą galaretkę. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki kakaowe. Na herbatnikach rozprowadzamy przygotowaną masę śmietanową. Całość wstawiamy do lodówki

Przepiski.pl
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaparami 85

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaparami to danie, które sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale również na święta. Sos przygotowałam na bazie śmietany kremówki z dodatkiem białego wytrawnego wina, musztardy francuskiej, kaparów i natki pietruszki. Polędwiczki są delikatne i rozpływające się w ustach, a z pysznym sosem tworzą niebanalne danie. Polecam! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa(...)śmietany kremówki 30% 2 płaskie łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki kaparów 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Polędwiczkę oczyścić z błonki, pokroić w plastry (około 2 cm) i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę

Oryginalny smak
Ciasto Princessa kokosowa 510

znaleźć wiele przepisów na to ciasto, ja przygotowałam je nieco inaczej. Moje ciasto princessa kokosowa jest bez pieczenia. Składa się z warstwy herbatników, masy na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone oraz białej czekolady. Ciasto dodatkowo przełożone jest dżemem malinowym, który idealnie tutaj pasuje. Wierzch ciasta udekorowałam pokruszoną princessą kokosową, która nadaje całemu ciastu cudownego wykończenia. Zapraszam(...)śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 princessa kokosowa 1/2 słoiczka dżemu malinowego 36 herbatników Wykonanie Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy łyżkę cukru pudru. Zmniejszając obroty miksera, dodajemy partiami serek mascarpone oraz startą na tarce białą czekoladę. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem

Przepiski.pl
Sernik na zimno na biszkoptach 59

biszkoptach. Ten pyszny serniczek to idealny pomysł na smaczny deser, który nie wymaga pieczenia. Do jego przygotowania potrzebujemy kilku prostych składników, takich jak galaretka, serek z wiaderka, śmietanka kremówka i okrągłe biszkopty. Sernik na zimno możemy przygotować w różnych kompozycjach smakowych. Dzięki temu za każdym razem smakuje i wygląda inaczej. Ja postawiłam na wersję fioletowo-żółtą. Kolory te uzyskałam dzięki(...)biszkoptów Wykonanie Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę biszkoptów. Galaretkę ametystową rozpuszczamy w 250 ml wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, ciągle ubijając, dodajemy partiami serek z wiaderka. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy przestygniętą galaretkę ametystową, mieszamy przy pomocy miksera

Przepiski.pl
Szarlotka z bitą śmietaną 472

szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MUS JABŁKOWY 5 średniej wielkości jabłek 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Starta czekolada Wykonanie Białka oddzielić od żółtek. Następnie białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Kolejno dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Kiedy(...)sproszkowaną galaretkę. Całość wymieszać i wyłożyć na przestygnięty biszkopt. Wstawić do lodówki, by mus jabłkowy stężał. Jeśli jabłka będą mało słodkiem można dodać do nich cukier. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodawać serek mascarpone. Gotową masę śmietanową wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać startą czekoladą. Całe ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Kurczak z dynią i pieczarkami 84

piersi z kurczaka 250 g pieczarek (polecam brązowe) 400 g dyni piżmowej 1 duża cebula 250 ml śmietany kremówki 20 g suszonych prawdziwków lub podgrzybków sól, pieprz 200 ml wody posiekana natka pietruszki do podania olej do smażenia 1 łyżka puree z dyni(...)pieczarki oraz cebulę. Smaż przez 2-3 minuty, aż cebula zrobi się miękka. Dodaj na patelnię dynię, kurczaka, suszone grzyby oraz przecedzoną przez sitko wodę z namaczania grzybów. Dodaj kremówkę, puree z dyni (opcjonalnie) oraz sól i pieprz i gotuj na niedużym ogniu przez 30 minut. Jeśli sos robi się zbyt gęsty dodaj kilka łyżek wody lub bulionu. Podawaj

Na-talerzu.pl
DESER Z GALARETKĄ, MASCARPONE I MUSEM Z KIWI 46

trzeba czekać, aż stężeje galaretka.  Deser z galaretką, mascarpone i musem z kiwi - składniki: * 1 galaretka malinowa * 400 ml wody * 250 g serka mascarpone * 200 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru * 3-4 owoce kiwi Wykonanie: Wodę zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Jak galaretka będzie już zimna, przelać ją do niewielkich szklanek(...)wysokości. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. W misce ubić śmietanę kremówkę przy pomocy miksera, dodać cukier puder i serek mascarpone, wymieszać do połączenia składników. Wyłożyć na wierzch na galaretkę tak, aby łącznie wszystko było na 2/3 wysokości szklanki. Obrane kiwi zmiksować przy pomocy blendera (jeśli są kwaśne to można dodać odrobinę cukru pudru i dobrze wymieszać). Tak przygotowany

Zrób to smacznie
Koktajle deserowe z BlendyGo 2 (Nowy Blender Bezprzewodowy BlendyGo 2 - test i recenzja) 63

Koktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale również śmietanki kremówki, serka mascarpone, serka homogenizowanego oraz kawy. Słodkie, ale nieprzesłodzone - słodzone głównie bananami. ale także daktylami czy ciasteczkami. Wychodzą gęste, sycące i mega kremowe, ale też dość kaloryczne. Bez problemu mogą pełnić(...)strony ⇾  https://blendygo.pl/produkt/przenosny-blender-bezprzewodowy/ PRZEPISY NA KOKTAJLE 1) Koktajl tiramisu Kremowy koktajl o kawowym smaku z dodatkiem biszkoptów, gorzkiej czekolady oraz opcjonalnie likieru amaretto. Przygotowany na bazie śmietanki kremówki, mascarpone oraz kawy. Słodzony miodem/syropem z agawy oraz bananem. Składniki: 100 ml kawy 1/2 banana 1 łyżka serka mascarpone 100 ml śmietanki 30%  ok. 50-70 ml mleka (może

Kuchnia MagdaLeny
Mini Pavlova z bitą śmietanką, frużeliną wiśniową i tartą czekoladą 61

warto się skusić.   Składniki na 9 sztuk: 5 białek 26 dag drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej   Krem śmietanowy: 600 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru   Dodatki: 1 słoiczek domowej frużeliny wiśniowej 50 g mlecznej czekolady   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki do przygotowania bezów muszą być o temperaturze pokojowej. Białka(...)wkładamy bezy i po 5 minutach zmniejszamy temp do 105*c i suszymy przez 100-120 minut. Uchylamy piekarnik i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.   Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywny krem, pod koniec miksujemy z cukrem pudrem, krem przekładamy do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką i dekorujemy bezy, na wierzch nakładamy łyżeczką  frużelinę wiśniową

Wanilia i Kardamon
Ciasto bez pieczenia czekoladowo kokosowe 58

jest czymś oczywistym. Ciasto bez pieczenia, przepis na blaszkę 20×20 cm: Spód: 150 g herbatników maślanych (ok 30 sztuk) 100 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników. Podgrzewamy śmietankę. Do ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Gładką masę wylewamy(...)rozwarstwiło. Masa będzie dość gęsta. Przelewamy na herbatniki, wyrównujemy i odkładamy do lekkiego ostudzenia. Krem kokosowy + warstwa biszkoptowa: około 100 g podłużnych biszkoptów szklanka mocnej kawy 250 ml kremówki 30 lub 36% 100 g mascarpone łyżeczka cukru pudru 3 łyżki wiórek kokosowych Biszkopty nasączamy w lekko ostudzonej kawie (po 2 sek. na stronę) i układamy na kremie czekoladowym. Do miski

Relaxtime
Murzynek z frużeliną malinową. 132

łyżeczka proszku do pieczenia – 3 jajek Masa malinowa: – 2 galaretki malinowe – ½ kg frużeliny malinowej @allnutrition – 1 szklanka wody Bita śmietana: – 400 ml śmietany kremówki 36% – 2 łyżki erytrytolu – wiórki czekoladowe do posypania Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Masło, erytrytol, kakao i mleko wkładamy do garnka i zagotowujemy. Zostawiamy(...)mieszamy z galaretką. Do miski wkładamy frużelinę malinową i wlewamy galaretkę. Mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie wylewamy na schłodzony murzynek. Wstawiamy do lodówki by galaretka stężała. Śmietanę kremówkę ubijamy i dodajemy erytrytol. Miksujemy jeszcze chwilę. Bitą śmietanę wykładamy na galaretkę i postępujemy wiórkami czekoladowymi. Gotowe. Ciasto przechowujemy w lodówce. Idealne ciasto na każdą okoliczność. Ciasto , które jest idealnie

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto z panna-cottą i owocami 58

rózgą, blaszkę 24x38cm natłuścić wyłożyć papierem, wlać ciasto(będzie rzadkie), piec w temperaturze 160 stopni(bez termoobiegu) 20-25min -do suchego patyczka, Panna cotta 150ml mleka 425ml śmietany kremówki 36% 425ml gęstego jogurtu naturalnego typu "grecki" 100g cukru drobnego cukru 4 łyżeczki żelatyny plus pół szklanki wody Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie odstawić na 10 min. do garnka wlać(...)mleko, kremówkę,jogurt grecki,dodać cukier i wanilię, podgrzewać na małym ogniu , dodać rozpuszczoną żelatynę,wymieszać do dokładnego połączenia, wystudzić,schłodzić w lodówce do uzyskania żelowej konsystencji, gęstniejącą panna cottę przelać na ciasto. Owoce z galaretką 1 kg czereśni lub wiśni 1/2 kg borówki 3 galaretki np. wiśniowe 1,2l wody Galaretki rozpuścić w wodzie, wystudzić, owoce wydrylować, na panna

Kuchnia Beaty