ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:145/892)

Kopiec kreta z czereśniami. 76

czereśni – 1 szklanka czereśni ze słoika – 35 g mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki żelatyny – ½ szklanki wrzącej wody – 200 g kuleczek czekoladowych – 250 ml śmietany kremówki – 100 g erytrytolu – 500 g mascarpone – 1 łyżeczka wanilii – płatki migdałowe do posypania Tortownica o średnicy 26 cm. Tortownice wyłóż papierem do pieczenia. Białka oddziel(...)zagotuj i następnie wlej sok z mąką, gotuj przez minutę aż zacznie gęstnieć dodaj czereśnie i ściągnij z ognia. Odstaw do lekkiego ostygnięcia, a następnie wylej na ciasto. Śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę, dodaj mascarpone, ciągle ubijając. Wsyp erytrytol i wanilię. Ubijaj. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj łyżkę bitej śmietany z mascarpone i wymieszaj a następnie

Zdrowy Styl Joanny
Tort biała czekolada z truskawką 57

Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru(...)cytryny Nasączenie 1 szt. cytryny 1 szt. pomarańczy 0,25 szklanki wody Sposób przygotowania Biszkopt Biszkopt przygotować wg przepisu na biszkopt (link na wstępie) Krem Śmietanę kremówkę podgrzać w małym garnuszku (najlepiej z grubym dnem), do wrzenia, zestawić z palnika. Do śmietany dodać “połamaną” białą czekoladę, wymieszać aż do roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum

Wypieki i Rumieńce
Sylwestrowy TORT Szampański 87

osobno żółtka i białka 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią Krem: 350g schłodzonego serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie 820g 1 galaretka pomarańczowa w proszku 180ml gorącej wody 150ml słodkiego wina musującego (szampana) 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru(...)syropu po brzoskwiniach (z puszki) 90-100ml słodkiego wina musującego (szampana) Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury brzoskwiniowej lub dżemu brzoskwiniowego Wierzch: 150g schłodzonego serka mascarpone 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie) Do ozdoby: złoty barwnik spożywczy w sprayu rubinowy barwnik spożywczy w sprayu około 60-120g mlecznej czekolady złoty

Mała Cukierenka
Rolada piernikowa 74

ciemnego kakao 3/4 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczka sody 3 duże jajka 4 łyżki miodu 5 dkg masła Krem cynamonowy: 150 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 25 dkg serka mascarpone 1/4 łyżeczka cynamonu Dekoracja: 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki posiekanych pierników czekoladowych Jak zrobić roladę piernikową. Do miski włożyć miękkie(...)upieczeniu ciasto odstawić na 5 minut, po czym przykryć je ścierką i zwinąć wzdłuż krótszego boku w kształt rolady. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Do miski wlać zimną śmietankę kremówkę i ubić na pół-sztywno. Następnie, dodać cukier puder i kontynuować ubijanie przez kolejnych kilka sekund. Na koniec włożyć serek mascarpone oraz cynamon i ubić całość na sztywno. Krem powinien być

MeCooks
Ciasto Sułtana 703

przygotowania go w swoim domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt kakaowy jest niesamowicie puszysty i szybki w przygotowaniu. Czas pieczenia to zaledwie 20 minut. Masa przygotowana na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i galaretki jest bardzo delikatna i puszysta, niczym chmurka. Idealnie pasuje do kakaowego biszkopta. Do przygotowania ciasta wybrałam galaretkę truskawkową i agrestową. Możecie wybrać inne ulubione smaki, jednak wydaje(...)przestygnięcia. Następnie przecinamy na dwa blaty. Do dwóch szklanek wlewamy po 120 ml gorącej wody. W jednej szklance rozpuszczamy galaretkę truskawkową w drugiej agrestową. Obie odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubijamy na puch. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo serek mascarpone. Tak przygotowaną masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy przestygniętą galaretkę truskawkową, miksujemy do połączenia składników

Przepiski.pl
Makowiec z masą czekoladową 82

kaszy manny 250 g cukru pudru 8 jaj 2 szklanki mleka 4 jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia rodzynki (opcjonalnie) KREM CZEKOLADOWY 150 g czekolady mlecznej 150 ml śmietanki kremówki 3 łyżki masła POLEWA 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka 1 łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie CIASTO MAKOWE Mak przesypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i zagotowujemy. Co jakiś(...)formy 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy przez 60 minut, grzanie góra-dół. KREM CZEKOLADOWY Śmietankę kremówkę przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Kiedy zacznie się gotować, zdejmujemy z palnika. Dodajemy do niej kostki czekolady oraz masło. Całość mieszamy rózgą kuchenną, do momentu połączenia składników. Po przestygnięciu powstały krem

Przepiski.pl
Ciasto cappuccino bez pieczenia 192

nawet na święta. Jestem pewna, że posmakuje Waszym gościom. PRZEPIS NA CIASTO CAPPUCCINO BEZ PIECZENIA Składniki 12 herbatników kakaowych 1 galaretka przezroczysta 250 ml gorącej wody 500 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 60 g cappuccino czekoladowego 1 łyżeczka żelatyny 40 ml gorącej wody 50 g gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 250 ml gorącej(...)wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru na sztywną pianę. Następnie powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej części masy, ubijając na małych obrotach wlewamy przestygniętą galaretkę. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki kakaowe. Na herbatnikach rozprowadzamy przygotowaną masę śmietanową. Całość wstawiamy do lodówki

Przepiski.pl
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaparami 102

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaparami to danie, które sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale również na święta. Sos przygotowałam na bazie śmietany kremówki z dodatkiem białego wytrawnego wina, musztardy francuskiej, kaparów i natki pietruszki. Polędwiczki są delikatne i rozpływające się w ustach, a z pysznym sosem tworzą niebanalne danie. Polecam! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa(...)śmietany kremówki 30% 2 płaskie łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki kaparów 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Polędwiczkę oczyścić z błonki, pokroić w plastry (około 2 cm) i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania