ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:138/892)

Porzeczkowiec bez pieczenia 94

skomplikowanych składników. Zdecydowanie jest to ciasto dla początkujących, posmakuje każdemu i do zrobienia w niecałe 30 minut. PORZECZKOWIEC BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 36 kakaowych herbatników 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 1 czubata łyżka cukru pudru 1 słoik dżemu porzeczkowego 100 g wiórek kokosowych Przygotowanie 1. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych(...)oczkach. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. 3. Następnie stopniowo dodawać mascarpone. Pod koniec ubijania wsypać startą czekoladę. 4. Formę 20×20 Wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Na dnie ułożyć warstwę herbatników i posmarować 1/3 dżemu porzeczkowego. Na dżem wyłożyć 1/3 przygotowanej masy. 6. Na masę wyłożyć drugą warstwę herbatników. Posmarować dżemem

Alle Dobre!
Bananowa straciatella 106

CIASTO BANANOWA STRACIATELLA Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki pszennej 160 g cukru 35 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli KREM STRACIATELLA 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka ricotta 3 łyżki cukru pudru 100 g czekolady mlecznej 1 śmietan fix DODATKOWO 10 biszkoptów podłużnych 2 galaretki agrestowe 2 banany 700 ml gorącej wody(...)blaszkę 24×24 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 20 minut, do suchego patyczka. Przestygnięty biszkopt dzielimy na dwa blaty. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy ricottę, a następnie startą na tarce czekoladę. Pod koniec ubijania wsypujemy śmietan fix. Połowę przygotowanej

Przepiski.pl
Ciasto karmelowy puch 730

window.adsbygoogle || []).push({}); Skladniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej typ 450 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (skrobi) szczypta soli Krem śmietankowy: 700 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1cukier waniliowy 2 opakowania śmietany y fix DODATKOWO: 1 puszka masy kajmakowej 150 g orzechów włoskich łuskanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto kremowy puch sposób wykonania(...)podłogę z wysokości 50 cm. Nastepnie studzimy w uchylonym piekarniku. Wyjmujemy i nożykiem oddzielamy boki. Odpinamy formę i kładziemy biszkopt do góry nogami i oddzielamy papier. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy 2 opakowania śmietany fix. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 płaty. Na pierwszy płat wykladamy połowę ubitej śmietany. Przykrywamy drugim płatem

Olcia gotuje!
Ciasto mleczna kanapka 113

proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100g masła pół szklanki mleka 2 jajka pół szklanki cukru Krem śmietankowy: 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30-36% 1 łyżka miodu 1 łyżka cukru pudru Polewa czekoladowa: 50ml śmietanki kremówki 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady     *** Do garnuszka wkładamy masło oraz połamane na kawałki

Blog z Apetytem
Najlepszy sernik kokosowy 190

serowo kokosowa: 750 g twarogu (wymieszałam 500 g mascarpone z 250 g twarożku) 2 jajka (plus białko ze spodu) 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 ml śmietanki kremówki 30% 0,5 opakowania budyniu waniliowego (proszek) 50 g wiórek kokosowych Polewa czekoladowa: 70 g czekolady gorzkiej 70 ml śmietanki kremówki wiórki kokosowe + płatki migdałów do posypania WYKONANIE: Kakaowy spód

Relaxtime
Kopiec kreta z czereśniami. 111

czereśni – 1 szklanka czereśni ze słoika – 35 g mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki żelatyny – ½ szklanki wrzącej wody – 200 g kuleczek czekoladowych – 250 ml śmietany kremówki – 100 g erytrytolu – 500 g mascarpone – 1 łyżeczka wanilii – płatki migdałowe do posypania Tortownica o średnicy 26 cm. Tortownice wyłóż papierem do pieczenia. Białka oddziel(...)zagotuj i następnie wlej sok z mąką, gotuj przez minutę aż zacznie gęstnieć dodaj czereśnie i ściągnij z ognia. Odstaw do lekkiego ostygnięcia, a następnie wylej na ciasto. Śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę, dodaj mascarpone, ciągle ubijając. Wsyp erytrytol i wanilię. Ubijaj. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj łyżkę bitej śmietany z mascarpone i wymieszaj a następnie

Zdrowy Styl Joanny
Tort biała czekolada z truskawką 82

Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru(...)cytryny Nasączenie 1 szt. cytryny 1 szt. pomarańczy 0,25 szklanki wody Sposób przygotowania Biszkopt Biszkopt przygotować wg przepisu na biszkopt (link na wstępie) Krem Śmietanę kremówkę podgrzać w małym garnuszku (najlepiej z grubym dnem), do wrzenia, zestawić z palnika. Do śmietany dodać “połamaną” białą czekoladę, wymieszać aż do roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum

Wypieki i Rumieńce
Sylwestrowy TORT Szampański 138

osobno żółtka i białka 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią Krem: 350g schłodzonego serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie 820g 1 galaretka pomarańczowa w proszku 180ml gorącej wody 150ml słodkiego wina musującego (szampana) 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru(...)syropu po brzoskwiniach (z puszki) 90-100ml słodkiego wina musującego (szampana) Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury brzoskwiniowej lub dżemu brzoskwiniowego Wierzch: 150g schłodzonego serka mascarpone 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie) Do ozdoby: złoty barwnik spożywczy w sprayu rubinowy barwnik spożywczy w sprayu około 60-120g mlecznej czekolady złoty

Mała Cukierenka